Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu
Raspunsuri - Pagina 11
ruxij spune:
Andries, eu intotdeauna respect procedura ceruta de gradinita sau de scoala. Procedurile gradinitelor/scolilor sunt in conformitate cu normele in vigoare. Asa ca nu ai avea cum sa faci scandal, sau ai avea, dar nu cred ca ai avea succes. Procedura este: copilul sa nu aiba febra si sa aiba o stare generala care sa ii permita participarea in toate activitatile clasei. Atata vreme cat eu respect regulile, sunt in regula. Ce doriti voi este mult exagerat.
ruxij spune:
Si nu prea inteleg chestia cu antibioticele care sunt continuu administrate copiilor. Cred ca se dau mult prea des in Ro. Eu nu i-am dat copilului antibiotic decat la otita, adica de doua ori in viata lui (5 ani jumate), nu una-doua antibiotic-la orice raceala.
Andries spune:
Pai vedeti ca incet, incet iese buba la iveala?
Ca nu parintii trebuie sa-si dea cu parerea c-o fi cu muci sau c-o fi cu febra? Ca ar trebui asistent medical in gradinita care sa-si faca treaba, etc. si ca ar trebui sa fie consecventi?
Daca voi sunteti in regula cu procedurile e perfect, dar pun pariu ca nu va duceti cu antibioticul si cu nurofenul in ghiozdanel in State sau in Australia. Dar la Romanika inca se poate.
Foarte putine gradinite respecta aici in totalitate normele sanitare. Spuneam eu cateva criterii asa.. super generale pe undeva prin pagina 4 sau 5, cele complete le gasiti pe internet. Eu n-am nimic cu mucii sau cu virusii, stiu ca trebuie sa faca si pustiul imunitate. Stiu si cum e cu jobul. Dar sunt unii parinti care in mod sistematic abuzeaza, nu stiu daca o fac intentionat sau daca pur si simplu ei chiar cred ca e ok. Eu nu am cum sa ma protejez de asemenea abuzuri, doar conducerea gradinitei o poate face, dupa ce a evaluat OBIECTIV situatia.
De aceea spuneam eu ca daca se intampla MULT PREA DES e ceva putred acolo si parintele ar trebui sa fie un pic mai atent si sa nu accepte scuze de genul "vai doamna, a luat raceala de la Gigel care a venit bolnav si cu antibiotic si etc etc".
Andries
ruxij spune:
La scoala exista asistenta medicala aici. La gradinita la care a fost copilul meu nu administrau nici un fel de medicament copiilor, asa ca normal ca nu m-am dus cu medicamentul in geanta. Dar la gradinita la care am fost in California aveau scrisa si o procedura de administrare medicamente, deci banuiesc ca acolo te puteai duce cu copilul si cu nurofenul dupa el. Uneori antibioticul pe care il ia Gigel, il ia asa de florile marului, ca asa se practica in Ro, racit=antibiotic- nu inseamna ca dc. a venit cu antibioticul e si f. bolnav.
Dar, inca odata, mucii si tusea sunt acceptate in procedurile de aici. Altfel, cum spunea si ocebine, ne-ar ramane copiii repetenti la scoala, de i-am tine acasa la orice muc. Mie mi se pare foarte clar ca aici nu se pune accentul pe neisterizarea celoralti parinti si nemolipsirea celorlalti copii, ci pe starea copilului bolnav-sa ii permita sa participe la lectii. Nurofenul/antibioticul sunt irelevante din acest punct de vedere. Parerea mea e ca daca copilul are nevoie de nurofen nu se simte bine, nu poate participa la intreaga capacitate si nu ar tb sa mearga la scoala/gradinita-de aceea cred ca nici gradinita noastra nu accepta sa dea medicamente copiilor.
dodo spune:
Ba da, copiii mei au mers la daycare si cu antibioticul, Nurofenul in traista, tocmai asta spuneam, ca procedura gradinitelor de aici, de ex., prevede ca atita timp cit copilul este febril, are o stare generala proasta, adica nu poate participa la activitati, trebuie sa stea acasa si poate reveni dupa statul acasa cu hirtie de la GP ca poate fi reprimit in colectivitate, chiar si cu muci sau/si tusind, daca GP considera ca nu pune in pericol sanatatea lui sau a altora. Si daca GP spune ca_copilul e suficient de OK sa revina la gradi/scoala, pot sa se puna alti parinti si-n cap, ca el tot are dreptul sa mearga la gradi si nu am auzit niciodata vreun comentariu de la vreun parinte sau angajat, raceala e boala banala si nu trebuie pusa pe "piedestal". Ca aici de raceli era vorba, nu de spitalizari sau de alte boli contagioase ce necesita izolare.
Tot nu mi-ai zis, ce prevede politica gradinitei unde merge copilul tau, de ex., in caz de imbolnavire??
Andries spune:
Procedura de administrare medicamente e f utila pentru antihistaminice de exemplu, eu am fost nevoita sa il duc la gradi cu Claritine in ghiozdan, cu doza scrisa pe bilet, pentru ca al meu ... e alergic la praf, puf si polen si printre alte n-spe substante si la antibiotice.
Sper sa se atenueze problema asta.
Andries
Andries spune:
bun, deci la voi exista un GP care transeaza situatia, e ok asa.
La noi:
analize la copii/personal, control medical efectuat de pediatru de doua ori pe saptamana;
vaccinari la zi (complete);
nu cu febra, nu cu antibiotic,
nu cu diaree.
Se accepta: muci si tuse neproductiva si atat.
editez: da, la noi se dau antibiotice (,) ca la balamuc si daca ai intrat in cercul asta greu mai scapi de ele.
Andries
sinzi_ana spune:
Pana la urma pb e usurinta cu care se administreaza antibiotice in Ro...
De unde imunitatea scazuta a copiiilor, imbolnaviri dese si epuizarea concediilor medicale...
Racelile aici de cele mai multe ori se trateaza cu cat mai multe lichide
, tylenol doar cand face febra mai mare de 38.5, iar antbiotic in caz exceptional.
Baietelul meu avea otita iar pediatrul mi=a spus ca pot sa il duc la inot, daca nu face febra (desi ii dadeam antibiotic!!!)
Raceala la copii mici aici e privita ca pe o stare normala spre imunitate, si nu ca pe o boala pe care o tratezi de la primii muci sau prima tuse...
Normal ca, daca copilul e apatic, somnolent, face febra mare, e de preferat sa il lasi sa se odihneasca in liniste acasa...
Dar daca, cu atat mai mult cand ia antibiotice, este vioi (cum se intampla cu cei mai multi copii) nu face febra...de ce sa il tii acasa???
Si btw, in clasa mea avem o fetita de 5 ani care dupa 2 sapt dupa o operatie pe creier (cauzata de o infectie), dr a considerat ca poate veni la gradinita in colectivitate!!!!! Eu incremeneam de frica cand o vedeam alergand prin curte pe langa leagane, sau cand facea tumbe...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Andries
La noi:
analize la copii/personal, control medical efectuat de pediatru de doua ori pe saptamana;
vaccinari la zi (complete);
nu cu febra, nu cu antibiotic,
nu cu diaree.
Se accepta: muci si tuse neproductiva si atat.
Andries
Pai si la noi cam la fel, except controalele de nshpe ori pe saptamana, aia nu prea am inteles-o.