Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (43)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Placinta cu dovleac (reteta de la Iunita)

1 kg faina, 1 cub drojie(pakmaya fol eu), 3 oua, 1 esenta vanilie, coaja de lamaie, 3 lg ulei, 3 linguri zahar.

asa, acu intr-un castron mare pui faina si ii faci un cuib in mijloc sau in colt. acolo sfarami drojdia, pui 1 lingura de zahar, un praf de sare si un pahar cu apa caldura amesteci frumusel. compozitia aia o sa creasca la dublu. cand a crescut amesteci cu ouale, uleiul restul de zahar..etc..toate alea de mai sus. si pt omogenizre vre-o 2 cani de apa calda. juma de ora il lasi la cald sa creasca. dovleacu il dai pe razatoare si dupa aia il pui intr-o cratitza mare cu ceva ulei 5 linguri de zahar...gusti si tu dupa fiecare lingura ca si ala e dulce si scortisoara. dupa ca a crescut coca o imparti in 4. si dupa aia intinzi foile, le stropesti cu ulei si il intinzi cu degetele frumos. presari dovlkeacul uniform si incepi sa rulezi. cel mai simplu e sa ridici musamaua din ambele capete si foaia se intalneste la mijloc. ungi tava cu unt/marga. si bagi 30-40 min la cuptorul preincalzit la foc moderat. dupa de 30 min o scoti (nu stingi aragazul) si o stropesti cu un sirop. sirpu il faci din 4-5 linguri de zahar caramelizat si stins cu apa. poti sa il faci si necaramelizat..adica apa fiarta cu zahar. sau...poti sa ungi aluatul cu apa si sa presari zahar ca iese cruncy. si e bestiala cu mancata cu smantana.

Eu am ales varianta rapida - cu foi de placinta de la magazin yam yam

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Placinta de dovleac pt puturosi

Un pachet foi de placinta, dovleac, zahar si ulei

Se da dovleacul pe razatoare si se stringe in pumn sau cum altfel vreti voi in asa fel incit sa se scurga ffff bine de zeama.
Se pun citeva foi de placinta unse intre ele cu ulei, se pune intr-o dovleac de-a lungul foilor intr-un capat si se presara zahar peste el. Se ruleaza se pune in tava si se mai stropeste cu ulei inca odata.

Se pune la cuptor si cind se rumeneste e gata.

In caz ca s-a si inteles... e super simplu si comod.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Eu vreau sa ninga.Imi este dor de o ninsoare dintr-aia frumoasa cum era pe vremuri,dar nu cred ca mai vad eu asa ceva aici in Bucuresti.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Ane si Gabi multumesc pentru reteta. Am insa o nedumerire, ca v-am spus ca io is bota la bucatarit. Daca impart coca in 4 (sau cunpar 4 foi de placinta) fac 4 placinte? Si placinta asta seamana oarecum cu cozonacul? adica se intinde o foaie si peste ea se pune dovleacul si apoi foaia respectiva se ruleaza. Si la fel se procedeaza si cu celelalte 3 foi? Stiu ca pun intrebari stupide da mai bine intreb decat sa fac cine stie ce avion cu dovleac. si multumiri.

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaanamaria spune:

buna seara
haideti sa ma laud un pic a invatat printesa mea sa faca pa cu manuta si face super corect mancauar mama de fetita

Ana de MIRIAM RIANA(19 martie 2007 18 : 05)
POZE PRINTESA
VARSTA PRINTESEI
www.totsites.com/tot/miriamriana/journal/" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Un pachet de foi il folosesti o data. Eventual innumeri icte foi sunt si imparti la 4. Cam 4 suluri parca faceam eu.

copil foarte miortait. ma innebuneste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Gabi mersi de lamurire. M-am luminat.

Va ies dintzisorii de sunteti suparati si miorlaitzi? pe Tudor sa ii treaca morlaiala si sa fie cumintzel.

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

anaanamaria, felicitaaaariiii!!!

Si eu ma chinui sa invat papusica sa faca pa, dar mai avem de repetat. E si mai micuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Salutare stup!
La Fagaras a nins si e foarte frig...a venit deja iarna
Adrian a invatat deja sa faca "pa" cu minuta.Are multa energie, nu mai sta locului, se tiraste, se catara de orice ca sa se ridice in picioare, doarme din ce in ce mai putin,apuca orice .
Cand are multa energie, cand brusc isi schimba starea si e plangacios si intnde manutele sa il iau in brate, nu stiu de unde vin starile astea, o fi si de la faptul ca il chinuie dintisorii, care nu mai ies odata.
Am o nelamurire legata de faptul cum face scaunele. El face cam de doua ori pe zi, din care unul e normal, legat, iar celalat e cam moale si exloziv, ba chiar a facut un pic de iritatie la popou, si mai trage si vanturi.?O fi normal?Am incercat sa elimin din alimente, dar degeaba, ca nu imi dau seama.O sa ii dau mai mult din cele care il mai regleaza la stomac. Voi ce credeti?

Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Aici poze
Vārsta Adita;
Poze noi

Mergi la inceput

Felicitari printesei Miriam si lui Adrian. Tudor la capitolul vorbit..inteles..semne..sta foarte prost. El e preocupat sa mearga, sa deschida toate usile cu capu'...si altele. Acum de exemplu este bagat sub patutul lui si isi pune olita in cap....
E miorlait pt ca nu e scos afara ..am iesit doar pina la magazin pt citeva cumparaturi si inapoi. Nu pot sa stau cu el afara pt ca ploua. Daca nu ar fi plouat era altceva. Ce ma fac eu cu el daca continua vremea asta? Azi a fost si taica-su acasa si a mai stat cite un pic cu el..dar singura...ce sa fac?

Mergi la inceput