meditatiile ma omoara !!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manon spune:

profesori de liceu, pregatire pentru bac. ce-i invata la scoala...nu stiu, ceea ce "simt" eu este ca nu-i destul, ma rog, satisfacator, in conditiile in care bacalaureatul a redevenit un examen exigent, cel putin la romana si matematica.

quote:
Originally posted by chris80

1.000.000 romana si 800.000 limba straina?!? sper ca e vorba de prof universitar, ca daca nu, incepe sa imi para rau ca m-am lasat de invatamant...

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Vad tot mai des in jurul meu parinti care-si dau copiii la meditatii, inca din clase mici. In afara de matematica si limba straina, cred ca celelalte materii se pot invata si in orele de curs sau acasa. Fata mea e clasa a 6-a si stie ca eu nu voi da bani pe meditatii, sa faca eforturi sa fie atenta in clasa, sa intrebe unde e nelamurita si sa lucreze acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Si eu sunt profesoara (in provincie) si ma miram cum se descurca profesorii din Bucuresti.
Nu sunt deacord cu meditatiile dar exista unele explicatii la faptul ca s-a ajuns la asa ceva.
Nr. de ore de mate de exemplu a scazut f mult-2,3 ore/sapt. in functie de profil(a crescut nr. de ore la obiectele de profil-informatica,obiecte tehnice)iar materia e cam aceeasi,nu se mai poate lucra ca inainte,copii nu mai invata asa mult acasa(au alte oportunitati acum)si de aici problemele.
Un copil care este atent la clasa,nu lipseste,isi face tot timpul temele,ntreaba profesorul si-l duce si mintea nu are nevoie de meditatii.
Bine,in unele cazuri e si vina profesorilor.Asa cum oamenii sunt de toate felurile si prof sunt la fel.Datorita salariilor mici ,cei buni se orienteaza spre altceva.Si asa se ajunge la faptul ca se schimba prof. foarte des,elevii fac fata cu greu la schimbare.
Sistemul de invatamint sufera si va suferi si societatea.

ps: Sunt prof. de chimie si nu fac meditatii

poze

Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Scolile bune, in afara, sunt platite cu bani grei.
Mai intra si cativa fara taxe, dar doar adevarate varfuri.

Incetul cu incetul vom ajunge ca in tarile civilizate: invatamantul basic este gratuit, scoli de nivel low-mediu. Vrei o scoala mai buna pentru copilul tau? Trebuie sa platesti. Daca nu ma insel auzisem ca si in Bucuresti sunt astfel de scoli, cu 30.000 EUR taxa/an...

Dar inca in Romania suntem fericiti, nu platim cum platesc altii.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Adina, despre care tari civilizate vorbesti? Ca stiu si eu vreo cateva unde invatamantul e gratuit in mare parte, mai ales ca aici nu vorbim de universitati, ci de invatamantul preuniversitar.
Si am impresia ca aici vorbim despre scoli normale, unde profesorii ar trebui sa se ocupe de elevi in asa fel incat sa poata invata singuri acasa ce e de invatat si mai vorbim si despre niste parinti care n-ar trebui sa dea fuga la profesori ca vor meditatii inca prin clasele 1-4 sau mai rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

fata mea e clasa a treia si la mate am intervenit de multe ori pt ca sa-si insuseasca anumite teme. desi invatatoarea isi da silinta la clasa, ca prof de mate uneori nu sunt de acord cu tehnicile folosite...
exp: in clasa I se fac ecuatii de genul a-10=20...autorii programei asteapta justificare de genul: cate mere avea Ion daca dupa ce a mancat 10 a ramas cu 20? ok...copilul spune fara tagada 30. Ei bine, asta asteapta cei care au facut manualul..raspuns sec fara redactare gen a=10+20. Nu mai ca in clasa a II-a resp a III-a , in ideea ca ecuatiile se fac din clasa I autorii manualelor (altii de multe ori) au introdus 999-a=299 sau 555-(a-100)=255.
Deci, la cate ciudatenii sunt in programa, un ajutor acasa este de multe ori necesar.
Cat despre plata, cu scuze...un instalator imi ia pt o ora de lucru 80ron, un avocat nu mai vorbesc, la medic pt o consultatie de 10 minute platesc 80-100RON (la cab private, desigur).

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Sunshine, scoala de care aminteam era pentru invatamant preuniversitar.

Si probabil ca exista copii care acasa nu au nevoie de ajutor, orice profesor ar avea. Daca al tau nu este asa, ce faci? Dai vina pe profesor? Sunt putini dotati nativ cu o inteligenta sclipitoare, si asta nu-l face pe profesor vinovat ca unii pricep imediat, altii au nevoie de ceva ajutor, iar altii de si mai mult ajutor.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Eu intrebasem despre care tari civilizate vorbesti in care invatamantul preuniversitar se plateste cu bani asa grei? (asta fiind regula in tara respectiva, nu cateva scoli pt. parinti cu mofturi)

Daca copilul meu nu face fata la toate materiile, eu inteleg sa-l ajut pe cat pot, mai ales in clasele mici. De-aici si pana la a-l trimite la meditatii la atatea materii e cale lunga.
Mi se par ok meditatiile in 2 cazuri: am un copil exceptional si vreau sa lucreze mult mai mult la o anumita materie in special si atunci il trimit la meditatii la materia respectiva, pt. ca sigur eu nu as putea sa-l ajut asa de mult, sau am un copil cam slab dotat, atat de slab incat eu nu am cum sa il ajut si atunci apelez la ajutorul profesorilor.
Intre astea 2 cazuri nu prea vad de ce mi-as trimite copilul la meditatii la asa multe materii, ca daca el singur nu poate, pot sa-l fortez eu oricat, ca tot ce rezolv e sa-mi alin orgoliul ca si copilul meu a luat meditatii, ceea ce nu il face neaparat mai destept, ci doar... mai meditat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Sunshine, reciteste: am spus ca in afara SCOLILE BUNE sunt platite. Cam mai peste tot, nu am sa insir aici tari. Sunt scoli private. Si nici nu sunt privite acolo drept moft al parintilor. Si da, la stat este gratuit, si primesti invatamant de toti banii pe care-i dai.

Dar nu am de gand sa ma cert cu tine pe topicul asta.

Mie mi se pare absolut normal sa investim in viitorul copiilor nostri. Dar ca dai tu sau nu meditatii la copilul tau, chiar nu ma priveste pe mine treaba asta.


Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine spune:

Adina, nici eu nu am de ce sa ma cert cu tine.
Dar nu mi se pare ok sa generalizam asa: in tarile civilizate daca vrei o scoala buna, platesti. Sunt multe scoli de stat, tot in tari civilizate, unde se face scoala in urma careia copiii pot merge la universitati fara probleme si fara meditatii. De-asta te intrebam, ca tot timpul se face referire la "tarile civilizate" care sunt vazute tot ce e mai bun si drept urmare noi trebuie sa ne mutumim cu ce avem, ca doar suntem in Romania, care nu e nici pe departe o tara civilizata.
La urma urmelor nimeni nu e obligat sa-si dea copiii la meditatii, dar daca ai ales drumul asta si consideri ca din 10 materii el are nevoie de meditatii la 7, atunci nu te mai plange. Vrei sa bagi carte in el cu forta, atunci plateste si nu veni cu texte de genul "meditatiile ma omoara". Pt. ca tare mi-e greu sa cred ca din 10 profesori, 7 predau in asa fel incat copii nu inteleg si au nevoie de meditatii. Daca insa asa e situatia, nu pricep cum parintii nu iau atitudine si sa reclame situatia la ministerul invatamantului, pt. ca sigur nu e o situatie normala.

Mergi la inceput