Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Pai daca tu ai optiuni de ce esti asa de inversunata? E suficient sa rezolvi prin oricare dintre solutiile propuse de tine, sigur copilul nu va fi sacrificat - vivat Las Vegas!
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
clau2toma spune:
Oare nu e mai simplu sa tii copilul acasa pana ce se face bine si apoi nu mai ai treaba un trimestru ca sa nu se mai inbolnaveasca?
Natasa are perfecta dreptate "pe timpul vacantelor oare cum se gasesc solutii" ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by redai
eu nu am cunoscut pe nimeni care sa prefere serviciu in defavoarea copilului.
N-ai cunoscut suficienti oameni.
![](icon_smile.gif)
Asa cum o multime de parinti isi lasa copilul mic dormind singur si incuiat in camera de hotel pentru a petrece revelionul cateva etaje mai jos in jurul unei sampanii (fara sa le treaca prin cap ca propriul copil va fi victima sigura in cazul unui incendiu), la fel o multime de parinti isi trimit copiii abia tinandu-se pe picioare la gradinita, pe principiul atat de drag noua, romanilor ca natie, merge si-asa. Prea putini cantaresc posibilele consecinte, si mai putini se gandesc la consecintele pe care le au de suportat cei din jur, multi isi revizuiesc atitudinea abia dupa ce faptul este deja implinit.
quote:
Nu mi se pare corect. Eu as alege copilul
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Pe timpul vacantelor extrem de multi copii merg la gradinita cu program normal. Pentru parinti nu este vacanta.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
ruxij spune:
Racelile se transmit chiar inainte de aparitia simptomelor. Chiar dc. copilul nu mai e la scoala, dar virusul a fost "cu el" cu o zi inainte si a atins o clanta, o masa, jucarii, ceilalti pot lua oricum. Invatati copiii sa se spele pe maini foarte bine, asta este singura solutie de prevenire a imbolnavirilor. Si dupa o vreme petrecuta intr-o gradinita anume copiii incep sa fie imuni la multi virusi care circula pe acolo si nu se mai imbolnavesc la fel de des, chiar dc. vine un coleg cu muci. Eu, mare, cand m-am mutat dintr-un stat in altul, in primele 6 luni am fost racita intr-una, si n-a fost nimeni in jurul meu cu mucii curgand.
clau2toma spune:
Pai daca nu ar fi fost nici un copil bolnav in jurul lui acolo unde merge ,sigur nu ar avea ce sa se incubeze in nu stiu cate zile .Si acum o sa-mi ziceti ca poate f bine si de acasa sau parca .Daca e cu mine automat ca daca vad un copil ca tuseste sau ii curge nasul in secunda urmatoare il iau si merg in alta parte.Wu in primul rand ca nici nu il scot afara daca ii curge nasul si asa ii trece raceala muuuult mai rpd .Daca l-as scoate poate ca m-ar lalai cu nasul peste o saptamana ,asa in 2 sau 3 zile copilului meu ii trece orice urma de raceala si de nas infundat .
clau2toma spune:
Pai daca nu ar fi fost nici un copil bolnav in jurul lui acolo unde merge ,sigur nu ar avea ce sa se incubeze in nu stiu cate zile .Si acum o sa-mi ziceti ca poate f bine si de acasa sau parca .Daca e cu mine automat ca daca vad un copil ca tuseste sau ii curge nasul in secunda urmatoare il iau si merg in alta parte.Wu in primul rand ca nici nu il scot afara daca ii curge nasul si asa ii trece raceala muuuult mai rpd .Daca l-as scoate poate ca m-ar lalai cu nasul peste o saptamana ,asa in 2 sau 3 zile copilului meu ii trece orice urma de raceala si de nas infundat .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by clau2toma
Pai daca nu ar fi fost nici un copil bolnav in jurul lui acolo unde merge ,sigur nu ar avea ce sa se incubeze in nu stiu cate zile .
hai sa nu exageram.microbi se iau de oriunde nu numai de la alti copii.microbi iei din sala de asteptare a unui spital/policlinica/cabinet privat unde mergi poate doar pentru un vaccin, microbi iei si dintr-un autobuz,de la un frate/sora mai mare ce merge la scoala,de la niste musafiri etc etc etc.cine traieste sub clopot de sticla???
ruxij spune:
Daca mergi intr-un supermarket sau intr-un autobuz unde nimeni nu tuseste, dar pui mainile pe bara sau pe carucior si nu te speli pe maini, vei lua virusul si tu si copilul, pe care il duci poate chiar tu maine la gradinita, pui mana pe clanta, iar copilul tau nu are simptome inca, dar pune mana pe jucarii. Acum o lume fara virusi....mai greu. Isi formeaza sistemul imunitar, n-au nici pe naiba. Prea mult caz pentru nimic. Asa e in colectivitate si ce doriti voi e imposibil, numa' dc. tii copilul in mediu septic tot timpul. Si nu e bine sa tii copilul in casa doar pt. niste muci, lasa-l sa isi formeze imunitatea si va fi un adult mai sanatos.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alina/Alina.jpg)
Alina spune:
quote:
Originally posted by clau2toma
In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa
poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Sincer,mi se pare ca exagerezi putin...aerul proaspat si o plimbare linistita face bine copilului chiar daca are putina tuse(ma rog,o tuse reziduala care nu trece 1,2,3)sau ii curge putin nasul.Ar insemna sa-l izolezi destul de mult timp in casa...se stie ca in sezonul rece,mucii si tusea apar mai usor,din pacate.
Daca pt nas infundat tinem copilul in casa,nu se va mai cali niciodata,mamicile nu vor mai avea niciodata serviciu si gradinitele vor fi goale
![](icon_smile_big.gif)
Alina