Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
light spune:
Natasa, dar nu exista posibilitatea ca educatoarea sau profesorul, atunci cand vede un copil zacand sa sune parintele sa il informeze ca al sau copil nu se simte bine si parintele poate veni sa il ia acasa?E adevarat, in cazul descris de tine sunt adusi bolnavi cu buna stiinta, si poate totusi un telefon i-ar face sa "se simta" si sa vina sa ii ia acasa, dar exista si alte cazuri in care sunt adusi in regula la scoala, gradinita, si apare febra acolo, iar un telefon dat parintelui ar fi de ajutor.Nu stiu poate in sistemul de stat, nu prea se practica, dar la o scoala particulara ai incercat asta? Ce raspuns ai primit?
semnat de mine
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
spic de grau spune:
Aici cnd copilului i se intampla ceva, daca nu e atat de urgent - parintele e sunat sa vina sa il ia (de ex febra).
Daca situatia e urgenta, esti sunat (informat), ca au dus ei copilul la spital. La inceputul anului completezi o fisa in care spui care sunt alergiile copilului, care sunt numerele la care poti fi gasit (mobil si nr servici), care e persoana care poate fi contactata daca tu nu raspunzi, si dai semnatura ca in caz de ceva se poate interveni (gen operatii).
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
Briantis spune:
quote:
Originally posted by bird70
Briantis,
sunt sigura ca parintii nu isi duc copiii bolnavi la gradinita cu inima usoara. Din fericire am un job care imi permite sa-mi iau liber cand copiii sunt bolnavi fara sa ma tem ca voi avea probleme, la fel si sotul meu. De obicei ne luam liber pe rand atunci cand unul din copii e bolnav. Dar inteleg foarte bine parintii care chiar nu pot sa isi riste serviciul care pune painea pe masa, eu nu cred ca au de ales ci ca sunt fortati sa isi duca copiii bolnavi la gradinita. Pe de alta parte daca tu crezi cu atata tarie ca gradinita este asa un loc periculos pentru copilul tau din cauza acestor copii bolnavi, de ce nu iti ti tu copilul acasa ca sa-l feresti de boli?
Nu te supara ,dar intrebarea ta e absolut deplasata .Copilul meu are dreptul sa mearga la gradinita la fel ca oricare altul .
Si mai trebuie sa si muncesc pana una alta .Dar daca copilul meu e bolnav ma dau peste cap si gasesc solutii chiar daca asta inseamna de ex s-o chem pe maica-mea in toiul noptii de la 300 de km departare ca sa stea cu copilul .
Probabil ca nu te-ai lovit prea tare deproblema asta altfel nu ai arunca astfel de replici .Ia sa vezi tu cum e cand copilul tau merge cate 2 zile la gradi si apoi zace cate 10 zile ,cand din 5 luni nu stiu daca a apucat sa mearga o luna la gradinita ,cand ia antibiotice cu nemiluita ,pt ca unii isi aduc copilul cu antibioticul in mana la gradinita .Si nu-mi spune ca respectiva mama nu avea solutii ca era vb de o gradi particulara si asa cum platea mai bine de 200 de euro pe luna ,cred ca gasea sa plateasca o baby sitter si iarasi nu-mi spune ca aia era o situatie de urgenta pt ca povestea s-a repetat si cu acelasi copil si cu altii .
Natasa spune:
Lucia, din pacate un telefon nu le face sa se simta, spun ca vor veni si vin cind se termina programul. A doua zi copilul e tot la scoala pentru ca nu exista nici o nota in regulament care sa interzica parintilor asemenea practici. Eu stiu foarte bine despre ce vorbesc, efectiv un copil bolnav le strica programul asa ca scoala e locul in care il lasa pentru a scapa de el, indiferent citi mai sufera pentru inconstienta asta. Evident ca un copil bolnav nu invata nimic in ziua aia, dar macar mamitica lui se distreaza in voie. Tocmai pentru ca ma lovesc de multe specimene de genul asta, ma uimeste cu cita siguranta puteti spune "nici un parinte nu-si lasa de buna voie copilul bolnav la scoala sau la gradinita". Va invit sa cunoasteti o adunatura de asemenea indivizi, pentru a vedea ca se poate!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iahim/iahim.jpg)
iahim spune:
Fetelor,sunt ingrozita de ceea ce scrieti!Baietelul meu are 3 ani si 3 luni si am fost pusa in situatia de a alege sa-l dau sau nu la gradinita.Am hotarat sa mai stea un an pentru ca a ramas sensibil cu stomacelul dupa o enterocolita in urma cu un an,iar un tratatament cu antibiotic repetat l-ar fi sensibilizat si mai mult.
Dupa tot si cate am citit,argumente pro si contra pentru gradinita ,ma gandesc ca cel mai important lucru este sanatatea copilului...si ma intreb daca il voi inscrie la anul viitor...nu stiu,grea decizie.
Cred ca Jobul este la fel de important.Marius,are perfecta dreptate:unii parinti sunt obligati sa duca copilul la gradi in fiecare zi chiar si bolnavi.In privinta asta,gradinita particulara nu ofera o protectie in plus,copilul se imbolnaveste chiar si intr-un colectiv mai mic,depinde de imunitatea lui...Este un cerc vicios toata povestea asta si fiecare parinte are dreptate in felul lui.
filofteia spune:
quote:
Si mai trebuie sa si muncesc pana una alta .Dar daca copilul meu e bolnav ma dau peste cap si gasesc solutii chiar daca asta inseamna de ex s-o chem pe maica-mea in toiul noptii de la 300 de km departare ca sa stea cu copilul .
Probabil ca nu te-ai lovit prea tare deproblema asta altfel nu ai arunca astfel de replici .Ia sa vezi tu cum e cand copilul tau merge cate 2 zile la gradi si apoi zace cate 10 zile ,cand din 5 luni nu stiu daca a apucat sa mearga o luna la gradinita ,cand ia antibiotice cu nemiluita ,pt ca unii isi aduc copilul cu antibioticul in mana la gradinita .Si nu-mi spune ca respectiva mama nu avea solutii ca era vb de o gradi particulara si asa cum platea mai bine de 200 de euro pe luna ,cred ca gasea sa plateasca o baby sitter si iarasi nu-mi spune ca aia era o situatie de urgenta pt ca povestea s-a repetat si cu acelasi copil si cu altii .
Briantis,
![](floare.gif)
Pe de alta parte, copilul meu s-a imbolnavit in primul an de gradi la fel ca al tau. In concluzie a mers la gradinita numai jumatate din timp. Dar nu m-am gandit niciodata ca s-a imbolnavit din cauza celorlalti. Practic la gradinita se face un fel de schimb de microbi, ca sa spun asa, al meu ia de la altii si da la altii, nu este nimeni vinovat. Si se imunizeaza!
La anul va raci mai rar, iar peste doi ani si mai rar.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Deci, inainte de a trage anumite concluzii anumite persoane, specific,, eu ma numar printre cei norocosi. Sotul meu a putut ramane cu copilul, atunci cand a fost cazul (eu nu!). In primul an de gradinita al lui fi-miu chiar nu aveam cum sa raman cu el. Ca mai tarziu mi-am putut permite sa stau si eu cu el acasa, in concediu medical, dar doar pentru cazuri mai grave (operatie, varicela cu complicatii pulmonare, pneumonie...) e altceva.
quote:
Originally posted by Nicoleta
Cl, eu nu am de reprosat decat parintilor care din diverse motive (inconstienta, neinformare etc.) stiu ca au copiii bolnavi, au alternative (culmea, mai si afirma asta!!!), dar vin si ii lasa la gradi bolnavi-varza, nemaigandindu-se nici la copiii lor, nici la ai altora... Si crede-ma, am vazut destui, si copii, si parinti (am lucrat in sistem o vreme, iar acum il duc pe baietelul meu la gradi...).
In rest, toata intelegerea.
Nicoleta
Nicoleta, eu una inseamna ca ma numar printre cei fericiti. Pentru ca, sincer, nu am vazut copii care sa zaca. Cu un muc sau o tuse restanta, da, dar cu ochii tulburi sau care sa nu fie in stare sa isi faca activitatile, nu.
Am fost la o gradinita la care picau copiii precum mustele si am avut si noi probleme, dar am schimbat-o si am scapat. De imbolnavirile dese, nu de imbolnaviri. Stiam ca nu am ce face (unii copii sunt doar purtatori, altii sunt pe cale sa se imbolnaveasca, altii sunt bolnavi; si nu toti parintii au fonduri sa plateasca o bona care sa stea cu copilul in caz de imbolnaviri; si putine bone vin doar cand e copilul bolnav, nu le convine sa primeasca putin, cand pot primi mai mult de la un parintele unui copil cu care stau permanent; iar altii au bunicii ori bolnavi, ori departe). Asa ca am mers pe intarirea sistemului imunitar al copilului meu. Si nu prea am avut probleme.
In incheiere, cred ca se exagereaza mult. Inca din titlul subiectului se vede asta. Ca sunt si persoane carora nu le pasa, nu contest, dar cred ca sunt destul de putine. Si ma gandesc ca nu degeaba cei din afara primesc copiii la gradi fara febra si daca sunt in stare sa-si desfasoare activitatile...Asa ca un copil care apare cu tratamentul dupa ce a stat acasa cateva zile, nu mi se pare o tragedie. Iar daca nu aprob parintele care, disperat, isi duce copilul la gradinita cand vede primele semne de boala, pentru ca nu are ce face si pentru ca incearca sa gaseasca o solutie in ziua respectiva, nu inseamna ca-l si condamn. Pentru ca nu toti patronii sunt dispusi sa dea concedii medicale pentru fiecare viroza a copilului si zbori din post cu prima ocazie. Somajul parintelui nu cred ca e beneficiul copilului si nici o dovada de dragoste pentru el!
