***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (15)
Raspunsuri - Pagina 10
Pepsi spune:
ramona, pai toate facem ca ella, si mai devreme sau mai tirziu toate ne intoarcem la lucru, ptr ca si eu daca sotul nu gaseste munca sint obligata sa ma intorc la munca din ianuarie, si desi NU VREAU ma voi intoarce ca nici eu nu am de ales, si avem casa de platit!!!eu, l-am dat pe dominic la gradi la 18 luni, si mi s-a rupt sufletul va zic sincer!nu vreau nimanui sa treaca prin ce am trecut eu!a fost asa un interviu de vineri si luni am inceput munca, dominic fiind alaptat a zburat direct si brusc din bratele mele calde la gradi!din pacate tratim intr=o societate de consum, si luam tot ce e mai bun ptr copilasi, toate facem asta, si muncim ca sa ne putem permite!asa e viata peste tot in lume, nu numa in ro, ca si aici e la fel!concediul este 75%din brut in primele 6 luni, apoi e 55% din brut. si asta numa de citiva ani, inainte era 6 luni si inainte 3 luni!deci situatia nu e roz niciunde, ce povesteam eu in seara aia e situatia ideala!dar viata e alta.....si am realizat cind am pierdut sarcina anul trecut ca e al naibii de scurta....de fapt, azi esti miine nu!
mica, pai noi avem cont comun si nu cer nimic imi iau si in viata am facut cu schimbul, cind eu salar mare, cind el, marea majoritate eu il aveam, asa ca daca mi-as lua 2-3 ani sa am grija de copii nu se supara sotul, numa ca el zice ca eu, sint o persoana prea activa sa stau acasa , ma stie el dupa 14 ani jumate.....si asa e, de aceea vreau sa deschidem un birou si sa pot lucra de acasa si eu, ca tin minte dupa cele 18 luni cind am stat numa cu dominic asa de bine mi-a prins sa ies in societate.....mai vorbeam limbile, etc. a si cu lunile, am ris, eu nu le socotesc asa, are 6 luni abia cind le face, ptr ca si 1 an are doar cind il face nu cind e 11-12 luni. daca calculez ca si tine il diversific pe david la 7 luni? ca io astept sa faca 6 luni implinite, adica ii dau ceva sarmale la craciun
angela, avantajul cerealelor din comert e ca au fier, asa nu mai e nevoie de suplimente.cele de la choix du president sint numa din faina si fier. le gasesti la loblau, maxi, provigo, nu stiu daca la voi sint asa ceva
madi, pai fructoza si alea erau adaugate sau erau in produsul de origine, ce era?
si conteaza f mult calitate timpului petrecut cu piticii, ca eu de cind stau cu david acasa, ma joc mai putin cu dominic decit cind lucram.....din pacate!acuma nu mai e el singur, fac si tot prin casa, macar de cind nu mai e alergic nu mai fac atitea feluri, maninca la gradi lunea si vinerea!ei, cine a spus ca viata e usoara.....
ella, mi-l si imaginam pe bobita al tau dormind pe canapea!s-a crucit sotul cind a auzit de preturile la app in ro!si el e in domeniul tau.m-am uitat pe situl dat de tine si aspiratorul ala nasal e dublu pret ca si aici, si alte produse am vazut de la avent la fel.
atita am cautat pina am gasit o jucarie de dinti buna ptr david.ieri am facut cu david in wrap un tiramisu de tot deliciul, e mincat deja
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
Pepsi spune:
mica, acuma am vazut filmuletele, ala cu morcovul e mortal. am ris cu sotul meu de numa, si sotul tau are dreptate ii place mai mult cu cana, si e normal, doar e suc! mi-a placut mult si intrebarea sotului tau da de ce trebuie sa se obisnuiasca cu lingurita?eu cred ca-i voi da sucul cu canita cu cioc cind va bea mai mult ca inghite mai putin aer cred.
angela, am uitat sa-ti zic ca-mi pare rau ca au plecat ai tai.....
liviana, am vazut pozele, frumoase
ralucami, uite am gasit pe forum o discutie despre caca verde la bebeu 3 luni, sint diferite raspunsuri, http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109056&whichpage=1
am gasit o discutie interesanta!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=108901&whichpage=1
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
ralucami spune:
Neata fetele!
Eu dorm pe jumatate, caci Maria e tare activa si dimineata se trezeste cred ca prima din cartier! Mai tarziu de 8-8:30 nu o conving deloc sa doarma.
Carrie, Cristinamaria, Duda si Pepsi multumesc mult de tot pt raspunsuri. Dupa doua zile vad ca s-a reglat putin si Maria, nu mai face kk verde ci de culoare galbena, dar tot nu-s multumita pt ca face foarte des ( in general, dupa ce o pun la san , la cateva minute face kk) si mai nou am observat ca nici grunjii aia de bebe alaptat la san, nu-i mai are. Sincer ma doare capul, abia astept sa o mai cantaresc zilele astea si sa vad daca a luat ceva in greutate. Lapte praf am 3 cutii primite de la clinica, dar asa cum ziceai si tu Duda, nici Maria mea nu vrea nici macar sa puna gurita pe biberon. A incercat sotul meu sa-i dea odata lapte praf (20g) dar statea si se uita la biberon si habar nu avea ce sa faca, plus ca atunci cand i-a pus pe limbuta cateva picaturi de lapte s-a strambat intr-un mare fel. Eu o sa o alaptez in continuare; la controlul de saptamana viitoare dupa ce mi-o verifica doctorul si spune ca e ceva in neregula, abia atunci ma gandesc si la formula. Mi-as dori totusi, ca pana pe la 5-6 luni sa fie exclusiv pe lapte de mami.
Pepsi merci mult si pt Pm si pt link! Vad ca multe mamici au problema asta cand bebe e hranit cu formula, dar Maria nici macar nu a pus gura pe lapte praf. Sper sa se regleze odata si sa scap si eu de temerile astea, ca deja nu mai stiu ce sa-i fac.
Apropo de mesajul tau cu Dominic. Imi dau seama ce rau trebuie sa te fi simtit cand ti-a spus puiul ca se simte mai bine la gradi decat acasa! Cred ca mi-ar fi dat lacrimile instantaneu! Dar lasa, ca o sa creasca si o sa-si dea seama cat de mult ai facut pt ei si ce mama buna ai fost. Acum sunt micuti, la varsta asta vorbesc in urma impulsului de moment. Uite un pupic de la mine si o imbratisare ca sa treaca supararea!
Cristinamaria felicitari pt inceperea diversificarii. Waaw ce mari sunteti comparativ cu noi! Aproape 2 luni diferenta!
Apropo de diversificare: aici mi s-a spus ca diversificarea se incepe de la 5 luni ( marea majoritate). Se face un control medical - care e obligatoriu si e in cadrul Health Center- si in urma controlului am inteles ca ti se reconada o schema de diversificare. Eu o sa incep cu cerealele- cred- caci Maria e mai slabuta putin. O sa merg dupa urmatoarea schema: cereale-legume-fructe. Am vazut ca pe la 7-8 luni aici se baga oul ( doar albusul parca) si ficat de pui. Oricum pe schemele lor gasesti si niste chestii destul de ciudatele: alge de mare, fel de fel de legume pe care noi europenii nu le incercam nici la maturitate:)), tofu, de pe la 8 luni se baga si peste ( doar cod cica). E un pic diferit, sper sa nu ma incurc si mai tare, caci si asa mi-am cam prins urechile cu diversificarea asta, si cred ca am "intors" netul dupa informatii!
