***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (17)
Raspunsuri - Pagina 5
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by cristalina
Intrebare pentru mamicile de capsunici...Mai e cineva care nu creia o pauzaste sau da cu ulei bebe dupa baita?!
Din cauza ca a fost asa cald asta vara nu am cremuit-o de la inceput ca sa nu faca bube...si asa a ramas...
Pupam mamici si capsunici. O noapte linistita sa avem!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
Monica, sper ca am inteles bine intrebarea ta, pt ca a aparut ciudat pe site... Eu nu ii dadeam Marei din acelasi motiv: caldura din vara plus inca unul: dupa baita ii este atat de foame si de somn, amandoua la un loc, incat nu ma intelegeam cu ea sa stea la masaj. Asa ca am mutat treaba asta in mijlocul zilei, adica intre masa de 10 si cea de 14. Se pare ca-i place sau, oricum, o pacalesc mai usor decat as face-o seara. Sunt de acord cu Oana ref secretia pielii, numai ca pupilului ii tre si putin masaj ca sa creasca lungan(a) si vanjos(vanjoasa) . Si, decat sa-i fac masaj pe usact, prin haine, mai bine ii dau cu ulei de maslne si vit A.
Eu nu am prea intrat pe aici, acum am facut-o la indemnul ellei, ca bantuim amandoua pe subiectul cu La Redoute. Adevarul e ca si eu ma cam oftic ca nu mi-am putut alapta mata, mai mult din prostie, ca m-am luat dupa unul si dupa altul la inceput, am intrerupt alaptatul si mi-a scazut laptele. In fine, la urmatorul copil o sa ma inchid cu el 2-3 saptamani intr-o camera si ii dau laptic de la mine si pt Mara, ca ea, saraca, stie aproape numai de lapte praf. Ce-a mai gustat si ea pana la vreo 2 luni, cate 100 ml zi MAXIM de la mamica ei.
Alina si Mara (27 iunie 2007)
ella_74 spune:
mica, of! de ce nu zice si Boby "mama" ? in orice caz spune "tata" atat de dulce incat nici nu pot sa fiu suparata pe el (doar pe soacra-mea ).
petit_ange, sotul meu e incantat ca Boby a zis prim data "tata" dar ar fi fost la fel de incantat si daca ar fi zis "mama"; sotul meu, spre deosebire de soacra-mea, e o persoana remarcabila (pentru mine).
carstea, eu stiu ca borcanelele nu au conservanti, cel putin asa scrie pe cele de la Nestle dar asta nu inseamna ca sunt bune; si eu i-am cumparat lui Boby de test piure de mar cu piersica si se stramba de ziceai ca i-am struguri acri; mai incercam si noi mai incolo dar tot ca solutie "in deplasare" le pastram si noi.
l-am culcat pe boby la 21:00 in seara asta dar de atunci s-a trezit de mai multe ori plangand; asa mila mi s-a facut de el ca avea lacrimi pe obrajori ; l-am tot vegheat si am vazut ca geme si in somn si respira sacadat; posibil sa aiba cosmaruri dar cred ca cel mai probabil e de la dintisorul nr.2 care se lasa asteptat de atata vreme.
, mamica de David (24.04.2007)
poze David
www.youtube.com/profile?user=bobysiella" target="_blank">FILMULET - Boby citeste
Graviduta spune:
Ella, hai ca te felicit aici pt bebei, ca am uitat sa scriu in mesajul de pe LR. Sa fie sanatosi si nazdravani!
Ziceti-mi si mie care sunt manifestarile de la dintsori, ca Mara a inceput sa saliveze de ceva timp, nu prea mai mananca cum manca inainte (acum bea cam 140-150 la o masa sau chiar mai putin, 100-110; manaca 5 mese, numai lapte praf, nu i-am dversificat inca), e cam maraita de cateva zile si, mai nou, a inceput sa-si suga buzele, daca ma intelegeti. I-o iesi vreun dinte? Eu nu am vazut nimic mai umflat pe gingia de jos, ca am inteles ca acolo ies primii.
Alina si Mara (27 iunie 2007)
ella_74 spune:
Gravidutza,
boby si david sunt una si aceeasi persoana, un tauras cu ascendent in leu
o sa corectez in semnatura; boby e numele pe care l-a primit cand inca era in burtica si toata lumea ii spune asa acum.
David e numele cu care o sa se prezinte la fete, ca Boby, pe langa ca e nume de catel, e si putin neserios pentru un adult.
bravo, bine ca ai revenit la plantatia cu capsuni.
Cat despre dinti, nu trebuie musai sa fie umflata si rosie gingia; dar uitat-te pe lumina cu atentie (daca te lasa) sa vezi daca i se vede ca o liniuta alba pe gingie; daca e asa, stai pe aproape ca apare soon.
Si da, e posibil de la dinti sa aiba starile de care zici si sa manance mai putin; pune-i si tu calgel cand nu se mai poate si daca da cu febra niste panadol (4 ml).
plec la somn, ca boby o sa-mi dea trezirea devreme; asa-mi trebuie daca l-am culcat la 21:00.
poze David
www.youtube.com/profile?user=bobysiella" target="_blank">FILMULET - Boby citeste
mihamora spune:
Vas- am vazut poze cu Eliza, tare dragalasa!
La multi ani Razavan! pentru ieri
Am vazut poze si cu Rafi, ce frumos mananca el
David de Alyna, e baiat mare
Cristian de lilli Love – esti foarte dragut
Roxicucu- imi pare rau ca nu papa bebe, multa bafta in continuare .
Androix- felicitari pentru dintisori
Felicitam pe David pentru “tata”, Ella asta inseamna ca vei mai face o fetita, parca asa se spune
Gabiu ai un baiat tare frumusel
Cristalina- eu nu il dau cu nimic dupa baie, cu crema il dau doar cand ii fac masaj (f rar) dar inainte de baita. Nu ma pricep sa ii fac masaj si ma gandesc sa nu ii fac rau.
La multi ani Ioana
Felicitari Maya pt ‘mama’, e tare incantata de wrap
Carrie - sunteti bine?
Domi a mancat astazi si ieri mar copt ,numa ca imi placea asa tare cum manca cu lingurita incat am uitat ca se dau cateva lingurite la inceput si se mareste cantitatea treptat, asa ca am terminat un mar intreg din prima da nu a patit nimic.
Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007
POZE
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!
roxicucu spune:
Hai ca am reusit sa va prind din urma.... Va multumesc din suflet pentru incurajari
Dicirstea, eu chiar asa fac, masor apa, o pun la fiert, pun laptele praf in bibe si pun apa calda peste el, am vazut ca 180 de apa si 6 masuri de lapte fac 200 ml. Pentru masa de noaptea, pun apa masurata fiarta in termos si masurile cu lapte in biberon ca sa fiu pregatita, cum il simt ca se foieste ma dau usor jos din pat, pregatesc lapticul si incerc sa il dau cat este inca adormit. Noaptea trecuta am reusit sa-l fac sa bea 30 ml. din biberon. Apoi nu stiu ce s-a intamplat ca a inceput sa planga si s-a oprit. Restul pana la 200 i l-am dat cu seringa pe langa degetelul lui pe care-l sugea cu nadejde...
Katiapam, noi ii facem baita lui bebe in jur de 20.30 inainte de ultima masa. De cele mai multe ori este asa de infometat ca nu mai accepta si masajul.
Ella, crede-ma ca nu-i iau apararea soacrei tale, ca am si eu un specimen de asta numai ca as putea sa gasesc o explicatie la faptul ca se panicheaza asa de tare....nu e copilul ei si de asta face asa...e de 1000 de ori mai atenta si iti comunica toate starile copilului pentru ca tu sa iei hotararile cu privire la el, adica daca megeti la dr sau nu, daca sa-i deau un anumit medicament sau nu....diverse, cel putin asa face soacre-mea, daca are vreo nelamurire ma suna de ma zapaceste, daca tuseste copilul putin imediat suna panicata si de cele mai multe ori daca este bolnav (ma refer la baiatul cel mare) nu il tine pentru ca cica nu se descurca cu medicamentele , desi Stefan ia orice siropel si pastiluta fara sa comenteze...dar e mult mai comod asa, ce-i trebuie bataie de cap, nu? Alyna24, Lilly love, parca avem aceeasi soacra....ca si pe a mea o cuprinde un dor de nepoti de nu stie ce sa mai faca, ii vine sa planga si ma suna sa ma intrebe daca nu pot sa ma duc pe la ea cu ei....si sta la cateva statii de autobus de noi. Nu inteleg de ce sunt asa de diferite mamele de baieti fata de cele de fete....Si cand ma uit in curtea mea si vad 2 baieti nu pot sa ma abtin sa nu ma intreb - "Oare eu ce fel de soacra voi fi?"
Ella, Androix, am luat 2 pastilute de Dostinex, cate jumatate la 12 ore, am terminat tratamentul ieri dimineata. Acum parca nu ma mai dor asa de tare dar sunt la fel de plini. Vad ca mai curg ei din cand in cand, eu nu am mai stors nimic de frica sa nu se produca mai mult. Deocamdata laptele il dau eu ca nu are cine sa ma ajute, bine macar ca accepta. Dispozitivul acela de la medela il studiasem mai demult ca exista si site romanesc, costa cam 180 ron, mi se pare o investitie destul de mare si nu imi garanteaza nimeni ca va functiona.
As incerca insa cum spune Pepsi cu un furtunas subtire, dar unde gasesc eu asa ceva? As putea oare sa-l lipesc de degetelul lui ca si asa il suge in timpul mesei...
Vali5 eu ii cumparam lui Stefan biscuiti de la farmagie, imi scapa acum denumirea. Erau scumputi dar meritau toti banii, erau deliciosi si se topeau in gura (la propriu) de asta mergeau si la copiii fara dintisori. O sa incerc sa fac un exercitiu de memorie si va scriu cum se numesc...daca nu intreaba la farmacie de ei. Eu ii cumparam din SensiBlue.
Ma duc la nani ca acum se trezeste odrasla si tre sa incepem iar lupta cu seringa.
Am uitat sa va intreb, ce trebuie sa-i dau bea ca sa nu se constipe de la laptele praf? Voi ce le dati capsunicilor, ceai sau apa?
Pepsi spune:
ella,si eu dorm cind e asa fornait in camera de linga a lui sa-l aud, desi am aparatul ala!dar stai linistita ca nu se sufoca, sint mari deja.e super ca doarme asa mult piticul tau....al meu...la 12 la 4 si la 5.30 e la tita, iar acuma cu fornaiala si mai des spre dimineata. asa e, david zice mamama cind vrea titi si nu i se da, parca cere se roaga asa. dominic a zis mama prima data, apoi tata, dar cred ca din cauza ca asta auzea toata ziua ca eu stateam cu el, lasa ca va stii el sa zica si mama!
androix, felicitari ptr prima masafelicitari si ptr al doilea dintisor, eu, am tras tare cu dintii la dominic, i-au dat patru odata, apoi canini, si maselele.....a fost greu
cristalina, la multe lunisoare
petit_ange, chiftelele le-am facut in ulei de masline, normal cum se fac, cartofii spalati in coaja i-am pus la microunda 15 min, iese ca si cartofi copti apoi i-am mincat cu unt si sare, dominic ii place tare mult, supa de mere, am fiert mere, si apoi am facut un fel de rintas din 50g faina si 2 linguri smintina, pus peste, putin zahar si scortisoara, un deliciu, am servit cu crutoane de piine
mica, super draguta maia in wrap, pare sa-i placa, vezi ca minutele trebuiesc trecute in spatele x-ului, ca sa fie mai securitar, sa nu cada daca te apleci, uite si aici moduri de legat
http://larbreabebes.free.fr/Pages/p_portage_famcroise.htm
mai vroiam sa zic ca alaptatul exclusiv inseamna ca puiul suge numai lapte de mama, atit, nici sucuri, nici pireuri nici supite, nici lapte praf, nimic in afara de lapte mama.
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
Vali5 spune:
Buna dimineata!
Nu stiu ce a avut Andrei in noaptea asta, dar de la ora 1, m-a trezit din ora in ora. Si nu vroia sa manance. Ba ceiut, ba sa-l intorc pe alta parte, ba suzeta... Si iar mi-e somn
Sa va povestesc cum a fost ieri cu mar si biscuiti. A mancat dar cu chiu cu vai. Sotul ii facea spectacol ca sa il faca sa rada si sa mai deschida gura. Ii bagam cate o lingurita, dar nu stie sa inghita. Si ii dadeam si cate o gurita de ceai. A mancat aprox jumatate de mar cu biscuite. Dar nu imi place stilul asta de a-i da sa manance. De cele mai multe ori sunt singura... Dar nu ma las, nu scapa el de mine asa usor. Ca doar pentru el stau acasa.
Gabiu, am vazut pozele. E tare dragut piticutul tau! Ii place in acel centru de joaca?
Androix, felicitari si pentru cel de-al doilea dintisor!
cristalina, la multi ani pentru capsunica ta! Ce de progrese a facut! Si Andrei se deplaseaza unde are nevoie intr-o tentativa de-a busilea. Sta in patru labe, cu picioarele stie ce sa faca, dar cu mainile nu. Si se taraste cu fata. Si cand isi scapa suzeta o ia singur de jos si se chinuie sa o bage corect in gura.
Eu ii fac peste zi masaj lui Andrei cu vitamina A. Si rareori dupa baie cu ulei de bebe.
mica si ella, deja au spus primul cuvant copii vostri? Wow! Felicitari!
mica, se pare ca ii place Mayei in wrap. E asa incantata in prima poza...
roxicucu, nu mi-ar fi dat prin cap sa caut biscuiti la farmacie nici intr-o mie de ani. Cand ajung in oras ma duc neaparat si caut in farmacii. Multumesc!
Plec sa ii dau sa pape piticului.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
ali24 spune:
buna fetelor.eu stiam(din auzite) ca la inceput se da doar o masa de mancarica si in rest doar laptic dar acum am vazut ca voi le dati si de mai multe ori.oare sa incep si eu sa ii dau voi dupa cat timp ati inceput sa le dati mai multe mese pe zi de la diversificare?sau asa ati inceput direct?nu cu una?si mai vroiam sa va intreb de biscuiti,de la cat timp pot sa ii pun in mar si care sunt cei fara gluten sau ce ar avea daca i as da cu gluten?cred ca v am innebunit atatea intrebari v am pus.va doresc o duminica placuta la toate
poze rafi siwww.onetruemedia.com/my_shared?z=212927cdd301b61bf1c7b3&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete rafi
alina mamica lui rafael albert(25.05.2007)
ella_74 spune:
da, noaptea asta n-a mai fost somn contnuu la boby asa ca sunt chiauna; acum isi doarme somnul de la ora 10...
roxicucu, posibil sa ai dreptate in privinta soacrei, cu transferul de responsabilitate de la ea la mine, insa ma asteptam, avand in vedere ca a crescut pe fiu-su si are deja o varsta, sa fie mai stapana pe ea;
poze David