Solutii? Hm, ori nu-l mai duci la gradinita (dar vezi ca poate sa se imbolnaveasca de oriunde), ori il duci la o gradi cu program scurt (riscul imbolnavirilor scade), ori mergi pe intarirea sitemului imunitar (echinaceea cu propolis, ribomunyl etc). Din pacate, nu avem ce face. Problemele mai mari apar in primul an de colectivitate, apoi e din ce in ce mai bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_vlad/anca_vlad.jpg)
anca_vlad spune:
cl , asa am patit si noi in primul an am fost mai mult pe acasa decat la cresa al doilea an am avut 2-3 episoade de bola + ceva frbra fara alte complicatii, mai mult in wee se intampla asta, iar acum a inceput gradi de o luna si ceva ne curge nasul de 4 saptamani dar fara alte manifestari si doar pt atat nu l-am tinut acasa nu a lipsit nici o zi de la gradi.
eu cred ca ce v-am descris aici se cheama imunitate dobandita in timp!
si da il ajut cu vitamina C + propolis multe fructe si remedii homeopate!
multa sanatate va doresc!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RamonaD/RamonaD.jpg)
RamonaD spune:
salut!
Eu nu mi-am dus copilul la gradinita cand era gav bolnav niciodata;de tratament dus cu el cum vedeam la alti parinti nici nu se pune problema.Am avut noroc ca-n cazuri d-astea am avut posibilitatea sa-l las acasa cu bunica(soacra-mea);nu stiu ce-as fi facut daca n-as fi avut optiunea asta!Dar cred ca aici se cam exagereaza;nu-mi plac deloc femeile care se scuza,isi gasesc motive ca stau acasa pentru copii;ma refer aici la casnice.N-as suporta niciodata sa stau la mana cuiva;daca vreau un copil sanatos asta inseamna ca-mi trebuiesc bani pentru a-i intretine sanatatea,calitatea vietii sa i-o imbunatatesc.Deci pentru copulul meu as munci mai mult ;de apt,ce exemplu sa-i dau daca eu stau acasa,daca-as fi somera?Sau casnica?Eu il motivez,ii tot spun ca invatand poate ajunge departe,poate ajunge orice-si doreste.OK,sunt de acord ca mamele sa nu-si duca-n colectivitate copiii bolnavi,sa incearca sa gaseasca o solutie(eu nici nu ma pot concentra suficient in orice activitate cand stiu ca-i e rau piticului;dau telefoane peste telefoane acasa);dar serviciul este servici;nu se poate exclude!In niciun caz!Sau daca n-ai o functie si programul iti permite,daca ai optat pentru ceva mai mediocru,atunci cred ca este posibil sa ai si timp liber,dar daca nu poti?Atunci ce faci?Titlul topicului cred ca-i gresit si nu s-a pus bime problema.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
ina_nz spune:
quote:
Originally posted by iahim
Fetelor,sunt ingrozita de ceea ce scrieti!Baietelul meu are 3 ani si 3 luni si am fost pusa in situatia de a alege sa-l dau sau nu la gradinita.Am hotarat sa mai stea un an pentru ca a ramas sensibil cu stomacelul dupa o enterocolita in urma cu un an,iar un tratatament cu antibiotic repetat l-ar fi sensibilizat si mai mult.
Dupa tot si cate am citit,argumente pro si contra pentru gradinita ,ma gandesc ca cel mai important lucru este sanatatea copilului...si ma intreb daca il voi inscrie la anul viitor...nu stiu,grea decizie.
Cred ca Jobul este la fel de important.Marius,are perfecta dreptate:unii parinti sunt obligati sa duca copilul la gradi in fiecare zi chiar si bolnavi.In privinta asta,gradinita particulara nu ofera o protectie in plus,copilul se imbolnaveste chiar si intr-un colectiv mai mic,depinde de imunitatea lui...Este un cerc vicios toata povestea asta si fiecare parinte are dreptate in felul lui.
Eu zica sa-l tii acasa cam pana se duce in armata. Ca nu cumva sa se imbolnaveasca.
Daca nu il calesti inainte de scoala ducandu-l la gradinita apai o sa ti se imbolnaveasca in calasa intaia de o sa stea mai mult acasa decat in clasa.
O sa vezi ca e mult mai puternic decat crezi tu....o sa adune toti virusii din gradinita pt o perioada si apoi o sa fie ok.
Daca il tii sensibil sub clopotul de sticla asa o sa-l ai toata viata.
Ina