Ai nostri, mareti brazi! dec-ian-feb05 ( 51 )

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Monalac, eu cred ca ai fost prea devreme la ecografie. tu mai ai simptome de sarcina?
ai putea sa mergi sa faci beta hcg, iti pot recomanda cu caldura clinica Medlife care face analiza intr-o zi, o poti verifica on-line (daca o faci dimineata poate fi gata in aceeasi zi) si costa 35 ron. se recomanda repetarea la 2 zile, daca a crescut in limitele normale atunci te-ai gravit cu ecografia.

Kris, ma bucur ca e doar o raceala.

Si noi am fost aseara la ORL si la pediatru, are o rino-faringita, deocamdata fara antibiotice, dar daca continua sa faca febra ma tem ca asta urmeaza.
Noua ne-a zis sa o lasam mai moale cu Nurofenul, si sa dam numai daca si cind are febra, caci prea mult timp nu face bine luat asa cum scrie, la 8 ore/5ml. si cam de o luna incoace la noi a tot fost nevoie. trebuie sa o mai vada la orl peste 3 zile ca sa vada daca sint polipi sau nu.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ixxi spune:

mona iti tin pumnii pentru sambata. ai incredere in tine.

sanatate multa piticilor bolnaviori rebe, didi, bia, cristina.

amaya bafta cu afacerea.

alina maria felicitari pentru bb2 si pt noau masinutza.

bubu iti sta bine cu noua culoare, iar tiramisu arata grozav.

anda diseara voi "testa" pevestile pe Crisa

am citit pe fuga noile aventuri ale piticilor, ce mari au crescut.....si cata personalitate......

noi ne pregatim de gradinita, eu sper ca va fi de la 1 nov....am trecut printr/o raceala urata....si crisa si noi toti....acum suntem bine.
cristinei ii dau lantigen, dar pt gradi trebuie sa/i fac infanrixul si as vrea si havrixul. pediatra (care stia de lantigen doar din auzite) mi/a spus sa/l intrerup 10 zile inainte de infanrix/havrix. dar eu nu vreau sa/i intrerup tratamentul de imunitate ca o duc in colectivitate.....si in plus pe nici unul dintre vaccine nu scrie asa ceva, ba mai mult scrie ca pot fi facute 2 in acelasi timp in locuri diferite, voi ce parere aveti?

intrebare pt mamici, dar sa nu radeti de mine....de ce lucruri am nevoie pt gradi (pijamale 2, papucei de interior, prosop, treninguri sau pantalon si bluze..)?, in ce stau imbracati?

of sunt asa de emotionata.....in plus miercurea cealalta am proces pt stabilirea programului de vizitare (buba e scoaterea crisei din tara la bunicii paterni).

va pup si va mai scriu in pauzele de lucru

Beatrice si piersicuta
Cristina bebe si Cristina copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Monalac si eu sunt de parere ca ai mers prea devreme la eco. E bine sa mergi dupa 6-7 saptamani, atunci se aude si inimioara iar dr. se poate pronunta daca embrionul e viabil sau nu.

Bubu, multumesc pentru reteta, o voi incerca curand. As face insa jumatate de portie, ca la noi in casa doar eu sunt amatoare de prajituri si parca nu as manca o tava intreaga de una singura.

Kris si Patricia, sanatate fetitelor. Va recomand cu caldura Septilin-ul, la noi se pare ca functioneaza de minune. Sper sa nu ma ia gura pe dinainte, sa ma laud ca Mihai e bine si situatia sa se schimbe, dar uitandu-ma inapoi, anul trecut pe vremea asta tot la 2-3 saptamani incasa ba o raceala, ba rosu in gat, ba laringita, ba conjunctivita, ba enteroviroza. Vad ca pana acum se tine bine, doar mucisori si un pic de tuse de la ei. Nu a facut febra, nu rosu in gat sau laringita. Sper din tot sufletul sa scapam si de mucisori, ca era cazul sa i se intareasca si lui imunitatea dupa mai bine de un an de colectivitate. Cu Septilin-ul suntem la a doua sticluta (5ml/2xzi) si ii mai dau inca o tura. Pe urma facem pauza si reluam in primavara.

Mergi la inceput

Ixxi, va tinem pumnii pentru gradi.

Noua pt cresa ne-au cerut saci d pinza alba, si la inceputul saptaminii ii duc asa: pijamale, 2-3 body-uri, schimburi (2-3 tricouri, pantaloni, 1 dres, 1-2 bluza cu mineca lunga sosete, chilloti) pe masura ce se murdaresc mi le dau acasa seara si eu ii pun altele a doua zi.
mult succes la tribunal!!

amo, septilinul asta e pt imunitate?? are gust bun?eu ii dau acum imunobaby.

Mergi la inceput

Beatrice, ma bucur sa aud vesti de la voi. Se pare ca toata lumea trece prin raceli, viroze in perioada asta.

Cat priveste intrebarea ta, in interior e bine sa o imbraci cu ceva lejer, gen trening, pantalonasi comozi si o flanela peste un tricou sau maieu (in general e cald, chiar prea cald in salile gradinitelor) si cu papucei de interior comozi, in care sa nu transpire tare. In afara de randul de haine de pe ea, treuie sa aiba si un rand de haine de schimb (mai scapa pipi sau se murdareste, se uda etc). Eu ii las de rezerva doi chilotei, sosete, un pantalonas, o bluzita si o vesta. La pijamale as spune tot asa, doua randuri sunt suficiente. In rest despre prosop, pahar, periuta si pasta etc iti vor spune doamnele de la gradi, caci astea difera de la o gradi la alta. Unele ii spala pe dintisori, altele nu, la unele trebuie prosop de hartie, la altele din material textil si discutia poate continua ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by PatriciaArdeleanu
amo, septilinul asta e pt imunitate?? are gust bun?eu ii dau acum imunobaby.
Da, se da pentru intarirea imunitatii, a organismului in general, e din plante si e bunicel la gust. Putin cam dulce as spune, dar Mihai il ia cu placere.

Am gasit pe net prospectul si scrie asa:
Indicatii:
Prevenirea si combaterea gripei si altor viroze
Adjuvant in tratamentul infectiilor acute de cai respiratorii superioare
Infectii cronice recidivante (faringita, amigdalita)
Afectiuni dentare (gigivite, stomatite, paradontopati)
Infectii ale pielii
Afectiuni alergice (rinite alergice, astm bronsic, urticarie cronica)

Actiune:
Stimuleaza cresterea imunitatii protejand organismul de infectii Completeaza si scurteaza tratamentele cu antibiotice in cazul bolilor recidivante Are efect antialergic in administrarea de lunga durata Reduce riscul contactarii gripei atat la adulti cat si la varstnici si copii

Contraindicatii:
Nu prezinta contraindicatii si nici efecte secundare.

Mergi la inceput

si eu i/am dat in primavara septilin crisei, a fost bun pt imunitate, dar o constipa, cand am reluat tratamentul in toamna am realizat asta si a trebui sa renunt la el.

multumesc pt ajutorul cu hainutele de gradi....

Beatrice si piersicuta

Mergi la inceput

Merci, amo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

quote:
Originally posted by ixxi

si eu i/am dat in primavara septilin crisei, a fost bun pt imunitate, dar o constipa, cand am reluat tratamentul in toamna am realizat asta si a trebui sa renunt la el.

really? de asta o fi constipat si matei...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie

Mergi la inceput

LIVIANA eu m/am confruntat cu problema constipatiei din primavara, i/am urmarit dieta, i/am scos tot ce era contraindicat...acum nu a mai ramas deca humana 2.....(septilin i/am dat pana acum 2-3 saptamani, in timpul racelii). bine, acum ea a dezvoltat si o fobie cu facutul kk, o fi si de la trecerea la wc/ul mare, unde desi ii place nu mai are confortul olitei, unde isi petrecea 5-10 minute....
de o saptamana s/a mai reglat (face zilnic sau la 2 zile, problema e consistenta), ii fac si baite de sezut pt relaxarea sfincterului.....poate nu e de la septilin, poate la noi au fost doar coincidente....

sa/ti traiasca bombonelele, superbe tablourile cu anotimpurile, mi/ar placea si mie unul.

Beatrice si piersicuta

Mergi la inceput