Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ohoho! De la copilul meu/tau contra jobul meu/tau s-a ajuns la copilul meu/tau contra ratelor mele/tale . ZZ scrie pe noi daca nu ne potolim .

Dupa 10 pagini se cuvine un briefing. Concluziile pe care cred ca majoritatea le-ar accepta sunt:


  • - copilul trebuie ferit de bolile cu complicatii;
  • - sistemul imunitar se intareste daca este expus din cand in cand, dar nu prea des, la boli usoare;
  • - granita intre ce este o boala usoara si una cu complicatii ar trebui trasata de un cadru competent, asistenta medicala sau doctor care sa faca trierea la intrarea in gradinita;
  • - responsabilitatea tratamentului nu intra in obligatiile gradinitelor, cel mult, daca exista o intelegere, medicul gradinitei ar putea administra acest tratament, prescris fie de el, fie de medicul pediatru al copilului. Altfel exista riscul aplicarii haotice, chiar incorecte a tratamentului;
  • - pentru complicatiile care apar la gradinita ar trebui sa existe o camera de izolare, in care copilul, care nu mai poate lua parte la activitatile curente, este tinut sub supraveghere si medicat de catre un cadru medical;
  • - simptomele din faza recuperatorie necontagioasa (tuse, etc) nu sunt impedimente pentru reintrarea in colectivitate, dar acceptul il va da, din nou, medicul gradinitei, singurul care poate judeca obiectiv simptomatica;
  • - medicul gradinitei trebuie sa aiba dreptul de a refuza un copil bolnav care pericliteaza buna functionare a gradinitei, indiferent de motivele invocate;
  • - toate aceste obligatii, ale gradinitei si ale parintilor, trebuie stipulate clar in contract pentru evitarea oricaror discutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Andries

Daca voi sunteti in regula cu procedurile e perfect, dar pun pariu ca nu va duceti cu antibioticul si cu nurofenul in ghiozdanel in State sau in Australia.



In Canada da! Daca e prescris de medic si daca are eticheta de la farmacie pe sticla, atunci educatoarele il administreaza.

quote:
Originally posted by Sabina
eu ma gandesc la copii, saracutii.Eu sunt convinsa ca numai de activitatile de la Gradi nu le arde.....

Copiii au o mai mare capacitate de distragere a atentiei, asa ca un copil bolnav se va simti mai bine atunci cand este atras si implicat in jocuri si activitati.
Iar acasa ce face copilul bolnav? Sta sub plapuma si boleste? Poate doar legat



Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

si aici se administreaza medicamente-in general antitermice,dar si antibiotice daca e cazul-la scoala/gradinita.scoala ne da o fitzuica in care completam cateva date despre cum trebuie administrat medicamentul copilului.normal ca, daca abia se tine pe picioare-deci in faza cea mai grea a bolii ,nimeni nu trimite copilul la scoala.la mine n-a fost cazul sa-i trimit cu sticluta in ghiozdanel pt. ca au "prostul obicei"(ei,glumesc) de a se imbolnavi in weak-end sau vacante.iar antibioticele pe care li le-am dat pana acum se dadeau de 2 ori pe zi-dimineata si seara.intotdeauana am intrebat pediatrul copiilor daca si cand se pot intoarce la scoala.multumesc lui D-zeu,n-au facut niciodata complicatii.eu cred ca cel mai greu e primul an de gradinita ,cand intr-adevar se imbolnavesc mai des,dar dupa aceea capata imunitate.

subscriu deci la parerile celor care sunt de acord cu adm. medic. in scoli si nu cred ca se pune problema de a alege intre copil si job in contextul asta.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Bun, deci asistenta/educatoarea dau copilului medicamentul adus de acasa. Dar ce ne facem cand administreaza medicamente fara stirea parintilor? Mi se pare normal ca atunci cand observa ceva sa sune parintele si sa-l intrebe daca ia coplilul acasa sau daca poate ea sa-i dea medicamentul X. Mi s-a intamplat sa i se para asistentei copilul meu blegut/caldut (nu i-a luat temperatura, asa...la mana) si i-a dat eferalgan. Cand era mic, piticul varsa eferalganul, motiv pt care ii dadeam calpol, asa ca am aflat cu ocazia asta ca nu mai are probleme cu eferalganul. Dar daca era alergic? Nu m-a sunat nimeni sa ma intrebe. Asistenta era binevoitoare, dar daca se intampla ceva? Noroc ca-i copilu' rezistent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Mi-am zis ca n-are rost sa mai intervin, oricum vor ramane doua tabere si, ca de obicei discutiile se vor toot lungi pe multe pagini, fiecare expunandu-si a sa problema, explicand ca are mai multa dreptate.
Dar la expresia: aleg jobul meu, in locul sanatatii copilului TAU, am ramas interzisa. Exact despre asta vorbeam eu, despre minunata nesimtire care troneaza. Despre lipsa de bun simt, unii nici macar nu constientizeaza ca lovesc de fapt in copii mai intai. In primul rand in al lor, dupa care in al celorlati implicit si in parintii acestora.
Credeti-ma ca in vacante, desi imi car copilul peste tot, se catara si pe bari la locul de joaca, mai pune si gura pe balustrazi sau mai stiu eu ce, circulam cu mijloace de transport in comun, se joaca la groapa de nisip etc, NU raceste! Nu am nici o problema cu ea.
Abia asteapta sa inceapa gradinita, ii place enorm sa mearga, ba chiar si doarme la amiaza, ceea ce acasa nu face zilnic. E extrem de fericita acolo.
Si dupa ce merge cateva zile, de regula trei, se imbolnaveste. S-a mai intamplat sa mearga si mai multe zile, dar in zilele alea toti copii erau voiosi si sanatosi. Si la medicul de familie mi se recomanda sa nu duc copilul in colectivitate cand e racit! Nu numai sa nu duca din nou virusii de unde i-a luat (alta fabuloasa expresie) ci pentru ca are nevoie de recuperare.
Si ca sa intelegeti, puteti sa va duceti copilul cu antibioticul dupa el la gradi, insa numai dupa ce au trecut macar 24 de ore de la primele doze, in felul asta copilul nu mai imprastie virusii. Dar pentru Dumneeu, tineti-i acasa, platiti o zi pe cineva, la o vecina, undeva, pana il stabilizati, nu-l lasati acolo ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, nu e corect fata de nimeni, in afara de propria persoana. Si nu, nu e OK!!! Nu e ok sa alegeti propriul job in detrimetul sanatatii copilului meu! Pur si simplu va suna bine expresia asta???!?! Mie imi provoaca greata...
Imi cer scuze daca am fost prea radicala, dar sa fie fericita persoana care a zis asta ca nu mi-a spus mie asta in fata, la gradinita copilului meu.




www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
www.piczo.com/JoMacaroana?cr=7&rfm=y" target="_blank">Ioana (11.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

daca copilul il pui la culcare si e ok seara si pana dimineata sa zicem ca asa pe la ora 3-4 in noapte te trezesti ca are temperatura nu mare 38-39 ce faci pe cine suni dimineta la ora 6-7 sa vina sa stea cu el?
ca seful sigur nu iti raspunde la ora aceea la telefon sa ii spui tu ca intarzii ca iar a radit copilul tau!

intreb si eu ca vreau sa ma lamuiti!

eu de ex sunt in buc de un an si inca nu a reusit nimeni din afara familiei sa imi castige increderea incat sa las copilul bolnav in casa cu un strain!


POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Se poate cere concediu medical pentru ingrijirea copilului, se plateste parca 80% din salariu pe perioada cind este copilul bolnav. Si "dispensa" se ia de la doctorul de familie. Exista o limita de 3 luni pe an (sper ca nu zic prostii). Orice parinte poate sta cu copilul bolnav acasa, dupa lege.




se poate, sigur!!!
si dupa aceea seful iti zice suav: auzi, ocupa-te tu de copilasul tau minunat si mereu racit, ca noi o sa angajam pe cineva care are copiii... la facultate, asa!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Si nu prea inteleg chestia cu antibioticele care sunt continuu administrate copiilor. Cred ca se dau mult prea des in Ro. Eu nu i-am dat copilului antibiotic decat la otita, adica de doua ori in viata lui (5 ani jumate), nu una-doua antibiotic-la orice raceala.



aici ai maaare dreptate!
din pacate, eu nu am fost niciodata la doftor, in orasul meu de provincie, cu copiii avand febra+ rosu in gat fara sa ma intorc cu o reteta cu antibiotic!
este alegerea mea sa consult un alt doctor, in bucuresti, ceea ce inseamna zi libera de la servici+ bani mai multi, pt a afla un diagnostic/ tratament corect.

dar asta e alta poveste...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by anamaria

quote:
Originally posted by sirimie

Se poate cere concediu medical pentru ingrijirea copilului, se plateste parca 80% din salariu pe perioada cind este copilul bolnav. Si "dispensa" se ia de la doctorul de familie. Exista o limita de 3 luni pe an (sper ca nu zic prostii). Orice parinte poate sta cu copilul bolnav acasa, dupa lege.




se poate, sigur!!!
si dupa aceea seful iti zice suav: auzi, ocupa-te tu de copilasul tau minunat si mereu racit, ca noi o sa angajam pe cineva care are copiii... la facultate, asa!




Ai avut tu personal de ales intre servici si copil bolnav si ai ales pe sefu'? Daca da, eu zic ca foarte rau ai facut si ca presupunerea ca te da afara e gresita.

Eu cred asa: nu exista sefi care te dau afara ca stai cu copilul bolnav acasa cind este cazul. Daca o fac, trebuie sa ii reclami. Si oricum trebuie sa iti schimbi serviciul, inseamna ca seful ala nu iti da voie sa ai viata personala!

capcaunule suna bine ce ai scris tu acolo. Asa e teoria. In realitate numai gradinitele de stat au medici, si probabil alte gradinite mari, dar multimea de gradinite de cartier nu au nici un medic si nici macar asistenta. Decizia o iau educatoarele, care sint si ele tinere si sensibile la cadouri. Mai e mult de muncit in Romania la responsabilizarea educatorilor si a parintilor.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Tot citesc de vreo doua zile pe-aici...Copila mea e mica, nu merge la gradi inca insa stiu ca, daca ar fi cazul si as gasi-o dimineata racita sau mai stiu eu cum, as da naibii serviciul o zi, doua, o saptamana, o luna pana as vedea-o ok din nou.

DAR...lucrez impreuna cu sotul meu; avem impreuna o firma. Deci imi permite. Imi permit.

Nu imi permit insa sa imi imaginez ce si cum as face daca as lucra la stat sau pentru alt patron.

Cine acuza parintii care sunt nevoiti sa mearga la munci chiar si cand sunt copiii bolnavi, ca nu tin la sanatatea copiilor sau sunt mai interesati de bani, abereaza rrrrau de tot. Nu e vrun secret ca in primele luni de gradi, orice copilas sta jumate din timp acasa -cu diverse viroze, etc. E asa de greu de inteles ca exista oameni care chiar NU AU CUM sa isi ia atatea libere?

Si cine suntem noi sa judecam, frate? Vad ca lumea se gretaleste pe aici de "nesimtirea" parintilor care isi trimit copilasii bolnavi la gradi, e mai simplu sa te gretalesti decat sa incerci sa intelegi. Sa intelegi ca pentru multi, viata nu e deloc roz si uneori nu au alta alternativa.

Putina toleranta si intelegere nu ar strica...





Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput