meditatiile ma omoara !!!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da Sunshine, ai dreptate, sunt obligatorii doar 10 clase in Romania, pe care majoritatea le termina si fara meditatii.

Cine vrea mai mult, ori este inzestrat nativ, ori are nevoie de suport pentru a-si spori sansele. Suportul se plateste.

Cam asta ziceam eu.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

eu nu am nimic impotriva meditatiilor,sunt necesare baiatului meu elev in clasa a VIII -a care se pregateste de liceu .face meditatii cu o profesoara de matematica de care sunt suuuuuper multumita si dau 30RON pe sedinta de 2 ore .se simte ca este meditat,profesorul in clasa explica ca si cum ei ar sti totul si se face doar ceea ce el considera a fi mai greu,nu toti copii au acelasi nivel!am avut neplacuta surpriza ca la scoala la care invata inainte prof de matematica sa dea note mari numai celor care facea meditatie cu el,altfel...cand am refuzat mi-a zis ca e prost!!! si m-am suparat si l-am inscris la colegiu inca din clasa a V-a unde a intrat prin examen cu media 9.79.acolo era prost ,acum la colegiu nu a avut medie anuala mai mica de 9.70. la romana a inceput meditatia si deja se simte deci...se justifica efortul nostru financiar.nu sunt de acord cu meditatiile copiilor din clasele I-IV decat la limbi straine ca nu se prea fac acum,dar in rest...il am pe cel mic in clasa a III-a si nu-l meditez decat la engleza.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Si eu am facut meditatii pentru admiterea la liceu...pe vremuri,acum vreo 15 ani buni.Am dat la cel mai tare liceu din oras si am luat.Am dat admitere la mate(unde eram tamaie) ca sa intru la filologie.Au platit ai mei si am intrat.Apoi am facut meditatii pentru admiterea la facultate.Daca as fi invatat manualele pe de rost(ceea ce am facut oricum) n-as fi intrat sub nici o forma.Pentru un paragraf scurt din carte am invatat in plus alte 30 de pagini pe putin.Si am intrat cu brio la 3 facultati(adica aceeasi fac,dar la Iasi,Cluj si Bucuresti(pe vremea aia era posibil sa-ti depui dosarul si sa dai examen in mai multe centre,nu stiu daca mai e posibil.

Atunci era absolut normal pentru toata lumea sa plateasca meditatii...toti elevii faceau la un obiect sau la altul,mai ales in preajma admiterilor(liceu/fac)Altii,ca si acum,faceau permanent.

Sora mea e acum in clasa a opta si a inceput meditatiile...la 3 obiecte,asta pentru ca ai mei nu-si permit mai mult.Si nu e proasta deloc,o ajuta mintea,e isteata,dar bate admiterea la usa si ai mei vor sa o vada la un liceu bun,mai ales ca la mate e ca si sor'sa (eu adica).Stiu ca e extrem de scump si am vrut eu sa-i platesc macar o pregatire,dar n-au vrut ai mei,desi le face o gaura in buget enorma(mama e prf la profil tehnic,are salariu mic,o banca de platit,copil de meditat,ca sa nu zic de intretinere,haine,mancare...va dati seama ca si ea ar face pregatire cu 2-3 elevi,numai ca nu vrea nimeni la profilul asta)Nu stiu cum se descurca,sincer.

Eu lucrez aici ca si...meditator.La o scoala de meditatii unde copiii nu vor sa faca decat temele si se revolta daca vreau sa fac in plus,daca le dau teme etc.Nu stiu exact cat platesc copiii,dar banuiesc ca undeva la 50-60 euro/luna,o ora jum/ saptamana,grup de 4.

Mai lucrez si la o scoala particulara,incepand cu clasa a cincea care costa cam 500 pe luna si asta pt ca zona e proasta,la mama naibii.Cea mai apropiata scoala privata,in Bonn e 950 pe luna.



Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Si noi suntem clasa a-VII, urmeaza testele nationale peste doar 6 saptamani, caut profesori de romana si mate in cartierul meu, profesori seriosi cu rezultate bune, dar nici sa ma jupoaie... Deja am intrat in criza de timp...
Ce sa facem? se pare ca nu se poate fara daca vrem sa intram la un liceu bun si asa mai departe spre o facultate buna..

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Parerea mea este ca meditatiile nu fac decat sa alimenteze sistemul romanesc mediocru de invatamant, sa augmenteze procentul de munca la negru (banuiesc ca profii n-au firma deschisa de meditatie ca sa plateasca si taxe la stat), diferentele injuste dpdv social si coruptia la nivel academic.

Acesta problema ar putea fi rezolvata numai prin amenzi f ridicate sau legi respectate, dar ma indoiesc ca abjectul guvern romanesc ar putea face ceva in sensul asta, exista si alte probleme nationale mult mai grave pe care nu sunt capabili sa le rezolve.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am intervenit sa spun ca pe aici sint scoli publice de toate felurile, de la foarte proaste pina la foarte bune.
Mi se pare normal ca un copil sa primeasca o educatie buna de la scoala publica, gratuita. In primul rind ca nu e chiar gratuita - cu totii platim impozite si de acolo provin banii pentru sustinerea ei.
Exista si aici meditatii, dar obiceiul asta nu e atit de larg raspindit.
Mai exista scoli private care sint de proasta calitate, pentru care nu as retrage copilul de la scoala publica. Dupa parerea mea - cele mai multe intra in categoria asta, doar o mina de scoli private isi merita banii.


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Ramona J, exact asta spuneam si eu. Chiar nu cred ca sistemul de invatamant de stat (gratuit in sensul ca nu se platesc taxe suplimentare, altele decat impozitele care oricum se platesc) e prin definitie prost si nu poti avea rezultate fara meditatii.
In toate tarile, in special in cele civilizate, e posibil sa urmezi o facultate fara probleme, chiar daca nu esti geniu si chiar daca nu ai fost meditat la o multime de materii.

De-asta spuneam ca daca un parinte considera ca puiul lui are nevoie de meditatii la 7 materii din 10 (e un exemplu numai, oricum, ideea e ca sunt multe materii la care e nevoie de meditatii), atunci mai bine s-ar gandi daca in ritmul ala copilul chiar face fata unei facultati sau mai bine l-ar indruma catre o meserie la care face fata si care sa-i si placa cat de cat.
Mi se pare risipa sa arunci cu banii in stanga si in dreapta pe asa multe meditatii, care sa cocoseasca pur si simplu bugetul familiei, mai ales ca cel mai adesea copiii care sunt meditati la asa multe materii o fac pt. ca sunt lenesi si nu reusesc sa-si faca singuri temele acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

De acord. Am vazut recent o statistica legata de scolile din zona mea. Copiii de la scolile private cele mai scumpe merg cam in procent de 11-12% la facultati Ivy League. Cei de la scolile bune publice - 5-6%. Restul de scoli private si publice erau cam la zero.
Daca nimeni nu are incredere in invatamintul de stat normal ca nici rezultatele nu se vad. Trebuie implicare din partea tuturor, inclusiv a parintilor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

De acord. Am vazut recent o statistica legata de scolile din zona mea. Copiii de la scolile private cele mai scumpe merg cam in procent de 11-12% la facultati Ivy League. Cei de la scolile bune publice - 5-6%. Restul de scoli private si publice erau cam la zero.
Daca nimeni nu are incredere in invatamintul de stat normal ca nici rezultatele nu se vad. Trebuie implicare din partea tuturor, inclusiv a parintilor.

The best thing you can do for your children is to love your wife.


nu cred ca din cauza lipsei de incredere sint scolile publice in majoritate proaste. invers, din cauza ca sint proaste n-are lumea incredere.
io cind hotarasc daca o scoala e sau nu convenabila/buna, nu ma iau dupa citi merg la Ivy League, ci cam care e scorul pe care il iau copiii la teste, ce nivel au parintii, citi bani se baga in scoala, criminalitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu am ales dupa aceleasi criterii. Dar acum vreo doua luni am dat peste informatia asta, legat de scolile din Dallas. Nu mi s-a parut o diferenta destul de mare, care sa justifice taxele de zeci de mii de dolari pe an. Mi-a intarit convingerea ca mai bine o scoala publica buna, decit una privata de duzina.
Habar n-aveam de informatia asta cind am ales scolile, m-am ghidat exact dupa ceea ce spui si tu.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput