Teoria evolutionista - scoasa din programa scolara
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
inaioana spune:
quote:
Originally posted by Alexandra
Si daca declar in mod oficial ca am alta religie? Poate vreau sa trec la Baha'i si sa trec si copilul. Atunci ce ma vor obliga sa fac la religie?
Alexandra
Faci o cerere in care iti explici situatia si :
1)ori scoala asigura 12 ani de educatie religioasa Baha'i copilului tau daca are profesor specializat, programa si destui doritori in scoala respectiva incat sa formeze o clasa (asta in caz ca Baha'i ar fi religie recunoscuta oficial de statul roman , ceea ce oricum nu este) = EXCLUS in practica ; posibil doar izolat si pentru alte religii mari, cu numerosi practicanti in aceeasi scoala, gen catolicism, mozaicism etc.
2)aduci adeverinte semestriale care sa ateste ca copilul tau a efectuat ore de catehism in cadrul comunitatii tale religioase si cu notele obtinute de el la aceste ore (iarasi neacceptat daca nu e vorba de o religie recunoscuta de statul roman)
3) copilul face 12 ani de educatie morala, a carei curicula va fi stabilita ulterior...la un moment dat...
![](icon_smile_big.gif)
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
pozici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
inaioana spune:
quote:
Originally posted by papadie
Din moment ce Adomnitzii, Amaranditzii, Ababii au ajuns ministru, recte ajutoare de ministru deoarece le-a pus Dumnezeu mana-n cap e si normal ca Darwin a fost concediat cu litera i
Pai aproape ca alta explicatie nici nu vad decat asta cu mana divina direct pe fesurile lor..ceea ce justifica, fireste, concedierea numitului eretic! Ma inclin!
![](japonez.gif)
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
pozici
iileana spune:
...felul in care se preda religia in scoli, da, e si asta o problema, in fine, am mai discutat-o.
Insa la fitza cu exmatricularea evolutionismului, eu cred ca va iesi taraboi mare. Nu va ramine asa. N-are cum. Nu se poate sa fim chiar atit de stupizi.
O fi existind fro directiva UE care sa reglementeze problema? :)
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Religia este obligatorie de vreo 16 ani incoace.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
inaioana spune:
quote:
Originally posted by XIO
Religia este obligatorie de vreo 16 ani incoace.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Esti intr-o grava eroare!
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
pozici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/akella/akella.jpg)
akella spune:
quote:
Originally posted by iileana
[brO fi existind fro directiva UE care sa reglementeze problema? :)
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Nu exista nici o directiva UE care sa oblige statele membre sa introduca religia ca materie obligatorie in scoli... Trist este ca invatamantul romanesc e la ani lumina distanta de cele europene... In dorinta de a ne face scolile performante, am aglomerat programa scolara si, mai rau, cu multe chestii inutile sau neadecvate varstei elevilor...
denizel spune:
quote:
Originally posted by inaioana
2)aduci adeverinte semestriale care sa ateste ca copilul tau a efectuat ore de catehism in cadrul comunitatii tale religioase si cu notele obtinute de el la aceste ore (iarasi neacceptat daca nu e vorba de o religie recunoscuta de statul roman)
Un moment!
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Anul acesta mi s-a cerut, in plus fata de anul trecut, ca pe cererea respectiva sa adaug asigurarea ca raspund de "comportamentul moral" al copilului meu
![](icon_smile_big.gif)
La orele de religie, este imposibil sa nu se ajunga la discutii intre copii si profesor, discutii in care copiii sustin evolutionismul.
Pentru ca un profesor de religie sa faca fata acestor discutii, el trebuie sa combata teoria evolutionista si, implicit, credibilitatea profesorului de biologie.
Cum la scoala, care ar trebui sa slujeasca exclusiv acumularilor de tip stiintific, nu ar trebui sa existe contradictii intre discipline , una dintre materii (biologia sau religia) este in plus.
Pentru mine de ex., religia este in plus. Educatia religioasa se face acasa si la biserica sau la facultatea de teologie.
Pentru ei, insa, se pare ca religia nu este in plus. Evolutionismul este in plus
![](alcool.gif)
Profesorul de bilogie nu o sa moara daca nu preda teoria evolutionismului
![](bandit.gif)
Deci, s-a ales ca religia sa ramana, evolutionismul sa fie scos, toata lumea fericita, senina si cu creierii odihniti
![](icon_smile_big.gif)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by anya
Sper ca nu e obligatorie religia! Ca eu nu vreau sa faca copiii mei asa ceva (ma refer la materia religie).
Vai de capul nostru! O sa avem o natiune de babe bisricoase!
Anya
E obligatorie
![](zzzz.gif)
Criss si Alex
iileana spune:
quote:
Originally posted by akellaquote:
Originally posted by iileana
O fi existind fro directiva UE care sa reglementeze problema? :)
Nu exista nici o directiva UE care sa oblige statele membre sa introduca religia ca materie obligatorie in scoli...
![](icon_smile_big.gif)
P.S. da' io de ce nu gasesc nimic in presa despre asta ?
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by petruta
si in completare:
"O alta masura gândita de Ministerul Educatiei este introducerea religiei la ultima proba a bacalaureatului. "
Sursa: Realitatea TV
Petruta & bb Mihai
![](icon_smile_shock.gif)
Criss si Alex