Diversificarea (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

eu am o fetita de 5 luni si jumatate si nu m-am grabit deloc cu diversificarea ... poate pentru ca e al doilea copil si la al doilea totul vine de la sine, nu mai esti asa stresat cum erai la primul copil ... micuta e multumita cu lapticul, se satura, doarme toata noaptea, abia de 2 zile am inceput sa-i dau putin mar si ii place dar tot laptele (de mama) este baza
parerea mea este sa nu va grabiti, toate la timpul lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
Originally posted by cylyche
In schimb as mai avea o intrebare...si anume d unde stiu cand face diaree.Adica ma refer din cauza diversificarii.Al meu bebelus e din categoria consti[patilor.Acum de cand ii dau suc de citrice are scaun mai des,dar nu sa schimbat in consistenta sau culoare ci doar in cantitate.Deci d unde stiu cand are diaree???

Cand are scaune mai apoase, nu consistente, si prea multe pe zi. De regula, la diaree, scaunele sunt in explozie , intelegi tu. Asa am citit. Uite, Mara face cam de 3 ori pe zi si e cam cum e scaunul nostru normal. Scuze pt explicatii, dar asa, ca exemplu.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cylyche spune:

Graviduta multumesc frumos din nou pt raspuns.Sper daca mai am nevoie de vreo informatie sa mai pot apela la voi.

LA MULTI ANI SI AN NOU FERICIT TUTUROR!!!!!!!!

cylyche de Edy bobulini(16.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

am si eu o intrebare : cum pot pastra mai multe zile branzica calcica?

asta deoarece vreau sa o fac din laptic de vacuta de la tara , laptic care imi intra in posesie abia o data pe saptamana. m-am gandit initial sa congelez lapticul, pe portii mici, dupa cere am zis daca pot congela lapticul de ce nu si branzica?!

ce parere aveti? este "safe" branzica congelata?(nu multe zile, cam 3 )
voi cum procedati cu pastrarea ei?

multumesc mult!

gogosel, mamica lui rares- mihai (11.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timur spune:

gogosel: eu ii fac branzica dintr-un litru de lapte si 8 pastilute de calciu
o tin la frigider 3 zile, intr-o cutie
asa mi-a zis dr, ca o pot pastra 3 zile

mai multe zile... nu stiu

dar ma gandesc ca poti congela laptele si cand vrei sa-i faci branza il decongelezi

http://community.webshots.com/album/560359057vRBEhz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudorcatalin spune:

gogosel,de ce vrei sa-i faci branzica din lapte de vaca?nu e cam micut totusi, laptele de vaca e cam gras, sa nu faca alergie la el.dar daca ai mai incercat, poate e bun pentru bebe al tau.si congelat, crezi ca e la fel de bun ca cel prospat?branzica nu se altereaza repede ,daca o tii prea mult, nu se acreste?
magda,mama lui tudor catalin(17.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

i-am facut branzica din lapte UHT Dorna 3.5 % grasime.si nu mai congelez laptele, nu mai fac o tona sa stea prin frigider, ci ii fac la fiecare masa din 200 ml cu doua tablete de Ca. imi ies cam 2 lingurite cu varf, pentru o masa. deocamdata! ca e un mancacios.....mama, mama !!!
la 5 luni are 9 kg! astazi a mancat a doua oara branzica cu mar copt :in total cam 4 lingurite cu varf! e drept, ca pentru a face amestecul cat mai apetisant am adaugat si o cupa de laptic. dr spunea ca ii pot adauga glucoza.nu cred ca am gresit ca i-am pus lapte. oricum glucoza i-o dau la ceai , caci altfel nu il bea iar de apa....nu mai zic.
timur, pe viitor o sa ii pastrez branzica in cutie ermetica, la frigider.

gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bupsy spune:

Am si eu o intrebare. Pentru prepararea mancarurilor bebeilor se folosesc doar r#259;z#259;tori din plastic, sticl#259;? Cel putin asa am auzit. Dar atunci cum facem sucul de m#259;r sau morcovi? Eu am inceput acum cu o lingurita de suc de m#259;r, pe care il fac in aparatul de "facut suc", care contine si metal - 1 lingurita pt bebe, un pahar pt mine.
Voi cum faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bupsy spune:

Era vorba de razatori de plastic, sticl#259;.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Bupsy eu folosesc blender(care contine inox sau ce o fi) si razatoare normala si furculite pt pisat, la fel de normale. Cred ca se mai exagereaza cu atitea! Important e sa fie curate.
Pupici

Ioana mama de bebe
Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput