Poate ca si Giovannei ii placea rockul
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Pai tu ai citit ce scrie mai toata lumea despre ei? Citi oameni sint dispusi sa le ofere o sansa?
Imagineaza-ti sa te fi nascut tu de etnia asta - cum ar fi aratat viitorul tau? Cum se uita lumea la tine, cine e dispus sa te angajeze? Cine isi lasa copiii sa se joace cu tine, cine e dispus sa se indragosteasca/casatoreasca cu tine? Mai continui?
Societatea nu le acorda nici o sansa.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tlaura spune:
Of, vesnica problema a integrarii! Te intreb si eu Ramona, cand ai fost in tara ultima oara? Cand ai mers cu un mijloc de transport in comun, cand ai ramas dupa ora 8 intr-un parc, sa vezi atunci ce integrati sunt!
Sunt mai integrati decat noi, cei care mergem la servici, sau ne plimbam copii/ e lumea lor, fac ce vor, nimeni nu indraznese sa le zica nimic! Hai sa fim seriosi, m-am saturat de chestia asta cu integrarea! ce le lipseste sau le-a lipsit? Au su au avut dreptul la invatamant gratuit ca si noi! Nu le-a placut sa mearga la scoala; cine a mers aum e un cetatean respectabil al Romaniei; cred ca fiecare am avut colegi sau prieteni tigani; no problem, dar ce te faci cu restul care s-au oprit pe undeva pe la 4 clase? Nici macar tiganii lor nu vor sa-i angajeze; am o spalatorie auto la bloc la care patronul e tigan, dar cand a venit un etnic de-al lui sa se angajeze, i-a spus "du-te ma de cioara borata"!
Si nu era deloc imbracat urat sau murdar tanarul acela; eu l-as fi angajat, dar acel patron a spus ca i-ar speria clientii! De asta ce mai ziceti?
Dar de faptul ca in liceu sau facultati exista locuri garantate pentru acestia, in detrimentul celor care poate ar merita acele locuri? Asta pentru cine e discriminare?
E usor de vorbit, dar e f. greu sa traiesti printre ei! Iar cand zic "ei" ma refer la cei cu potential infractional, nu la toti tiganii!
Denii mic spune:
Cu riscul de a nu fi in ton cu discutia parerea mea e cu totul alta. In vreme ce in evul mediu in Europa tiganii erau arsi pe rug biserica ortodoxa i-a acceptat, motiv pt care s-au aciuat in zonele cu o religie mai toleranta. Intr-o Europa cu o piata unica nu putem vorbi de control dupa criteriul etniei la frontiera, si nimeni (sincer astept infrigement al Comisiei pt Italia pt limitarea dreptului la libertatea de miscare) nu are dreptul de a face acest lucru. Asta inseamna Uniunea Europeana, si tigani, si flamanzi si valoni si ce mai vreti voi. Articolele sunt denigratoare la adresa Romaniei si chiar a etniei rroma... fara doar si poate conationalii nostri muncesc la preturi mai mici decat italienii, iar asta ii face nedoriti, intr-o tara in care Mafia omoara mai multi oameni /zi decat accidentele de masina (raport al UE pe Justitie in 2005). Ei si ce se intampla? acum analizam inferactionalitatea facuta de cetateni straini si ce descoperim? ca pe primul loc sunt romanii? Si? pai hai sa facem o regula de 3 simpla cati romani sunt in Italia? 1 mil,-1,2 mil. ok... si cate infractiuni? doua mii si ceva? pai scuzati-ma dar e normal ca numarul lor sa fie mai mare ca sunt cei mai multi... iar daca din atatia oameni 1000 (ca banuiesc ca o infractor poate sa faca mai multe infractiuni ca doar un hot nu fura doar un portofel) imi dau seama ca raportul e in favoarea romanilor... pt. ca la un milion si ceva de oameni sa ai o mie de infractori mi se pare super ok....
Acum ce s-a intamplat cu Giovanna.... dincolo de multa meddiatizare, e trist, dar eu una m-am saturat de justitia de la TV... tiganul care e considerat agresorul poate sa se apere? din probele ADN reise ca nu a violat-o, iar el recunoaste ca i-a furat poseta .... Dar ea e moarta... poate fi plauzibila si ideea ca i-a furat poseta dupa ce fusese agresata? pt ca inteleg ca sotul ei avea ceva dusmani... dar in plina campanie electorala e bine sa gasesti in cateva ore faptasul iar el sa fie roman si pe deasupra tigan,, ca oricum nu ne plac romanii.... pe urma vom vedea...
Cat despre dreptul prefectilor de a expulza cetateni straini... cam ciudat... prefectul nu e instanta... in fata unei autoritati administrative cum te aperi? in instanta... dar pt asta trebuie sa poti ramane acolo sa te aperi in cadrul unui proces... si sincer nu inteleg cum instantele din Romania vor putea accepta o sentinta administrativa a unui prefect pt. a stabili restrictia de iesire din tara...
Cam multe nebuloase...
Natasa spune:
Ramona, foarte simplu sa spui ca trebuie integrati, dar ai idee si cum se face asta? Eu cunosc un grup de italieni veniti aici acum 7 ani cu fonduri europene pentru a face alfabetizarea tiganilor dintr-o comuna din sudul Romaniei. Au inchiriat o casa, au facut-o scoala, au imbracat toti tiganii (mari si mici) din cap pina-n picioare, au cumparat rechizite, mincare, etc. Asta nu o data ci 7 ani, pina acum, cind au renunat, recunoscindu-se invinsi. Le-au dat si bani in fiecare luna pentru a-i convinge sa mearga la scoala. Au avut psihologi, profesori, fonduri suficiente, rezultate...nule. Isi vindeau hainele si ghiozdanele , nu veneau la scoala si cind veneau dansau sau se incaierau...Trebuie sa intelegem ca au alta cultura, sint nomazi (chiar daca nu mai umbla cu caruta), nimeni din neamul lor n-a pus pret pe carti si pe munca, daca au un ban il maninca in aceeasi zi, nu-l pastreaza pentru miine... PIna nu o sa intelegm ca avem de-a face cu o alta cultura si vom vrea sa-i facem dupa chipul si asemanarea noastra, nu vom face decit sa dam rateuri de integrare. Nu ne intrebam niciodata de ce tiganii din Cehia, din Ungaria sau mai stiu eu de unde nu creeaza atitea oribile probleme ca cei de la noi? Pentru ca statul roman nu e in stare sa faca nimic, nici sa aplice legile, nici sa-i integreze la nivelul capacitatilor lor, nu e capabil de nimic si noi toleram toate nulitatile si nu iesim in strada sa spunem ca ne-am saturat!
Fania spune:
Vad ca s-a iscat o intreaga controversa pe forum referitor la etnia roma.
Cine nu-i are prin preajma se intreaba de ce nu-i integram, de ce nu-i acceptam, de ce nu-i ajutam?
Foarte usor de spus cand nu ai de-a face cu ei, si mie mi-e usor sa ma pronunt "DE CE", si totusi ma deranjeaza chiar daca nu sunt prezenti fizic langa familia mea.
Cei care doresc s-au integrat, muncesc, isi vad de viata lor exact cum spunea Laura.
Cine-i denigreaza Ramona? Se denigreaza singuri. Scuza-ma, tu ti-ai lasa copilul sa se joace cu ei si apoi sa vina sa te intrebe ce inseamna ........anumite cuvinte pe care nu le pot reproduce pe forum ?
Cum i-ai explica tu ca tot ce l-ai invatat acasa ca nu e frumos si civilizat, "prietenul lui de joaca" exact asta face, cum ii explici de ce te injura la semafor si te scuipa din ultimul tip de BMW un confrate rom, cand tu ii spui ca nu e frumos?
