Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
clau2toma spune:
Sansele ca un copil sa se inbolnaveasca dintr-un supermarket sun mai mici pt ca acolo intri si treci pe langa o pers racita sau nu si pleci ,dar intr-o incapere inchisa unde sunt 2 copii raciti si sa stai in preajma lor de la 4 ore pana la 8 sunt de 10%sa se inbolnaveasca .Nu vi se pare logic?Nu sunt exagerata deloc .Doar ca eu ma gandesc la sanatatea copilului meu si chiar ma doare nepasarea altora care zic ca oricum se inbolnavesc .Nu-i asa .Cat se poate eu il ocrotesc .Cat nu mai tine de mine asta e .Eu sunt convinsa ca si in transporturile in comun sunt microbi dar nu era vb despre asta .
Alina daca nu te superi ,fa o experienta o data cand o sa raceasca copilasul tau sa-l tii in casa si sa nu-l scoti si ai sa vezi ca se vindeca mult mai repede..Daca al meu e racit de ce trebuie sa se inbolnaveasca si altii de la el ca automat o sa-i tuseasca altuia in fata .
Oare daca vreau sa-mi protejez copilul inseamna ca sunt exgerata?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ruxij spune:
Virusii nu se iau neaparat direct de la persoana, ci de pe clante, manere de caurucior samd. E o idee gresita ca raceala se ia doar dc. iti "tuseste cineva in fatza". Daca o persoana tuseste cu mana la gura si apoi pune mana pe ceva pe care pui si tu dupa aceea mana, poti lua virusul. Oricum, copiii care merg la gradinita cu muci dar fara febra sunt OK, parintii ii iubesc. Faptul ca sunt nesimtiti si nu se gandesc la copilul tau sau al altuia ci la jobul lor, e alta poveste. Da, eu cred ca esti exagerat de protectiva, ce vrei tu nu se poate.
ina_nz spune:
quote:
Initial creeata de clau2toma
Am si eu o nelamurire din partea parintilor care au copii la gradinita .Oare parintii care isi duc copii bolnavi la gradinita si ii lasa acolo ca sa ii ingrijeasca educatorii ,asistentele si ingrijitoarele ,sa le dea medicamentwele la ore fixe ,care le sterg nasu ,chiar isi iubesc copii si le pasa de ei?Ca nu inteleg cum de un copil mic daca e bolnav ,parintele nu poate ca sa stea acasa sa isi ingrijeasca copilul?
Ce este mai important pt voi ,sa nu va pirdeti locul de munca ,sau sanatatea copilului vostru?Adica nu va intereseaza daca ii curge nasul ca nu are nimic ,nu face temperatura si v-a asigurat medicul ca puteti sa-l trimiteti in colectivitate??
Nu stiu daca am pus problema unde trebuia ,dar daca nu ,rog moderatorii sa-l mute acolo unde trebuie .
In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa
poze cu Zanul meu http://pg.photos.yahoo.com/ph/clau2toma/album?.dir=/4f18re2
Pana la urma problema ta care e? Aveai o zi proasta si te-ai gandit sa ne-o strici si pe a noastra sau ce?
Tu ai impresia ca daca stai acasa cu copilul esti cea mai buna mama de pe lume? Dar te-ai gandit ca unii poate nu-si permit asa ceva? Si nu nuumai din motive materiale ci pentru ca ceea ce fac ei e important si uneori nu sufera amanare?
Gandesti simplist si egocentric.
It is not all about you my dear!!!
Iar despre teoria cu tinutul in casa pe perioada bolii......un singur comment......hahahahaha
Contagioasa e perioada incubatiei.....cand nici tu parintele copilului bolnav habar n-ai ca e bolnav. Cand se declanseaza mucii poate sa-i pupe pe toti din grupa pe gura.....este too late oricum
Asa ca poati sa crezi sau nu ........ne iubim copii foarte mult.....chiar daca uneori nu suntem acolo sa le dam antibioticul. Dar le dam in schimb mult mai multe: ii calim si ii crestem independenti......nu mucoshi bagati sub fusta mamei
PS: stiu ca asta e cam rautate dar ei cine ii da dreptu sa ne loveasca?
