Copilasii si muncile domestice

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

quote:
Originally posted by Noe

mama de baiat de baiat,

Nu numai ca trebaluitul poate fi facut intr-un mod funny, dar si eventuala dezordine, jucariile imprastiate sau firul de praf in plus poate fi privit altfel decat o tragedie care trebuie indepartata imediat si cu maxima prioritate. De aceea am spus ca si atitudinea noastra ca parinti e importanta.
Acum sa nu ma intelegeti gresit: sunt o adepta a curateniei!
In rest cred ca e de datoria noastra de parinti sa ii implicam usor in ceea ce se intampla in lumea asta incepand cu propria lor casa, ca sa stie sa se descurce, sa aleaga si sa ia decizii. Si in aceeasi masura sa le respectam copilaria si timpul acesta atat depretios al inocentei. Atitudinea echilibrata e cheia... nu extremele.

Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Alex- 18 luni- nu ma lasa sa-i duc pampersul la cos, vrea sa dea el mancare cainelui si pisicii, uneori imi aduce si bolul de apa dupa ce si-l varsa pe el . E un copil care vrea sa fie util si am sa-l incurajez sa tina cat de cat ordine in camera lui si la alte activititati domestice care i-ar putea face placere. Eu sunt tare dezordonata si regret ca mama nu a stat cu gura pe mine sa ma invete altfel.Nu am sa fac insa din el persoana care trebuie sa dea cu mopul sau mai stiu eu ce.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianad

Alex- 18 luni- nu ma lasa sa-i duc pampersul la cos, vrea sa dea el mancare cainelui si pisicii, uneori imi aduce si bolul de apa dupa ce si-l varsa pe el . E un copil care vrea sa fie util si am sa-l incurajez sa tina cat de cat ordine in camera lui si la alte activititati domestice care i-ar putea face placere. Eu sunt tare dezordonata si regret ca mama nu a stat cu gura pe mine sa ma invete altfel.
Nu am sa fac insa din el persoana care trebuie sa dea cu mopul sau mai stiu eu ce.

DianaD & Alexandru

Off topic: mopul poate fi foarte funny. Al meu, in curte la bunici pescuieste cu mopul in mandretea de lac cu pietre din dotarea curtii bunicilor, de nu stia mama de ce apa nu mai e limpede si a facut reclamatie la firma care le-a amenajat curtea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:

Alex- 18 luni- nu ma lasa sa-i duc pampersul la cos, vrea sa dea el mancare cainelui si pisicii, uneori imi aduce si bolul de apa dupa ce si-l varsa pe el . E un copil care vrea sa fie util si am sa-l incurajez sa tina cat de cat ordine in camera lui si la alte activititati domestice care i-ar putea face placere. Eu sunt tare dezordonata si regret ca mama nu a stat cu gura pe mine sa ma invete altfel.
Nu am sa fac insa din el persoana care trebuie sa dea cu mopul sau mai stiu eu ce.

DianaD & Alexandru

deci si Alex e cu dusul de pampers la cossi Bia, in plus ea mai varsa apa din cana pe masa si pe urma o sterge cu servetelul sau..se spala cu ea pe fata...
sau spala jucariile in ..bideu
sau sterge cu servetele umede pe jos dupa care isi sufla nasul in ele

Ce ma deranja pe mine cel mai mult in discutie era atitudinea de genul "Facem copii ca sa ne fie de ajutor mai incolo". Deloc nu ma impac cu formularea asta...

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lali

quote:

DianaD & Alexandru

Off topic: mopul poate fi foarte funny. Al meu, in curte la bunici pescuieste cu mopul in mandretea de lac cu pietre din dotarea curtii bunicilor, de nu stia mama de ce apa nu mai e limpede si a facut reclamatie la firma care le-a amenajat curtea...

Ce mai citim noi
The moment scatters.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

E bun si la sters pe sosete . Astept cu interes momentul in care-l va incerca pe caine.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

nu mi se pare ok sa faci copii ca sa aiba cine sa-ti aduca un pahar cu apa la batranete. ordinea mi se pare alta. eu il fac, il ajut sa creasca, sa se dezvolte, il ajut in orice, ii sunt un sprijin toata viata. pt ca toti stim cat de mult conteaza un sprijin neconditionat. parintii isi ajuta copiii, nu invers. asta e ordinea fireasca a lucrurilor.

a, ca o sa i placa sa faca apine prajita..ok, go for it. dar sa-mi faca mie..? nop. ca e fun sa pescuiesti cu mopul? suuuper. dar sa dai prin sufragerie ca eu nu mai am timp/chef? nu multumesc.

aveam o prietena, prin clasa a 5a, care vinerea dadea cu aspiratorul. era treaba ei, dupa ore. horror!

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by anda141

Sunt de acord cu Anella. Daca un copil nu se obisnuieste de mic sa faca cae ceva nu va face nici cand va fi mare. Am vazut eu baieti si fete la varsta adolescentei care stau cu mizeria in camera, nu stiu sa curete un cartof si sa spele o facrfurie, astepata sa ii faca mama. Pai asa vi se pare normal? Cand va fi la casa ei va fi la fel , nu credeti ca dintr-o data invata sa le faca pe toate.
Nu crestem copiii sa ne ajute pe noi la treaba, nu asta e ideea, insa e spre binele lor sa invete sa fie ordonati.

http://www.copaculdehartie.ro

Chiar nu-i asa!
Eu nu am facut absolut nimic acasa, pana am plecat la facultate intr-un alt oras.
Brusc am invatat sa fac tot ce trebuia.
Nici baiatului meu de 11 ani nu-i cer decat sa-si puna rufele murdare in cos, sa-si faca ordine pe birou si in biblioteca (ca sa stie de unde le ia), si cam atat.
Abilitatea pentru treburile casei cred ca nu vine din acumulare, ci din nevoie. E clar ca fiul meu stie ce trebuie facut, dar asta nu inseamna ca trebuie sa "exerseze" de la cativa ani.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

nu mi se pare ok sa faci copii ca sa aiba cine sa-ti aduca un pahar cu apa la batranete. ordinea mi se pare alta. eu il fac, il ajut sa creasca, sa se dezvolte, il ajut in orice, ii sunt un sprijin toata viata. pt ca toti stim cat de mult conteaza un sprijin neconditionat. parintii isi ajuta copiii, nu invers. asta e ordinea fireasca a lucrurilor.

a, ca o sa i placa sa faca apine prajita..ok, go for it. dar sa-mi faca mie..? nop. ca e fun sa pescuiesti cu mopul? suuuper. dar sa dai prin sufragerie ca eu nu mai am timp/chef? nu multumesc.

aveam o prietena, prin clasa a 5a, care vinerea dadea cu aspiratorul. era treaba ei, dupa ore. horror!

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

da, despre asta vorbeam si eu

Ce mai citim noi
The moment scatters.

Mergi la inceput

E corect ce spuneti. Atitudinea ca am facut si cresc un copil ca sa aiba cine sa ma ajute este clar gresita. Dar eu cred ca implicarea usoara in ceea ce se intampla in casa, evident cu grija de a obtine colaborarea voluntara a copilului nu ii face rau, ci bine. Ma repet: eu cred ca in cele mai multe situatii calea de mijloc este mai buna, nu extremele de genul copilul nu face nimic sau lucreaza cot la cot cu mine.
Lona, esti un caz fericit, crede-ma, cunosc si situatii altfel ! "Copii" de 25 de ani care stau inca in aceeasi casa cu parintii si nu au nici o responsabilitate, care ridica picioarele pentru ca mamele lor sa poata sterge podeaua in timp ce ei se uita la TV. Poate ca la casa lor vor face treba, nu zic nu, dar si pana la "casa ta" traiesti tot intr-o casa de oameni.

Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput