Diversificarea (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabicighi spune:

[quote]Originally posted by alia_ro

Alexis are 7 luni jumate si este alaptat. Ma chinui sa-l diversific, insa refuza, nu deschide gura, scoate din gura. Pana acum i-am dat mar crud ras, mar copt ras, banana cu bransa calcica, insa mananca f. putin, cateva lingurite.
alia ro, dupa parerea mea trebuia sa incepi cu o lingurita suc de mere/zi, apoi 2 lingurite suc de mere/zi, si tot asa pana se obisnuieste cu gustul.apoi treci la suc de morcovi, tot asa treptat pana se obisnuieste si cu morcovul, apoi se amesteca mar cu morcov.asa am inceput si noi la recomandarea doctoritei si a mers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Noi am inceput diversificarea pe la 4 luni si un pic(adik
4 Sept). cu sucul de mar.Apoi am continuat si cu morcov, am schimbat morcovul cu piersicuta+pulpa evident.Pe 13 sept(la 9 zile dupa diversif) am inceput cu jumatate de biscuite in mar.
La 5 luni i-am facut branzica de casa amestecata cu fructe insa n-a primit-o asa deci...i-am introdus banana combinata cu branzica.Dupa cateva zile am constatat ca i-au aparut niste bubite asa ca i-am scos banana.Ieri am reintrodus-o sa vedem dc chiar suntem alergici.
Apoi au urmat cerealele in laptic seara.
La 5 luni si o sapt i-am dat prima supica cu morcivel pasat si au aurmat in fiec zi alta leguma....pana am ajuns la piure de legume.
La 6 luni fara 2 zile i-am dat carnita de pui in supica.
Am adaugat si cereale in fructe sau biscuiti/cereale cu branzica.
La 6 luni si o sapt i-am dat prima data mandarina ca necatraine nu am mai gasit.
La 1 noiembrie i-am bagat galbenusul de ou iar pe 4 Nov i-am dat ficatul de pui pe care nu l-a vrut(deocamdata).
Cam asa stam cu diversificarea noi!

Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Eu zic ca ar fi utile si niste "retete". de ex. euinca nu am trecut la supa pt ca nu stiu cum sa o fac si cum sa masor cantitatile cele mai potrivite. Adica daca tot tb sa ii dau 3 ligurite de supa ( ptr prima data, si stiu ca nu se da dect proaspata) cam cat ar tb sa pun din zarzavat. Adica sa pun 1/2 morcov si telina sau patrunjel cu 1/2 cana de apa? Sau tb cate unul intreg? Iar cand dati piureul de fructe puneti fructul intreg sau 1/2? Cum masurati piureul de fructe: in ml sau in grame?

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

O reteta de BISCUITI PENTRU SUGARI din CApraru:
530 g faina,
250 g zahar pudra,
250 ml lapte,
60 g unt,
un varf de cutit de bicarbonat.

SE framanta un aluat, se taie biscuitii de forma dreptunghiulara si se coc la foc potrivit.
Dupa racire se trec prin masina de tocat si se pastreaza intr-o cutie bine inchisa.
se folosesc(opariti in prealabil) cu suc de fructe sau mar ras (4 lingurite de pesmet pentru un mar ras) sau alte fructe strivite si ca adaos la lapte sau iaurt.

http://mirunamaria.blogspot.com/

Miruna Maria, 5 iunie 2007

Mergi la inceput

Fetelor,mai am o intrebare.la bebei le dati sa bea apa?(bineinteles fiarta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

si noi am inceput diversificarea desi suntem din iulie
david are 16 saptamani, 6,380 kg si 63 cm.Inca nu avem 4 luni,numai pe 18 facem
Am inceput diversifiacrea pentru ca aveam probleme cu refluxul gastric

Acum mancam la ora 11 (intre 2 mese)[la recomasndasrea pediatrului tot]70 ml de suc din jumate de morov si 2 mere.Storcatorul meu stoarce cu pulpa si dupa stoarcere dau printr-o sita.piureul care ramade (aprox 5 lg cu varf) il papam cu lingurita.

Pe la ora 17 mancam supica (30 ml, am introdus-o de 3 zile) si 1lingurita cu varf de piure.In supica pun 1morcov, jumate de patrunjel,o bucatica de telina[cam 1cm/1cm], de la o ceapa o folie mica ( sper ca intelegeti) si o bucatica de mar.

Pun marul ca sa ii indulceasca un pic.Piureul in fac numai din morcov ceapa si jumate din ptrunjelul care l-am pus.
Am incercat sa ii bag supita de vreo 3 saptamani,dar numai acum o accepta.
Stiu ca e prea devreme cu diversificarea,dar este alergic la laptele de vaca,si a facut reflux gastric.Asha ca a trebuit sa introducem mai devreme papca.Nu lua nici in greutate.
Urmeaza sa pun in supa si putin piept de pui,dar dupa 10 zile dupa ce mananca supa zi de zi.

Ninutza eu stiu ca nu e voie sa dam fainoase la copii asha mici.

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

gabicighi eu ii dau apa cu lingurita numai cand sughite.Stiu ca e recomandat sa ii dai ,dar el nu accepta.

dicirstea telina eu o pun foarte putina pentru ca nu ii place.La inceput faci supica in fiecare zi, dar dupa o poti congelate maxim 3 zile.
Supa trebuie fiarta o ora in cratita normala sau 20 min in oala sub presiune.

POZE

Mergi la inceput

tot eu mai am o intrebare:capsunicile voastre poarta caciulita in casa?

Mergi la inceput

gabi eu stiu ca nu este recomandata caciula in casa.Atata timp cvat este o temperatura constanta.eu nu ii pun nici dupa baie.ii usuc bine parul si gata.punem caciulita doar cand iesim afara.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

buna , fetelor!
Noi nu am inceput inca diversificarea(desi toata lumea a sarit cu gura pe mine sa ii dau sucuri de la 2 luni!!!!!!!), avem aproape 3 luni(pe 11 nov) si ne-am gandit ca pe la 3.5- 4 luni sa incepem. la 2 luni si o saptamana rares cantarea 6.700 kg si 62 de cm(nascut cu 4.200 kg si 51 cm). ce e drept sa incepem diversificarea bbilor la 2-3 luni....e prea devreme. Unii nu au scapat poate nici de colici si sa mai pape si suc de mere, etc...prea mult pentru stomacelul lor fragil.Rares momentan se bucura de tzitzi la 3h iar seara ii dau 120ml formula ca sa doarma mai bine + tzitzi(desi in ultimul timp se trezeste noaptea f des desi nu ii este foame!!!!!!). Asteptam sa facem consultul de 3 luni si sa vedem ce zice dr.

Am citi mai sus ca unele dintre voi ati introdus mai intai cereale. Ce fel de cereale? De ce le -ati introdus primele? Cineva scria ca sa doarma mai bine. Oare sa ii dau si eu lui Rares la masa de seara in lapticul praf? (mananca la 20.30 si urmatoarea masa e la 03.00-03.30, bineinteles cu doua- trei treziri pana atunci!!!!!)

gogosel, mamica lui Rares - Mihai (11 august 2007)

Mergi la inceput