De ce nu i-au integrat italienii ?
De ce le-au permis sa traiasca in ghetourile mizere pe care acum le darama?
Pentru ca au vrut sa fie o societete toleranta care sa respecte ceva ce nu se poate respecta de catre unii...
De ce sa nu-i integreze UE daca noi nu suntem capabili ???!!!
Se pare ca nici ei nu prea reusesc
Hai sa fim seriosi, e foarte usor sa vorbesti de pe margine.....
[poze]
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Cine isi lasa copiii sa se joace cu tine, cine e dispus sa se indragosteasca/casatoreasca cu tine? Mai continui?
Societatea nu le acorda nici o sansa.
Lucrurile nu stau chiar asa. Copiii mei au colegi la scoala din aceasta etnie. Sunt copii civilizati, curati, invata bine. Nu as putea sa spun nimic rau despre ei, pentru ca nu am ce. Toti colegii se comporta absolut normal cu ei. Mai integrati de atat nici ca se poate. Dar ei sunt copii care provin din familii cinstite din etnia rroma. De cand am fost copil, am intalnit la scoala, la serviciu si oameni din acestia.
Problema este ca majoritatea nu vor sa se integreze, nu ca nu sunt integrati.
Sanse le sunt oferite rromilor incepand chiar cu educatia. Spre exemplu, copiii din etnia rroma au dreptul la locuri fara examen la liceu si din cate stiu si la universitati. Si este un lucru bun, educatia vine in intampinarea lor.
http://stiri.kappa.ro/social/doar-cinci-studenti-rromi-pentru-cele-25-de-locuri-subventionate/stire_105731.html
istorioare cu talc (pentru copii)
![](nani.gif)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Ramona J spune:
Sa raspund: stiu cum se comporta, merg si suficient de des in Romania incit sint la curent cu situatia. Plus ca am trait acolo totusi niste ani...
Nu cred ca e suficient sa aiba locuri asigurate la liceu sau la universitate, sigur ca e si asta ceva...
Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, dar pina cind nu mai sint discriminati (pentru ca sint) lucrurile nu se vor schimba deloc in bine.
Nu e treaba italienilor sa-i disciplineze, ca sint cetateni romani. Ei ii fac pachet si-i trimit inapoi, ba mai iau masuri impotriva tuturor romanilor....
Degeaba incercati sa pasati raspunderea altora, e problema romaneasca si acolo trebuie gasita si rezolvarea.
Stiu ca practic e foarte greu de infaptuit ceea e spun eu si nu am solutii practice, dar sint convinsa ca alta solutie nu exista.
simali spune:
quote:
intr-o tara in care Mafia omoara mai multi oameni /zi decat accidentele de masina (raport al UE pe Justitie in 2005). Ei si ce se intampla? acum analizam inferactionalitatea facuta de cetateni straini si ce descoperim? ca pe primul loc sunt romanii? Si? pai hai sa facem o regula de 3 simpla cati romani sunt in Italia? 1 mil,-1,2 mil. ok... si cate infractiuni? doua mii si ceva? pai scuzati-ma dar e normal ca numarul lor sa fie mai mare ca sunt cei mai multi... iar daca din atatia oameni 1000 (ca banuiesc ca o infractor poate sa faca mai multe infractiuni ca doar un hot nu fura doar un portofel) imi dau seama ca raportul e in favoarea romanilor... pt. ca la un milion si ceva de oameni sa ai o mie de infractori mi se pare super ok....
Acum ce s-a intamplat cu Giovanna.... dincolo de multa meddiatizare, e trist, dar eu una m-am saturat de justitia de la TV... tiganul care e considerat agresorul poate sa se apere? din probele ADN reise ca nu a violat-o, iar el recunoaste ca i-a furat poseta .... Dar ea e moarta... poate fi plauzibila si ideea ca i-a furat poseta dupa ce fusese agresata? pt ca inteleg ca sotul ei avea ceva dusmani... dar in plina campanie electorala e bine sa gasesti in cateva ore faptasul iar el sa fie roman si pe deasupra tigan,, ca oricum nu ne plac romanii.... pe urma vom vedea...
Cat despre dreptul prefectilor de a expulza cetateni straini... cam ciudat... prefectul nu e instanta... in fata unei autoritati administrative cum te aperi? in instanta... dar pt asta trebuie sa poti ramane acolo sa te aperi in cadrul unui proces... si sincer nu inteleg cum instantele din Romania vor putea accepta o sentinta administrativa a unui prefect pt. a stabili restrictia de iesire din tara...
Cam multe nebuloase...
quote:
Subscriu total. Eu cred ca aici este vorba de bani. Retelele tiganesti sau romanesti au calcat pe bataturi ceva retele mafiote italiene si acum italienii fac ce stiu ei mai bine: se folosesc de STAT ca sa-si regleze conturile cu clanurile rivale.
Astazi Mutu a fost fluierat pe stadion si i s-a strigat din tribune sa plece acasa. Un alt roman a fost agresat in fata propriului magazin. Cineva in Italia are ceva interese sa instige la violenta nebunii si xenofobii (care exista in toate tarile, dar care nu ies din anonimat pana cand cineva din aparatul de stat nu striga "So pe el"). Rusine ca in UE se poate inca judeca o natie intreaga dupa un singur infractor (a carui vinovatie nu a fost stabilita inca in justitie) si rusine ca asa ceva se face sub obladuirea statului de drept.
Cat despre tigani eu cred ca sunt o etnie nomada - cu bune, cu rele, sublima, urata, generoasa, agresiva, cu prosti si cu destepti, oameni ca toti oamenii, cu particularitatile lor, nu vreau sa-i judec, nu-i urasc - o etnie care apartine lumii intregi, si nu inteleg de ce trebuie sa ni-i asumam numai noi, romanii. Asumarea tiganilor a fost o greseala imensa de politica interna si externa facuta de Romania. Cine a hotarat ca Parpandel si familia lui, tigan adevarat si liber, care trecea prin Romania cu caruta lui cu coviltir este Roman si i-a dat buletin de Romania? Cum am putut sa-i legam noi, romanii, pe oamenii acesti de glia noastra cu forta?
alice
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Natasa
[brTrebuie sa intelegem ca au alta cultura, sint nomazi (chiar daca nu mai umbla cu caruta), nimeni din neamul lor n-a pus pret pe carti si pe munca, daca au un ban il maninca in aceeasi zi, nu-l pastreaza pentru miine... PIna nu o sa intelegm ca avem de-a face cu o alta cultura si vom vrea sa-i facem dupa chipul si asemanarea noastra, nu vom face decit sa dam rateuri de integrare. Nu ne intrebam niciodata de ce tiganii din Cehia, din Ungaria sau mai stiu eu de unde nu creeaza atitea oribile probleme ca cei de la noi? Pentru ca statul roman nu e in stare sa faca nimic, nici sa aplice legile, nici sa-i integreze la nivelul capacitatilor lor, nu e capabil de nimic si noi toleram toate nulitatile si nu iesim in strada sa spunem ca ne-am saturat!
Natasa, te contrazici singura. Deci cei din Cehia sau Ungaria nu sint nomazi? Pai hai sa vedem cum procedeaza cei de acolo, poate invatam si noi cum sa-i "imblinzim".
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Denii mic
Cam multe nebuloase...
Denii mic
Tu cunosti legile italiene de stii ce drepturi are prefectul de acolo?
Aici intr-un orasel au votat ca proprietarii nu pot inchiria locuinte ilegalilor. Deci primaria a luat decizia asta. Tu s-ar putea sa nu fii de acord, dar uite ca aici e legal.
Deci cunosti legile din Italia?