Teoria evolutionista - scoasa din programa scolara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by valentinag

De ce nu religia ma?Mie una mi-au placut foaaarte mult orele de Istoria Religiilor!Am trecut peste toate,cu diferente si asemanari,incepand de la adorarea zeilor ploii si focului din vechime si pana in prezent!Mie una mi se pare foarte interesant ca si copii nostrii sa stie despre toate si in cunostinta de cauza sa se duca spre una din ele,daca vor,daca nu,teoria evolutionista le este la indemana!Nu cred in Dumnezeu,nu li s-a lipit de suflet,sunt foarte pragmatici,Darwin este prietenul lor!Si gata!
Ce e domne tampenia asta,daca nu dai omului posibilitatea de a alege,de a crede in ceva ce ii atinge lui sufletul sau creierul,unde este libertatea de alegere?

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Ooops, stai asa ca n-ai inteles : disciplina Religie nu inseamna Istoria Religiilor - ar fi super. Disciplina Religie inseamna studierea religiei ortodoxe (catehism) din clasa I pana in a 12-a cu un preot sau absolvent/a de Seminar teologic ortodox, cu manuale anuale, teme, exercitii si probleme, note, medii, corigente si tot tacamul. Dar sa nu deviem iar. Discutam asta in alt subiect.

Problema mea cum este cum e posibil sa li se ingusteze voit perspectivele in asa hal.
Copiii nu trebuie sa stie despre cum am aparut pe Pamant si despre divinitate, dupa 12 ani de scoala , decat EXCLUSIV VARIANTA OFICIALA A BOR??? E in regula?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

WHAT??????????

Asa ceva e imposibil!!!
Sau e posibil????

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Din moment ce Adomnitzii, Amaranditzii, Ababii au ajuns ministru, recte ajutoare de ministru deoarece le-a pus Dumnezeu mana-n cap e si normal ca Darwin a fost concediat cu litera i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ioana,de fapt Anyei ii spuneam de ce nu religie,ca ea spusese ca nu doreste sa studieze copii ei asa ceva!
Eu aia am facut,istoria religiilor,acum nu stiu ce fac copii!Le preda din Biblie sau ce?
Oricum este o porcarie sa nu lasi omu sa aleaga in cunostinta de cauza!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

voi vorbiti serios?????????????????

Nu se poate. Si religie 12 ani???!! Valeu, valeu, valeleu.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Religia in scoli ar trebui sa fie materie optionala, asta daca se tot insista pe tema asta, Istoria religiilor eu zic ca ar fi o materie interesanta (cartea lui Eliade e foarte bine scrisa), iar evolutionismul ar fi obligatoriu. Mi se pare o tampenie sa treci peste Darwin, cred ca vom ajunge in curand la "Procesul maimutelor" (sper ca am scris exact titlul filmului).

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Ioana,de fapt Anyei ii spuneam de ce nu religie,ca ea spusese ca nu doreste sa studieze copii ei asa ceva!
Eu aia am facut,istoria religiilor,acum nu stiu ce fac copii!Le preda din Biblie sau ce?
Oricum este o porcarie sa nu lasi omu sa aleaga in cunostinta de cauza!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Ooo..si din Biblie ar fi super sa le predea, pana la urma, indiferent de credinta fiecaruia e o chestie de cultura generala, nu e deloc rau sa citeasca Biblia, face parte din cultura noastra. Dar nu e vorba de Biblie, pilde interesante s.a.m.d. Sunt manuale didactice conform BOR, in care li se explica si trebuie sa invete tot felul de chestii procedurale sau raspunsuri "corecte" la intrebari filosofice si apoi sunt chestionati asupra lor, vietile sfintilor, cum anume tre' sa-si faca cucea si sa se aseze in genunchi...din astea.
Trebuie sa rezolve corect (dpdv BOR)exercitii de genul :
clasa a 4-a : "explicati sfanta taina a euharistiei!" sau "Ce este constiinta?" sau "Enumerati primele trei Sinoade Ecumenice!"
clasa I ; "explicati care este pozitia corecta a credinciosului in Sfanta Biserica" sau "De ce trebuie sa ne facem cruce asa si nu altfel. Detaliati!" ...etc...

Bai..nu ma mai provocati cu modul in care se preda religia...hai sa lasam asta.

Problema mea e DE CE s-au scos alelalte????

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S
Mi se pare o tampenie sa treci peste Darwin, cred ca vom ajunge in curand la "Procesul maimutelor".

.. exact asta a fost replica mamei mele..

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Si daca declar in mod oficial ca am alta religie? Poate vreau sa trec la Baha'i si sa trec si copilul. Atunci ce ma vor obliga sa fac la religie?

Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Este indmisibil ce se intampla in invatamantul romanesc post-decembrist. Nu exista coerenta in sistemul lor. Fiecare guvern vine cu o idee mai smechera decat anteriorul. Dar de fapt nu ma mai mira nimic, doar traim in Romania - tara tuturor posibilitatilor. Sau tara unde orice e posibil?!

Revenind la materia Religie - eu si copilul meu suntem romano-catolici. Chiar daca 90% din populatia Romaniei este ortodoxa, mai exista si alte religii, recunoscute de statul roman. Drept pentru care eu nu voi fi de acord ca fiul meu sa studieze religia ortodoxa in scoala. Din cate stiu eu, in acest moment exista varianta, pentru cei de alta religie, sa nu participe la orele de religie ortodoxa din scoala, dar sa acopere aceste ore cu un preot de religia lui. Asta daca nu s-a schimbat intre timp. Si pana ajunge Raul la scoala, cine stie ce se mai schimba......

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput