Strumfi de iulie-august 2007 (16)
Raspunsuri - Pagina 17
ily7 spune:
O sa avem si noi botezul peste o saptamana, insa fara suparare nu am avut timp sa-mi bat capul cu organizarea. Asa ca am hotarat sa scot "familiile reunite" la un restaurant bun si prietenii seara intr-un bar (total neconventional, dar dupa parerea mea cunoscandu-mi prietenii, mult mai distractiv)
.
In plus, ca sa-mi fie mai comod m-am gandit pt restaurant sa nu fac nici un meniu, ci pur si simplu sa-si comande fiecare ce are chef. Credeti ca e deplasat??? Eu una nu ma pricep deloc la treburi de genul asta, dar vreau sa fie si lumea multumita si sa nici nu ma chinui eu prea tare. Credeti ca se poate??? ![]()
mychydutza spune:
nonna noi facem botezu sambata. dupa biserika mergem la restaurant unde se lasa cu chef(sper). a doua zi stiu ca se face baita acasa de catre nasa. si atunci are pretentia sokroshenia sa fac masa. adica sambata la restaurant si duminica acasa.offffffff, ce m-am saturat de ea!!!!!!!!!!!
*mihaela*
ily7 spune:
Aaaaa... va rog... mai am o intrebare: e posibil sa-i faca nasa baie in ziua botezului sa nu o mai aduc a doua zi?
Nonna76 spune:
Eu stiu ca se sta 24 h in mir dupa botez,iar baita de dupa tine de traditie,nu de biserica.Iar pt. duminica poti pregati un bufet suedez cu chestii cumparate.Eu asa fac miine dupa botez.N-as face dar toti sunt flaminzi dupa servici (si nasii si sotul se duc la serviciu dimineata)si le prinde bine,mai bem ceva,stam de vorba.Dar nu stam la masa traditional cu fripturi ci pe canapele.
Eu nu-s prceputa in ale bucatariei si nu ma bag.
poze
Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
X-ray spune:
lunitzo multa sanatate!Doamne ajuta sa treaca repedev si fara pete.
mioara nu am cuvinte....eu chiar am ramas muta cand am citit.dar mai treci pe la noi,ai sa vezi ca trec toate.acum stiu ca pica rau sotului,al meu are momente cand inca e legat de cordonul ombilical de maica-sa dar ce sa-i fac,e un om de milioane!
nico abia astept sa scape andra de ghetute!e atat de frumusica
noi ieri am fost plecati toata ziua.toti trei.am bagat in masina landoul cu fata in spate,scoica in fata de rezerva si pt supermarket si cadrul caruciorului in prtbagaj si am mers la szeged.i-am aratat elisei unde s-a nascut,am mers la restaurant,la tesco,la magazine de haine unde i-am luat o groaza si al meu nu stia cum sa ma mai opreasca.binenteles ca mi-am luat si eu o pereche de pantofi sa sarbatoresc iesirea
.am ajuns si la ortoped care a declarat-o perfecta!
.eu nu mi-am mai incaput in piele,mai mergem in ianuarie tot asa la un control.cand am dezbracat-o,fiind si seara aproape,a crezut ca vine ora de gimnastica si baitza asa ca ea dai si razi cu dr.a ramas interzis omu' ce vesela e fata la consult. cel mai mult m-a bucurat cat a fost de cuminte.a dormit in landou cand i-a fost somn,a mancat asa mai chinuit ca nu eram in patul de acasa dar tot a mancat bine.nu a plans deloc...ce mai seamana cu maicasa rezista la shoping bine.
.pt ca a fost cumintica tata a promis ca repetam schema,Doamne ajuta ca ma tampise de cap cu frica lui sa mergem undeva cu copilul ca e prea mic.
azi merg si eu la pediatra la consult.deseara va dau "coordonatele" bulinei
alina si bulina Elisa
(20 iunie 2007)
nma spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
nico, cum adica nu e voie afara dupa vaccin? ca noua nu ne-a zis nimeni nimic in acest sens si nici nu am mai auzit...
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/" target="_blank">broscuta gargarita
dupa vaccin mi s-a spus ca e mai sensibil si e mai bine sa stea acasa. lui alex ii faceam vaccinul seara. acum vad ca andra e ok. in casa nu am cum sa o tin ca plange.
creste cam repede andra fata de alex. am acasa un cantar dar din pacate a cazut de la inaltime (l-a scapat cineva) si nu mai merge. acum o cantaresc pe cantarul meu. e destul de bun si asta (ca doar a fost o groaza de bani).
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003 www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
ghinetz spune:
Gata treaba pe ziua de azi. Si zau, am fost harnicutza, sa stiti. Pe Stefan l-a luat mama de la gradi asa ca am profitat de am gatit si calcat.
Nonna, eu zic sa nu te stresezi cu servitul la biserica (dupa slujba, desigur). Oricum se merge la local apoi, nu?
quote:
Noutatea e ca Mirunei trebuie sa i se sectioneze frenul sublingual. Luni, cand a vazut-o pediatrul nostru, a hotarat el ca frenul asta e prea scurt si ca trebuie taiat. Am dat si eu navala pe net sa vad ce presupune asta, se pare ca e o procedura nedureroasa daaaaaaaaar... tot am inimioara cat un purice la gandul ca ii vor umbla fetei mele in guritza. A mai trecut cineva prina asta? Din ce stit voi, e o procedura cu adevarat necesara?
Lia, eu am trecut prin asa ceva, dar cu Stefan. El avea pe atunci cam 4-5 luni. Si abia atunci mi-a spus medicul ca e posibil ca din cauza asta Stefan sa nu fi putut suge la san. Nu am intrebat de ce sa mai merg la chirurg, daca oricum trecusem pe formula. Dar or fi ele impedimente, de se recomanda. stiu si eu...poate la vorbit. Stiu doar ca medicul chirurg ne-a spus sa avem o sticluta cu ceai (eu ii dadeam ceai lui Stefan) si sa-i dam imediat sa bea. poate la tine va tr pusa la san. Oricum sa te interesezi inainte. Interventia in sine a durat cam 2-3 minute, nu doare, e ceva banal. Poate, cel mult, curge putin-putin sange. Nu ai de ce sa fii speriata.
alina.a, sa va fie de bine plimbarea. Si cumparaturile.
quote:
Aaaaa... va rog... mai am o intrebare: e posibil sa-i faca nasa baie in ziua botezului sa nu o mai aduc a doua zi?
Ily, e posibil orice. Eu asa spun. Nu exista reguli batute in cuie, ca doar nu respectam vreun cod rutier, ceva. In sine ideea de "a scoate din mir" e o aiureala. de ce sa-l speli de mir? Baia e ceva asa, cu radacini mai mult pagane, cu ursitoare si alte alea...Asa ca, in tot acest ghiveci, nu conteaza cand ii faci baie. Cel mai important e sa fie copilul botezat Asta e o mare taina a ortodoxiei. Restul...obiceiuri. A! Super tare ideea cu barul pentru prieteni. Vin si eu.
Oana, Stefan
si Victor 
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
nma spune:
quote:
Originally posted by ily7
ily mama lui ilinca
la noi nu nasa a facut prima baie dupa botez ci mami cu tati. eu nu prea sunt cu traditiile.
la alex m-a ajutat nasa in primele zile cand am venit acasa de la spital ca nu ma pricepeam dar acumn nu a mai fost cazul sa o pun pe drumuri
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003 www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
nma spune:
Lia eu am citit femurul si m-a cam luat cu frig. Nu e dureros. fata care a stat cu mine in rezerva a avut aceasta problemuta. Imediat s-a rezolvat, copilul nu plangea cand l-au adus asistemtele dar au insistat sa-l puna la san imediat. Dr spune ca trebuie taiat casa poata baiatul saruta bine domnisoara de langa el
.
alina.a
. saptamana viitoare vrem sa o luam si noi din loc catre ardeal. tare curioasa sunt cum va fi. andra va sta in spate cu alex. pe alex l-am lasat de la inceput singur in spate. mai rau o sa fie cu 2 scaunele in masina dar le facem noi loc.
gata ca imi fine sotul si el stie ca eu muncesc cu drag si spor. deci trec la proiectat.
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
Diana2007 spune:
Salutam si noi mamicile si bebeii !
Pai daca se striga catalogul, spunem si noi "prezent" ! E adevarat ca nu scriu prea des, dar de citit va citesc constant.
La subiectul "sot" nu am postat pentru ca mi-era frica sa nu ziceti, ia uite-o si pe asta ce se lauda, dar adevarul pur este ca ii multumesc lui Dumnezeu pentru asa consort (cel putin pana acum, stiu ca lucrurile se pot schimba oricand), pot sa spun ca in casa sau cu copilul contributia noastra este de 1 la 1, asta in timpul cand e acasa bineinteles. Un factor care a ajutat cred a fost si faptul ca inainte de a veni eu in Canada el a stat un an singur aici si era obisnuit sa-si faca totul singur, asa ca atunci cand am venit si eu, am inceput sa impartim sarcinile. A, si despre soacre numai de bine ! eu sunt fericita, am o soacra doar virtual
(o aud din cand in cand pe messenger, dar imi trece repede daca ma supara cu ceva, stiu ca asa e inofensiva)
Victor a implinit ieri trei luni, nu am fost la pediatru pentru ca de la doua luni ne-a chemat tocmai la patru, dar am fost la policlinica de care apartinem unde l-am cantarit, masurat si exprimat diferite framatari de mama incepatoare (de genul are in continuare crize de plans, nu stie sa adoarma singur, are zile in care mananca la doua ore si ar sta numai la san, etc.)
Rezultatul: 6,68 kg, 65.5 cm si un raspuns care mi-a cam dat de gandit: " in zilele noastre asteptam prea mult de la un bebelus sa fie sau sa faca, trebuie sa-l lasam in ritmul lui si totul va veni de la sine". Ce ziceti de asta ? Oare e adevarat ?
Daca vreti sa vizionati, am completat albumul si cu pozele de la botez si cu cele din a treia luna.
O zi buna va doresc si spor la scris !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze