BATRANII, un spin in talpa?
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
escu spune:
Varianta aia optimista se cam naruieste, ca nu merge nici cu santajul. La cum e sa traiesti cu ei in casa renunti la tot, casa, mostenire, mai dai si bani, numai sa-ti regasesti linistea. Ca vreau sa-ti spun ca batranul singur (ramas fara partener) creeaza o asa stare de depresie in jurul lui.... Dar pana la urma tot raul spre bine LOL - te termina mai repede si nu-ti mai depresezi tu copiii tai
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
roxanal spune:
chiar zilele astea m-am gandit din nou la ideea de a face un astfel de azil(sau casa) sau cum vreti s-o numim, cu piscina, teren golf, posibilitati de pescuit, etc..la standarde occidentale..pb este..de unde iau atatia bani? si imi este clar ca pensia de la stat nu or sa ajunga batranilor nostri sa acceada la asa ceva, asta insemnand din start ca o sa fie exclusivist prin prisma materiala...pb este ca nu am gasit finantare atat de mare..insa o sa caut totusi o solutie...si nu in Bucuresti..ci undeva..in jur de 30-40 km de Bucuresti
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by roxanal
chiar zilele astea m-am gandit din nou la ideea de a face un astfel de azil(sau casa) sau cum vreti s-o numim, cu piscina, teren golf, posibilitati de pescuit, etc..la standarde occidentale..pb este..de unde iau atatia bani? si imi este clar ca pensia de la stat nu or sa ajunga batranilor nostri sa acceada la asa ceva, asta insemnand din start ca o sa fie exclusivist prin prisma materiala...pb este ca nu am gasit finantare atat de mare..insa o sa caut totusi o solutie...si nu in Bucuresti..ci undeva..in jur de 30-40 km de Bucuresti
tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
Roxana, ideea ta este laudabila dar in parte inaplicabila si nu ma refer aici la bani, dar care batrani din romania au folosit vreodata piscina si teren de golf ?! E prea mult ...
Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Problema aceasta exista si in Europa occidentala, de ce credeti ca sunt foarte multe asistente/infirmiere/doamne de la noi care au ales sa plece in Italia de exemplu unde lucreaza in camine spital sau in case particulare ingrijind batranii? Nici ei nu mai vor sa faca aceasta munca si cum romancele noatre se multumesc cu mai putini bani..angajeaza de aici.
Roxanal eu sincer cred ca nu locatia ar fi o problema ci personalul, salarizarea acestuia.
Andries
roxanal spune:
Maria, nu cred ca e prea mult, tocmai ca in mintea mea ei merita asa ceva si nu vad de ce nu le-as satisface acest lux(ptr ca-l merita)
Andries, eu cred ca am mai multe sanse sa angajez personal adecvat acolo decat in Bucuresti
Ortansa spune:
ideea cu azilul de batrani poate ar functiona cumva daca tinerii de azi ar cotiza lunar cu o anumita suma(ca la asigurari),ceea ce le-ar asigura un loc la azil.pt pensionarii de acum,cred ca e prea tarziu.e doar o idee.
daca va hotarati let me know,poate cotizez si eu:-)dar sa aiba un loc frumos de plimbare,sala de fitness,shoping center,centru de infrumusetare blablabla.adeca tot ce nu fac in tinerete ,poate fac la batranete
I've gt you under my skin
danitin spune:
La Timisoara exista o casa pentru batrani super ok, chiar e ff curata, curte mare cu gazon, au tot felul de activitati de la spectacole la excursii, ingrijire de specialitate, etc. Daca nu au copii care sa cotizeze isi pot lasa casa/apartamentul/mostenirea fundatiei care administreaza respectivul asezamant si locuiesc acolo pana la sfarsit.
Tragic e ca intalnesc cazuri de genul: cei doi, fiica si ginere, nu mai suporta batrana. Bolnava, cvasiparalitica, incapatanata, cu pretentii calificate de ei drept "imposibile". Cauta casa de batrani unde sa o interneze. Nu gasesc dar nici la cea de care vorbeam nu o dau pentru ca atunci nu le-ar mai ramane lor apartamentul si bruma de avere a batranei. Asa ca mai bine au batut vreun an manastirile sa se roage de moartea ei decat sa renunte la mostenire....
