Copilasii si muncile domestice
Raspunsuri - Pagina 3
Alynutza spune:
anella, Lali
respectele mele.
Si eu cred ca un copil trebuie responsabilizat de mic, implicat in treburile familiei. De ce-i asa de absurd ca un copil (nu ma refer la copii de 3 ani) sa aiba o anume responsabilitate? De exemplu, responsabilitatea mea era sa sterg praful in ziua de curatenie. Si n-am murit din asta. Nu sunt de acord ca facem copii ca sa ne ajute la curatenie, nici macar sa-mi aduca un pahar cu apa cand imbatranesc (noi ne gandim deja ca pana atunci vor fi si la noi azile de batrani asa cum sunt in strainatate, sa stai cu cei de varsta ta, sa ai activitati specifice, nu sa stai in carca copiilor) ,dar nici sa ajung sa ii fac patul si sa-i spal farfuria si la 18 ani. Inteleg sa-i protejezi, sa le asiguri tot comfortul, dar pana la urma eu cred ca din micile responsabilitati capata copilul independenta. Si daca tot spuneti ca la varta aia ar prefera sa se joace pe calculator in loc sa-si faca ordine in camera (de exemplu), apoi si eu as prefera sa ma plimb sau sa stau la o cafea cu prietenele in loc sa calc hainele familiei, nu? In viata nu facem numai ceea ce ne place.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
locca spune:
Normal ca nu e de asta facem copii. Cred ca nimeni de pe acest forum nu o sa spuna ca a facut copilul ca sa aibe cine sa-l ajute la curatenie.
Eu insa am de gand sa-l implic pe fi'miu in treburile domestice. Mi se pare normal sa contribuie si el la curatenie, asa cum poate. Mi se pare normal ca atunci cand va mai creste putin sa isi stranga jucariile, lucrurile, vasele in care a mancat, eventual chiar sa si spele o farfurie. Asa cum am pretentia si de la sot, o sa am si de la copil. In fond, in felul asta o sa avem mai mult timp de petrecut impreuna, nu mama stand si spaland tonele de vase, apoi stergand praful si copilul jucandu-se singur sau uitandu-se la televizor.
Poate am eu o problema, dar nu mi se pare horror ca fata aia dadea vinerea cu aspiratorul. Poate ca in felul asta sambata dimineata mama putea merge cu fata in parc.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
Guguluff spune:
Eu zic ca ar trebui sa invete de mici si un pic de responsabilitate. Sa-si stranga jucariile intr-o cutie, sa nu faca murdar prea mult, in general. Bine, n-am s-o pun prea curand sa stearga praful sau sa dea cu aspiratorul dar nici n-am s-o slugarnicesc eu pana se marita. De ce spuna sta? Aveam o colega de facultate care a fost crescuta de bunica ei. Vreau sa va spun ca batrana ii aducea cafeaua fetei de parca era o chelnetita. Si nu aveau o conditie materiala prea buna dar pur si simplu nu facea nimic. Si de ce oare sunt multe femei tinere care nu gatesc, nu calca, nu spala, etc? "Lasa mama ca o sa faci toata viata, ai timp sa inveti..."
Ca si pe tine, Noe, bunica mea m-a invatat sa fac una-alta prin casa, sa gatesc, etc. Nu mi-e rusine ca stiu sa fac si nici n-am fost un copil chinuit. Deci va invata si fata mea, incetul cu incetul, cum am invatat si eu. Trebuie sa-i invatam in joaca si sa nu-i fortam fizic, normal.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Qamar spune:
quote:
Originally posted by Guguluff
"Lasa mama ca o sa faci toata viata, ai timp sa inveti..."
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
pai si nu-i adevarat?
spuneti de "copii" de 25 de ani care stau si huzuresc; mda, exista. Io am fost un copil de 23 de ani care a ales sa isi intemeieze o familie si sa faca un bebe. Nu aveam habar de nimic. Da, stiam sa dau cu aspiratorul si sa fac cartofi prajiti
Insa la 14 ani nu mi se parea asa. Ce sa mai zic de varste mai fragede.
Da, echilibru in toate. CAt timp e "fun" si placut, e ok. Daca devine rutina, program fix, obligatie...nu mai sunt de acord (ref la copii)

Ce mai citim noiThe moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Noe
spuneti de "copii" de 25 de ani care stau si huzuresc; mda, exista.
Cu siguranta exista.
Si lista poate continua. Miha
si Robert 
dianocica spune:
si eu am 'huzurit' pana am ajuns la facultate. dar de la a fi menajat in casa pana la lipsa de bun simt mi se pare totusi o distanta destul de mare. ok, mama nu ma punea sa fac nimic. si nici nu ma prea omoram cu initiativa. dar cand era nevoie...sau ,un weekend din doua veneam in buc, la pregatire pt desen. si stateam la o prietena de a mamei. pai cum sa nu las luna dupa mine sau sa n o ajut la spalat vase ?
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
alinutza_80 spune:
Nici eu nu sunt pentru pus copilul la treburi prin casa prea mult, mai ales daca este baiat. Dar macar sa nu faca dezordine cred ca trebuie invatat, sa pastreze ce faci tu.
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by alinutza_80
Nici eu nu sunt pentru pus copilul la treburi prin casa prea mult, mai ales daca este baiat. Dar macar sa nu faca dezordine cred ca trebuie invatat, sa pastreze ce faci tu.
ba ma scuzi, tocmai daca e baiat trebuie invatat sa ajute. cum ti-ar placea sa ai o fata care se marita cu unul descris de tine mai sus, care nu pune mana nici macar sa isi spele farfuria sau sa duca hainele la cosul de rufe pentru ca asa l-a obisnuit mama?
Roxana
Qamar spune:
quote:
Originally posted by roxanazquote:
Originally posted by alinutza_80
ba ma scuzi, tocmai daca e baiat trebuie invatat sa ajute. cum ti-ar placea sa ai o fata care se marita cu unul descris de tine mai sus, care nu pune mana nici macar sa isi spele farfuria sau sa duca hainele la cosul de rufe pentru ca asa l-a obisnuit mama?
Roxana
Ce mai citim noiThe moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
roxanaz spune:
offtopic: Noe aaahh ce misto musai trebuie sa il iau si eu ptr al meu, chiar daca e baiat e lesinat dupa bucatareala si e ajutorul meu cel mai mare ![]()
Roxana