Suntem de rasul tuturor!|

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

cred ca mai degraba lumea e ingrozita de noi! nu ca am ajuns de rasul lumii!
si in belgia sunt o gramada de infractori romani. mai deunazi au prins vreo 30.. ce actionau impreuna.

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Marius, ai dreptate atunci cand spui ca te doare in cot de ceea ce ar gandi alte popoare despre noi. Insa, pentru noi, pentru cei care traim in afara granitelor Romaniei si mai ales pentru cei care traiesc in Italia ne intereseaza de ceea ce se crede si despre ceea ce se vorbeste.
Realitatea este altfel fata de ceea ce poate va imaginati voi care traiti in tara.
Pe noi ne intereseaza ceea ce cred italienii despre noi, pentru ca noi aici locuim, aici am incercat sa ne caldim o viata, avem copii, muncim, deci ne comportam cat se poate de normal.
Problema tiganilor, dar si a romanilor in general (sa nu uitam de majoritatea prostituatelor de origine romana care populeaza strazile Italiei) este o situatie care apasa.
In alegerea titlului, intentia nu a fost ce a de a face referire la toti romanii, m-am referit mai mult la cei din afara.
Stiu ca multora nu au de ce sa le fie rusine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Probabil ca ai dreptate, nu pot sa spun decat doar din punctul meu de vedere asa cum am precizat.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

quote:
Originally posted by analessya13

Marius, ai dreptate atunci cand spui ca te doare in cot de ceea ce ar gandi alte popoare despre noi. Insa, pentru noi, pentru cei care traim in afara granitelor Romaniei si mai ales pentru cei care traiesc in Italia ne intereseaza de ceea ce se crede si despre ceea ce se vorbeste.
Realitatea este altfel fata de ceea ce poate va imaginati voi care traiti in tara.
Pe noi ne intereseaza ceea ce cred italienii despre noi, pentru ca noi aici locuim, aici am incercat sa ne caldim o viata, avem copii, muncim, deci ne comportam cat se poate de normal.
Problema tiganilor, dar si a romanilor in general (sa nu uitam de majoritatea prostituatelor de origine romana care populeaza strazile Italiei) este o situatie care apasa.
In alegerea titlului, intentia nu a fost ce a de a face referire la toti romanii, m-am referit mai mult la cei din afara.
Stiu ca multora nu au de ce sa le fie rusine.

Subscriu

Sofia mami de Lukas (9 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

quote:
Originally posted by marius

Aaaa.... ca mi-am adus aminte de momentul acela cand un tanar a spart servere pozitionate in USA. Trebuia pus sub acuzare si sa raspunda nene... a fost si este un infractor. Nu conteaza ca esti vorbitor de limba romana. Ai comis o infractiune... a ta este... si infractiunea si pedeapsa. Pentru ca asa este, sau ar trebui sa fie corect. Asta se numeste justitie. Vine de la cuvantul just? Pai nu?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

marius,
stii ce se intampla in america cu cineva care sparge o baza de date? e angajat imediat de serviciile secrete. si mi se pare super normal. creierul il folosesti nu-l arunci zeci de ani in puscarie. si de asta sunt ei unde sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Faleu, daca mi-e mie rusine care-s la mama naibii si am elevi canadieni de origine italiana la vioara care ma intreaba ce-au tiganii romani cu tara lor. Oricat le-ai explica, orice-ai zice sau nu ai zice, fapta ramane si chiar daca tu nu te identifici, au grija ei sa te identifice cu tiganii, ca doar noi la nivel oficial, ca romani, nu protestam impotriva lor.

Si eu is pentru retragerea cetateniei personajului in cauza (ca protest impotriva crimei oribile, care nu e nici pe departe la acelasi nivel ca si un furt - romanii 100% NU fac crime odioase, sau cel putin eu nu am auzit) si in general pt. retragerea tuturor tiganilor din mass-media (cu sub cultura manelelor si a non valorilor atat artistice cat si sociale - de genul ghiuluri, castele cu turnulete si mertzane subtilizate din occident) cat si retragerea tiganilor din guvernul Romaniei si parlament. Suntem capabili sa ne gestionam si singuri iar EU ne va da ajutor si ne va invata cum sa ne descurcam cu ei prin exemplu personal.

Daca nu vom protesta noi ca si popor impotriva lor, ceilalti europeni vor percepe fenomenul ca pe unul empatic sau de indiferenta.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Problema e super grava. Daca pana acum 2-3 ani puteam spune ca tiganii romanii fac de ras tara, acum romanii-romani fac acelasi lucru.

M-a socat in primavara cnd am vazut intr-un grup de tigani, o romancuta curatica, de ma intrebam cum s-a ratacit acolo. Dupa vreo 2 saptamani era la fel de imputita si nespalata ca si restul grupului.

Ca sa nu mai amintesc de taranii, tarancile noastre ardelence (le vezi dupa strai si vorba ca sunt ardelence si nu moldovence sau oltence), care cersesc la colt de strada cu tablita in fatza.

Asa cum mai spunea cineva pe aici - ti-e frica sa vorbesti romaneste; eu copilului ii vorbesc numai in franceza pe strada si stau cu frica sa nu zica ceva pe romaneste, ca avem experienta cu un amic de care s-au luat "romanasii nostri", ptr ca l-au auzit vorbind romaneste.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mathilda

quote:
Originally posted by marius

Aaaa.... ca mi-am adus aminte de momentul acela cand un tanar a spart servere pozitionate in USA. Trebuia pus sub acuzare si sa raspunda nene... a fost si este un infractor. Nu conteaza ca esti vorbitor de limba romana. Ai comis o infractiune... a ta este... si infractiunea si pedeapsa. Pentru ca asa este, sau ar trebui sa fie corect. Asta se numeste justitie. Vine de la cuvantul just? Pai nu?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

marius,
stii ce se intampla in america cu cineva care sparge o baza de date? e angajat imediat de serviciile secrete. si mi se pare super normal. creierul il folosesti nu-l arunci zeci de ani in puscarie. si de asta sunt ei unde sunt.

Poate de aceea au solicitat autoritatilor romane punerea sub acuzare. or fi vrut sa-l angajeze dincolo dar autoritatile romane au zis "pas". Asa ca romanasul a ramas fara un job bun.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by spic de grau

Problema e super grava. Daca pana acum 2-3 ani puteam spune ca tiganii romanii fac de ras tara, acum romanii-romani fac acelasi lucru.

M-a socat in primavara cnd am vazut intr-un grup de tigani, o romancuta curatica, de ma intrebam cum s-a ratacit acolo. Dupa vreo 2 saptamani era la fel de imputita si nespalata ca si restul grupului.

Ca sa nu mai amintesc de taranii, tarancile noastre ardelence (le vezi dupa strai si vorba ca sunt ardelence si nu moldovence sau oltence), care cersesc la colt de strada cu tablita in fatza.

Asa cum mai spunea cineva pe aici - ti-e frica sa vorbesti romaneste; eu copilului ii vorbesc numai in franceza pe strada si stau cu frica sa nu zica ceva pe romaneste, ca avem experienta cu un amic de care s-au luat "romanasii nostri", ptr ca l-au auzit vorbind romaneste.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Ai vazut ce bafta ai aici cu DC-ul? Poti scrie in romaneste cat doresti fara sa-ti fie rusine. Desi daca stau bine sa ma gandesc cred ca ar fi bine pe viitor sa facem o versiune www.desprecopii.com si in franceza daca Doamne fereste arunca copilul vreo privire pe aici sau vecinul ala'.... hmmmm....

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Razi tu razi, Marius dar e foarte nasol sa fi privit ca un gunoi pt simplul fapt ca esti roman.In Europa se intampla peste tot.Eu recunosc, vorbesc copilului numai in engleza in Germania.Numai cand sunt in baza militara vb romaneste cu el tare sa auda toti.Numai pe pamant american nu m-am simtit prost ca sunt romanca.Din contra, asa ca putin imi pasa ce cred alti romani de atitudinea mea.Sunt oricum satula sa ma simt prost in propria piele, nu mai am energie sa ma enervez si cu romanii care ma judeca...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput