Diversificarea (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabicighi spune:

noi incercam azi niste frunze de spanac in supica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabicighi spune:

aveti idee de la ce varsta se pot da citrice bb-ilor? bb-le meu are aproape 6 luni si i-as da vitamina c naturala sa ne apere de raceli, gripe , viroze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

Eu stiu ca dupa 4 luni jumate se pot da portocale...stiu asta de la pediatrul nepotului meu.

http://mirunamaria.blogspot.com/


Miruna Maria, 5 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by gabicighi

aveti idee de la ce varsta se pot da citrice bb-ilor? bb-le meu are aproape 6 luni si i-as da vitamina c naturala sa ne apere de raceli, gripe , viroze.



Eu stiu ca dupa 1 an pentru ca sunt alergene.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana




"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

Din ultimele cercetari reiese ca nu este cazul sa se grabeasca diversificarea alimentatiei bebelusilor. Explicatia consta in aceea ca abia dupa varsta de 3 luni i se uniformizeaza copilului permeabilitatea mucoasei intestinale, ajung la maturitate o serie de fermenti care contribuie la digestie, creste nivelul imunitatii locale a intestinelor, intra in actiune diverse mecanisme care ajuta la inghitirea alimentelor semisolide si solide (dispare asa-numitul reflex de respingere a linguritei). O diversificare precoce poate favoriza aparitia alergiilor. Pana la varsta de 4 luni, aparatul digestiv al copilului este imatur si, deci, nu este pregatit sa accepte alte alimente in afara de lapte. Pe de alta parte nu este bine nici sa se amane foarte mult inceperea diversificarii. Introducerea unui aliment nou mult dupa ce copilul a implinit 6 luni poate crea probleme de adaptare a organismului sau la alimente cu o consistenta mult mai crescuta, “solida” in comparatie cu cea a laptelui.

http://mirunamaria.blogspot.com/


Miruna Maria, 5 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

LEGUME CARE POT FI FOLOSITE:
Morcov, dovlecel, mai tarziu cartof, telina, pastarnac, patrunjel, ardei, ceapa (pentru inceput, aceasta va fi pusa la fiert impreuna cu celelalte legume doar de gust). Alegeti 4-5 tipuri de legume, maruntiti-le si fierbeti-le impreuna, pentru ca sa-si lase vitaminele, iar la final se poate adauga in acesta zeama o lingurita de ulei de masline. De regula se folosesc 500 g de legume la un litru de apa. Piureul se va prepara fie dintr-o singura legume (de ex. morcov sau dovlecel), fie combinand doua legume. Piureul trebuie sa fie foarte fin, iar pentru a-i oferi consistenta moale se va adauga din apa in care au fiert legumele.

FRUCTE:
Marul copt este cea mai potrivita alegere pentru inceput, deoarece proprietatile sale alergene sunt foarte scazute. De obicei, dupa piureul de mere urmeaza cel de caise, piersici, pere, prune, banana (foarte coapte). Piureurile pot fi preparatre din unul sau cateva tipuri de fructe.

http://mirunamaria.blogspot.com/


Miruna Maria, 5 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Multumim mult pentru indicatii Ninutza

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

babicighi si eu stiu ca trebuie asteptat cu portocalele un pic,dar nu stiu exact cat.

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Eu zic ca legumele folosite pentru prepararea piureului sa fie fierte la aburi, fie in aparat , fie in oala speciala.Macar la piure. Si carnitza de puishor, ca e frageda. Asa isi pastreaza TOATE vitaminele si cel mai important- NEDENATURATE. In timpul fierberii vitaminele se distrug.

gogosel, mamica lui Rares- Mihai (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Am citit undeva ca e important ca bebeul sa fie sanatos si sa aiba peste 6.500 kg la diversificare.

Am inceput diversificarea la 3 luni si 3 saptamani cand aveam 7 kg. (exclusiv lapte praf). Daca as fi alaptat as mai fi stat. Am inceput cu 10 zile suc de morcov, nu i-a placut deloc, apoi cu suc de mar pe care l-a acceptat. La aproape 4 luni am papat doar zeama de supica (albituri si carfot dulce) pe care a ras-o efectiv. Peste 3 zile i le-am si pasat, dar am pastrat si apa, ca fata nu vrea lingurita si ca sa poata curge prin tetina speciala. Acum am inceput si cu cereale.

Eu cred ca e foarte importanta reactia copilului, daca accepta un aliment si nu are reactii adeverse de ce sa nu ii dai?


Mami de Livia (08.06.2007)

Mergi la inceput