Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

eu sunt impotriva parintilor care isi duc copii la la gradi cu temperatura mare si cu o stare de sanatate alterata, si nu am nimic impotriva parintilor care isi duc copii la gradi cu nas curgatos si eventual o usoara tuse!

si da am un dinte in potriva parintilor care se cred ca deti adevarul absolut in aceast problema si consider fitza, ca tot e la moda termenul, si totala lipsa de respect din partea acelora care afirma ca acei parintii care duc copii la gradi in conditiile mai sus expuse "nas cu muci si tuse neproductiva" ii iubesc mai putin.

copilul care a facut oreon nu a fost purtator de virus in perioada de incubatie fara ca tu ca mama-parinte sa ai cunostinta de acet lucru... cum ar fi sa se spuna ca iti iubesti copilul mai putin ca nu ai stiut si i-ai expus si pe copii altora la aceasta boala!

Asta nu imi place mie ca ne uitam prea mult in ograda altuia decat in a noastra si uite asa ajung sa le dau dreptate sasilor din zona ardealului care aveau gardul sin fata casei de 2 metri!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Ai avut tu personal de ales intre servici si copil bolnav si ai ales pe sefu'? Daca da, eu zic ca foarte rau ai facut si ca presupunerea ca te da afara e gresita.

Eu cred asa: nu exista sefi care te dau afara ca stai cu copilul bolnav acasa cind este cazul. Daca o fac, trebuie sa ii reclami. Si oricum trebuie sa iti schimbi serviciul, inseamna ca seful ala nu iti da voie sa ai viata personala!

bla-bla-bla, de parca joburi bune cu sefi intelegatori se gasesc la coltul strazii!
personal nu am fost in situatia asta, dar am prietene care o traiesc pe pielea lor!
la prima 'abatere' sau la a doua te intelege, dar iti atrage atentia. si scuza-ma, dar daca ai un job cat de cat bine platit si cu care esti multumita, nu cred ca iti convine sa reclami seful si sa cauti alt job, pe care poate nu il vei gasi...
eu am norocul de a locui in acelasi oras cu parintii si socrii, asa ca la nevoie am la cine apela. insa multe mamici nu au norocul asta!

uite, de ex femeia care ma ajuta la menaj, lucreaza pe schimburi, la patron. a fost bolnava si internata in spital, iar aia i-au trimis somatie ca o da afara daca nu vine la serviciu. ea nu are nu stiu cate studii si nu isi stie/ sau nu indrazneste sa-si sustina drepturile. a preferat sa se duca, moarta-coapta, noaptea, la munca (avea pneumonie), pt a nu isi pierde serviciul - pt ca este vaduva si fara salariul ala nu poate supravietui, ea si cei doi copii! care da, au mers cu tratament la gradinitia, din acelasi motiv!

si inca o data: eu nu duc si nu am dus copiii la camin cu antibiotice, i-am tinut acasa pana s-au vindecat total, pt ca mi se pare inconstienta curata sa ii tin acasa 3-4 zile pana trece febra dar tot sunt plini de muci si tusesc, cu siguranta frigul de afara si virusii de la camin le va intoarce boala!

totusi, din motivele pe care le-am detaliat printr-un exemplu mai sus, nu condam toti parintii care, neavand de ales, isi aduc la camin copiii cu tratament. nu ii condamn, pt ca inteleg ca sunt situatii speciale pe care nu le pot judeca atata vreme cat nu le cunosc.
daca este evident rea vointa, atunci este condamnabil; insa eu duc/ iau copilul in fuga la camin, nu am timp sa studiez carui copil ii curge nasul, stranuta/ tuseste sau are tratament.

doamnele sunt si ele intelegatoare si dau antibiotice daca e cazul...
pt ca este un camin de stat, cu program prelungit.
daca as vrea si mi-as permite un camin particular, atunci sigur as fi deranjata de treburile astea, dar la stat...

anul trecut, in perioada epidemiei de gripa, ii tria asistenta in fiecare dimineata: se uita in gat, asculta cum respira; cei care aveau temperatura erau intorsi acasa din start.

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by anamaria

bla-bla-bla, de parca joburi bune cu sefi intelegatori se gasesc la coltul strazii!
personal nu am fost in situatia asta, dar am prietene care o traiesc pe pielea lor!
la prima 'abatere' sau la a doua te intelege, dar iti atrage atentia. si scuza-ma, dar daca ai un job cat de cat bine platit si cu care esti multumita, nu cred ca iti convine sa reclami seful si sa cauti alt job, pe care poate nu il vei gasi...
eu am norocul de a locui in acelasi oras cu parintii si socrii, asa ca la nevoie am la cine apela. insa multe mamici nu au norocul asta!

Eu cred ca nu vorbesti bazindu-te pe o experienta concreta ci este parerea ta personala.

Daca sefu' "atrage atentia" nu inseamna ca te da afara. Si eu zic ca daca te-a dat afara poti sa il reclami pentru ca nu mai ai ce job sa pierzi

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Nu pot fi acuzati parintii care isi duc copii cu nasul curgand la gradi. Mie mi-e mila de ei, va dati seama ca nu au ce face cu acei copii, unde sa-i lase. Sunt convinsa ca isi iubesc mult copii si sunt in situatia de a alege intre copil bolnav la gradi dar am maine ce sa pun pe masa si copil bolnav acasa dar nu am ce-i da de mancare!
Eu am copilul la gradi particulara si are si bona care o ia de acolo la 14.00. Cand e bolnava vine bona de dimineata acasa si sta cu ea pana seara.
NU POT sa-mi iau concediu. As zbura imediat. Si m-am obisnuit asa. Si nici nu mi-ar place sa-mi iau concediu de cate ori ii curge nasul copilului. Si imi iubesc mult copilul. Sigur, in caz de urgenta, fug de la serviciu acasa sa vad ce-a patit. DOAR in situatii de urgenta. Din fericire am norocul de a avea un salariu care sa-mi permita sa platesc si bona si gradi particulara. Dar sunt constienta ca nu toti au norocul asta. Si ca unii muncesc la fel de mult dar nu-si permit bona.
Pentru cele care isi permit - de ce nu va duceti copilul la gradi particulara? Acolo parintii isi permit sa-si tina copii acasa cand sunt raciti.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:

uite, de ex femeia care ma ajuta la menaj....

evident, e parerea mea personala... nu as putea sa scriu parerea altcuiva, nu?!

si da, nu am trait pe piele mea, insa am un exemplu concret pe care l-am povestit! nu va imaginati cate probleme au unii cu jobul de unde-si iau un ban amarat! cand fac ordine si mai arunc din jucariile stricate, ea imi multumeste de 100 de ori pt ca baiatul ei e super-fericit cand ii duce acele jucarele vechi.

poate sunt eu mai toleranta, nu stiu...

si ca sa concluzionez ca deja subiectul asta a divagat destul: cred ca solutia ar fi ca asistenta medicala/ medicul caminului/ gradinitei sa faca triajul zilnic al copiilor. sta frumos in sala de primire/ hol sau ce-o fi si pipaie copiii daca au febra, ii aude daca tusesc sau ii vede ca le curg lumanarele - si in cazurile astea ii trimite frumusel acasa!
asta ar fi singura solutie, desi ramane problema celor care au copiii mai sensibili, care racesc foarte des - si de fapt la majoritatea copiilor in primul an in colectivitate se intampla asa... ce fac parintii lor, presupunand ca nu au un sef super-intelegator, nici salariu suficient de mare ca sa isi ia bona, nu au bunici la indemana sau vecini binevoitori si de incredere???

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

ma gandesc ca si controlele astea sunt riscante ca medicul / asistentul sau cine face controlul pune mana si pe copilul bolnav si pe cel sanatos si plimba microbii, virusii de la cel bolnav la cel sanatos pt ca acele chesti mici invizibili si atat de incriminate stau peste tot si pe manusile/mainile medicului/asistentului!

eu propun clopotul de sticla ca e mai sigur!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by sirimie

quote:

Eu cred ca nu vorbesti bazindu-te pe o experienta concreta ci este parerea ta personala.

Daca sefu' "atrage atentia" nu inseamna ca te da afara. Si eu zic ca daca te-a dat afara poti sa il reclami pentru ca nu mai ai ce job sa pierzi

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Ba s-o crezi tu, ca pe mine m-a dat afara si mi-a dat familia si viata peste cap pentru un an jumate. Si am auzit cu urechile mele pe un tip care era sef care a spus ca isi da afara secretara pt. ca oricum sta prea des acasa cu cei doi copii care se imbolnavesc mult prea des. Si a si dat-o afara, asa cum a spus. Poate tu tii minte doar cum mergea pe vremuri la comunisti. Daca te pui rau cu un sef care nu e intelegator cu femeile cu copii, i se pune pata pe tine si pana nu te da afara nu se lasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Si eu am fost data afara de la servici pentru ca mi-am luat concediu fara plata 3 luni dupa ce am nascut (asta pentru ca nu am vrut sa ma intorc dupa 6 saptamini). M-am intors sa-mi gasesc usa de la birou batuta in cuie, m-au mutat o treapta mai jos in ierarhie si in 2 luni am fost facuta "lay-off" (nu "fired" caci asa putem da in judecata).

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Noi, desi avem muci de fitze, stam acasa de azi pentru o banala bronsita ( doar tuse seaca, atat!). As vrea foarte mult ca fetita mea sa fie colega de grupa cu copilasii catorva persoane care se bat cu pumnul in piept si recurg la rautati gratuite si ieftine (gen muci de fitze), sa-mi duc copilul cu bronsita printre ai lor. Chiar as vrea sa le vad personal fetele si sa le rad in nas! Mi-e lehamite deja.

PS Ignoranta e mai de condamnat decat fitzele!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Hellene,

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput