Albinute si bondari de martie-aprilie'07 (38)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Crina, pai nastere mediana nu-i tot aia cu pelviana? A fost bb de-a latul? Au trebuit sa il intoarca in burtica? Mie asa imi suna. Daca asta e, felicitari, esti !

Aliona, para zici, pai la noi pampersul e gata in ziua urmatoare, si ii dau piure de para cu nectarina in fiecare zi .

Mihael@ cred ca trebuie sa schimbi laptele, nu cerealele.

Noapte buna fetele, pupici la bbei. A intrat sotzu in greva si nu m-a mai asteptat, intinde singur rufele

si intre timp terminai si supa crema de bostan , e faaaaina, daca va plac supele dulci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna seara, fetelor! Am mai scris azidimineata un mesaj, l-am scris cu greu cu neastamparata mea in brate si mi s-a dus ! Acum degeaba incerc sa-l refac, am uitat tot!

Borcanase, eram contra, acum nu mai sunt pentru ca am citit pareri pro si contra si mi s-a parut ca e ok. Asta pana a venit Amma si m-a dat din nou peste cap.

Despre alaptare ...eu sunt mare fan, dar am prietene care nu au alaptat aproape deloc si nu le consider mame mai putin bune. Totusi am sfatuit si sfatuiesc pe toate mamele sa incerce tot posibilul sa alapteze. Mie mi se pare extrem de important. Asta e parerea mea si nici prin cap nu-mi trece sa va judec prin prisma perioadei in care ati alaptat!

Despre mancare, eu sunt de acord cu Aliona, a carei povesti le sorb pur si simplu cand vorbeste despre alimentatie, calirea copilului... E usor sa spui acum: i-am dat copilului nustiuce si n-are nimic si poate sa sufere mai tarziu, cand e adult din cauza greselilor noastre. Cred sincer ca studiile facute in domeniu trebuie luate in seama. Nu ma intelegeti gresit, nu mi se pare ca greseste tare cea care ii da de ex. banana desi exista risc de alergii, sau o rosie (de care tot aruncam noi acum), sau pune ceapa in supica. Si eu mi-am incalcat principiile pentru ca eram disperata ca nu vroia sa manance nimic. DAr mi se pare totusi important sa fim f atente la ce le dam!

Aseara am fost cu ea la evaluare psihomotorie la Fundatia Alpha. Au testat-o, e dezvoltata bine pt varsta ei. M-au invatat sa-i fac gimnastica, masaj la talpi, pentru ca are tendinta sa calce pe varfuri. Mi-au spus categoric NU PREMERGATOR, nu jumper (pe care tocmai vroiam sa-l cumpar). Mi-au spus si aici ca e f important sa urmeze copilul toate etapele de taras, de umblat de-a busilea si apoi doar de ridicat in picioare - cand o face singura si nu tinuta de noi! Ea deja se ridica de orice, dar patruleaza de-a busilea prin casa. Trebuie sa mergem la control peste o luna.

Si sa ma laud: am carucior nou.

Sper ca n-am suparat pe nimeni, ca mi-am fiert bulionul de mult!!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Diana, eu nu stiu ce sa zic acum... eu stiam ca de la 7 luni (si doar am fost la control in fiecare luna si mi-a facut eco) ca bebe e pozitionat corect pentru nastere pelviana. Avea capul putin in partea stanga dar mi-a spus ca e OK, ca in momentul in care incep contractiile o sa intre f. bine pe canalul de nastere .. sper ca nu spun prostii la ora asta... Dar sigur nu mi l-a intors, a fost cu capul in jos, ca in fiecare zi petrecuta in maternitate inainte de a naste, dr. ca sa ma linisteasca imi punea sa-i ascult inimioara.
ma duc sa-mi caut fisa de externare sa vad ce scrie acolo.

Crina si Maya Georgia

Edit: hai ca am spus prostii. Vroiam sa spun pozitionat corect pentru nastere vaginala. Adica avea prezentatie craniana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Adelyna, scumpa mea, branzica se face din laptic si iaurt. Se pune o cana de lapte, se fierbe si dupa aceea se taorna un iaurt. Se fierb putin. Acum nu stiu daca se pune in strecuratoare sau o lasam in oala. Ne mai interesam ca pana la branzica mai avem. Al meu moare de foame si nu vrea altceva decat tata. Nu stiu ca ma fac cu el. L-am lasat 6 ore nemancat, numai ca sa pape pure. De unde? Nu a vrut deloc. Azi si ieri nu a mancat decat san. Slava domnului ca am, ca nu stiu ce m-as face. Am vazut ca unii papa si 7 mese. Al meu daca papa 4 mese e bine. Cred ca ziceam si cand era mic, ca niciodata nu a plans de foame. Si azi dupa 6 ore, nu plangea de foame. L-am pus eu la san ca imi era tare mila de el. Trebuie sa pape pana la urma. In seara asta am incercat cereale. Nu a vrut nici cereale. Numai cand vede lingurita, intoarce imediat capul si incepe sa scanceasca.

Mihaita 31 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

pe fisa mea de externare scrie nastere spontana , pai dupa 5 zile de inducere cum sa mai fie spontana?????

nimic de mediana, asa ca tot nelamurita raman.
Lasa ca m-am hotarat ca dupa ce impineste printesa mea 1 an sa ma duc iarasi pe la giulesti, poate reusim sa o punem de un bebe 2, ca tot le-am vazut (i le-am aratat si sotului) pe fetele tale cum se joaca de frumos

si atunci il intreb ce a fost cu medianul

Crina si Maya Georgia

Edit (ca tot am aflat cu m se face) - Fetele tale - adica fetele Dianei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Kitty, draga mea de ce te-am dat peste cap? Natural 100 la 100, nu gasesc semnul acum, gasesti in fundul padurii, in nici un caz in gradinile noastre. Dar e ok, nu-s de sera, nu-s umflate cu pompa ca alea din supermarket. Cum am mai zis si mama stropeste rosiile, castravetii, ardei si ce mai are prin gradina.Asa am crescut si noi , cu legume din alea, dar nu cu morcovi de juma de metru.
Gata , ma duc si eu la nani ca pic aici.
Somn usor, fetele, albinute, bondarasi.

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

La mine ciorba-i cu bors... supa e fara Simplu...

Acu' nasterea
1. natural fara peridurala... scurt si la obiect
2. natural cu peridurala... tot scurt si la obiect... ales peridurala din cauza mediului inconjurator...
Pt. cine nu stie detalii si vrea sa afle, jos la semnatura, sunt ambele...
Conluzia ... nu imi pare rau nici 0,000001% ca am nascut natural ambele dati... io am fost norocoasa... au stat copiii cum trebe, dureri suportabile, travaliu scurt.

Roxana mie nu mi s-a parut ca doare rau cand nasti... tocmai... era mai bine decat pana atunci ... denaturata, ca deobicei nu's de luat in seama...

Crina ne bagasi in ceata cu nasterea ta Cercetam...

Amma cunosc sentimentu... e ciudat... vrei, da' nu vrei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

referitor la adormit:
a fost destul de greu in seara asta dupa cinci ore de nesomn , cred ca era prea obosita, de obicei adoarme mancand sau cand se apropie de final dar azi , a terminat laptele si tzusti pe burta si mai sus daca se poate; am o lampita agatata de patut si s-a invatat s-o ridic la ea si sa dea cu manutza s-o aprinda si s-o stinga si tot asa;
dupa ce se intoarce pe burta eu pun iar pe spate ea se enerveaza incearca iar sa se intorca si tot asa , daca ar adormi pe burta nu ar fi nici o pb dar ea se intoarce sa se joace; in final stiti ce am facut am stins veioza , tv ,pe rand si a ramas in intuneric si-a adormit

