Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
Originally posted by adelaidam

salut sunt noua pe forum, si intrebarea jobul, sau copilul mi s-a parut totusi cam prea dura . Nu cred ca e vorba de a alege intre copil si job, ci de optiunile pe care le ai, daca ai sau nu cu cine sa il lasi , sau daca poti sa iti iei liber de la servici Aici nu vorbesc de o raceala serioasa a copiluilui, ci de una usoara care nu il impiedica sa participe activ la activitatile din gradinita.
Atata timp cat nu e vorba de febra, stari de voma si altele, nu mi se pare chiar dramatic.Eu vorbesc din perspectiva unei educatoare,si inteleg foarte bine ce inseamna sa vina copilul racit la gradinita. Mi se pare absurd sa credem ca un parinte isi aduce copilul bolnav la gradinita de placere. sa fim seriosi. Nu are alta alternativa, si mi se pere absurd totusi sa ii judecam.

CORECT!!

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by anda141

quote:
Originally posted by adelaidam

salut sunt noua pe forum, si intrebarea jobul, sau copilul mi s-a parut totusi cam prea dura . Nu cred ca e vorba de a alege intre copil si job, ci de optiunile pe care le ai, daca ai sau nu cu cine sa il lasi , sau daca poti sa iti iei liber de la servici Aici nu vorbesc de o raceala serioasa a copiluilui, ci de una usoara care nu il impiedica sa participe activ la activitatile din gradinita.
Atata timp cat nu e vorba de febra, stari de voma si altele, nu mi se pare chiar dramatic.Eu vorbesc din perspectiva unei educatoare,si inteleg foarte bine ce inseamna sa vina copilul racit la gradinita. Mi se pare absurd sa credem ca un parinte isi aduce copilul bolnav la gradinita de placere. sa fim seriosi. Nu are alta alternativa, si mi se pere absurd totusi sa ii judecam.

CORECT!!

http://www.copaculdehartie.ro

corect!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

acu' ceva ani buni citeam la cabinetul doctorului pediatru niste fitzuici pe care erau recomandari despre cum sa faci dimineata cu copilul racit cu febra, ca sa-l poti plasa totusi la gradinita citeva ore, sa tragi o fuga pina la servici 1/2 de zi. Zicea sa-i dai antifebril cu o ora inainte sa inceapa gradinita, tu o stergi repede la servici, in vreo 2 ore copilul face iar febra, pina se prind aia, pina te suna sa-ti iei copilul, ai reusit sa petreci 1/2 zi la servici. Asta, repet, am citi la cabinetul doctorului pediatru.
Pe de alta parte scoala evident e furioasa daca iti trimiti plodul bolnav.
Dar, dreptatea e de partea banilor iar banii sint facuti de companiile care platesc taxe, nu de scoli si gradinite care functioneaza nonprofit.

Eu am facut asta cand chiar nu am avut incotro. Eu joia nu pot lipsi de la munca nici daca sunt moarta. Sunt singura care fac support clinic si tehnic pentru persoanele cu cochlear implant. Daca eu nu ma duc la 7:30 sa preiau mesajele si sa rezolv anumite probleme sunt probabil cel putini 10 parinti care in ziua aia nu ajung la servici. Asa ca da, daca copilul mi-a facut febra peste noapte, i-am dat cu o ora inainte sa-l duc la gradi Pamolul ca sa fiu sigura ca o sa am cel putin 3-4 ore pana primesc "telefonul" sa ma duc sa-l iau pt ca are febra.
Va imaginati ca am facut asta fara sa mi se rupa inima in bucati? Credeti ca-mi iubesc copilul mai putin decat voi? O fac doar pentru placerea mea sadica de a imbolnavi alti 20 de copii?
Nu am dus niciodata copilul mai mult mort decat viu la gradinita ca eu sa ma duc la distractie. Dar cu muci si cu tuse l-am dus. Am doar 10 zile de medical si n-am pe nimeni cu care sa-l las.....nu imi permit sa platesc si gradinita si bona.....daca cineva imi poate oferi o solutie promit ca am sa o adopt

