Suntem de rasul tuturor!|
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
analessya13 spune:
Problema tiganilor este o problema spinoasa. Stiticum se spune ca iarba rea nu piere niciodata, iar lumea e impanzita de asemenea specimene. Sunt peste tot, iar reactia pe care o provoaca este de frica, nu stii cum sa ii ocolesti atunci cand ii vezi. Nu stiu de cate ori mi-au furat si mie geanta cu acte, cu bani si cu ce mai era prin ea. Am scapat ieftin, din cate vad acum mai si violeaza sau daca esti chiar un ghinionist risti sa te omoare.
Of Doamne, unde am ajuns din cauza acestor ne-oameni.
Ardeiash, nu cred ca e nici o strategie de scoatere a Romaniei din Ue, pana la urma Italia a fost printre primele tari care ne-a sustinut. Dar sincer, nu cred ca am fi meritat sa facem parte din tarile civilizate ale Europei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
O data spui ca nu sunt romani , si cateva cuvinte mai incolo te identifici cu ei .
Da , s-a intamplat.
Asa cum in fiecare joi sau cand , la Discovery ma mir de crimele odioase ale unor americani , dar nu vezi scriind in nici un ziar ce criminali sunt AMERICANII.
Ca roman sunt si eu , dar inca n-am omorat pe nimeni asa ca mi se pare de prost gust presa italiana.
Romanii in sus , romanii in jos , ei sunt cei care ii lasa pe rromi la ei in tara fara acte , fara nimic pe cand unii romani abia ajung acolo.
Or fi unii rromi hoti si ciminali , dar nu sunt invizibili cand trec granita.
Si zau ca deja m-am plictisit de subiecte in care toata lumea se plange de tara asta , de oamenii din ea .
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Andrada spune:
Si cit ar incerca altii sa ne scoata din EU, numai noi stim sa ne scoatem din orice asezamint civilizat in minimum de timp cu maximum de durere si mizerie provocata in jur,
A
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Nu numai persoanele de origine roma comit infractiuni in strainatate. Se intampla si la case mai mari. Saptamana trecuta, trei boxeri romani care fac parte din Lotul Olimpic ce reprezinta Romania in lume!! au fost prinsi intr-un magazin din Chicago in timp ce furau niste haine si niste pantofi. De ei ce sa mai spui? Sa nu iti vina sa intri in pamant de rusine? Au fost expulzati urgent si li s-a dat interdictie pt USA pt o perioada de 10 ani.
Edit. Mie nu mi-e rusine sa spun ca sunt romanca, desi mai toti ma intreba daca sunt gipsy, ca sunt cam brunetica de fel. Ii distrez la culme cand le spun ca daca ma supara arunc o vraja pe ei....si li se intampla ceva rau (mai ales barbatilor
)
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Daca dai un search pe google cu imagini video privind furturi din magazine vei gasi cu sutele din care proportia hotilor de origine romana tinde spre zero. E plin de hoti de diverse origini mai putin originea romana. Ca pot sa ignor sau sa amplific o informatie este altceva. Oricum totul se reduce la... un hot sau mai multi au fost prinsi si.....
Un violator sau mai multi au fost prinsi si.... un talhar sau mai multi au fost prinsi si.... la urma urmei sunt infractori si trebuie sa raspunda ca atare.
Cat despre problema tiganilor este la fel de reala ca si problema drogurilor, prostitutiei, traficului de copii, organe, crimelor sau jafurilor armate. Ele se petrec in "lumea civilizata" atat in prezent cat si pan in prezent, mediatizarea lor este o alta politica. Ca si exemplu trecem mult mai usor peste executiile camorei, adevarate atentate de barbarie, la fel de usor peste crimele din scolile americane, tot la fel de usor peste atacurile cu gaz sarin, in egala masura de usor peste atentatele basce ce au semanat atata durere neputinta si oroare, sau poate noptile arzande pariziene.... vreti sa continui.... a fi echidistant inseamna sa le vezi pe toate acestea sa le clasifici unilateral ca fiind atentate la calitatea de om. Nu conteaza natia, conteaza infractionalitatea. Este lupta contra infractionalitatii oriunde s-ar manifesta in lume.
Desigur este opinia mea.
PS - eu nu ma simt de rasul nimanui. Ma doare-n cot daca o persoana X fie ea italian, francez, german sau ce-o fi din punctul lui de vedere are sau nu are anumite sentimente fata de mine pe acest criteriu ca sunt roman. Dar fix in cot... sau nici acolo. Nu mi se schimba mie viata personala publica sau privata din acest motiv. Poate de aia ma doare undeva... Cum se scrie, bullshit?
Italia sau Franta sau orice stat de drept nu are decat sa ia exact acele masuri pe care le considera potrivite pentru a rezolva o problema interna sociala. Si oricare ar fi acea masura este dreptul lor sa faca asa cum decid ei sa faca. Iar cei care sunt pe acel teritoriu sa nu aiba decat doua variante:
Respecti sau raspunzi.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
Andrada spune:
Daca ar fi numa 3 nebuni romani care omoara in Europa, probabil ca toata lumea ar ridica din umeri...
In ultimul timp sintem cam primii in toate topurile europene: cel mai putin sapun, cei mai multi copii abandonati, cea mai mare mortalitate infantila, cele mai putine medicamente,
multu tristu cum ar spune escrava izaura
A
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Eu nu inteleg ce si cat le mai trebuie ca sa coreleze pedepsele legale cu dimensiunea infractionalitatii de acum.
Zica ei ce-or zice, dar cersetori sunt de ani de zile pe strazile lor, si nu au luat nici o masura. Nu ia nimeni nici o masura. Si se mira de consecinte?
Furturi...la fel. La greu. Agresiuni - la fel.
Acum si crime.
Nici c-o sa rezolve cineva ceva daca nu se gandesc serios sa penalizeze cum trebuie aceste abateri. Sigur, e mai simplu de hulit o natie...
Adina + Olivia Q1.04
ardeiash spune:
am mai discutat pe un alt topic.. nu mai stiu pe unde. daca vrei sa-i gasesti nod in papura cuiva..
ii gasesti. asta cred ca incearca UE sa faca cu noi acum. mereu se arata numai partile negative ale romaniei.
mai bine zis se scot in evidenta.. pe bbc.. prin toate ziarele .. si mai stiu eu pe unde/! ?
acum toata italia vuieste. am o prietena italianca nu m-a sunat de un an. acum m-a sunat..
bine ca nu eram acasa ... ca iar trebuia sa-i explic ca nu toti romanii sunt tigani!
nu-mi explic ce cauta ziaristii italieni in locul unde s-a nascut bestia? ! chiar nu-nteleg!
nu-mi explic de ce unora le e rusine ca sunt romani?! e adevarat ca e neplacut sa o spui uneori..
daca cel care te-a intrebat ce esti a avut o experienta neplacuta cu alti romani... ii trateaza pe toti la fel..
daca nu... e ok.. insa nici cu altii nu mi-e rusine!
s-auzim numai de bine! si
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Aaaa.... ca mi-am adus aminte de momentul acela cand un tanar a spart servere pozitionate in USA. Trebuia pus sub acuzare si sa raspunda nene... a fost si este un infractor. Nu conteaza ca esti vorbitor de limba romana. Ai comis o infractiune... a ta este... si infractiunea si pedeapsa. Pentru ca asa este, sau ar trebui sa fie corect. Asta se numeste justitie. Vine de la cuvantul just? Pai nu?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa