Diversificarea (2)
Raspunsuri - Pagina 5
redai spune:
Nu sunt cereale care sa se dea sub 4 luni.
Gogosel daca alaptezi natural si copilul nu are nici o problema diversificarea este recomandata numai de la 6 luni.Esti o norocoasa ca ai putut alapta.Al meu nu se poate bucura de asha ceva.Nuci macar de un lapte praf obisnuit.laptele lui este facut din colagen de porc si are la aproape 4 luni numai 6.400 kg.L-am nascut cu 3.800 si 57 cm
Lore, mamicutza lui David
POZE
dicirstea spune:
Redai ce lapte e ala din colagen de porc si de ii dai?
Eu chiar acum m-am apucat de supa; i-am pus un morcovior mic intreg, o redacinuta mica prapoadita de patrunjel si o telinuta cat o nuca. Dupa ce le-am pus la fiert cu 150 ml apa amvenit sa imi mai arunc un ochi la retete. Nici nu am deschis bine ca mi-am adus aminte ca prima apa de la morcov tb aruncata si eu le pusesem impreuna dar cand am fugit sa scot morcovul deja fierbeau impreuna, asa ca am aruncat toata apa si am pus alta. Am gustat zeama finala si mie mi s-a parut dulcica si placuta la gust. Acum ce sa zic, eu sunt cam ierbivora de felul meu, sper sa ma fi mostenit. Am pus supica in bibele mic de medicamente sper sa il pape fara probleme.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
dicirstea spune:
A luat o gurita si imediat a intors capul si a facut ngggggg. Oare e de rau, sa mai incerc sau scuipa?
Tineti-mi pumnii...
MINUNEA MEA
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
gogosel spune:
redai, alptez INCA dar sa vedem cat mai tine. Eu mi-am propus sa ii dau laptic de la tzitzi 1 an . Astazi, la masa de la 11.30, curgea lapticul....Sper sa fie asa si in continuare (beau ceai de anason, chimen, fenicul cam 2 l /zi si mamanc carne multa, iau Ca si Fe).
Formula pe care i-o dau este de la Humana.
Dar mai am o nelamurire: bbii vostri dorm asa de mult? Ca Rares doarme din 3 h cat are intre mese, 2h. Nu il pot tine mai mult de o ora treaz(la un moment plange!!!!), chiar si dc ne jucam, "vorbim" sau ne amuzam in oglinda.
Ce sa fac sa nu se mai trezeasca noaptea la fiecare 2h?
Voi cum procedati?
gogosel, mamica lui Rares-Mihai (11 august 2007)
carrie spune:
si eu sunt pentru diversificarea cat mai tarziu dar depinde mult de copil si de cum se dezvolta
eu am o problema...mamarutza refuza a treia zi la rand pireul de morcov cu cartof ce sa fac???cum sa-i dau supa cu biberonul sa aiba si legume ca numai zeama lunga nu o satura...
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora
www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia
dicirstea spune:
carrie eu nu dau da' ma pricep pai ma gandesc ca poti sa ingrosi supa cu 1-2 linguri de fulgi de orez simplu, fara alt gust sau mai poti sa faci piureul de cartofi cu morcov f bine mixat cu supa de legume, sa iasa ca o sarlota zemoasa, sa se scurga prin bibe. ASa ii dau eu piureul de fructe , ca nu a vrut sub nicio forma lingurita si am fost nevoita sa il subtiez pt bibe si ii coc fructele sa lase zeama si dc e cazul mai pun apa si fulgi de orez. Adica daca sunt prea zemoase fructele si nu au pulpa.
Am reusit cu supica, 30 ml, dar acum nu mai vrea laptele
MINUNEA MEA
tanima_i2002 spune:
Ceapa nu se paseaza cu restul legumelor, de preferat sa pasati numai cartof si morcov, telina este cam prea aromata. Si ceapa este de preferat sa o adaugati la supa cat mai tarziu, da gaze, iar daca totusi o introduceti este bine sa o coaceti intai.
Gogosel alapteaza in continuare, macar pana la 5 luni si abia apoi sa te gandesti si la diversificare. Eu daca era dupa medicul pediatru ii dadeam la 6 saptamani mar cu biscuite, dar nu am vrut sa ii dau nimic inainte de 6 luni si zic ca am facut bine. Ptr lactatie exista galactogil, mai scump sau nutrinatale, pastile destul de ieftine. Ajuta mult, cel putin mie mi-au fost de ajutor, alaptez si acum.
Daca ati inceput sa le dati mancarica trebuie si un pic de apa, fie apa fiarta si racita fie apa plata.
Supa facuta la blender cu legumele trece si prin biberon daca tetina are orificiul mai mare, speciala ptr supe-cereale sau alte mancaruri solide, nu mai stiu exact cum erau ca noi nu prea am folosit biberonul. Dar un pic de piure poti sa incerci sa ii dai si cu lingurita sa se invete cu ea ptr mai tarziu.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
redai spune:
dicirstea laptele se numeste pregomin si e singurul care il tolereaza.Este alergic la proteinele din laptele de vaca.de alergia asta stim deocamdata.Ma mosteneste pe mine.Eu am multiple alergii.
Este un lapte special care nu se gaseste in farmacii.uil cumpar numai de la depozit si este si foarte scump.Este si pentru intolerante la lactoza si mai multe.Eu nu stiam despre apa de pe morcov ca trebuie aruncata.daca o mai arunc si aia ce gust mai are supica aia?
tanima_i2002 eu nu stiam despre ceapa asta.II pun oricum numai o feliuta.Si nu pun cartof deloc,stiu ca fermenteaza.Cam multa telina ai pus pentru ca ii da un gust destul de rau daca e prea multa.Mie de exemplu nu imi place telina deloc.Nu stiu daca ii place sau nu copilului
Gogosel se zice ca se baga cerealele ca sa nu se mai trezeasca.Dar eu nu sunt deacord cu asta
POZE
Ninutza spune:
Nici eu nu stiam ca se arunca prima apa de la morcov.
Dar care este motivul pentru care se arunca?
http://mirunamaria.blogspot.com/
Miruna Maria, 5 iunie 2007
redai spune:
Cum mai stati cu diversificarea?
Ninutza tare matinala mai esti
POZE