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Nu sunt de partea nimanui, nu condamn sau nu aprob pe nimeni. Sunt situatii si situatii.
Am intrat sa va intreb un singur lucru: voi stiti ca la 24 de ore de la administrarea antibioticului persoana care il ia nu mai e contagioasa? Am vazut ca s-a mai spus asta, dar degeaba si, in continuare, s-a revoltat lumea pe parintii care isi duc copilul cu antibioticul la gradinita. Sunt cazuri care au nevoie de 14 sau 21 de zile de antibiotic. Daca nu e contagios puiul, este absurd sa-l izolezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Marea majoritate a bolilor sunt contagioase inainte de aparitia primelor simptome iar dupa aparitia lor- f putin, mai ales daca se da tratament. Cum altfel ar fi reusit dragii de virusi sa supravietuiasca? Statul acasa in zilele de boala acuta fac bine copilului. Dupa ce a trecut perioada de "rau" - ii face bine joaca, colectivitatea.
In zilele in care copilul se simte ff rau (febra, eruptii) toti parintii il cam tin acasa- cu asta a fost de acord lumea pe aici. Cand incepe sa se simta mai bine si e dus in colectivitate, nu mai e contagios, deci nici ceilalti copii nu sunt in pericol. Zilele de incubatie ale bolii sunt cele mai contagioase si tocmai atunci nimeni nu stie - asa ca va rog sa dati vina pe Doamne-Doamne sau pe Darwin (e un subiect si pe tema asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

quote:
Originally posted by cl

Am intrat sa va intreb un singur lucru: voi stiti ca la 24 de ore de la administrarea antibioticului persoana care il ia nu mai e contagioasa? Am vazut ca s-a mai spus asta, dar degeaba si, in continuare, s-a revoltat lumea pe parintii care isi duc copilul cu antibioticul la gradinita.

EXACT!
asta vroiam si eu sa intru sa scriu, fiindca tocmai ne aflam in aceasta situatie.
DA, imi duc copilul la gradinita desi inca ia antibiotic. si DA, pediatra ne-a spus ca il putem duce, si DA, am citit si pe net pentru confirmare, daca mai era nevoie, ca nu mai este contagios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

imi place de pediatra voastra , eu speram sa iti zica sa il ti acasa sa nu imbolnaveasca si alte odrasle mai sensibiloase si mai speram ca poate iti recomanda si un clopt de cristal pt protectie ca vb aceea in felul acesta va deveni profitabila afacerea mea!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Voi vorbiti de antibiotic si uitati de viroze, alea nu se trateaza cu antibiotic :).

Oricum, discutia asta nu se va termina niciodata... ma astept sa reinceapa la primavara... si tot asa.

Sanatate tuturor picilor!

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Subiectul asta e foarte exagerat. Copiii se imbolnavesc pentru ca se imbolnavesc. Normal ca fiind mai multi copii la un loc virozele se transmit de la unul la altul dar la fel de bine pot sa le ia din autobuz cand stranuta sau tuseste cineva pe ei, sau intr-un magazin sau aiurea. In momentul cand introduci copilul in comunitate este de asteptat sa se imbolnavesca frecvent in primele 6-12 luni iar apoi, odata ce a dezvoltat imunitate sa se imbolnavesca mai rar. Cred ca se exagereaza mult cu treaba asta mai ales in Romania. Cumva in Romania fata de tarile vestice, parintii sunt incredibili de protectivi cu copiii si totusi copiii din tarile vestice par sa fie mult mai sanatosi decat cei din Romania. Cred ca trebuie sa va relaxati putin si sa nu faceti o drama din fiecare viroza a copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Nicoleta, hai sa-ti mai spun ceva. Stii ca sunt si copiii/adulti doar purtatori de virusi, faca ca ei macar sa se imbolnaveasca? Cu ei ce faci?

Mergi la inceput