azi i-am luat peste mai precit somn ca sa nu aibe oase si de ala viu , de s-a miscat in punga legata la gura toata dupa-masa, dupa ce-i daduse tanti de la mag vreo doua lovituri; sa nu va mai spun ca si pe masina pana acasa a inceput sa sara de m-am speriat .... noroc ca nu am pierdut controlul....
ajung acasa , socrela il pune in chiuveta pune doua capace peste el, plecam amandoua de acasa cand ne intoarcem pestele .... unde era?...pe jos; Deci asta este povestea cu pestele proaspat si nu congelat care te miri de unde vine si in ce conditii si cat sta congelat si decongelat si iar congelat
dar pe langa toate astea alta e pb, sa vad daca il si mananca, daca a meritat efortul

vai ce tarziu (devreme) este! ma retrag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Iunita esti zanateca rau, ai reusit sa ne binedispui.

Eliana si pt mine e la fel, ciorba cu bors, supa fara.

Alionushca barbatii astia uneori parca sunt batuti in cap, si al meu mai scoate perle dinastea.

Nasterea eu de la inceput am zis ca imi doresc sa nasc natural, faceam tot felul de exercitii, mers pe jos, da nu a fost sa fie. M-am internat mai repede pt copilul era tahicardic, am ajuns la inducere, mai intai cu balonas, apoi perfuzii, nu m-am dilatat suficient, copilul mare, inima a luat-o razna si am ajuns in cezariana de urgenta. Mai departe nu vreau sa povestesc cum a fost, idem Roxana, nu mi-a aratat nimeni cum sa alaptez, cum sa schimb copilul, mi-au trantit sticluta in mana si bebele si au plecat.

Borcanase nu am incercat inca desi sunt tentata pt ca Vlad nu prea se inghesuie la supa, nu ii place de nici o culoare. Noi am inlocuit o masa de lapte numai cu fructe (mar, para, nectarina, banana) dar cu legumele cred ca o sa avem de furca. Daca stiti secrete cum sa il pacalesc, cum sa-l fac sa manance supa, astept sugestii. Pana acum nu i-am facut decat cu morcovi, azi am pus si cartofi sa ii schimbe gustul, maine pun dovleac ca poate ii place.
Alaptat am alaptat cat s-a putut, aproape 5 luni, dar daca s-a terminat ce sa fac si asa era sa cad in deprimare cand am vazut ca se imputineaza.

Adormit cel mai des dupa baita lapticul si pana il termina adoarme, sau adoarme pe mine cand il pun sa faca bac, daca nu suzi, tinut in brate si cantat putin si adoarme. Daca nici asa nu adoarme ii fac un ceai caldut si adoarme in timp ce il bea. In timpul zilei nu prea are program, uneori adoarme in brate, alte ori singur "cade la datorie".

Si acum Diana69 si bebelusilor care mai implinesc o lunita.

Noapte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Mai fetelor,am ras cu lacrimi,biky tu cu mos vasile al tau si tu iunita cu meniul tau ,dar oricum mi-am mai revenit dupa o noapte nedormita si o zi de munca.

Fetelor eu nu stiu ce sa mai fac cu Arianna nu prea doarme noaptea se trezeste nonstop,macar o gurita de ceai sa bea.

Si mai am o intrebare oul il puneti in pireul de legume crud(adica galbenusul)?

Referitor la dovleacul de placinta ei ii dau in supica sau pireul de legume de la 4 luni mi-a indicat medicul,dar cand ii dati dovleac nu se mai pune morcov,daca nu vreti sa arata copii ca si asiaticii la piele.

Cereale tot de la nestle folosim acelea care se prepara cu lapte si nu mai avem probleme cu constipatia.

Ne-a venit pijamaua de laredoute e o dulce cu ea o sa o imbrac sai fac poze daca am timp maine.

la toate si maine promit ca o sa scriu reteta de lasagna.

Mergi la inceput