Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Noi acum suntem in plina boala tocmai din cauza caminului... a inconstientei unor parinti care imi rad mie in fata si spun ca nu au cu cine lasa copilul si "nu ai decat, descurca-te..."! Ar fi super existenta unui contract, dar din pacate nu e la stat asa ceva. Daca vreau o boala... Bingo! O gasim la camin data cu drag, cu dedicatie din partea parintilor inconstienti!
Eu si sotul am facut slalom printre medicale, concedii, pana la urma am schimbat si job-urile, pentru ca duceam copilul recuperat, si... pe fondul imunitatii scazute dupa boala, prindea alta de la un copil care tusea la greu, avea febra, secretii... tot tacamul, dar era lasat in usa de mama, care apoi nu raspundea la telefon daca era sunata de asistenta sau educatoare (e si asta o smecherie).
Dupa 3 saptamani de gradi, vineri copilul meu a fost diagnosticat cu oreion. Boooon, daca nu ma prideam eu ca ar putea avea si asa ceva, pana sa confirme analizele si medicul, il puteam duce, nu e umflat tare, zici ca e o amigdala putin inflamata si cam atat. Cand fac analizele.... alte minuni: streptococ a si stafilococ auriu, dupa ce inainte de gradi am facut exudatul si era negativ. Unde le-a luat??? Cata vreme doar acolo a mers si atat... Intr-o dimineata un copil tusea, se simtea rau, era apatic, lasat de mama plocon, fara macar sa avertizeze infirmiera, educatoarea... Nu este medic in gradi, doar asistenta, vine un medic odata candva si ii ia prin sondaj, deci nu pe TOTI! Nu ii pot da antibiotic acum peste oreion, asteptam vreo luna cred, cu el acasa sa isi revina din toate si sa nu fie "resursa" pentru altii. Insa... eu am bebe acasa nu se poate izola George ca nu am spatiu... deci... am expus bebe din cauza unor inconstienti care au pus job-ul mai presus si au si strigat la mine... Unde sa reclam??? La sanepid cred, s-a mai facut asta si dupa control, statea asistenta in usa si cand vedea ca un copil tuseste, il verifica ea si daca era nasol il intorcea acasa, cu injuraturile de rigoare ale parintilor, insa se poate (doar pentru fff scurte perioade de timp, din pacate, se revenea la vechile obiceiuri).Ieri asistenta a dat din umeri si a zis ca o sa mai verifice copiii, cica nu ar fi nici un caz! Si daca nu eram in concediu, si eram la serviciu, faceam ce am facut mereu, medical, de odihna, fara plata, de toate am luat cu sotul prin rotatie in astia 2 ani si ceva... Si cand fostul sef se uita stramb la mine mi-am luat ziarele, netul, si am cautat alt job, chiar daca pe bani mai putini, dar nu pot sa las urmari pe viata copilului din cauza unui idiot de sef. Sotul la fel a facut, dupa primul medical i s-a sugerat ca acolo cine ia medical sa se astepete si la concediere definitiva... OK boss! Piata muncii e mare, imposibil sa nu gasim, mai greu, dar s-a rezolvat si acum suntem amandoi flexibili! Si asta DOAR PENTRU COPII!
Chiar daca multi imi sar in cap, nu ma intereseaza mai mult job-ul lor decat sanatatea puilor mei! Din pacate pentru mine, multi nu gandesc asa... dovada prin ce trecem noi acum!

Edit: Noe, daca imi rezolv copilul si se reintoarce ok la gradi, nu sunt convinsa ca parintii au verificat starea de sanatate, si nu mai intalneste copilul meu streptococii si stafilococii lui peste Nu cred ca sunt intoleranta in situatia in care ma aflu, sorry daca gandesti asa despre parintii care mai avem bunul simt sa nu expunem la randul nostru alti copii la asemenea porcarii de boli. In schimb sunt FURIOASA la culme!!! Cand iti vei da cretulina scumpa la gradi s-ar putea sa iti schimbi parerea daca treci prin boli repetate luate cadou de la altii. Eu totusi sper ca nu vei trece prin asa situatii, chiar daca tu ai posibilitatea sa stai cu puiul acasa.

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3a034f48c0d20ff847b12f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Poveste fara sfarsit!
Filmulete copiii mei
***Printesa Ema din castel!***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by Noe

Tot citesc de vreo doua zile pe-aici...Copila mea e mica, nu merge la gradi inca insa stiu ca, daca ar fi cazul si as gasi-o dimineata racita sau mai stiu eu cum, as da naibii serviciul o zi, doua, o saptamana, o luna pana as vedea-o ok din nou.

DAR...lucrez impreuna cu sotul meu; avem impreuna o firma. Deci imi permite. Imi permit.

Nu imi permit insa sa imi imaginez ce si cum as face daca as lucra la stat sau pentru alt patron.

Cine acuza parintii care sunt nevoiti sa mearga la munci chiar si cand sunt copiii bolnavi, ca nu tin la sanatatea copiilor sau sunt mai interesati de bani, abereaza rrrrau de tot. Nu e vrun secret ca in primele luni de gradi, orice copilas sta jumate din timp acasa -cu diverse viroze, etc. E asa de greu de inteles ca exista oameni care chiar NU AU CUM sa isi ia atatea libere?

Si cine suntem noi sa judecam, frate? Vad ca lumea se gretaleste pe aici de "nesimtirea" parintilor care isi trimit copilasii bolnavi la gradi, e mai simplu sa te gretalesti decat sa incerci sa intelegi. Sa intelegi ca pentru multi, viata nu e deloc roz si uneori nu au alta alternativa.

Putina toleranta si intelegere nu ar strica...

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

NOE,

fiecare cu experienta lui, cu gradul lui de intelegere si de toleranta nu suntem toti la fel. POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

pana la urma adevarul este undeva la mijloc. E clar!
Da, e adevarat,nu poti sa-ti risti serviciul, ca de-acol traiesti!
Dar, da-ti-mi voie sa va spun, ca sunt si parinti care-i aduc cu sticluta de antibiotic la gradinita, ca e o simpla raceala si trece.
Am vazut in grupa la fiu-meu, o fetita care NU statea in picioare, de bolnava, avea febra, ii era rau, dar parintele a lasat sticluta cu medicamentul si a plecat.

Daca avea de ales?? Va spun 100% ca avea alternative! Aceasta gradinita este cu program normal, de 4 ore si toti copii de aici au bone si bunici si parinti care-si permit program scurt pt copii.

Acum, judecati voi!

Indiferent de motivul pt care il duci bolnav, copilul SUFERA cel mai tare.

Elena-ai mare dreptate!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Elena imi pare rau ca treci prin asa ceva acum. Dar, oreonul e o boala normala a copilariei, impotriva careia se poate face vaccin. Apoi, exista copii si adulti purtatori de streptococ auriu si betahemolitic care nici nu prezinta simptome. E posibil ca parintii nici sa nu stie de el. Carina a luat betahemolitic de la verisoara ei cand avea 7 luni si pana la 1 an si 10 luni am tras dupa el. Am gasit un pediatru orl-ist ff bun care i-a sterilizat gatutul cu un tratament destul de invaziv dar eficient tinand cont ca aia a fost ultma administrare de antibiotic pana acum la 5 ani.
Nu stiu daca e chiar corect sa dam vina pe alti parinti cand noi avem la indemana instrumentele sa evitam parte din probleme.
Eu iti urez insanatosire grabnica pentru pui.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Hellene,
ma refer la parintii care nu au de ales; care sunt in situatii extreme si pentru care fiecare zi platita conteaza; sa nu mai vorbesc de parintii singuri. Stateam si ma gandeam in primavara trecuta cum ar fi daca as fi mamica singura. Daca as lucra pe la vreun patron pe undeva si mi-as da Bia la cresa. Pai daca s-ar fi imbolnavit, zau ca nu stiu ce as fi facut, pentru ca efectiv nu as fi avut cine sa ma ajute, o zi, o ora.

Poate mesajul meu a fost, la randul lui, prea rautacios si, sincer, nici eu nu voi fi foarte bucuroasa cand mi se va "imuniza" pitica dupa ce va merge la gradi. Dar, cum zicea cineva mai sus, adevarul e mereu pe la mijloc si trebuie sa fim constienti ca nu putem stii intotdeauna care sunt motivele si constrangerile celorlalti.

Numai bine voua si sanatate multa!

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ce toleranta?? Pe sanatatea copilului meu nu dau dovada de vreo toleranta si nu fac experimente pe el sa vad cat poate duce, doar pt ca altii nu vor sa se complice.

Noi avem norocul cu o gradinita privata unde nu-i primeste bolnavi. Asa un pic de muci si-o urma de tuse merge. Dar nu mai mult. In plus, daca un copil lipseste 3 zile consecutive, tb sa aduca adeverinta de la medic cum ca poate frecventa colectivitatea si-i sanatos clinic. Asa ne-au spus ca-i obliga autoritatile. Si n-as crede ca regula asta e valabila numai pt gradinitele private..

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Stiti ce nu pricep eu... pentru fetele atat de oripilate de copii muciosi de la gradinita: De ce numai ceilaltii dau boli copiilor vostri, iar ai vostri nu dau celorlalti? Asa cum s-a vorbit, un copil este contagios si inainte ca semnele bolii sa apara.
Voi nu va duceti copii in parc si a doua zi la gradinita? Sunteti convinse ca nu au luat din parc sau de pe strada ceva?

Pe de alta parte toata discutia asta ma amuza usor si recomand tuturor, sa revedeti aceste raspunsuri peste 4 ani. Multe dintre voi veti zambi cum fac eu acum.

Mergi la inceput

Carina, da, am avut vaccinul la dispozitie, dar tot medicul a insistat ca nu e bine sa il fac, sa se imunizeze singur, nu sunt medic, am auzit diferite pareri tot de la medici, am decis sa nu fac ror ci doar anti-rujeolic. Ce ma fac cu stafilococul auriu si streptococul, iar acum, face febra de la ambele... si nu am voie sa incep cu antibioticul, pana nu trece oreionul nu il duc la orl-ist, dar... ne reintoarcem in colectivitate "sterili"... ce fac atunci, cata vreme copiii care vin vesnic bolnavi, cum spunea si Cristina22, si mai si rad parintii in nas (asta ma scote din sarite...) vor veni in continuare si nu vor fi tratati acasa cum trebuie! Am intrebat eu pe unele mame la ce perioada le mai fac cate un exudat nazal sau faringian? "Da' tu ii faci des?" Poate sunt prea paranoica, ii fac cate unul pe sezon si caut un laborator care stiu ca le face cum trebuie.
A... legat de luat libere, este o mama care vesnic nu poate, aduce cu ospamox, cu tratamente, copil apatic, de abia statea... "nu pot sub nici o forma" replica ei vesnica, lasa copilul bolnav, noi nu stiam ce sa facem, lasam copilul sanatos sau nu? Il las, poate totusi... dupa 3 zile, noaptea febra, tuse... medic, acasa! Luat concediu fara plata, pentru ca... respectiva nu putea, asa ne-am luat noi. Insa la un moment dat aud cum invoieste copilul cateva zile ca are ceva hram pe la tara, de mers la ceva petrecere... cum a putut sa ia atunci liber si cand i-a fost copilul bolnav nu??? Bine, asta e un caz aparte, insa o mostra de cat ii pasa mamei respective si de ceilalti copii. Sau poate asa ii mai pun o caramida copilului la "imunitate"???!!!
Nu pot sa spun faceti ca mine, dar in ritmul asta, virusii devin rezistenti si...
Ruxandra, eu am intrebat ieri la camin (mi se parea firesc, mai ales ca am anuntat tot ce are copilul, la fel cum vad ca si tu ai aceeasi parere) daca trebuie hartie de la medic la intoarcerea in colectivitate... nici vorba!

Elena - mami de www.babiesonline.com/babies/g/gabrielacapraru/" target="_blank">Gabriela (12.04.2007) si www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">George (6.09.2002)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3a034f48c0d20ff847b12f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Poveste fara sfarsit!
Filmulete copiii mei

Mergi la inceput

Filofteia, nu sunt oripilata de cei muciosi, ci de cei care vin cu febra, antibiotice, tuse si parintii ne rad in nas sau chiar ne jignesc si intorc spatele. Si pentru ca al meu a fost sigur contagios am anuntat sa fie avertizati parintii, asa e corect, sa fie pusi in garda daca e ceva, nu sa ii ia prin surprindere si sa nu stie ce sa faca rapid cu copiii.
Eu una nu mai continui sa vin cu argumente, nu gasesc nimic amuzant in asta, sunt clar doua tabere! Inca nu pot sa zambesc cand vad ce am scris acum 2 ani despre nopti cu febra si altele. Iar acum eu chiar nu pot sa ma amuz de nimic!
Sanatate maxima va doresc! Asta inseamna si liniste in ce priveste copiii si in ce priveste job-ul fiecaruia! Nu e placut nici sa mergi cu cereri de condeiu fara plata si sa vezi ce subtire e leafa la sfarsit de luna din cauza bolii copilului. Si cata vreme copilul e bolnav, si la serviciu scade concentrarea si se dilata timpul!

Filmulete copiii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Din pacate bunastarea propriului copil e folosita ca scuza pentru lipsa de toleranta.
Si am intalnit destule persoane care de ex. nu accepta in aceiasi clasa cu copilul lor copii cu ADHD sau SD pe motiv ca invatatoarea trebuie sa se ocupe mai mult de ei si copii lor au de suferit.Si cate si mai cate....
Da, ma rog, asta e alta poveste.

Am spus si eu ca nu-s de acord sa trimit copilul la gradinita cu stare generala proasta si cu febra.Dar cu nas curgator si tuse da, daca starea generala e buna.Pentru situatii de genul acesta imi iau concediu medical, nu pot oricum sa abuzez.Si nu-mi permit sa stau in concediu fara plata.
Si medicul de familie care este si pediatru mi-a spus ca poate merge la gradinita si nu e cazul sa o tin acasa.Asa ca am si o parere avizata.
Bine spus Filofteia, chiar asa copii celor care acum arunca cu pietre n-or fi dat si ei nici un virus nimanui?

Mergi la inceput