Suntem de rasul tuturor!|

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

quote:
Originally posted by ramiris

Way off topic, dar chiar nu inteleg:
Women13
Ce legatura are poza din albumul lui Guestus cu ce se dezbate aici? E un fel de discriminare pe baza de poza? Nu-ti place poza lui si atunci el nu e de luat in seama?

Citeste cu atentie usoara disputa dintre Maria si Guestus... iar cel din urma daca l-ai urmari pe aici tot timpul isi gaseste pe cineva pentru a-l contra cu fond sau fara. Da, imi pare rau, de atitudinea mea fata de album, dar asa mi-a venit si m-am infuriat nitel pe el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:
Originally posted by magh

Crime au mai comis ei. Anul asta in Germania de exemplu:
http://www.stern.de/politik/panorama/:Blutfehde-Italienische-Mafia-Duisburg/595307.htmlisburg.html

Cu adevarat condamnabil, dar ... victimele sunt tot italieni. Deci ei intre ei. Asta nu face crimele scuzabile, dar confirma faptul ca nu au fost indreptate asupra propriilor concetateni.

Acum ceva timp, in Romania, un "domn" italian a omorat o intreaga familie de romani din Bucuresti (in cartierul Crangasi, parca): sot, sotie si mama femeii respective... deci nu se omoara doar ei intre ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ramiris, esti cumva tot Guestus cu alta palarie ?
Woman13 a scris un mesaj plin de bun simt si la obiect, iar tu n-ai ce face si-i gasesti nod in papura.

Au fost cuvintele tale "ne facem treaba si integram minoritatile, respectivele cunostiinte vor ramane cu imaginea despre arta romaneasca nestirbita, iar conationalii nostri emigranti in tari civilizate vor putea tine capul sus " ... La care ti-am raspuns "nu fa treaba si nu integra" daca te deranjeaza ca datorita celor ca tine ne vom putea tine capul sus noi, cei plecati. Ce explicatii mai vrei acum ?

Foarte bine ca donezi bani si haine, chiar si aceste contributii sunt binevenite pt. copii. Sunt multi romani sarmani, nu numai tiganii. Iar copiii chiar ca merita ce e mai bun si depinde de societate cum ii formeaza.

Recunosc ca am mai deviat de la subiect, imi cer scuze pt. asta.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Gabitza1977

quote:

quote:
Originally posted by magh

Crime au mai comis ei. Anul asta in Germania de exemplu:
http://www.stern.de/politik/panorama/:Blutfehde-Italienische-Mafia-Duisburg/595307.htmlisburg.html

Cu adevarat condamnabil, dar ... victimele sunt tot italieni. Deci ei intre ei. Asta nu face crimele scuzabile, dar confirma faptul ca nu au fost indreptate asupra propriilor concetateni.

Acum ceva timp, in Romania, un "domn" italian a omorat o intreaga familie de romani din Bucuresti (in cartierul Crangasi, parca): sot, sotie si mama femeii respective... deci nu se omoara doar ei intre ei...

Foarte rau. Si totusi nu e un fenomen. Nu au venit mii de italieni ilegal in Romania, dintre care sute comit infractiuni mai mici sau mai mari.

Chiar azi un vanator roman a impuscat mortal un italian in Romania. Sunt sigura ca a fost un accident regretabil si ca romanul nostru e distrus acum. E si un moment extrem de nepotrivit.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cylyche spune:

Hmm Tariceanu zice sa le dea italienii de munca tiganilor care isi incalzesc fundul acolo .... dar ce ar fii daca ar avea locuri de munca in romania nu ar mai pleca atatia afara .Sau nu am dreptate ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ar fi foarte frumos.....numai ca lor nu prea le place munca:.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

quote:
Originally posted by Ana Stroe

quote:
Originally posted by Oliv75

Sa-ti fie rusine de faptele unui roman (nu ma refer strict la cazul prezentat in topic) e un lucru normal si demn, ca ne-a facut neamul de rusine, dar sa-ti fie rusine ca esti roman e altceva. N-am dreptul sa simt asta, n-au facut-o altii care au suferit in Romania si pentru Romania. Mi-aduc aminte ca imediat dupa revolutie il vedeam la tv pe Petre Tutea si m-a impresionat profund faptul ca desi a suferit enorm in inchisorile comuniste nu si-a negat niciodata identitatea nationala.

sa stii ca din Romania se vad lucrurile intr-un fel, de unde atitea teorii si idei venite de la cei cu locatia RO catre cei de afara care au indraznit sa spuna ca au probleme de imagine din cauza infractorilor si criminalilor conationali;
eu am avut un soc cind aici, la mii de km am gasit vara trecuta intr-o intersectie o tiganca de-a noastra cu inscriptia refugiat din Romania! ajutati-ma!si mi-a crescut tensiunea....si din fericire aici sunt cazuri izolate deocmadata, si noi romanii suntem chiar bine vazuti (inca);
cum crezi ca reactioneaza comunitatea cind ti-ai cumparat casa in cartier de nativi cind ei stiu deja ca romanii fura/violeza/ucid, ca asta au citit in ziar si au vazut la tv; crezi ca se mai uita la pielea ta sa vada ca esti sau nu tigan, nici vorba; isi incuie usile si feresc copilul de al tau, trag perdelele; cum ii explici asta unui copil mic cind ceilalti il ocolesc^; le trebuie un timp sa inteleaga ca tu ca individ nu ai aceleasi obiceiuri...si in perioada asta ai de suferit;
X angajat la HR, dupa ce a fost jefuit/batut de un conational de-al tau (presupunem) ce crezi ca face cu CV-ul tau cind vede ca esti roman, il arunca direct la cos, si iti mai taie o sansa, tie, ca roman; nu risca sa-si aduca in colectiv un individ cu trasaturi comune cu infractorul; si asa mai departe...in autobuz, cind te aude vorbind romaneste ce crezi tu, cel de linga tine isi controleaza geanta si incearca sa se distanteze....

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Chestia asta am trait-o in 2005, cnd la un interviu, recrutoarea privind CV-ul meu, prima remarca a fst: "deci sunteti romanca...pai haideti sa va spun care e problema cu ROmania"
Problema era ca ea era rasista, ca interviul se desfasura cu usile inchise - eu si ea, si nu am avut cum sa o reclam.

Altadata, intr-un magazin de electronice, eu si sotul vroiam sa ne cumparam o camera video scumpa. Vanzatorul o scoate din vitrina (era sub cheie, ne-o da sa ne uitam la ea, vorbim, si ne intreaba: "sunteti portughezi?" noi - NU, "italieni?...spanioli?", noi ii spunem "Nu, romani". Tipul a luat camera din mana sotului, si a inchis-o inapoi in vitrina. Ar fi trebuit sa facem scandal. Probabil. Si? ce rezolvam? Schimbam imaginea? Nicidecum.
Asta este.

Si sa va mai spun alta? Anul trecut in toamna, am facut pneumonie. Am ajuns la medic, la spital, cu radiografii tot. Consultatia era terminata, tipul mi-a spus ca am pneumonie, imi daduse tratament.. INainte sa plec, m-a intrebat asa, intr-o doara: "dar de unde vine accentul dvs? SUNTETI ROMANCA???? pai nu pot sa va mai dau drumul ca se stie ca romanii sunt tuberculosi!" Si m-a inchis in carantina intr-un salon! INtrau la mine echipati ca la ciumati, si aruncau apoi salopetele si le ardeau!
3 zile mi-au facut teste peste teste, cu tuburi bagate in stomac! De ce?? ptr ca eram romanca, si in Romania bantuie TBC-ul! Nu a contat ca trecusem pe la OMI, ca facusem raze, ca daca as fi fst de alta nationalitate as fi putut dormi pe perna mea acasa.

Din Ro vedeti altfel lucrurile. Si indiferent ce va spun eu, sau un altul, pana nu veti simti pe pielea voastra, nu va veti convinge.

Si nu - nu-mi e rusine ca sunt romanca. Daca imi era rusine nu as fi insistat atat sa invete copilul romaneste. Si cine sta in strainatate, si ii merge copilul (nascut in afara granitelor si nu venit la 5-6 ani, cu romana gata invatata)la gradi/cresa/scoala, de la 8 la 18, stie ca numai usor nu e sa-l invete romaneste!

Si da, e adevarat ca nu vorbesc romaneste cnd vad un co-national cersetor prin preajma! Ptr ca nu vreau sa ma leg la cap daca nu ma doare.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Spic de Grau, eu chiar nu inteleg de ce n-ai facut scandal! Tipa aia te-a chemat la interviu ca sa te umileasca. Altfel, tinind cont ca nu avea de gind sa te angajeze, ar fi trebuit sa-ti directioneze CV-ul spre cosul de gunoi si basta! Dar nu, ea a preferat sa te cheme la interviu, sa-si piarda din pretiosul timp de DRH si sa-ti faca teoria chibritului. Ei bine, ar fi trebuit sa faci o scrisoare dragalasa PDG-ului cu o copie la HALDE (haute autorité de lutte contre les discriminations et pour l'égalité) si sa expui situatia. Nu cred ca individa ura numai românii, probabil ca era si impotriva arabilor, negrilor, chinezilor si atunci sint sanse ca atitudinea ei sa fie deja cunoscuta in intreprindere. Si chiar daca nu s-ar fi lasat cu vreo sanctiune...macar tu te-ai fi usurat. Last but not least...tu de ce nu te-ai ridicat de pe scaun si n-ai plecat illico atunci cind ea a inceput delirul?!

Cit despre spital ma indoiesc ca puteau sa te tina contra vointei tale! Doar nu sintem in "Zbor deasupra unui cuib de cuci"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:

Asta stim, ca mafia a facut victime in Italia, dar nu in Romania.
Italienii nu ne imputa crimele comise de romani in Romania, ci pe cele comise de romani in Italia - ceea ce e cu totul altceva.

Eu am pus mai sus o intrebare la care nu mi-a rasouns nimeni. daca ar veni mafia italiana de exemplu si ar incepe sa faca in Romania cateva crime, furturi, violuri asupra romanilor, i-ati mai iubi pe italieni sau i-ati ura ? Sigur i-ati ura si i-ati vrea pe toti plecati.

PS Ati auzit voi de crime comise de mafia pe strada asupra trecatorilor in ultimii 5 ani de exemplu ?

Maria

Nu , Maria , nu i-as uri pe italieni pt. ca am un creier pe care-l si folosesc. Nu la capacitate maxima , da' merge.
In Alba Iulia aveam prieteni de origina rroma cu mai mult bun simt decat unii romani , in Timisoara este o piata in care cei care vand sunt rromi si nu mi s-a intamplat sa incerce vreunul sa ma fure. In schimb am vazut de multe ori romanicare incercau sa fure haine second hand.
Ar trebui ca rromii aia se na faca pe toti astia mai albi din piata hoti doar pt. ca au incercat cativa sa-i fure?
Nope :)

Spunea cineva inainte (cea cu pisicile alea dementiale ) ca oamenii de rand sunt impuscati din greseala....pai mersi
Cu ce ma incalzeste ca aia nu au vrut sa impuste pe altcineva?
Ideea este ca dupa cum se vede din statisticile alea Italia este cu mult in fata noastra la criminalitate.
Ca au crimele lor de 10 ori mai odioase decat ale noastre , dar toata tevatura asta este de ordin politic.
Crezi ca e singura crima din Italia? Crezi ca pe familia bietei femei o incaleste ca a fost omorata de un italian si nu d un tigan , sau ca acel criminal avea ochi verzi si gene lungi?

Si la noi au fost cazuri de pedofilie , cei mai mediatizati fiind englezii , dar nu ne-ai vazut scriind prin ziare ca englezii sunt niste pedofili ...

Acum ce ar trebui sa spunem dupa ce cretinul ala a plantat bomba acolo?
Ca italienii sunt niste oameni fara creier , niste monstrii , criminali , care au atentat la viata unei familii intregi?
Nu , in fiecare popor sunt X idioti violenti.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

vedeti Nasul acum ?

Mergi la inceput

Denuntatoarea si in acelasi timp martorul cheie din procesul lui Mailat este fosta pacienta a spitalului nr. 3 din Avrig; persoana avand grave probleme neurologice...?!?!?!
Iar, geanta italiencei , se afla intr-adevar sub pat in baraca lui Mailat , insa , se pare ca putea fi plasata acolo de oricine din acea tabara.
Mai mult Mailat este batut ingrozitor in arestul carabinierilor, in noaptea arestarii fiind luat din tabara un tigan sau roman, pe nume Ilie, ce cunostea italiana, pentru a translata interogatoriul, acesta din urma fiind si martorul agresiunii carabinierilor, carora li se spune , ca persoana care a indicat agresorul "nu este in toate mintile". Pai, noua romanilor ne este foarte cunoscut modul "bataie-declaratie". Mai mult italienii i-au pus in vedere acestui martor in noaptea interogatoriului sa nu sufle o vorba despre faptul, ca martorul-cheie este labil psihic.
Nu zic , ca e usa de biserica Mailat asta, dar pana la proba contrarie trebuie sa il consideram nevinovat.
Ceva e putred aici. El este vazut pe o camera video din gara alaturi de o alta persoana a carei fata nu este lizibila, sau poate care stia ca acolo este camera de supraveghere. Mailat dimpotriva priveste in acea camera. Se cauta un potential complice... Carabinierii s-au grabit cu afirmatiile, arestarile, ancheta, etc. pentru ca era vorba de sotia unui amiral.

Mergi la inceput