Strumfi de iulie-august 2007 (16)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

DEMISIE OFICIALA

Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o detin acum abuziv. Dupa o analiza detaliata a situatiei, m-am hotarat sa ma retrag si sa preiau atributiile unui copil de sase ani, cu toate drepturile si indatoririle pe care le-am avut candva, dar la care am renuntat cu prea mare usurinta.

Vreau sa desenez cu creta colorata pe strada unde locuiesc, atunci cand trec oameni maturi si importanti spre serviciu, si sa nu-mi pese de stresul lor in lupta cu minutele si traficul care ii asteapta.

Vreau sa fiu mandru de trotineta mea cea rosie, fara sa ma interseze cat costa asigurarea pe anul viitor. Vreau sa cred sincer ca bomboanele Tic-tac sunt mai bune decat banii, pentru ca le poti manca. Vreau sa stau intins la umbra unui copac, cu un pahar de limonada in mana si cu ochii la norii pufosi care alearga pe cer, intrebandu-se cu uimire de ce adultii nu fac la fel. Vreau sa ma intorc in trecut, la vremurile cand viata era simpla. Atunci cand tot ce stiam se rezuma la cele sapte culori, cinci poezii, zece cifre si vocea mamei care ma chema la masa cand nu imi era foame.

Vreau inapoi, atunci cand nu imi pasa de cat de putine lucruri stiam, pentru ca nici nu stiam cat de putine stiam. Vreau sa cred, ca odinioara, ca totul pe lumea asta este fie gratuit, fie se poate cumpara cu pretul unei inghetate la pahar. M-am maturizat prea mult si nici nu mai stiu cand m-am trezit mare. A fost cu siguranta un abuz si imi cer iertare.

Am ajuns astfel sa aflu ceea ce nu ar fi trebuit: razboaie si purificari etnice, copii abuzati si copii murind de foame, divorturi, droguri in licee, prostitutie, justitie corupta, politicieni de mahala, ura, barfa.

Ce s-a intamplat cu timpul cand aveam impresia ca moartea este un concept de poveste, ca doar imparatii batrani mor ca sa faca loc pe tron printilor tineri, casatoriti cu printese castigate in urma ultimei zmeiade?

Vreau sa ma reintorc la vremea cand toti copiii citeau carti folositoare, cand muzica era neotravita, cand televiziunea era pentru stiri si emisiuni de familie, fara sex explicit si violenta implicita la fiecare zece secunde. Vreau desene animate cu Donald Duck, peripetii echipajului "Speranta", navigand cu "Toate panzele sus" si pe mama citindu-mi povesti.

Ce bine era cand credeam, in naivitatea mea, ca toata lumea din jur este fericita deoarece eu eram fericit! Promit solemn ca, imediat ce o sa-mi reiau atributiile de copil, o sa-mi petrec dupa-amiezile catarandu-ma in copaci, calarind bicicleta varului Cristi si citind Robinson Crusoe, ascuns in coliba injghebata din ramuri si frunze de fag, in spatele gradinii. Imi iau angajamentul ca nu o sa imi pese de ratele casei, de facturile de telefon, curent, gaze, apa, gunoi, cablu Tv si Internet, asigurari pentru masini, asigurari de sanatate, taxe anuale de proprietate, credit-carduri, iarba netaiata, computerul virusat si faptul ca masina a inceput sa vrea la mecanic.

Va asigur ca nu o sa fiu pus in incurcatura atunci cand o sa fiu intrebat: "Ce-o sa te faci cand o sa cresti mare?", deoarece acum stiu: vreau sa fiu COPIL. Gata cu plecatul la serviciu cand ar trebui sa dorm si sa-l visez pe Florin Piersic - Harap Alb, gata cu exploziile, ocuparea tarilor, stirile despre teroristi, bombe si caderi de avioane.

Gata, stop, cedez! Demisionez din functia de ADULT. Vreau sa cred in sinceritatea zambetelor, nobletea vorbelor, o lume a cuvantului dat si respectat, a dreptatii, a pacii, a viselor implinite, a imaginatiei innobilate.

Vreau sa am iarasi sase ani si jumatate. Fiti voi mari si importanti, si ocupati, si ingrijorati. Eu vreau sa cresc MIC!

Sper ca v-a placut.... mai ales daca ati avut rabdare sa cititi....

zzzzzzzzzzz
noapte buna pi buni!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by Ioana75

Buna seara si de la noi! Nu am mai scris demult, nu am nimic bun de raportat; de fapt nici acum nu am vesti bune. Smaranda a luat in greutate in a 3-a luna doar 360 gr. Nici in primele 2 luni nu a luat mai mult de 630 gr pe luna, asa ca e in urma rau cu greutatea; cred ca de miine incerc sa-i dau o Lactana la prinz, sa o pregatesc pentru intoarcerea mea la servici (in decembrie sau ianuarie). Suflu tot are (nici nu ma astept sa-i treaca), si mi-a zis dr ca are si labiile lipite si va trebui intervenit chirurgical daca nu se desprind singure; doar ma uit de atitea ori pe zi la putza fetii dar nu mi-am dat seama pina nu mi-a zis dr. Fontanela e inchisa complet. Copilul asta isi face de cap, numai chestii atipice ne seveste. Vestea buna e ca primaria sectorului 3 s-a prins ca smaranda e sora mirunei asa ca mi-au virat alocatia direct in acelasi cont fara sa fac cerere.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

nu ca ar fi o consolare, dar si arina are un suflu sistolic, tot ca urmare a unui orificiu interatrial deschis, a avut labiile mici lipite (dar s-a rezolvat printr-o manevra f simpla si nedureroasa) si creste prost in continuare . as putea adauga si incompatibilitatea de grup din timpul sarcinii .
frumoasa poza "cu ochi".

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

lia, foarte util manualul pentru alaptat. mie mi se pare f bun si darama multe mituri in aceasta privinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

ioana m-ai omorat cu poza cu ochi! doamne cat e de dulce si........paroasa! al meu zici ca-i Kojak.ca sa ma inscriu si eu in grupu mamicilor ingrijorate, fiimiu are dupa cap doo chestii ca doo acumulari de grasime. una e mai sus pe cap si una in zona gatului. sunt de marimea unei boabe de fasole mika, nu=l dor, sunt molicele. o sa intreb drita sapt viit. si unde mai pui ca i le-a gasit socrella care mi-a trantit o exprimare de genu: tu ai vazut ce are fiitu acolo? nu pot sa reproduc tonul pe care a zis=o insa semana cu ceva de genu: esti o incapabila si nu ai grija de baiat! imi vin s=o omooooooooooooooor! da mi=e ca ma murdaresc pe maini.......
maine crestinez iubirea vietzii mele!.......am asa neste emotii.
sper sa se "comporte" tatiku bine maine ca deja zicea ca, cum sa-i bage popa baiatu cu capu-n apa ca doar a avut probleme cu urechile.tre sa=l tin maine da mana sa nu se repeada pa popa.....

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

, doamnelor!

Mami Lia si Miruna Demetra (8 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Beau cu voi si apoi tre sa mai rezolv diverse chestii.
Andrei va deveni crestin astazi,in zi de mare sarbatoare
Am emotii mai mari ca la nunta.Puiul meu capata azi ingeras pazitor.

poze

Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Buna dimineata tuturor.
tuturor pentru aprecieri.
Ioana,ce scumpete de fetita ai,nu-mi vine sa cred cat par are...mi-s asa dragi fetitzele cand vad ce par au.Lui Iosua pe la 6 luni a inceput sa i se vada primele fire de par,si AAron are si el putin pe la spate.Multi imi spun sa-l tund pe Iosuadar cum sa fac asa ceva,dupe ce am asteptat atat sa vad asa zulufi,spuneti si voi.
Valen,sanatate fetitzei.
Ioana,lasa ca o sa creasca titita mare si ce top model o sa fie.
Mihaela,ai grija cu ce spui despre soacra ...sa nu te toarne cinevasi sa te trezesti cu soacra cu.Si umflaturile pe care le are bebe or sa se resoarba,asa a avut si Iosua.

