Colectia de toamna-iarna 2005 (159)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc din nou.

Stupid me, am uitat sa verific dozele de medicamente .
Oricum, Panadol n-am reusit sa-l fac sa inghita, paracetamol zdrobit e amar ca naiba si mi-a fost frica sa nu verse si bruma de lapte pe care am reusit sa i-o dau... Supozitorul era cea mai comoda varianta
A mai facut o febra de vreo 39.5 si azi-noapte, dupa doza prea mica de paracetamol de aseara... Novocalmin, impachetari si noapte gri . Azi dimineata era macar ceva mai bine, dupa-masa mergem la doctora.

Tania , tinem pumnii sa nu faca nimic rau papusa mica si sa scape repede cu totii de viroza.

M-am tot gandit, noua ni se trage de la dus copilul cu noi la cumparaturi . Nu mai facem chestia asta, chit ca lui ii place la nebunie, prea colcaie virusii prin super-market-uri

Va pupam de la distanta sa nu va contaminam !

Mergi la inceput

Tot vroiam sa va intreb, ca am retinut eu ceva dar nu complet: care e strategia exacta de administrat antibiotic a doctorilor vostri? (a celor care nu se arunca din prima la asa ceva)
Daca si in a treia zi (sau in a cata??) face febra? Si cat de mare febra? In conditiile in care primeste antitermice, sau fara ele?

Data trecuta prea ne-a dat Augmentin din prima, de data asta vreau sa fiu pregatita sa negociez...

Mergi la inceput

Madau, la starea de raceala, eu i-as da oscillo si vit. C la greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Corap si Tania, sanatate maxima tuturor bolnaviorilor din familie! Sa veniti repejor cu vesti bune despre in-volutia mucisorilor!

Maria_alexia, Doamne ce noapte grea ai avut! Bietul pitik! Sanatate maxima !
Eu, avand in vedere patania din vara din cauza temperaturii ridicate (cand Daria a facut convulsie, ceea ce nu doresc NIMANUI!), ii voi da un fenobarbital in caz de temp peste 38, sau desitin supozitor daca trece de 39-39.5, Doamne Fereste!

Madau, sanatate si voua! Sa dea Dumnezeu sa nu fiec nimik grav! Ceaiul de cimbrisor, vorba lui Lavi, e foarte bun impotriva tusei si are si un gust foarte placut!
Edit: Aaaa, Madau, ca tot mi-a adus aminte Maria, si eu ii dau Dariei de o sapatamana vit C (Askovit cu gust de capsuni)1/ zi (zicem ca-i bobo) si un tub de oscilo/ saptamana (tot sub forma de bobo).

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam! - Democrit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

maria eu am incercat odata sa smulg de la pediatra mea - in ce situatie recomanda antib - si nu mi-a dat un raspuns exact, a zis ca e un complex de factori, ca depinde cum se asociaza simtomele, bla, bla. Cred ca pana la urma e flerul si experienta de doctor. (Ca in teorie e clar, se da antib numai daca e infectie bacteriana dar aia se vede numai la exudat care din pacate dureaza vreo 5 zile, deci dr trebuie sa ia decizia tot pe NV pana la urma).

Concret, intr-un an si jumatate Nataliei nu i-a dat deloc antib iar Silviei numai cand a avut pneumonie. In tot acest timp Nati a avut de n ori febra, muci, etc dar i-au trecut fara antib. Silvia n-a avut decat o enteroviroza cu febra, voma, diaree si in rest doar muci, sau febra de o seara.

Eu as zice ca daca iti da antib (si tu n-ai 100% incredere ca e necesar) sa astepti sa treaca 3 zile de febra, ca sunt sanse mari sa fie viroza si sa se opreasca in 3 zile. Cu exceptia cazului in care starea generala a copilului se inrautateste brusc, cand e clar cazul sa-i dai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Noki mi-am facut mataniile de dimineata in scopul de a ma ierta tu.Ca de ,am intrat in intimitatea dialogului tau cu Ioana.Pai bine fa (aici intra icon cu o tzatza care bate din picior si sta cu mainile in solduri) da tu nu i-ai zis Ioanei "si eu cred ca laptopul tau e bolnav"???Si din cite tin minte numa io ii zisesem fetei ca trebe dus la doctor.Tu de ce-ai citit ce i-am scris ei? Si acu o iau la pumni si pe Cami c-a citit ce ti-am scis io tie.Of da e prea mare distanta.Ii trimit mai bine un pumn de virusi pe calculator.Aha,ai dreptate face bine cuvertura.
Pumba (acelasi icon de mai sus) cum fa? Crezi ca daca n-am site ca Hilde is habarnista intr-ale bucatariei?Ia sa maninci neste cartofi prajiti la mine.Nu-i gasesti nici la cel mai sclifosit restaurant.Si painica...iese unsa la fix cu pateu.Deci...n-are cum fi mai buna mincarea la gradi.
Ioana da, stiu.La gradi totul se face in spirit de turma si e explicabil ca maninca.
Tania ne puteam lua de mina inseamna,daca ai nostri copchii se comporta la fel.La voi a fost mai greu inceputul,dar vezi,nu e rau fara bine sau bine fara rau.E un scump ca da semne de grija fata de surioara lui.
Mada io cred ca nu scapati doar cu atit din pacate.La noi tusea inca persista.Nici Stodalul nu i-a facut nimic,nici Eurespal,nici bromhexin.Mai degraba ceaiul de ceapa si nuci recomandat de Miri.
Apropo,Miri,tot in gaura?Vine iarna si n-ai sa mai poti iesi de frig.Mai stai si tu cu noi la o sueta,ceva.
Maria - febra daca ai fost in zona,ai citit poate ca T a facut febra 42.Ei,mie mi-a zis dr ca virfurile de febra sint la ora 18 si la ora 01.Atunci trebuie sa-i pui novocalmin.Intre,folosesti alternativ nurofen si paracetamol(panadol), cam din 4 in 4 ore.Cica pina acum s-a crezut ca efectul unui antitermic tine 6 ore,dar studiile recente arata ca doar 4.

Mi-au zis ieri educatoarele ca T a zis "smantina" .Am ramas muta si i-am promis copchilului o bataie sora cu moartea de a zis asa ceva.Da cum adica? Sa zica smintina si sa nu zica mama? Io cred ca alea sint nebune totusi.SI ca a mai zis " nu merge" cind s-a inchis laptopul lor.NU CRED.In schimb acasa a zis TI-I-IE.Am scris asa pe silabe,ca sa intelegeti.Acu fac si io concurs.Cine stie ce-a zis...ii scriu o poezie.

Leea si Tudor David (19.12.2005)

iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

neata.

clar eu numai pot forumiza.

BINE AI VENIT PE LUME IRIS!!! SA FII SANATOASA! RIPLEY FELICITARI SI SA VA BUCURE INIMILE FRUMOASELE VOASTRE!!!

SOACRA A PLECAT. parca-mi pare rau ca m-am infoiat nitel la ea. io stiu ca-i plina de intentii bune si vrea sa ajute, dar mai mult incurca. cel putin pe mine.
si maicamea cat a stat 2 zile la noi m-a cam frecat: ba nu ai lapte, ba daca ai nu-i bun si nu se satura copilul...daca este, daca-i si bun (gras adica) si se satura totusi, inseamna ca nu-i bun ca de la el face colici...si uite asa.

ne descurcam greut, si nu din cauza lui vlad ci a lui alex care face figuri, doarme numai pe perna mare si in sufragerie in canapea, nu vrea in patut in dormitor.
de ce, nu stiu.

Ela l-a luat ieri pe vlad la ea si l-a luat si astazi afara.

nu am citit din urma ca vad ca nici scutecul trecut nu l-am terminat... poate apuc pe seara.

ma duc la bucatarie la mancare

PUP TOATA COLECTIA

Joy de Vlad Andrei (1 decembrie 2005) & Alex Gabriel (19 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Camelia, noi n-am luat fenobarbital niciodata, dar retin ca cineva (cred ca Mada, sper sa nu ma insel) spunea ca nu trebuie abuzat de el, dat numai la temperaturi spre 40, altfel NU isi va mai face efectul...

Merci, Lavi, cam asa ma gandeam si eu...
Desi, in situatii dintr-astea parca iti vine sa-i dai si medicamentul medicamentului, numai sa vezi ca nu mai sufera si sa fii sigur ca trece repede si sigur

Mergi la inceput

Leea, nu cumva a zis "tigaie" ? Adica sa-i faci o tigaie de cartofi prajiti dintr-aia buni-buni, sa nu-i mai mananci tot tu singura? Varianta a doua ar fi "hartie", pune-i-o la repede indemana pana nu-si mai exercita talentele pe canapea

Joy si pe voi si pe Ela, care se dovedeste in continuare o prietena de nota 10+ ! Nu-i de mirare ca nu mai are timp si de forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Da mei, Maria, dar daca-i viroza si ii dai antibiotic nu-i trece de la antibiotic ci ii trece ca oricum ii trecea. Dar tu crezi ca i-a trecut de la antibiotic.

Leea hartie?

Care studii ca-ti zic eu pe copiii mei ca nu tine 6 ore un atitermic... Efectul incepe cam la 1/2 dupa ce-l dai si peste 1h jumate incepe sa-i scada...

Ideea e ca de la natura febra se face in pusee si au dreptate doctorii ca puseele maxime sunt pe la 18 si noaptea pe la 1-2. De-asta e bine sa-i dai antitermicul numai cand chiar face, nu de x ori pe zi "preventiv". Si asa vezi si exact cat si cum face.

Marie si Marioara bafta in lupta cu febra!

Joy tare maica-ta!
Spor intru descurcarea cu cei 2 nazdravani!

Mergi la inceput