Suntem de rasul tuturor!|
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Guestus, astept din partea ta si altceva decat "puneri la punct" si comentarii la adresa romanilor din strainatate. Vad ca nimic nu-ti este pe plac si singurul tau aport se rezuma la a ma contra pe mine si pe altii.
Vino tu cu o contributie, o solutie, ceva pozitiv.
Maria
da tu ai vrea ca guestus sa se ocupe de educarea raufacatorilor in ro...ca tu in austria sa nu ai probleme ....este?
romanii de bine din italia au vazut ani si ani de zile taberele cu tigani...si au zis in cor pe forumuri si in ziare "vai draga...imi e si rusine ca sint roman"...dar nici o asociatie de romani-italieni de bine nu a incercat sa-i scoata de acolo..ca deh..sint prea ocupati cu altele
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mariamunteanu spune:
Romanii au numai problema lor personala si a cetatenilor lor si tot nu o pot rezolva, ba ne mai si vaitam ca ce greu este. Vine Guestus cu ideea ca sa ni-i integreze altii pe tigani.
Alte tari au de rezolvat n probleme de integrare si investesc bani si energie de ani si ani in aceste integrari. Italia are de integrat romani, marocani, albanezi etc. Austria - sarbi, turci, chinezi etc.
Din discutiile de pe acest topic se vede clar ca nu prea ne intelegem romanii din tara cu cei din afara, daramite sa-i mai integram si pe altii.
Nu sunt de acord cu generalizarea ca toti romanii sunt rai si infractori, dar nici cu politica strutului de genul "ce ma intereseaza pe mine ca altii fac rele ? sa raspunda". Sau "altii sunt si mai rai, sa nu mai spuna de romani". E problema noastra si ar trebui sa ne preocupe. Mie nu mi-a facut nici un strain nici macar o aluzie, m-am simtit mereu respectata si apreciata, asa ca pot sa spun usor ca nu ma intereseaza. Dar nu gandesc asa, ma afecteaza pt. ca as vrea sa fim un popor de seama.
Cred ca sunt prea idealista.
Maria
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Guestus, astept din partea ta si altceva decat "puneri la punct" si comentarii la adresa romanilor din strainatate. Vad ca nimic nu-ti este pe plac si singurul tau aport se rezuma la a ma contra pe mine si pe altii.
Vino tu cu o contributie, o solutie, ceva pozitiv.
Maria
da tu ai vrea ca guestus sa se ocupe de educarea raufacatorilor in ro...ca tu in austria sa nu ai probleme ....este?
romanii de bine din italia au vazut ani si ani de zile taberele cu tigani...si au zis in cor pe forumuri si in ziare "vai draga...imi e si rusine ca sint roman"...dar nici o asociatie de romani-italieni de bine nu a incercat sa-i scoata de acolo..ca deh..sint prea ocupati cu altele
Eu nu am probleme in Austria, n-ai nimerit-o. In cercul meu de cunostinte straini sunt persoane care stiu despre istoria si cultura romanilor mai multe decat tine. Cunosc straini care merg la Opera special ca s-o aplaude pe Angela Gheorghiu, ca sa asculte Oedip de Enescu, oameni care l-au studiat la scoala pe Eugen Ionescu etc.
Stirile repetate despre tigani/romani infractori nu m-au facut sa ma simt mai putin respectata si nici sa-mi neg obarsia.
Ba chiar educatoarele de la gradinita au invata ele insele si i-au invatat ce copii sa salute in limba romana ca sa le faca placere copiilor mei si pt. ca o considera o limba frumoasa.
Maria
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Eu nu am probleme in Austria, n-ai nimerit-o. In cercul meu de cunostinte straini sunt persoane care stiu despre istoria si cultura romanilor mai multe decat tine. Cunosc straini care merg la Opera special ca s-o aplaude pe Angela Gheorghiu, ca sa asculte Oedip de Enescu, oameni care l-au studiat la scoala pe Eugen Ionescu etc.
Stirile repetate despre tigani/romani infractori nu m-au facut sa ma simt mai putin respectata si nici sa-mi neg obarsia.
Ba chiar educatoarele de la gradinita au invata ele insele si i-au invatat ce copii sa salute in limba romana ca sa le faca placere copiilor mei si pt. ca o considera o limba frumoasa.
Maria
iti dau o bere daca imi explici ce legatura exista intre "cunostinte straini"- straini ce merg la opera - eminescu-oedip-ionescu/popescu si cu integrarea tiganilor care este.
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
quote:
Originally posted by Guestus
iti dau o bere daca imi explici ce legatura exista intre "cunostinte straini"- straini ce merg la opera - eminescu-oedip-ionescu/popescu si cu integrarea tiganilor care este.
Pot candida la bere?
Legatura este ca odata ce noi (astia de-am avut proasta inspiratie sa ramanem pe loc) ne facem treaab si integram minoritatile, respectivele cunostiinte vor ramane cu imaginea despre arta romaneasca nestirbita, iar conationalii nostri emigranti in tari civilizate vor putea tine capul sus :).
mariamunteanu spune:
Legatura este ca strainii ii apreciaza pe romanii de treaba si nu ii considera o natie inferioara. Asa ca nu-i mai gasiti vinovati pe altii de problemele din ograda Romaniei.
Guestus, cam multe legaturi nu vezi si nu faci. Bravo tie, ai neuronul odihnit !
Pui mereu alte si alte intrebari pt. ca nu ai nici un raspuns.
Ramiris, care minoritati ? Ca pe maghiari nu-i suportam, pe sasi i-am alungat, cine a ramas ? Atunci nu fa treaba si nu integra pe nimeni, e bine asa ?
Ce sa ne mai miram de integrarea tiganilor, cand s-au creat deja 2 tabere de romani ? Ca intotdeauna, unii dintre cei ramasi in tara se considera mai romani si mai patrioti decat cei plecati si tin sa le dea cu tifla celor din urma.
Nu mai am nimic de spus.
Seara buna,
Maria
Andrada spune:
quote:
Originally posted by ramiris
[br
Legatura este ca odata ce noi (astia de-am avut proasta inspiratie sa ramanem pe loc) ne facem treaab si integram minoritatile, respectivele cunostiinte vor ramane cu imaginea despre arta romaneasca nestirbita, iar conationalii nostri emigranti in tari civilizate vor putea tine capul sus :).
Multumesc frumos de ajutor, se poate nitel mai repede?
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ramiris spune:
quote:
Legatura este ca strainii ii apreciaza pe romanii de treaba si nu ii considera o natie inferioara. Asa ca nu-i mai gasiti vinovati pe altii de problemele din ograda Romaniei.
Guestus, cam multe legaturi nu vezi si nu faci. Bravo tie, ai neuronul odihnit !
Pui mereu alte si alte intrebari pt. ca nu ai nici un raspuns.
Ramiris, care minoritati ? Ca pe maghiari nu-i suportam, pe sasi i-am alungat, cine a ramas ? Atunci nu fa treaba si nu integra pe nimeni, e bine asa ?
Ce sa ne mai miram de integrarea tiganilor, cand s-au creat deja 2 tabere de romani ? Ca intotdeauna, unii dintre cei ramasi in tara se considera mai romani si mai patrioti decat cei plecati si tin sa le dea cu tifla celor din urma.
Nu mai am nimic de spus.
Seara buna,
Maria
Maria, daca definesti tu "fa treaba" si ma luminezi cam ce-as putea face eu sau altii ca mine pt integrarea minoritatilor nu mai am nimic de spus.
Dar sa fie ceva eficient si care sa creeze rezultate vizibile, ca asa si eu donez 2% din impozite pentru fundatii care ajuta copii orfani si duc la biserica catolica hainute si jucarii pentru aceeiasi copii. Si ma refeream la minoritatile cu potential infractional crescut, nu la cele definite de etnie si atat, ca astea sunt obiectul discutiei.
Pe sasi nu i-a alungat nimeni, sa fim seriosi, au plecat singuri la mai bine pentru ca etnia le-a fost de ajutor atunci cand ceilati nu puteau iesi din tara.
Iar cu maghiarii pe care nu-i suportam de unde-ai scos-o, ca nu suntem toti de pe DC membrii partidului lui Vadim.
Asta apropo de exagerari, ca vad ca la asta suntem maestrii.
women13 spune:
Sincer, incep sa cred ca deviati serios de la subiect. Pentru mine este clar - Dumnezeu sa o odihneasca, victima conationalului nostru - fiind sotie de amiral s-a procedat mai asiduu in ancheta, presa a profitat si plaja politica actuala a Italiei. Repet si iar repet sunt o persoana nonviolenta si acest INCIDENT a declansat probabil o relatie mocnita dintre italieni si romani. Recunosc si condamn agresivitatea tiganilor, dar nu e negrul , chiar asa de negru, atata timp cat ne ocupam de el sa il "decoloram" de obiceiuri proaste si nu ii mai permitem sa ne "domine".
Mariamunteanu, te respect pentru bunatatea ta, care o deduc din randurile tale postate pe DC si chiar nu merita sa pui suflet in conversatia ta cu Guestus, care e un bun teoretician, dar cand e vorba de aplicatie e primul care se retrage, e genul cu indicatiile si atat. Din curiozitate m-am uitat la albumul sau de pe DC si ori nu este fotografia lui, ceea ce denota ... numai seriozitate nu, banuiesc ca este singur si nelinistit, si se apuca el sa-si dea cu parerea... parere total superficiala si in necunostinta de cauza; iar daca fotografia este a domniei sale, imi pare sincer rau pentru imaturitatea varstei lui si mai mult, chiar am sentimentul ca nu mai traieste de mult in Romania, mai ales in Bucuresti. Tot timpul aici pe site este "Gica contra" si chiar ma uimesc moderatorii pentru indulgenta de a nu primi un avertisment, MACAR. E pus tot timpul pe atac si provocare. Ar trebui sa i se atraga atentia, mai ales ca habar nu are prin ce trec romanii nostri in strainatate. Toate popoarele au uscaturile lor, dar padurea verde nu se vede , ca NU SE VREA.
Iar, acum Bahmuteanca afirma ca suntem din lumea a trei-a ... pe b1 , din lumea a trei-a e ea si cu incultul ala de concubin al ei....
Nu mai confundati romanii cu infractorii ! Aparati-va tara si neamul asa cum au facut-o voievozii acestei tari. Aparati-va neamul oriunde ar fi el pe pamant. Va sprijin, macar moral, pe toti romanii onorabili, afectati de comportamentul nemeritat atribuit de italieni sau oricare alt popor. Romanii de buna credinta din tara sunt alaturi de voi... si suntem multi.
Sa vegheze Dumnezeu asupra diasporei romanesti din Italia si de pretutindeni.
ramiris spune:
Way off topic, dar chiar nu inteleg:
Women13
Ce legatura are poza din albumul lui Guestus cu ce se dezbate aici? E un fel de discriminare pe baza de poza? Nu-ti place poza lui si atunci el nu e de luat in seama?