Suntem de rasul tuturor!|

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona25 spune:

quote:
Originally posted by eryteea

Ramona25 dar faptul ca la noi vin italienii deschizind-usi societati si sfruteaza bietii muncitori cu cite 10-12 ore de munca pe zi cu un salar mizer de 100 euro ?Astia sint de buna credinta sau sint delicventi la nivel inalt ?

Ingrid amore di mama

nu ii obliga nimeni pe muncitori sa lucreze unde nu le place si sunt platiti prost. probabil lucreaza acolo pt ca nu au altceva si prefera sa lucreze chiar si pe bani mai putini decat sa nu aiba nimic. si oamenii de afaceri poti spune ca sunt vicleni, dar nici intr-un caz criminali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Cer scuze prima ptr -deschizindu-si ....nu deschizind-usi -am scris in graba.

sfruteaza? voiai cumva sa zici exploateaza?
Da Blue eyes,ai tradus bine sfrutat=exploatat

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu mi-am zis parerea aici:

http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=110336&whichpage=2

Numa' ca subiectul ala a murit, desi se vorbeste despre acelasi lucru si aici si acolo. (titlul subiectului nu e sugestiv nici aici nici acolo)

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

problema e ca nu avem deloc patriotism, din contra. o sa imi spuneti ca nu avem cum sa fim patrioti in asa tara, dar pe de alta parte, tot noi facem tara in care traim. e un cerc vicios din care nu stiu cum o sa scapam asa usor. probabil ca nu o sa mai prindem noi vremurile alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

nu ii obliga nimeni pe muncitori sa lucreze unde nu le place si sunt platiti prost. probabil lucreaza acolo pt ca nu au altceva si prefera sa lucreze chiar si pe bani mai putini decat sa nu aiba nimic. = contrazicere prin jocuri de cuvinte.

SINT OBLIGATI si aici intervine exploatarea

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Drama romanilor din Italia este mare. Ati auzit de romanii care au luat baiaie de la extremisti italieni numai pentru ca vorbeau in romana. Le este teama sa iasa pe strada, pentru ca niste degenerati omoara si fura si intimplator vin din Romania.

Va mai amintiti de romanca pe care a impins-o o italianca sub tren si care e inca in coma?

Ziarele si politicienii din Italia amplifica furia, cum mai apare un infractor roman cum arata cu degetul si spun ca toti trebuie dati afara din Italia. Abia au asteptat momentul asta, de fapt au lucrat de mult timp la el, si acum continua. Va puteti imagina ca asa cum sintem noi furiosi pe tigani asa sint ei furiosi pe romani?? Este foarte grav!

Politicienii lor nu stiu ce fac, probabil unii amplifica ura (cum am inteles ca face primarul Romei). Ai nostri - se dau in stamba. Basescu spune ca problema tiganilor este problema uniunii europene si UE sa si-o asume. Cioroianu (si Tariceanu probabil) au pus la cale un program de imagine in care spun despre Cioran si Eliade - se abereaza la greu, ce le pasa italienilor care se uita numai la tembelizor de Cioral sau Eliade? Vorba unuia de la Radio, ar trebui sa li se aduca aminte italienilor de fata aia care a salvat pe cineva cind au fost bombe la metrou! Sau sa li se aminteasca cum romanii care muncesc bine si sint ieftini ajuta economiei lor de atitia ani, pe care i-au primit si ii vor - altfel nu ar fi asa de multi.

Eu personal cred ca cea mai mare vina pentru situatia actuala o au italienii care sint rasisti. Si ma bazez putin si pe experienta mea personala, de cite ori am ajuns in Italia parca aveau aia ceva cu mine, numai bete in roate am avut..

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eryteea

nu ii obliga nimeni pe muncitori sa lucreze unde nu le place si sunt platiti prost. probabil lucreaza acolo pt ca nu au altceva si prefera sa lucreze chiar si pe bani mai putini decat sa nu aiba nimic. = contrazicere prin jocuri de cuvinte.

SINT OBLIGATI si aici intervine exploatarea

Ingrid amore di mama

nu e adevarat. vreau sa spun ca nu le pune strainul cutitul la os sa lucreze pt ei. si daca nu au altceva de lucru bine ca a venit italianul sa le faca loc de munca sa le mearga macar vechimea. de ce nu face romanul locuri de munca platite bine. si oricum, daca ii plateste prost e tot din vina lor, ca accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by Ramona25

Intr-un fel au dreptate italienii. daca si la noi ar veni sute de mii de pakistanezi sa "lucreze" si s-ar apuca si de alte prostii, v-ar conveni? normal ca nu... nu ar mai conta cine e de buna credinta si cine nu...

Una e sa auzi ca se intampla in alta tara si alta e sa se intample in tara ta ca strainii veniti in numar mare (ca in exemplul ipotetic de mai sus) sa comita crime si alte infractiuni asupra romanilor. Cum v-ati simti ? Astept raspunsuri.

Maria

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO

Am pus niste linkuri cu statistici, ca sa fie si ceva adevarat , nu doar preupunerile noastre.
Problema cu rromul care a omorat pe nu stiu cine este mai profunda decat pare.
Crezi ca in Italia rromul ala e criminalul tarii? Stai inistita ca sunt altii , uita-te pe statistica sa vezi cum sta treaba , pur si simplu acum au fost niste jurnalisti destepti care au reusit sa bage tara noastra intr-un con de umbra , si nu doar atat , dar vad ca , asa cum spunea cineva , i-a facut pana si pe unii romani sa se autoflageleze..si asta cere ceva indemanare.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Da, romanii (inclusiv tiganii romani) sunt pe primul loc la criminalitate in Italia, urmati de marocani si afgani.

Maria

Mergi la inceput

Pardon, albanezi nu afgani.

Mergi la inceput