Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu
Raspunsuri - Pagina 17
szivarvany spune:
Eu nu mi-am dus copilul la gradi cand a aparut o banala raceala. Dar nu pot lipsi nici de la job. Asa ca platesc in continuare dadaca ce sta cu ea dupa gradi si in cazuri de boli.
Dar nu am dus copilul la gradi pt ca am avut alta optiune mai buna.
Sunt sigura ca mamicile ce-si aduc dimineata copiii ce stranuta si le curg nasucurile merg cu sufletul strans la servici, in speranta ca nu va fi nimic mai grav.
Nici nu se pune problema ca o mama sa prefere sa stea la munca decat sa stea acasa sa-si ingrijeasca puiul.
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Nicoleta spune:
Cl, eu nu am de reprosat decat parintilor care din diverse motive (inconstienta, neinformare etc.) stiu ca au copiii bolnavi, au alternative (culmea, mai si afirma asta!!!), dar vin si ii lasa la gradi bolnavi-varza, nemaigandindu-se nici la copiii lor, nici la ai altora... Si crede-ma, am vazut destui, si copii, si parinti (am lucrat in sistem o vreme, iar acum il duc pe baietelul meu la gradi...).
In rest, toata intelegerea.
Nicoleta
diana21 spune:
Nicoleta,
quote:
Cl, eu nu am de reprosat decat parintilor care din diverse motive (inconstienta, neinformare etc.) stiu ca au copiii bolnavi, au alternative (culmea, mai si afirma asta!!!), dar vin si ii lasa la gradi bolnavi-varza, nemaigandindu-se nici la copiii lor, nici la ai altora...
Exact!
Dialoguri strumfesti
aidaciolac spune:
Eu nu inteleg totusi o chestie. In prima saptamana de gradi 90% dintre copii s-au imbolnavit. De ce ?
Pe mine ma mananca ... cam tare , sa duc fetita mea o ora la gradi , mai ales ca m-a asigurat educatoarea ca este doctorita la intrare si nu intra in clasa nici un copil bolnav. DA?
Si atunci cum s-au imbolnavit in prima saptamana atatia copii? -eu sunt asta ca nu inteleg.
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
ruxij spune:
Pai simplu. S-a spus la acest subiect. Copiii purtatori de virusi sunt contagiosi inainte de a avea simptome. De aia poate sa ii controleze cat o vrea doctorita la intrare, nu vede virusul decat dc. s-ar uita la copil cu un microscop electronic
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by aidaciolac
Si atunci cum s-au imbolnavit in prima saptamana atatia copii? -eu sunt asta ca nu inteleg.
Nu s-au imbolnavit. Au participat la optionalul (gratuit) de imunizare.
aidaciolac spune:
ok , recunosc , nu am citit de la inceput si nici macar jumatate ...
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
Briantis spune:
Dupa cum am mai spus si in alt topic problema e ca la noi a devenit un sport national dusul copiilor bolnavi la gradinita (bolnavi ,nu doar cu nasul curgator) si parerea mea e ca unora pur si simplu nu le pasa suficient de mult nici de propriul copil , pt a incerca sa gaseasca alternative ,daramite de copilul altuia .
bird70 spune:
Briantis,
sunt sigura ca parintii nu isi duc copiii bolnavi la gradinita cu inima usoara. Din fericire am un job care imi permite sa-mi iau liber cand copiii sunt bolnavi fara sa ma tem ca voi avea probleme, la fel si sotul meu. De obicei ne luam liber pe rand atunci cand unul din copii e bolnav. Dar inteleg foarte bine parintii care chiar nu pot sa isi riste serviciul care pune painea pe masa, eu nu cred ca au de ales ci ca sunt fortati sa isi duca copiii bolnavi la gradinita. Pe de alta parte daca tu crezi cu atata tarie ca gradinita este asa un loc periculos pentru copilul tau din cauza acestor copii bolnavi, de ce nu iti ti tu copilul acasa ca sa-l feresti de boli?
Natasa spune:
Eu una lucrez intr-o scoala particulara care are si gradinita. O spun cu certitudine, nu din auzite, aproape toate mamele sint casnice si dupa ce-si lasa copilul la scoala stau la cafelute prin barurile din apropiere. Foarte frumos, e dreptul lor sa stea daca isi permit, numai ca invariabil eu am copii foarte bolnavi in clasa, cu febra mare, care tusesc pina se sufoca, care stranuta sau dorm cu capul pe banca. Rareori exista copil care sa stea acasa desi stiu ca nu ar avea ce serviciu sa-si piarda doamnele... Asta cum se cheama? Nu e nesimtire, nepasare, comoditate??? De ce o clasa intreaga trebuie sa se imbolnaveasca, de ce eu, cadru didactic, trebuie sa fiu bolnava cu saptaminile intr-un an si sa-mi imbolnavesc propriul copil? Inclusiv la gradinita, copii de 2-3 ani zac cu febra mare cite 6-7 ore pina catadicsesc ocupatele doamne sa vina sa-i ia. Ok, inteleg, in unele cazuri expuse de voi nu exista alternative, dar in la fel de multe exista, numai ca e mai comod sa sfidezi totul in jur, inclusiv propriul copil. Ne place sau nu sa recunoastem, multi parinti isi "parcheaza" copilul la scoala sau la gradinita ca nu cumva pretiosul lor program sa fie deranjat de copilul ramas acasa.