Oana,mami de bebe Aaron(21.07.07)si Iosua(5.10.2005)

http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

buna dimineatza!
ioana ma bucur ca ai mai trecut pe la noi.sma e superba,are ochi tare frumosi dar parul e demential!ca si "surioara" ei arina elisa are si ea suflu,dar mai stau linistita inca o luna doua,poate se rezolva de la sine.

alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Ily, si noi am procedat asemanator la botezul Mirunei si nimeni nu s-a plans. In prima faza ne gandeam la o pterecere clasica, cu meniu si tot tacamul, dar s-au aglomerat in perioada aceea atatea evenimente si bune, si rele, ca efectiv n-am mai avut vreme sa ne ocupam de nimic. Era cat pe ce sa renuntam cu totul la petrecerea de dupa botez dar ne-ar fi parut rau sa nu marcam in vreun fel evenimentul. Oricum, in situatia respectiva, a iesit mai bine decat ma asteptam. Important e sa fiti voi fericiti, degajati si sa nu ii aveti alaturi pe cei dragi.
Alina, vrem poze cu noile tinute ale Elisei! Tare simpatica Elisa ta, cu vizita aceea la dr. Si Miruna reactioneaza neasteptat de bine cand e vorba de barbati - pediatrul nostru e un urias de vreo 2 metri inaltime si 100 de kg greutate, fost sportiv de performanta. Am ramas efectiv socata cand am vazut cu cata delicatete o manuia pe mandra mea si cat de vesela era ea in tot timpul asta. A! Iar la baita de dupa botez, se infiripase intre Miruna si nasul ei asa o poveste de amor, ca taica-su era un piiiic gelos.

Oana, Nico, multumim pentru raspunsuri. Incerc sa ma linistesc si s-o iau ca pe-o chestie normala, treaba asta cu frenul sublingual. Dar, fara suparare, tot e barbar sa pui mamica sa tina copilul cand se fac astfel de proceduri copilului. Si la vaccin a fost la fel: asistenta isi pilea unghiile in timp ce dr. intepa copila iar eu trebuia sa-i tin piciorushul sau manuta. (Ei, nu-si pilea unghiile dar tare as fi vrut sa nu fiu eu cea care chinuie Mirunashul. Eu voiam numai s-o iau in brate si s-o consolez iute dupa intepatura.)

Diana, felicitari lui Victor pentru cele 3 luni implinite! Si pentru kg adunate! Cred ca Miruna mea e categoria pana (dar e in grafic!), vad ca bebelashii vostri sunt niste dolofani frumosi. Diana, v-am admirat fotografiile!

valen, sper ca analizele lui Ines sa iasa bine si sa iesiti din faza asta e stagnare cu greutatea. Ines, ia fii tu fetita cuminte si aduna niste pliuri si sunculite pe ici, colo, sa fie si mami linistita!

Iulia, spor cu despachetatul... Ma bucur ca Iris e mai bine, acusi-acusi scapati de probleme.

Ioana, superba fotografia Smarandei. Am revazut tot albumul vostru si mi-am inseninat ziua cu zambetele Mirunei tale. Au doua strengarite minunate, sper numai ca probleme Smarandei sa se rezolve repede si bine si sa ne auzim mai des pe aici. Va pup pe toate 3, iar pe tine suplimentar!

Anya, chiar ma gandeam citind cursul ala ca foooarte multe dintre informatiile acolo le spicuisem pe forum din postarile tale. Daca nu gresesc, spitalul sin Sv e inscris in programul asta - parca am vazut niste afise prin saloane si pe culoare pe tema asta. In rest, destul de slabut la capitolul "incurajarea alaptarii" - fetita mi-a fost adusa la san dupa vreo 4 ore (nu imediat ce s-a nascut, cum scrie la carte), asistentele de la nou-nascuti aveau mereu pregatita o seringa cu formula pentru orice bebelush care plangea nitel. Au incercat sa-i dea si Mirunei o portie, dar fata mamii si-a facut singurica greata si-a dat afara tot. Partea buna a fost insa ca mi s-a explicat cum sa pun fetita corect la san si a sta cu mine in salon toate cele 3 zile de spitalizare. Adevarul e ca nu stiu ce m-as fi facut acasa daca n-ar fi fost perioada aceea de acomodare din spital. (Eu eram 0 barat la capitolul manevrat bebelusi.)

Gata, s-a trezit duduia! Fug s-o smotocesc de buna dimineata!

Mami Lia si Miruna Demetra (8 august 2007)

Mergi la inceput

nonna, petrecere frumoasa si sa aveti parte numai de momente frumoase. iar micutul andrei sa fie cumintel si vesel azi.

lia

alinutza, ce ma bucur ca elisa a fost cumintica si voioasa la control

eu de aseara sunt socata si nu-mi revin. am auzit de fetita lianei stanciu,teodora, care are cancer intr-o faza destul de avansata si care a fost operata ieri la viena. e cu putin mai mica decat anya mea. aseara mi-au dat lacrimile cand am aflat.nu ma mai pot concentra la nimic...

Mergi la inceput