Ina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by ina_nz
Pana la urma problema ta care e? Aveai o zi proasta si te-ai gandit sa ne-o strici si pe a noastra sau ce?
[bla][bla][bla]
Relax. Este un forum. Pana aici nimeni n-a acuzat direct pe nimeni. De ce trebuie cineva sa se simta lovit personal? Se discuta, se schimba pareri personale, se mai incearca interpolari (si interpelari) generalizatoare, atata tot.
![](floare.gif)
Si nu folosi pluralul in locul persoanei I singular.
![](icon_smile_wink.gif)
diana21 spune:
Exista foarte multi parinti carora nu le pasa. Eu ii inteleg pe cei care chiar nu au ce face si trebuie sa mearga OBLIGATORIU la munca, dar de aici si pana la mesaje ca cel de mai sus...
Am ramas fara replica citind
quote:
Asa ca poati sa crezi sau nu ........ne iubim copii foarte mult.....chiar daca uneori nu suntem acolo sa le dam antibioticul. Dar le dam in schimb mult mai multe: ii calim si ii crestem independenti......nu mucoshi bagati sub fusta mamei
Asta cu "mucosi bagati sub fusta mamei", m-a dat gata! Chiar n-o mai auzisem.
Auzisem "ce-are, draga, daca l-am scos in parc (a se citi la nisip, bot in bot cu alti zece copii sanatosi), ca doar nu bate vantu'!", adica nici macar nu-si punea problema celorlati... :((
Vreau sa va zic doar atat celor care sustineti ca parintii isi aduc copiii bonavi pentru ca nu pot lipsi de la lucru. Nu este chiar asa! Daca ar fi asa, atunci n-as mai vedea copii cu mucii pana la brau si cu tuse productiva la LOCURILE DE JOACA.
In ultimele doua saptamani, de trei ori am vrut sa duc copilul la un loc de joaca si de trei ori m-am intors acasa. Era plin de copii raciti. Mie asta mi se pare nesimtire. La fel de nesimtiti sunt si cativa prieteni de familie, care si-au adus copiii behaind si cu febra la ziua fetitei mele, de exemplu!
Le fel de nesimtita si egoista a fost si o prietena care a tinut mortis sa-i tina ziua fetitei, desi cea mica era cobza si de-abia se tinea pe picioare, cu ochii sticlosi si cu mucii-n barba...Si nici macar nu ne-a anuntat ca feitita ei e racita. Si ziua i-o tinea acasa, deci nu era vorba ca pierdea niste bani :((
La fel de nesimtita este si bunicuta care vine cu nepotica ei racita la gradinita. Aici ce scuza mai e? Ca e scumpa gradinita si pierd parintii bani? Ca eu nu pricep!!! Copilul ala chiar poate sta acasa cu bunica!
Parerea mea este urmatoarea. Exista si parinti care intr-adevar nu au ce face si merg la lucru cu inima stransa...dar exista si multi alti parinti care considera ca daca al lor tot e bolnav, ce mai conteaza?
Desi fetita mea merge la o gradinita particulara, deci platesc mult mai mult decat la o gradi de stat, in prima saptamana a fost doua zile si a lipsit trei. In a doua, la fel...De-abia in a treia saptamana a fost si ea in fiecare zi. Si asta pentru ca-i curegea putin nasul. Nu tu febra, nu tu chestii grave! Si ce constat la sedinta, cand am ajuns exact cand plecau cei mici acasa? Ca majoritatea erau raciti, tuseau si stranutau de mama focului, in frunte cu educatoare! Vrand sa fi corect, constati ca esti singurul fraier! Degeaba imi tin eu copilul acasa cand e putin racit, ca o ia de la capat imediat ce se intoarce.
Si repet, poate ca nu am o problema foarte mare cu raceala in sine, dar am o problema cu parintii egoisti, ignoranti si sfidatori!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by diana21
Si repet, poate ca nu am o problema foarte mare cu raceala in sine, dar am o problema cu parintii egoisti, ignoranti si sfidatori!
Diana,
![](japonez.gif)
Din pacate parintii nu pot face nota discordanta cu restul societatii romanesti. Cum in aceasta din urma marlania, tupeul, nesimtirea dau pe-afara cu prisosinta, si printre parinti vom gasi destui marlani, tupeisti, nesimtiti.
Inteleg si eu ca un clopot de sticla este mai degraba daunator prin amanarea trantei cu virusii pana la o varsta la care sistemul imunitar nu mai este atat de flexibil, chiar daca organismul pare mai pregatit, dar de la o simpla strangere de mana intre mucosi trecuti de spaima febrei pana la trimiterea unui pusti cu ochii inrositi de conjunctivita la gradinita este cale cam lunga.
PS. Eu unul ii inteleg pe cei din Noua Zeelanda. Ia suparati rau de tot dupa lectia de franceza!
![](icon_smile_wink.gif)
ruxij spune:
Deci pana la urma care e problema pusa in discute? Ce e mai important: "Sanatatea copilului (meu) sau jobul (meu)" sau "Sanatatea copilului (tau) sau jobul (meu)"? Ca intre a raci copilul tau si a-mi pierde eu jobul MEU aleg sa imi tin jobul MEU si sa imi hranesc copilul MEU . Dar inca odata, nici macar nu e cazul sa discutam. virusii se transmit la inceput. Dar macar cand pui un subiect pui problema care te framanta in realitate (copilul tau, care tu crezi ca e pus in pericol de mucosi) si nu vii prefacandu-te ca ti-e grija de copiii altora.
Aici regula e ca nu duci copilul la gradinita cu febra. Al meu are mai mereu muci-acu' nu ii atarna asa evident ca are aproape 6 ani :)). Eu mi-am pierdut o data jobul exact pentru ca am stat f. mult acasa cu copilul bolnav, dar chiar a fost cazul, avea febra. Deci nu e chiar o gluma asa. Dc. eu imi mai pierd jobul odata imi ia banca casa si ajungem in strada. Dar stiu, nu intereseaza pe nimeni, pe fiecare intereseaza binele lui personal, nesimtiti sunt intotdeauna ceilalti.
sinzi_ana spune:
Si noi avem aceiasi regula la gradi...nu cu febra...desi daca ii dai Tylenol dimineata, nu mai face febra si drept urmare poate merge la gradi...
Pe mine sincer nu ma derajneaza cu absolut nimic...eu vad partea buna a lucrurilor: cu cat e mai expus la virusii cu atat organismul lui va fi mai calit si va stii sa lupte mai bine!!!!
Cu alte cuvinte, si racelile sunt bune la ceva: intarirea sistemului imunitar!!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
dodo spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Si noi avem aceiasi regula la gradi...nu cu febra...desi daca ii dai Tylenol dimineata, nu mai face febra si drept urmare poate merge la gradi...
Pe mine sincer nu ma derajneaza cu absolut nimic...eu vad partea buna a lucrurilor: cu cat e mai expus la virusii cu atat organismul lui va fi mai calit si va stii sa lupte mai bine!!!!
Cu alte cuvinte, si racelile sunt bune la ceva: intarirea sistemului imunitar!!!!!
Asa sint regulile si aici: cit timp are febra, sau/si primele 24h de la admin. anibioticului, copilul nu are voie in colectivitate, deci atita timp cit poate sa-si inrautateasca starea de sanatate, trebuie tinut acasa. Dupa aceasta perioada, daca nu mai are febra si capacitatea de joaca/mincare/somn este multumitoare, adik copilul este activ, la "parametri normali"
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_wink.gif)
Eu cred ca problema e pusa intentionat cu balanta inclinata spre "nesimtirea" unor parinti, care poate fi reala in cazul in care unii au optiuni dar din lene apeleaza sa trimita copilul la gradi, indiferent de starea de discomfort a acestuia dar de cele mai multe ori parintii nu au de ales, stau acasa cu copilul pina se asigura ca este mai bine, evolueaza spre vindecare, dupa care trebuie sa mearga si la lucru, banii nu se culeg din pomi, din pacate...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Nu inteleg de ce veniti cu exemple din alte parti si mai ales din SUA, voi n-ati inteles ca in Romania copiii sunt altfel?
La noi un copil are nevoie obligatoriu sa stea cu mama lui 2 ani, fata de SUA unde e poate sa stea doar cateva luni. Ce va spune asta? Ca noi suntem altfel de mame si avem altfel de copii, mult mai sensibili.
Adina + Olivia Q1.04