Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (97)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danita spune:

Andrei Plesu - Pesimism

Nici in strainatate nu e totul perfect. Nici vorba. In Franta
Disciplina rutiera e sleampata, infinit mai rea decit in Germania; portofelul iti poate fi furat oriunde pe glob; smecheri si obraznici se gasesc pretutindeni; surpriza restaurantului scump si prost e mereu posibila; unele locuri sint murdare; blocuri dizgratioase s-au construit, mai ales in anii '60, peste tot; companiile aeriene occidentale ofera servicii mediocre, provoaca intirzieri, nu te scutesc, la o adica, de pierderea bagajelor. Pe scurt, oriunde te-ai afla, poti intilni numeroase prilejuri de indispozitie. La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de educatie, nesimtirea, ilegalitatea, aproximatia, ma rog, toata ornamentica " milenara" a tarisoarei ilustreaza o traditie durabila. Nu e vorba de accidente, de "din cind in cind"-uri tolerabile, inerente, compensate de un fundal general agreabil.
Fundalul a ocupat avanscena. Si e esentialmente dezagreabil. E muschiulos, vital, indestructibil. Turcii vin si pleaca, fanariotii vin si pleaca, rusii vin si pleaca, comunistii vin si pleaca. Noi rezistam falos, fudul, chefliu si dirz. Dam vina pe ei, pe toti, si ne vedem de treaba. NATO incearca sa ne organizeze, UE incearca sa ne domesticeasca. Degeaba. Apa trece, pietrele ramin, avem sapte vieti in pieptul de arama, romanul nu piere. Nu moare si nu se transforma. Se adapteaza. Se descurca. Tine cu dintii de specificul lui national. Si tocmai de aceea, sint pesimist. Cred ca nu ne vom schimba niciodata. Vom continua sa stam in calea tuturor binefacerilor si noroacelor, fara sa luam decit caimacul de prima instanta. In rest, vom dospi, somnolenti, in dulcele bors autohton, cu mici accese de enervare tandra. Strazile vor ramine mereu betege, pline de gropi si asfaltate cu gumilastic, autostrazile, daca vor exista, vor fi niste santiere perpetue, soferii " profesionisti sau amatori " vor conduce bezmetic, isteric, mitocaneste. Isi vor parca masinile in poarta ta, in curtea ta, in sufletul tau si, daca protestezi, te vor injura exterminator sau vor zimbi suveran, de la inaltimea limuzinei proprii. Justitia va fi mereu o loterie, ziarele vor evita orice urma de decenta si de noblete. Limba se va strica zi de zi, televiziunile vor atinge culmi de manipulare si trivialitate. Laura Andresan e doar inceputul. Oricine va putea striga in piata publica orice despre oricine. "Relatiile", pilele, bacsisul vor fi la fel de greu de inlaturat ca si ciinii vagabonzi, politicienii vor perora obscen
despre patrie si se vor gindi strict la gastile de partid si la
conturile personale. Toate scursurile vor ajunge vedete, toti
derbedeii vor deveni campioni ai dreptatii. Vom fi sufocati de proasta crestere, de incultura, de muzica proasta si de fast-food. Prostia va avea bani, iar nepriceperea va avea putere. Aerul se va umple de invidie, ura si bascalie. Comunismul va reinvia, roz si cochet, cu sprijinul unor baietei de bani (si idei) gata, semidocti si trendy, netraiti, iresponsabili, grabiti sa gaseasca inainte de a cauta. In schimb, icoanele vor fi evacuate din viata publica, in numele unei libertati de constiinta care nu stie inca nici ce e libertatea, nici ce e constiinta. Manelele se vor multiplica,urbanistica va intra in colaps, vom avansa trudnic printre ragete si scuipaturi. Si vom vota, o data la patru ani, in functie de clubul sportiv care ne place. Cum vedeti, sint pesimist. Ba pot pentru ca sa spun ca sint apocaliptic. Totul a inceput cind, intors la Bucuresti dupa o vacanta agitata pe alte meleaguri, am constatat doua lucruri: mai intii ca e mai cald decit in restul Europei, mai cald decit la Mediterana si apoi ca singura scara rulanta care urca de la autobuze la ghiseele de control-pasapoarte nu functioneaza.
Am urcat gifiind, cu mireasma patriei in nari. Sint prea pesimist?
Sa dea Dumnezeu. De-abia astept sa fiu contrazis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Salutare... mamici de fulguleti!
Sunt poate blamata ca nu sustin forumul dar cam greu cu doi copilasi....
AM iesit din spital ieri, dupa 8 zile de internare pentru o operatie de eliminare fiere ( nu ma incurc sa trec aici termenii medicali). Desi am stiut ca am pietre, in acea mica punguta, de pe la 18 ani nu m-a derajat asa de tare sau stiu eu... m-am obisnuit cu simtomele si am ignorat-o. Dar stresul mi-a pus capac. In plus vara asta cu Matei si cu caldurile de nesuportat de pe aici ... ce sa va mai spun ... am capotat.
Ma simteam cam obosita si am ajuns in Bucuresti, la celebrul BEBY EXPO . In acea zi l-am vizitat pe dr. Iosup, care dragut cum este imi spune ca ...: "D-na, functionati ca si cum nu ati avea fiere pentru ca este plina de pietre si alte formatiuni calcaroase. Sunteti in pericol de colecistita... faceti o vizita la spital de 2 zile...."
Zis si facut.... dar dupa doua saptamani si... cand nu imi era bine deloc. Am tot zis ca este autosugestie si am inchipuiri ca ma doare ficatul... Si ma duc la Judetean, ca imi e rau si o cunostinta ma trimite la un chirurg si-mi spune ca e deja acuta si cu plastron si internare rapid ca o sa crape.
Si asa las bebelul si pe Mihnea "Bocanarul" in seama soacra-mi si stai la spital. Greu a mai fost .... fara ei ... Suport orice dar sa nu ma despart de baietii mei.
Am scapat de acolo si acasa surpriza... viroza la trei membrii ai familiei. Matei are si dureri de burta si gatul rosu si mucisori si mai vrea si la mama in brate si plange ca nu-l pot lua .
Trecem pe amoxi si vin intariri ca nu se mai poate... SI cred ca prelungesc concediul cu 2 luni si ma duc in martie la servici.
Astept sa se inchida gaurile si sa ma apuc de exercitii ca sunt cam grasunica. AM retinut site-ul multumesc.
VA pup si va citesc.

BB 9 luni- Matei Cristian si baietel de 8 ani Mihnea Constantin

www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=19981231213.16777024213.1189079607849&page=1" target="_blank">Matei la 8 luni

Matei_dec_2006_laNastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Roxanica, super veste; felicitari sotului.....
Dianocica, poze, poze... eu nu pot vedea linkul, dar si eu vreau Pilates...faci o copie pe DVD????? Si vad eu cum sa ajunga la mine
Marani, m-ai imbolnavit.... pe bune; super peisajele, iar bubamara este pur si simplu superba!! As veni si eu de Rev
Chinico, m-ai incantat... e atat de frumoasa Bea.. sa ne mai pui poze...
Luly, numai fete frumoase se perinda pe la noi.... le-am admirat si pe ale tale... Sper ca Luchitza sa ramana fidel primei iubiri, Antonia, ca tentatiile sint foarte puternice
In fine, mi-am pus un departament in cap, ptr ca au rupt un cablu, eu am notificat tot managementul si acum ma ascund ca vor sa-mi ia capu'
Asta fu, telegrafic, din ce mi-am mai adus aminte...

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
slide Luca
varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Bey sunt atat de frumosi bb nostri. Au deja mutrita de copilasi, dar pastreaza inca dulceata de bb. Cred ca de acu si pan la 2-3 ani sunt cei mai frumosi.. Beaoca, Bubamara, Motanu, surorile bucalate...

Roxanicoo, bravo sa-ti traiasca barbatelul ambitios.

Lavinia, pe pariu ca al meu nu va merge nici intr-o luna, doua? Da nu ma grabesc, vorba Dianeirus.. pe la 2 ani nu prea vor mai fi diferente.

Yagmur, uff m-am mai linistit. Ce bine e!

Dianocico, nu stiu ce sa-ti mai recomand in materie de magazine de incaltari. Noi in general am luat de la Andy din Unirea sau Obor. Sau la Piciul. Si la Leonardo mai gasesti chestii interesante. Eu dadui drumul la pilates.. arata tare interesant.. si-s numai 10 minute. Mai ca m-as baga. Da dupa ce ma repun pe picioare.

Acs, atunci esti vecina de cartier si cu mine???

Marani, Stelatopia la Help-net (in Buc) o iei cu cca 60 ron (cu card reducere), parca 64 ron pretul full. La Sensiblu e ceva mai scumpa. Noi ne-am aprovizionat la Baby-expo.. era si oferta speciala.
Cu baita.. ia incerca sa faci vreo 2 zile pauza de baita. Poate o fi prins frica de ceva..

.. asa, sa ma ierte Claudiu de Dandusa.. da eu pusei o leaca ochii si pe barbat de Marani. E salvamontist cumva?? Ca i-am remarcat canadiana.. Si-ti sta super tunsa, ai un aer aparte..

.. iar pozele, si zapada.. m-ai bagat in boala..
le las deschise sa le vada si barbata-meu.. cred ca apoi o sa-l leg sa n-o ia la goana inspre munti..

Cat despre nenicii care habar nu au cu ce se mananca muntele si nu au nici frica si nici respect... nici dupa ce altii-si rup gatul nu pricep ca nu ai ce cauta pe munte baut, sau cu blugi si-n adidasi.. asta vara, daramite iarna ..

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by danita

Andrei Plesu - Pesimism

Nici in strainatate nu e totul perfect. Nici vorba. In Franta
Disciplina rutiera e sleampata, infinit mai rea decit in Germania; portofelul iti poate fi furat oriunde pe glob; smecheri si obraznici se gasesc pretutindeni; surpriza restaurantului scump si prost e mereu posibila; unele locuri sint murdare; blocuri dizgratioase s-au construit, mai ales in anii '60, peste tot; companiile aeriene occidentale ofera servicii mediocre, provoaca intirzieri, nu te scutesc, la o adica, de pierderea bagajelor. Pe scurt, oriunde te-ai afla, poti intilni numeroase prilejuri de indispozitie. La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de educatie, nesimtirea, ilegalitatea, aproximatia, ma rog, toata ornamentica " milenara" a tarisoarei ilustreaza o traditie durabila. Nu e vorba de accidente, de "din cind in cind"-uri tolerabile, inerente, compensate de un fundal general agreabil.
Fundalul a ocupat avanscena. Si e esentialmente dezagreabil. E muschiulos, vital, indestructibil. Turcii vin si pleaca, fanariotii vin si pleaca, rusii vin si pleaca, comunistii vin si pleaca. Noi rezistam falos, fudul, chefliu si dirz. Dam vina pe ei, pe toti, si ne vedem de treaba. NATO incearca sa ne organizeze, UE incearca sa ne domesticeasca. Degeaba. Apa trece, pietrele ramin, avem sapte vieti in pieptul de arama, romanul nu piere. Nu moare si nu se transforma. Se adapteaza. Se descurca. Tine cu dintii de specificul lui national. Si tocmai de aceea, sint pesimist. Cred ca nu ne vom schimba niciodata. Vom continua sa stam in calea tuturor binefacerilor si noroacelor, fara sa luam decit caimacul de prima instanta. In rest, vom dospi, somnolenti, in dulcele bors autohton, cu mici accese de enervare tandra. Strazile vor ramine mereu betege, pline de gropi si asfaltate cu gumilastic, autostrazile, daca vor exista, vor fi niste santiere perpetue, soferii " profesionisti sau amatori " vor conduce bezmetic, isteric, mitocaneste. Isi vor parca masinile in poarta ta, in curtea ta, in sufletul tau si, daca protestezi, te vor injura exterminator sau vor zimbi suveran, de la inaltimea limuzinei proprii. Justitia va fi mereu o loterie, ziarele vor evita orice urma de decenta si de noblete. Limba se va strica zi de zi, televiziunile vor atinge culmi de manipulare si trivialitate. Laura Andresan e doar inceputul. Oricine va putea striga in piata publica orice despre oricine. "Relatiile", pilele, bacsisul vor fi la fel de greu de inlaturat ca si ciinii vagabonzi, politicienii vor perora obscen
despre patrie si se vor gindi strict la gastile de partid si la
conturile personale. Toate scursurile vor ajunge vedete, toti
derbedeii vor deveni campioni ai dreptatii. Vom fi sufocati de proasta crestere, de incultura, de muzica proasta si de fast-food. Prostia va avea bani, iar nepriceperea va avea putere. Aerul se va umple de invidie, ura si bascalie. Comunismul va reinvia, roz si cochet, cu sprijinul unor baietei de bani (si idei) gata, semidocti si trendy, netraiti, iresponsabili, grabiti sa gaseasca inainte de a cauta. In schimb, icoanele vor fi evacuate din viata publica, in numele unei libertati de constiinta care nu stie inca nici ce e libertatea, nici ce e constiinta. Manelele se vor multiplica,urbanistica va intra in colaps, vom avansa trudnic printre ragete si scuipaturi. Si vom vota, o data la patru ani, in functie de clubul sportiv care ne place. Cum vedeti, sint pesimist. Ba pot pentru ca sa spun ca sint apocaliptic. Totul a inceput cind, intors la Bucuresti dupa o vacanta agitata pe alte meleaguri, am constatat doua lucruri: mai intii ca e mai cald decit in restul Europei, mai cald decit la Mediterana si apoi ca singura scara rulanta care urca de la autobuze la ghiseele de control-pasapoarte nu functioneaza.
Am urcat gifiind, cu mireasma patriei in nari. Sint prea pesimist?
Sa dea Dumnezeu. De-abia astept sa fiu contrazis.

BeBelusca

AMIN!!!

Deea, mami de Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Irina, multa, multa sanatate.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Dianocica, m-as apuca si eu, chiar asa obosita cum sunt, dar n-am calculator acasa. Incerc diseara sa vad ce-am retinut din exercitiile de pe youtube. Mai ales ca daca ma culc cu 10 min. mai tarziu nici nu se observa :).
Te felicit ca ai reusit sa-l scapi pe bebe de muci. Eu, din pacate, nu-s ziua acasa sa-l aspir. O mai face mama, dar cu frica. Iar Victor plange, ca nu-i place deloc operatiunea.

Marani, superb la Durau! Sa stii ca mi-as dori sa putem si noi sa stam la munte mai mult de o saptamana - doua pe an, indiferent de vreme. Fetelor le place tare mult la munte si se ambitioneaza sa mearga / sa vada cat mai mult. De fiecare data intoarcerile sunt printre suspine. Asta iarna, cand Maria a fost doar cu Stef la schi, in ultima zi, plangea la telefon si-mi spunea: "La oras nu e nimic interesant" :). Asta in conditiile in care cautam sa iesim din casa cat mai mult, sa se joace cu copiii etc., deci nu pot spune ca se plictisesc acasa. Sunt convinsa ca puiutei voastre ii prinde tare bine acolo, cu tot frigul.
Imi pare rau ca bubamara nu se mai simte bine la baita. Tin pumnii sa gasiti cauza si sa rezolvati repede!

Multa sanatate Irina, si tie si baietilor!

Ruxandra, daca stai pe langa Domenii - Ciuperca, atunci suntem vecine :). Noi stam foarte aproape de parcul Ciresari.

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare minunatelor

Profit ca doarme Antonia si am intrat sa vad ce mai faceti
am vazut poze cu fulguleti fff frumosi

Marani- superb peisajul Bubamara

Chinico- Bea e superba

Luly-bucalatele frumoase

Dolores-imi pare tare rau,multa sanatate lui David si tie multa putere

Danita-am facut vaccinul acum 2 ani,nu mai stiu ce marca era

Lavinia-te rog pune filmulete cu Mihaita mergand

Dianocica-sa te tii de Pilates
eu am facut Taebo si sau vazut rezultatele

Irinabr-bine ai revenit,multa sanatate

yagmur-ce mai face ginerele?Antonia se tine numai de nazbatii ieri se juca iar cu ligheanul si la intors cu fundul in sus si s-a suit in picioare pe el si tipa sa o vad

Mark de Alexandra
Daniel de Dbunny

nu mai stiu ce si cui vroiam sa scriu

multa multa sanatate fulguletilor si mamicilor

BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 12
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Irina, sanatate!

Marani , super pozele....super taticu`...acu m-am prins de unde ochii albastrii :) super si canadiana :) rosie....

bine ati punctat cu nenicii , eu le zic `paltonari`...am observat aici un lucru... fie vorba de munte, bicicleta, patinaj , fotbal, etc...toata lumea e corect echipata pt `event`....garajele oamenilor sunt pline de echipamente pt fiecare sport/event in parte ...nu vezi compromisuri....cel putin la schi nu am vazut pe nimeni in blugi sau ceva improvizat...cand e vorba de sport, totul e professional...asta m-am motivat si pe mine sa ma echipez....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ce ma enerveaza aia care zic ca-i fetitza. nu se vede domne clar, ca e baiat?

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput