meditatiile ma omoara !!!!!
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
ruxij spune:
In Romania sunt necesare mediatiile. In strainatate nu se dau examene de admitere/capacitati. Aici se dau niste teste, da, dar nu in functie de testele respective intra sau nu copilul la facultate. Si testele nationale date aici sunt mai simple decat ce se da in Romania. In clasa copilul nu poate primi atentie individuala si profesorii predau la un nivel mai scazut decat ce se cere la examene ca sa iei peste 8-9, ca sa inteleaga toata lumea, nu doar pt. cei mai buni, care vor sa ajunga la liceele/facultatile cele mai bune. Un copil desigur invata mai bine dc. primeste atentie individuala si discuta cu un profesor exact ce stie/nu stie el. Si dc. toata lumea face mediatii si copilul tau nu, atunci al tau nu va putea fi competitiv. Eu am facut mediatii si am avut nevoie de ele. Am avut profesori slabi la clasa la scoala generala, iar la liceu nu predau mai nimic, doar dadeau probleme complicate la lucrari/teze si ne dadeau 2 dc. nu stiam. Asa ca eu nu cred ca e de vina parintele ca de ce face meditatii, ci sistemul. Dimpotriva, eu nu sunt de acord cu parintii care cica ei "refuza sa mediteze copilul", mi se pare ca reduc sansele copilului lor din start si il lasa sa se chinuie in zadar.Daca copilul invata la clasa suficient, are profesori buni, da, nu e necesar sa fie meditate, dar in caz contrar e o necesitate absoluta. In anii dinainte de examene, nu in classele I-IV.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Llaura spune:
Banii in educatie inseamna foarte mult; aici de ex un profesor incepator dar "acreditat" si cu graduate degree castiga mai bine decat un director de banca in Romania, calitatea asteptata (si dobandita) e cu totul alta decat in Romania, unde profesorul se da jos din tramvaiul 21 alergand ca sa ajunga la meditatia cu 5 copii, unde face exact acelasi lucru ca si la scoala, si la fel de prost.
Insa banii nu inseamna totul si nu toate scolile private sunt bune si toate scolile publice rele. O scoala buna e intotdeauna o scoala bogata; de unde vin banii e neesential. Traditia in Romania e in invatamantul public; o scoala privata va suferi de exact aceleasi tare ca si una publica.
Eu as mari substantial salariile profesorilor, as pune teste nationale si mecanisme de asigurare a calitatii.
Evident, pe parintii care isi dau copii la meditatii e firesc sa ii doara in cot de bugete, programe etc , ei vor sa intre odrasla la liceu, ceea ce e f firesc.
PS. Vecine, vezi mai sus raportul intre salariile profilor.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by cipcipcipquote:
Originally posted by Adina Iulia
Da, acolo se plateste altfel, prin sistemul de impozitare.
In Romania impozitul e 16%, flat.
In Suedia cat e?
Adina + Olivia Q1.04
Impozitul este dublu dar mie mi se pare mult mai corect asa. In felul asta toti copiii au sanse egale in viata, nu numai cei cu parinti avuti. Plus ca prefer sa platesc impozit dar sa stiu ca ai mei copii au viitorul in fata, sa faca si sa devina ce vor, fara sa ma stresez ca sa mearga la scoala X sau sa ia meditatii la profesorul Y.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
Cipcip, daca ma intrebi pe mine, eu prefer sa platesc 16% si sa-i economisesc fii-mii bani de studii ca sa poata studia oriunde va dori ea, decat sa-mi ia statul roman 30-40% impozit si sa se aleaga praful de ei (cum se alege si de astia 16%
![](icon_smile_big.gif)
Pana una alta in Romania nu exista nici o universitate in top 100 european sau in top 500 mondial, desi suntem plini de varfuri...singura consolare a mea, daca vrei, este ca atat cat platim, atata primim.
Dar in fine, ca am degenerat mult discutia asta, ca nici nu stiu ce importanta are pentru romani ce scoli private sunt in lume, si cat costa.
Adina + Olivia Q1.04
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ellej spune:
Eu in scoala am fost buna la limbi straine dar mai faceam si meditatii, pentru facultate. si am avut la un moment dat senzatia, in urma meditatiilor ca parca mi se "luminase" mintea, adica anumite parti din gramatica engleza si franceza mi-au devenit foarte clare. Asta in conditiile in care nu chiuleam, aveam note foarte bune la mai toate materiile (in orice caz la engleza si franceza aveam), am facut un liceu bun. Deci problema era la scoala pana la urma; de ce totul a devenit clar la meditatii? Sincer, cel putin cand am dat/luat eu examenul de admitere la facultate, nu cred ca erau multi din cei admisi care sa nu fi facut meditatii.
Sigur ca ai mei au rasuflat usurati cand am intrat, a fost greu pentru ei, dar a meritat. Si eu, daca vom ramane in RO, voi face pentru copilul meu efortul pe care l-au facut parintii mei pentru mine.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Llaura spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Si testele nationale date aici sunt mai simple decat ce se da in Romania.
Ruxij, am vazut bacul de vara asta, nu e chiar asa.
Eu am fost la liceu de elita (si nu cred ca suna prea pompos), peste 95% intrau la facultate, si eu am intrat din prima unde am vrut, fara meditatii, profesorii munceau la scoala dar cu totii faceau si meditatii acasa. Daca odraslele ar mai lasa aipoadele si ar privi in cartile acelea mai cu atentie, clar nevoia de meditatii ar scadea dramatic
![](neanderthal.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ruxij spune:
Daca profesorii isi fac treaba la clasa. Probabil sunt prea batrana si situatia e diferita, dar eu te asigur ca nu foloseam aipoade in anii '80, nici la tivi nu ma uitam macar si am avut pur si simplu nevoie absoluta de acele meditatii. Pur si simplu nu se facea nimic la scoala, doar se testa. Si la matematica ne-au schimbat 5 profesori. Am facut liceul la Sf. Sava in Bucuresti. Intr-a 12a mama chiar ma certa cand ma duceam la scoala cica: "iar te duci la scoala? Numai la distractie iti sta gandul!! Stai acasa si invata!!" [:lol:]
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
manon spune:
sunshine, nu te supara pe adina, pe mine ma omoara meditatiile, nu pe ea...
quote:
Originally posted by sunshine
Adina, nici eu nu am de ce sa ma cert cu tine.
Dar nu mi se pare ok sa generalizam asa: in tarile civilizate daca vrei o scoala buna, platesti. Sunt multe scoli de stat, tot in tari civilizate, unde se face scoala in urma careia copiii pot merge la universitati fara probleme si fara meditatii. De-asta te intrebam, ca tot timpul se face referire la "tarile civilizate" care sunt vazute tot ce e mai bun si drept urmare noi trebuie sa ne mutumim cu ce avem, ca doar suntem in Romania, care nu e nici pe departe o tara civilizata.
La urma urmelor nimeni nu e obligat sa-si dea copiii la meditatii, dar daca ai ales drumul asta si consideri ca din 10 materii el are nevoie de meditatii la 7, atunci nu te mai plange. Vrei sa bagi carte in el cu forta, atunci plateste si nu veni cu texte de genul "meditatiile ma omoara". Pt. ca tare mi-e greu sa cred ca din 10 profesori, 7 predau in asa fel incat copii nu inteleg si au nevoie de meditatii. Daca insa asa e situatia, nu pricep cum parintii nu iau atitudine si sa reclame situatia la ministerul invatamantului, pt. ca sigur nu e o situatie normala.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
sunshine spune:
Ruxij, la cate materii ai fost tu meditata? Uite despre ce e vorba in primul post. Chiar crezi ca un copil mediocru nu poate lua bacul in Romania fara atatea meditatii?
Nu stiu cand ai dat tu Bacul, dar te asigur ca nu e atat de greu cum zici tu. Uita-te numai la statistici cu ce note se ia Bacul - e bataie de joc pur si simplu, zici ca toti sunt genii. Daca treci pur si simplu prin materie, slabe sanse sa nu iei nota de trecere.
Inteleg meditatii la 1-2 materii la care chiar nu faci fata sau la care vrei sa excelezi, dar hai sa fim seriosi, cine face performanta la asa multe materii? Si daca nu faci fata la asa multe, chir meriti sa iei Bacul in speranta ca o sa faci si o facultate?
Asta-i marea problema in Romania, ca daca nu ai facut facultate esti vazut paria. Nu conteaza sa fii un mester bun, conteaza sa ai diploma, ca pe urma om vedea noi ce stii sa faci.
quote:
Initial creeata de manon
doamnelor, cu siguranta, multe dintre dvs. sunteti in situatia de a plati "ore suplimentare" pentru odorasul aflat in diverse situatii: limba straina (ca asa vreau eu), limba straina ca sa intre la clasa de "intensiv", matematica (ca sa nu ramana corigent)matematica/romana/istorie/geografie...ca e clasa a 8-a...
...dar bac-ul ma omoara !!!! milionul la mate, altul la romana, 800.000 limba straina. daca ma mai gandesc si la o economie/filosofie/...mai stiu eu, trebuie sa vand masina . cam asta e realitatea in bucuresti (cel putin, asta o traiesc eu). si mai am luni bune pana la vara...
Plus de asta, Ruxij, teoretic profesorii merg la scoala ca sa isi faca treaba. Daca nu merg pt. asta, atunci mai bine sa se lase de meserie, ca mai mult rau fac decat bine. Si asta ar trebui sa controleze ministerul invatamantului mai bine, ca nu sta acolo degeaba. Ce sens are sa-mi trimit copilul la meditatii la acelasi prof cu care face la scoala, cand vad bine ca nu e in stare sa priceapa de la el in timpul orelor normale la scoala? Nu de alta, dar cei mai multi asa fac meditatii, cu acelasi prof cu care fac materia respectiva si la scoala. Care e ideea? Daca nu-l poate lumina proful la scoala, cum o sa poata acasa?
A... intervine aici salarul mic al profilor? Pai sa ma scuzati, dar daca eu nu-mi fac bine treaba, credeti ca eu mai am multe zile de mers la lucru? De ce un prof ar trebui sa stea acolo bine mersi si sa iroseasca pur si simplu timpul copiiilor la scoala? Nu de alta, dar poate mie imi raman ceva bani dupa aia 16%, dar altuia nu-i ramane prea multi pt. meditatii si cu toate astea toata lumea trimite copiii la scoala ca sa invete, nu ca sa faca suplimentar meditatii. Ce se intampla e numai ca profesorii sunt incurajati ca nu-si faca treaba la scoala, ca daca si-ar face-o nu le-ar mai veni supliment la salar, iar copiii sunt incurajati ca pot sa nu faca mare lucru la scoala, ca fac pe urma cu profesorii in particular (timp in care la cei mai multi se rezolva defapt temele - sa nu-mi spuneti ca toti copiii astia fac la meditatii numai probleme din culegeri, altceva decat se face normal la scoala).
Adina, iti dai seama ca nu repari sistemul umfland buzunarul unui prof (sau al mai multora) prin plata meditatiilor. Sa-ti trimiti copilul la o scoala particulara e o solutie de o mie de ori mai buna decat meditatiile astea la kilogram. Fac bine cuiva asa multe meditatii bagate in capul unui singur copil?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
sunshine spune:
quote:
Originally posted by manon
sunshine, nu te supara pe adina, pe mine ma omoara meditatiile, nu pe ea...quote:
Originally posted by sunshine
Adina, nici eu nu am de ce sa ma cert cu tine.
Dar nu mi se pare ok sa generalizam asa: in tarile civilizate daca vrei o scoala buna, platesti. Sunt multe scoli de stat, tot in tari civilizate, unde se face scoala in urma careia copiii pot merge la universitati fara probleme si fara meditatii. De-asta te intrebam, ca tot timpul se face referire la "tarile civilizate" care sunt vazute tot ce e mai bun si drept urmare noi trebuie sa ne mutumim cu ce avem, ca doar suntem in Romania, care nu e nici pe departe o tara civilizata.
La urma urmelor nimeni nu e obligat sa-si dea copiii la meditatii, dar daca ai ales drumul asta si consideri ca din 10 materii el are nevoie de meditatii la 7, atunci nu te mai plange. Vrei sa bagi carte in el cu forta, atunci plateste si nu veni cu texte de genul "meditatiile ma omoara". Pt. ca tare mi-e greu sa cred ca din 10 profesori, 7 predau in asa fel incat copii nu inteleg si au nevoie de meditatii. Daca insa asa e situatia, nu pricep cum parintii nu iau atitudine si sa reclame situatia la ministerul invatamantului, pt. ca sigur nu e o situatie normala.
Manon, stai linistita, ca te-am citat si pe tine
![](icon_smile_big.gif)
![](floare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)