Se vorbeste despre joburi. Aici in Jp majoritatea mamicilor stau acasa pana bebe are aproape 3 ani si intra la o gradinita. Abia apoi isi iau un part-time sau poate se reintorc la un full time. Ca sa fiu sincera, sotul meu prefera sa nu lucrez , si mi-a spus-o in fel de fel de moduri chiar de cand ne-am casatorit. Noi fiind undeva in clasa medie , el chiar nu vede rostul "sacrificiului" meu. Cu MARE indulgenta ar accepta un part time, dar nu cine stie ce: asa, ceva finut, ca pt o "femeie". La firma lui nu m-as baga niciodata sa lucrez caci stiu clar ca nu ma accepta colectivul ( mi se pare si logic, avand in vedere ca sunt sotia sefului), plus ca acolo as incremeni: nici tu o promotie, nici tu un proiect la care sa ma implic, nici tu un challenge. Si vorba reclamei: STIU CA POT!( mai mult) Am facut voluntariat la greu, am participat la fel de fel de actiuni, cluburi si cercuri, la clase de ikebana, sumie, caligrafie, imbracare kimonouri si cate si mai cate, dar sincer m-am plictisit. Vreau sa fac si eu ceva si sa fiu super buna in domeniul ala, sa stiu ca in urma muncii MELE imi permit sa aduc o bucata de paine pe masa. Ininte sa raman insarcinata am lucrat si prinsesem un job destul de Ok, dar tot nu era ceva pe "profilul" meu. Plus ca sefa mea era ingrozitor de demanding : ar fi fost in stare sa ne puna sa ne sacrificam viata de familie, TOT ca sa spargem graficele luna de luna. Si sincer , eu nu prea sunt omul extremelor. Sper pana la urma sa termin facultatea asta si sa ma bag pe traduceri si diferite colaborari, caci genul asta de lucru mi se potriveste: flexibil, pot sa-mi gestionez eu volumul de lucru, pot sa o fac de acasa etc.
Si daca tot m-am apucat de scris: vazusem in nu stiu care mesaj o remarca de genul: "daca parintii nu-ti dau/ofera un suport material...". Sincera sa fiu, cred ca mentalitatea asta doar la noi in Ro o mai intalnesti. Peste tot in lume, in tarile civilizate, o sa vezi ca inca din adolescenta copii trag si incearca sa-si faca banii lor, nu stau cu mana intinsa si ...asteapta. Sunt adolescenti care lucreaza part-time si auzi cu surprindere ca tatal lui e nu-s ce medic/ avocat/ presedinte de companie.
Ella tu spuneai ca e 200.000 ap cu 3 camere, nou?(mai citesc cu Maria in brate si o fac mai "telegrafic" ) Pt Romania pare mult, dar daca ar fi sa facem o comparatie: si aici un ap nou te zboara de cateva sute de mii de euro. In Tokyo nu gasesti sigur cu mai putin de 400.000 , si asta intr-o zona mai "slabuta". In cele rezidentiale cred ca sare de milion! Deci si aici, si in Ro, cam acelasi raport salar/pret investitie.
revin mai tarziu ca se foieste Delfina
Vali5 spune:
Buna dimineata!
Am dormit asa de bine in noaptea asta... Tare as mai dormi
mica, ai o fetita superba! Sa va traiasca!
Liviana, ce ochi mari are si Bogdanel! Si mi-a placut papionul lui Matei de la botez
angelabv, imi pare rau ca o sa fii departe de parinti. Si eu sunt legata foarte mult de ei si imi inchipui ce nasol ar fi fara ei.
Spuneai ca Nicole isi freaca piciorusele - si Andrei face la fel. Incontinuu da din picioruse si le freaca unul de celalalt - cu/fara sosete. Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi.
A adormit din nou Andrei. Ma duc sa mai trag si eu un pui de somn... Azi nu am chef sa fac treaba...
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
ralucami spune:
AngelaBv vazusem intrebarea ta! Si Maria isi freaca piciorusele, talpitele. Initial si eu m-am gandit ca nu suporta sosetele dar am vazut ca si asa face si cand o scot de la baita si o pun pe burtica pt masaj. E un mod de manifestare( copila mea face asa cand e foarte fericita/nefericita ca nu-i indeplinim poruncile sau are "a sudden burst of energy".)
gata plec ca ma cheama Stapana ( Tzatzelelor)
andradap spune:
Intru pe fuga.... si vreau sa va arat un FILMULET SCURT cu Antonio la masa!
ca plec la piata...
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada FERICITA de Antonio
Vali5 spune:
Ce papacios e Antonio! Bravo!
Uff, ce as vrea sa manance asa si Andrei, dar el scuipa totul afara...
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
cristalina spune:
Neata...:)
V-am mai zis ca eu cu scrisul stau mai prost dar urmaresc cu interes ce postati.
Acum am vazut filmuletul cu Antonio la masa si nu am rezistat...Ca prea e dulceee!...:))
Ptiu sa nu va fie de deoki!
Andrada, ce manca!? Tare as vrea sa manance si Barosana asa.
Noi suntem la mar cu cereale la ora 9 dimineata si de cateva zile ii dau la 19 putina supica de morcov si pastarnac(chioara deocamdata)
Ii plac dar nu deschide asa gura...:))
Pupam mamici si pitici!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
petit_ange spune:
Buna dimineata pe plantatie!
UauuAndrada ce mananca Antonio cu pofta!!! chiar ce ii dadeai acolo bun? As vrea si eu ca Isa sa manance asa, oricum cu lingurita nici vorba inca, de abia daca mancam cu biberonul...
Fetelor vroiam sa va zic ca saptamana trecuta fetita mea a reusit performanta sa puna 0 grame!!!... se intelege ca a fost tot in greva foamei... dar sa luam partea buna a lucrurilor, macar nu a scazut...asa ca la 3 luni si 3 saptamani avem minunata greutate de 5610gr...
Am incercat sa incepem sa bem sucuri dar fara mare succes, hai ca sucul de mere il mai accepta dar cel de morcovi nici o sansa. Chiar va intrebam intr-un post daca sucuri pot si date chiar inainte de laptic sau e mai bine intre mese si cam cat de suc de fructe le dati voi pe zi????
Dar in afara de problemele cu papa, e un copil adorabil. In weekend am avut parte de primul ei ras "in clocot". Uitati aici filmuletul:
http://www.youtube.com/watch?v=0LGHsGrBQns
O zi buna!
Mami de ingeras - Isabella (21.06.2007)
www.flickr.com/photos/12409567@N03/" target="_blank">Poze cu Ingerasul meu
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
cristalina spune:
petit-ange...Maria nu a vrut sub nici o forma sa bea suc de morcovi asa ca la Barosana nici macar nu am mai incercat! La Ioana am inceput direct cu suc de portocale, preferatul Mariei...:)))
Ioana a avut si ea greva foamei...a inceput de pe la 2 luni si sper ca acum spre 6 luni s-a cam potolit...
A avut multe saptamani in care nu a luat deloc in greutate, dar am ramas calma pentru ca la Maria a fost cumplit...A avut o perioada pe la 3 luni in care 2 saptamani de zile a refuzat sa bea orice! Urla de foame si nu manca...
Mai aveam putin si o duceam la spital ca sa nu se deshidrateze.
Insa atata timp cat e vioaie si nu are alte manifestari incearca sa fii calma si sa incerci sa-i dai ce-i place...nu-i place sucde morcov, ii dai suc de mar.
Eu am inceput la Ioana cu suc de portocale, la 3 luni...O saptamana cate 2 lingurite/zi (10ml)...intre mese, nu in loc de masa.
A doua saptamana i-am dat suc de mar 2 lingurite/zi.
A treia saptamana i-am dat combinat 20ml, a patra saptamana tot combinat 20-30ml.
La 4 luni i-am pus putin mar ras, din ce in ce mai mult cat sa ajungem la 5 luni la mar ras de consistenta normala.
La 5 luni am inceput sa-i pun si cate o lingurita de cereale. Daca e prea gros ii mai pun putin suc de portocale in el.
Acum mananca 50-80ml de mar ras cu cereale. Dupa 1 ora jumate-2 ore ii da tanti (ca eu m-am intors la servici) biberonul de lapte.
De cateva zile ii dau supica de morcov cu pastarnac.
Supica de morcovi le place mai mult decat sucul de morcovi (care mie mi se pare salciu).
Pupam piticii!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi