meditatiile ma omoara !!!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Daca profesorii isi fac treaba la clasa. Probabil sunt prea batrana si situatia e diferita


Ruxij, nu stiu de Bucuresti ce sa zic, eu am terminat liceul Hasdeu din Buzau, unde am avut acelasi profesor de matematica dintr-a 8-a pana la terminarea liceului si care i-a spus lui taica-meu (cand a intrebat de meditatii) ca ar fi o pierdere de vreme si de bani inutila si ca el face pregatire la scoala suplimentar (perfect adevaratl; cati profi mai fac asta? ne-aducea si gogosi sau pufuleti din banii lui). Am incercat meditatii si la chimie, dar eram 5, in timp ce profa la scoala ne pregatea pt olimpiada doar pe 3 din clasa, deci am renuntat imediat la meditatii. Aveam doua caiete de probleme, unul la ea la corectat, unul sa lucram in el. Probabil ca situatia e aceeasi ca in orice sistem nereglementat suficient, unii fac unii nu fac, dupa facultati. Am avut profesori minunati si am luat toate examenele cap de lista sau pe aproape, zau.
Acum predau si eu si stiu ca oricat as munci nu ii pot salva pe toti. Am un baiat in clasa e dislexic sau ceva, ca imi scrie toate reactiile corect, dar de la dreapta la stanga, lipseste destul de mult, nu face toate temele si mi-e clar ca n-o sa treaca. I-am spus sa isi caute tutor, la 20 de ore /sapt nu am suficient timp unu la unu pt fiecare dintre ei.
In schimb o fata care mi-a inceput pluta m-a pisat la 8 dimineata in fiecare luni, miercuri si vineri sistematic si a terminat clasa cam cu 85%.
Educatia este o relatie personala si cu dublu sens; copilul mai mic sau mai mare trebuie si el sa intinda mana catre tine ca sa aiba succesul dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ce spui tu intareste ce am spus si eu, daca profesorii fac treaba buna la clasa nu este nevoie de meditatii si nu e nebun parintele sa dea banii aiurea. Daca e nevoie, e nevoie, nu e vina parintilor si nici a copiilor, ci a sistemului. Un copil care nu vrea sa invete nu invata oricum nici cu mama meditatiilor, chiuleste si de la alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Eu cred ca meditatiile sunt binevenite pentru o perioada limitata, atat cat sa-l ajute pe copil sa structureze materia, sa reuseasca sa faca legaturile intre diferite concepte si sa lucreze cu ele. Tot ceea ce depaseste aceste activitati mi se pare deja ca intra intr-o sfera de ajutor pentru un Goe care oricum nu va invata niciodata de capul lui, pentru ca se obisnuieste sa i se dea cu lingurita cate o portie de probleme la fiecare cateva zile, pe bani, cu explicatiile de rigoare, de care nu ar avea nevoie daca ar sti sa-si faca treaba singur (in clasa sau acasa).
Si eu am trecut prin scoli, dar n-am avut niciodata nevoie de meditatii, desi credeam atunci ca mi-ar prinde bine cateva ore pe saptamana in care cineva mai destept decat mine sa-mi explice (si sa nu mai fie nevoie sa-mi storc eu creierii) diferenta dintre hidrocarburile aciclice nesaturate cu catena ramificata si alea liniare; dar moda meditatiilor nu era atat de in voga si, probabil, increderea parintilor in propriile odrasle era mai mare decat in zilele noastre.
Are dreptate Laura, mai putin timp petrecut cu descarcatul de muzica, filme, flori fete sau baieti si mai multa ravna la birou, cu tamplele-n palme si gandul fix la lectii. Daca chiar nu merge, dupa toata transpiratia asta intelectuala, atunci, de acord, cerem ajutor si mai de sus, la meditator, dar pe perioada scurta si doar pentru neclaritati, nu pentru predarea materiei si probleme din culegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu poti sa evaluezi un profesor dupa meditatiile pe care le face sau nu copilul X din clasa la care preda.

Eu la filosofie nu intelegeam nimic pt. ca nu ma interesa.
La fel , colegii mei nu intelegeau nimic la sociologie(90%din ei ) pt. ca nu erau interesati de materia asta.
Ei , in clasa a 12-a , cand am avut de ales dintre logica/psiho/sociologie/filosofie , majoritatea si-au ales sociologie si faceau meditatii. Nu pt. ca pofesoara preda prost ci pt. ca ei nu au invatat deloc.

Pt. a intelege ceva e nevoie de :
-atentie in timpul orei
-muncit acasa.cati copii mai stau acasa sa se chinuie sa faca exercitii si sa inteleaga?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Oare n-ar ajuta mai mult sa ramana la after-school? Exista after-school la noi?
Adica stiu sigur ca exista undeva ca am o colega cu baietelul care ramane la after-school, dar e valabila optiunea la mai multe scoli?

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

XIO, ai dreptate cand spui chestia asta:
"Pt. a intelege ceva e nevoie de :
-atentie in timpul orei
-muncit acasa.cati copii mai stau acasa sa se chinuie sa faca exercitii si sa inteleaga?"

Problema insa e ca aici si profesorii au o mare parte de vina. La fiecare materie ar trebui sa existe un minim care profesorul sa-l pretinda elevilor si fara de care acestia sa nu poate promova anul. Dar multi lasa sa treaca timpul, notele mai merg si pe un mers la magazin dupa niste cornuri pt. profesor sau mai stiu eu ce activitati care n-au nicio legatura cu materia respectiva si uite asa se trezesc elevii in ultimul an ca habar n-au ce s-a facut la o anumita materie si au nevoie de meditatii. Toata lumea e multumita: profesorii sunt multumiti ca au elevi la meditatii, elevii sunt multumiti ca au ajuns in ultimul an si cumva, cumva tot scapa si de Bac, parintii sunt multumiti ca traiesc cu impresia ca daca isi mediteaza copiii automat acestia sunt cei mai buni si nimeni nu-i ca ei.
Profesorul poate motiva in multe feluri elevii sa lucreze acasa, mai de voie, mai de nevoie. Doar ca pt. asta si parintii trebuie sa inteleaga ca in loc sa se arunce la meditatii, mai bine i-ar trage pe profi de maneca sa-si faca treaba pt. care sunt platiti. Abia daca vrei mai mult sa platesti mai mult.

Adina, nu stiu la cate scoli exista optiunea asta, dar pt. asta e nevoie de implicarea parintilor. In primul rand sa-si puna problema atat lor, cat si scolii si daca nu chiar inspectoratului de ce nu se obtin rezultatele dorite in timpul normal de scoala, apoi sa se propuna after-school si alte activitati de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sunshine , eu eram cea care facea "comisioanele" diversilor profesori.
Stii de ce ?
Pt. ca eram cea mai buna la materia lor
Cu alte cuvinte , aia care iau un corn sau duc o foaie sunt cei care sunt buni la materia profului respectiv , ca niciodata nu trimite un corigent la colt.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:


Meditatii, after-school, programe paralele exista in orice tara.
In Franta un an dupa terminarea liceului studentii cei mai buni aleg sa faca un an pregatitor ptr examenul de facultate pentru ca la Grandes Ecoles (astea is mai tari ca universitatile) sint cite 30-50 pe loc.
In Japonia studentii (cei cu sanse) se pregatesc 4 ani ptr admiterea la Universitatea din Tokio, dupa absolvirea careia o cam domnesc toata viata.
In America sint Kumon si alte 400 de sisteme
A


PS sigur ca daca studentul ar vrea sa invete n-ar avea nevoie de meditatii, heck n-ar avea nevoie nici de profesori, si nici de scoala..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu daca nu vor sa invete le pun sapa in brate...
Oricum, e caraghioasa ideea ca daca in timpul orelor viseaza, acasa nu vor sa invete - meditatiile ajuta. Nu mai ajuta nimic in conditiile astea!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Nu cred ca exista un loc pe pamint unde parintii sa fie mai stresati decit in Ro cu copii...sa faca meditatii...sa intre la o facultate...sa-i gaseasca un job bun dupa..undeva sa aiba birou..la o banca......
Acum poti sa mergi la facultate si la 60 ani...lasa-i nene sa faca ce vor...daca vor avea nevoie o sa faca scoala mai devreme sau mai tirziu.

Mergi la inceput