Mamica de spiridus
Vacanta 2007-2 Mai si La casuta
Spiridusul in al treilea an
Mariaa spune:
sa nu generalizam, e greu dar totusi sa n-o facem.
poate unele stiti povestea mea, altele poate nu.
ce vreau eu sa spun e ca se poate, cu putin efort se poate.
eu cu mama toata viata am fost in contradictii, mereu ne 'luptam' care-i aia mai tare, care zice mai bine ceva si care-i mai breaza...deci n-as putea spune c-a fost relatia ideala mama-fiica mereu; la greu m-a ajutat fara dar si poate, apoi insa eram din nou copilul ala care nu-i capabil de nimic bun.
ce am realizat pana acum, am realizat din ambitia de a-i demonstra ce dejteapta si capabila sunt, mi-a trebuit ceva vreme, insa in fine am realizat care mi-a fost mereu motivatia.
cu toate astea, cand a inceput ca cada...la modul ca problemele de sanatate o apasau tot mai rau, inital am crezut ca e un mod de a ma impresiona ca pe urma sa-mi dau seama ca e 'groasa' treaba si nu-i de gluma;
acum nu-mi pot imagina cum ar fi sa ne auzim doar la telefon si sa avem doar o discutie de complezenta (evident exceptand cazurile cand impune distanta), eu stiind prin ce calvar trece...o mama e mama, si e doar una! acum stam sub acelasi acoperis, ii acord ingrijirea necesara si am recunoscut-o deja multora ca nu credeam sa reusesc s-o 'imblanzesc' chiar asa...s-a adaptat remarcabil, pentru un om la 60 de ani, modului nostru de viata; am libertatea sa merg unde doresc (chit ca ma simt eu mai nu stiu cum...) nu imi impune nimic si cand mai incearca s-o faca asa discret trasam usor din nou limitele.
in toata ecuatia asta un mare adevar este acela ca 'am avut cu cine...' altfel toate eforturile mele ar fi fost in zadar, a fost receptiva si a inteles situatia foarte bine...
in schimb eu m-am confruntat cu alta problema, nu am gasit in Timisoara personal specializat ingrijirii bolnavilor (numai pentru cazuri sociale sau pentru cazuri cu boli in stadii finale) as fi avut enorm de mare nevoie de ajutor...
am fost pe punctul de a face o firma de gen insa am fost avertizata de fluctuatia fortei de munca in domeniu si de neseriozitatea personalului...in plus, pentru un grav bolnav, daca esti lasat balta de azi pe maine e foarte problematica treaba...
Roxana, daca reusesti, da un semn, ma bag si eu - sunt atatia batrani care nu au parte de mangaiere la batranete!
www.aviva.ro/" target="_blank">ai grija de viitorul tau!
Implica-te, spune celui de langa tine despre aceasta boala !
lyme suport romania
ador copii
Si ei au dreptul la viata, semneaza si tu
<< rabdarea este cheia fericirii >>
roxanal spune:
fetelor, deja parca imi mai cresc sperantele...pb cu finantarea..am vrtu sa accesez si ceva fonduri europene insa nu-mi asigura decat 100.000 eur..ce sa fac cu acesti bani? nika..imi trebuie mult mai mult..insa nu ma las...teren pot sa zic ca am..desi acum imi dau seama ca poate e prea mic ptr ceea ce vreau eu sa fac, nu are decat 2.700 mp
b.nica spune:
Roxana ideea ta este f.buna,eu am deschis un subiect pe tema aceasta mai demult;din pacate am ajuns sa cred ca societatea noastra nu este inca pregatita sa accepte un loc de retragere al batranilor asa cum se procedeaza in tari cu traditie:Anglia,America..
Tot cautand m-a surprins in mod placut denumirea pe care o dau englezii unui astfel de stabiliment dar acum nu pot cu niciun chip sa mi-o amintesc.