Piersicutze de iulie-august 2006 (58)
Raspunsuri - Pagina 9
anasia spune:
sabina, stai linistita, am crezut ca nu l-ai vazut; noua ne-au aparut in vara dupa eruptia de bubite pe tot corpul si, normal si pe cap; am scapat atunci numai cu bai de brusture;avea rani in cap de atat scarpinat; partea proasta e ca, cred ca a capatat un obicei si se scarpina noaptea, iar si-a facut rani;da numai in crestet si la ceafa, atat sunt;
la oglinda, nu va spun cum arata oglinzile mele de pe sifonier; atata le pupa si le mangaie, scoate limba la ea;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
Piersicutze spune:
si ale melela fel. Tu cu ce le cureti. Mie mi-e frica sa le dau cu solutie. Ma gandeam sa le sterg cu apa simpla, dar nu prea imi place ideea.
Ai grija cu patul, mie mi-a cazut din pat pe spate si a dat cu capul de parchet. Am inlemnit. Ea a fost tare suparata pe mine atunci, m-a batut, nici nu a vrut sa vb cu mine, abia seara inainte de culcare m-a pupat si s-a lipit de mine.
Ea nu se scarpina in cap deloc. Doar ca ma enerveaz teribil cojile alea si parca se si inmultesc. Eu o spal pe cap cu sampon de la Nivea, o data pe saptamana. O spal prea rar si de aceea sa fac coji?
MissJJ spune:
Sabina a mea de cateva zile merge la oglinda ia piaptanul si se piaptana in legea ei isi zambeste si se alinta la moatza din oglinda si mai nou ii da pupic. In fiecare zi sterg oglinda in fiecare zi sunt manutze si pupici pe ea.
Cojitele alea aici se cheama cradle cap, uite la baby centre ce zic despre asta: http://www.babycentre.co.uk/baby/health/cradlecap/ . aici este o solutie de la firma care face infacolul pentru asa ceva se gaseste in orice farmacie. Si maj recomnada sa pui putin ulei mineral pe capusor si sa piepteni cu un pieptan f des aici se gasesc la farmacie sunt special facute pt paduchi. Sa nu va mirati aici paduchii sunt ceva f comun.
Mai ales in scoli unde nu zic care copil are paduchi si nu il izoleaza de restul clasei ca vezi doamne il marcheaza psihic asa ca tot ce fac iti trimit o hartie acasa sa zica ca este un caz de paduchi si sa ii tratezi pe copii si toata familia dar iti dai seama e de ajuns unul sa nu fie tratat si pronim de la square 1 again.

De asta mi-e cel mai groaza la gradinitza, raceli si restul is altfel da paduchi in vremurile noastre si vb de ei de parca is ceva f normal.
Eu o spal pe cap in fiecare seara cand face baitza sau daca nu apucam sa facem baitza sau ceva o data la doua zile maxim. O spal cu johnson baby sampon sau de la l'oreal gama pt copii.
Mie midwife mi-a zis sa o spal bine pe cap ca sa nu faca cradle cap asta cand s-a nascut fata sa masez bine scalpul si sa am grija sa clatesc bine. Si nu am avut niciodata pb.
---------------------------------------
Mada si
Arianna Raisa (21.08.2006)
emiliapop spune:
Al meu stie sa se dea jos din pat cu spatele intai cu picioarele si saptamana trecuta am fost plecata pana in Bucuresti l-am lasat cu mama si l-a invatat sa se si urce in pat asa ca acum se urca se aseaza in genunchi si rade sa imi atraga atentia si daca nu ma uit si nu ma duc la el se da jos inapoi. Da de cele mai multe ori ma duc la el ca imi e frica sa nu pice.
Acum vreo juma de ora vb cu mama la telefon si Alex s-a dus in bucatarie desi blocasem intrarea tot a intrat si nu prea se auzea nimik de acolo, ca el daca intra undeva unde nu are voie incepe sa chiuie sa imi atraga atentia si las telefonul si ma duc dupa el si ce credeti ca facea?
Era sub masa si gasise o furculita pe care cred ca a aruncat-o la micul dejun pe jos si o manuia pe langa un prelungitor ce se afla sub masa langa el. Am inlemnit!![]()
emilia
cu
si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
MADYN spune:
Nu pot zice ca mi s-a parut ceva greu in cresterea lui bebe, poate pt. ca el a fost foarte cuminte inca de cind era in burtika mamicii
. Dar ca sa nu fie totul chiar roz zic ca mi-a fost un picutz greu cind dupa ce a implinit 3 luni, la recomandarea pediatrei (ca mie nu mi-ar fi dat prin cap
) i-am scos masa de noapte. Mi-a luat o luna intreaga, noapte-de-noapte dar dupa ... a fost super. Se mai scoala el noaptea si acum, insa nu sa manince si adoarme repede (imbratisat de mami).
Mady
si Mihai Nicolae
- My little treasure (01 august 2006)
emiliapop spune:
"Ce mi s-a parut mie mai greu in cresterea unui copil?"
Pai chestia cu diversificarea ca vb lui Mada al meu e scarandiv si nu e statornic pe ce ii place si pe ce nu si mananca cum are chef.
Si al meu se scoala noaptea de cateva ori dar m-am obisnuit ca el face asa de la 4 luni de cand au inceput sa ii apara dintii si cred ca de aia face asa si cu papa.
Mi se mai pare grea si perioada asta acum cand face tot felul de nazdravanii si nu pot sa il mai las nici o clipa singurel.
Si el e si ambitios daca vrea undeva pai nu se lasa pana nu ajunge acolo unde vrea.
Da eu sunt topita dupa el 
emilia
cu
si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
Piersicutze spune:
mooaaammaaa cristinicooo stii ca m-am topit toata ![]()

![]()

multumesc multumesc....mi-a mai crescut si mie inima 
oricum si tu esti betoana...ti-ai revenit aseaaa imediat 
apropo de papa copii....cand mananca branza si masline si sunca - mannaca pe saturate???? ca fi-mea le roade si de cele mai multe ori le scuipa (o semana cu mine greu de multumit ![]()
![]()
- daca e asa a pus-o tati
)
sabana reteta am facut-o langa blocul meu (dar era scrisa de dr) - farmacia de pe panduri ...nici nu stiu cum se numeste
ma uit acasa si maine scriu!!!
ia sampon de la chicco -sensa lacrime..e special pt bebei si e ff bun si miroase...yammiiii
babeefata ma mai incurajezi si pe mine cand te aud cata putere ai cu doi copii, unul la purtator si ti-ai mai luat si animalut adoptiv....hm.....esti REALAAAAA ha ha ha
mada nu vreau s ate sperii dar ai mare grija cu biberonul in locul meselor solide
la varsta asta nu mai este suficient laptele si se anemiaza copilul. chiar daca papa puytina mancare solida sa incerci sa aiba din toate grupele cate putin...legume, carne, ou, ficat, fructe,...etc
mie dr mi-a zis asa: la varsta asta trebuie sa aiba cel mult 500 ml lapte pe ai...adik cele 2 biberoane
restul calciului si-l ia din celelalte alimente
si 3 mese solide - una principala la pranz si doua gustari.
noi avem doar 2 solide......nu vrea si pace dar ii combin si iaurt si fructe si cereale...sau peste zi ii curat struguri boabe....ea ar vrea singura dar nu mai am atat rabdare...si i le pun pe masa ei si le papa - se face ca porcul dar asta este
sunt ff fericita ca mananca si cele 2 mese de solide
iti spun cu siguranta ca nu e bine sa inlocuiesti mesele cu biberoane decat daca e bolnav pentru ca o prietena de-a mea asa a facut si are copilul rahitism si nu mai stiu ce...mari probleme a avut...zicea ca nu vrea copilul si ii dadea lapte de frica sa nu moara de foame...mai bine lasi o distanta mai mare intre mese si mananca putin dar solid
ascunde si tu biberoanele si ii spui ca nu mai sunt...ca ea e fata mare si papa ca si noi....
tare naughty step asta...dar io o pun la coltul ala alb dintre pereti ha ha ha si plange de moare...
ma mai uit si eu la coltul ala - o avea ceva infricosator sau tonul din vocea mea o face sa planga ![]()
![]()
![]()
cel mai greu: ca nu a mancat....m-a facut cu nervii
si perioada dintre 8 luni si 11 cand nu vroia sa stea in carut, patut...nimik ci doar sa o tii de maini si sa mearga non-stop....si daca nu faceai ca ea tipaaaaa...si credeti-ma are un tignal si niste plamani de iomi vibrau timpanele ...dar am rezistat
, in concluzie mai fac un bb mic
...
si noptile cu treziri in urlete ca in armata m-au dustrus si......credeti-ma faptul ca sotul meu se trezea devreme si facea dus...............am urat dusul ala...in concluzie se spala doar seara acum ha ha ha.....
stiu ca par nebuna dar nu sunt...ca dadea apa tare de tot iar eu franta si cu servici si cu copil urlator si cu dusul lui exact cand atipeam...m-am dus cu capul
dar...poate am noroc si voi ma credeti
sabana super tare alexandra...nu ne-ai zapacit...ne place sa citim de nebuniile piersicutelor noastre...sa stii ca parca o descrii pe fi-mea si mai face multe dar dupa ce ca scriu fff mult ca am avut timp, daca mai incep sa va spun si ce face fi-mea imi luati contul inapoi ha ha ha
...daca gasesc crema pentru cap acasa te anunt maine si ne intalnim sa ti-o dau
ori nu o clatesti bine pe cap
, ori are ea sebum .... multi copii fac
anasia multumesc pt raspuns...deci nu se ineaca...
voi va mai cantariti copii regulat???
mai astept multe raspunsuri legate de copane si aripioare date in mana..... (
sabana)
woow emilia...mare atentie
si bia se da jos din pat de muuult timp , iar daca nu e nimnei in camera nu mai plange cand se trezeste, se da jos si se duce dupa persoana care e acasa...asta cand doarme in patul mare
nico
anasia spune:
sabina, de cand mi-a cazut din pat, am invatat-o sa se dea jos, dar oricum sunt cu ochii...sa nu faca vre-o boacana;uite o spalam si inainte de doua ori pe saptamana si nu am avut probleme, ca cand cu bubitele, nu stiu ce sa zic, de ce apar; oglinzile le-am curatat cu solutie, da uite ca mi-ai dat de gandit, oricum n-o las in dormitor decat la pranz si seara la somn;
nico, de inecat nu stiu daca se ineaca, incearca fara nimic pe copan la inceput;
emiliapop, electrician de face![]()
ce mi s-a parut mai greu? noptile nedormite, urletele de la colici, km prin casa de plimbat, poate daca nu eram singura nu mi-ar fi fost asa greu;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
Babee spune:
Eu mi-am dorit prea mult copii si chiar daca nu a fost nimeni langa noi sa ne ajute, eu m-am bucurat.Asa mi-am putut creste copiii cum am vrut si sunt singura responsabila de educatia lor.Bineinteles un rol important il are si sotul meu, nu pot nega asta.Cu Phillip absolut nimic nu mi s-a parut greu, nici cu Rebecca-poate putin acum faptul ca trebuie sa cobor scarile cu ea in brate si mai obosesc.Chiar daca au dormit, au mancat, au fost cuminti si m-a ajutat si asta, indiferent cum erau nu as fi perceput-o ca pe o greutate.Am auzit o viata intreaga "ce greu mi-a fost sa te cresc" si m-am jurat nici sa nu simt si nici sa spun asta vreodata.Mi-am asumat o responsabilitate, aceea de a avea copii, am rumegat bine ideea si am pus in balanta toate astectele si am asteptat pregatita.Pregatita intr-un anume fel, surprize si indedit gasesti oricand.
O femeie poate avea unul sau cati copii doreste dar mi-ar placea sa cred ca nu e luata peste picior pentru actiunile ei.
Pentru fiecare mama copilul ei este si frumos, si destept si..si...si.Eu am decis sa ii incurajez si sa ii sustin indiferent cum sunt(urati sau frumosi, isteti sau mai putin).Am urat stereotipul de mama pentru care copilul ei e cel mai frumos din lume, perfect, destept etc.Este parerea mea, copilul meu si raman in inima si sufletul meu.Este normal sa te bucuri de orice progres, este minunat sa observe si altii si stiu cum e sa iti para bine.
Asta sunt eu, asta va spun dar nu accept sa fiu ridiculizata.
Mada uite si Baietelul
-----------------------------
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Piersicutze spune:
anasia ..pai mie de os mi-e frica
ca de dat in mana i-am dat si carne, si snitel, si chiftea si nu s-a inecat
dar cand o sa dea printesa de osul ala tare si o sa poata sa isi exerseze mititica rontaitorii (a se citi dintii), mi-e sa nu muste din os...desi cred ca il da afara
nico