Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu
Raspunsuri - Pagina 10
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ruxij spune:
Eu zic sa schimbati totusi titlul subiectului. Nu de altceva dar citind titlul si apoi comentariile se creeaza o puternica impresie de ipocrizie.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Sabina
eu una lucrand acasa, am dat fata la gradi la 3 ani, si am fost uitmita sas vad copii cu antoibioticul dupa ei si super revoltata.
Ii inteleg tare mult pe acei parinti care efectiv nu au ce sa faca, problema e insa ca intre jobul tau si copilul meu, n-am sa aleg Jobul Tau!! ;-)
Bineinteles, este dreptul tau, ai vointa. Doar ca nu ma poti obliga pe mine sa renunt la job pt. ca tu lucrezi de acasa sau stai acasa si eu nu. In schimb eu pot duce copilul la gradinita cand consider eu ca e OK si tu nu mi-l poti da afara pe motivele neintemeiate invocate la acest subiect.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eleni/Eleni.jpg)
Eleni spune:
Presimt ca se apropie de Zona zoster subiectul asa ca vreau sa scriu si eu inainte sa ajunga acolo (nu de alta dar acolo nu se mai contabilizeaza punctele si mie mi-e si rusine de ce putine puncte am desi citesc de niste ani DC-ul).
Asaaaa, revenind… eu duc copilul cu muci la gradinita. Si da, nu pot sa ma invoiesc. Si daca e foarte nasoala situatia, febre si chestii grave si contagioase, fac niste acrobatii si gasesc cu cine sa o las. Dar daca e doar mucoasa o duc. Pentru ca nu pot sta acasa cum imi tuna. Si cine zice ca poate sta acasa ori lucreaza la stat, ori isi permite sa stea acasa. Eu nu.
Si daca stam acasa, va rog sa nu comentam gradul de iubire materna al celor care lucram pe rupte si petrecem putin timp cu copilul. Si o facem nu pentru ca ne imaginam ca iubirea copilului se cumpara cu 2 jucarii mai scumpe… nicidecum…si aici e cu totul alt topic… dar comentariile astea superioare de mama dedicata ma seaca la ficati. Nu vreau sa dau exemple decat daca e musai, doar vreau sa va spun ca sunt oameni care chiar muncesc si care chiar au de lucru si nu-si permit sa isi ia mai mereu libere, si vorbesc aici atat de angajati cat si de angajatori. Trebuie sa gasim intotdeauna un compromis undeva.
Exista oricand gradinita aia scumpa su sofer, parca Olga Gudyn, unde sigur nu vin copiii cu muci, sau daca sunt oricum sunt muci de fitze si se poarta… poate e o solutie la indignarea asta superioara…
Gata, m-a mancat si m-am scarpinat!
anya spune:
Noi n-avem muci de fitze si ii intindem pe maneca la o gradi de stat. Si nu neaparat pt ca n-ar avea mami bani de particulara, dar la scoala/liceu vor merge la stat (marea majoritate) si trebuie sa se imunizeze de mici (nu ma refer la boli grave, contagioase, febra). Atat cu virusii cat si cu programa. A adus virusi si acasa, i-a dat si fratiorului mai mic (la 2 luni a trebuit sa-i dau antibiotic), dar nu m-am dus la gradi sa verific cui ii curge nasul! Absurd!
Am dus copilul la onomastici si locuri de joaca si nu m-am crizat daca vre-unui copil ii curgea nasul sau tusea.
Sper doar ca mamicile cu pretentii de "clopot de sticla" sa nu-si aduca copiii prin apropiere pt ca: DA, le dam virusi!!! Fugiti!
ocebine spune:
Se vorbeste de mere si de pere aci...imunitatea in RO este un topic fierbinte si se toarna o groaza de bani pe remedii de toate felurile si fel de fel de metode care mai de care mai aiuristice.
Imunitatea nu se dobindeste cu licorele homeopatice, cu fulare la gura si 1000 de caciulite. Nu se dobindeste tinindu-l acasa saptamini in sir doar pentru un nas curgator.
Unii dintre noi chiar nu avem optiunea de a-i tine acasa la fiecare nas curs. Punct. Copiii mei de exemplu, chiar si cu fitzuica de la medic, nu pot sta acasa mai mult de 14 zile intr-un an scolar (exceptind fireste o boala cronica). Absentele au efect negativ asupra mediei anuale (indiferent de rezultatele academice).
Si da, daca imi iau zile libere multe pentru orice nas care curge (si copilul e vioi, fara febra iar medicul i-a dat liber la gradinita) ma da afara. Si atunci, ioc casa, ioc scoala si ioc mincare. Sa nu uitam ca zile libere se iau si cind ii duc la medic, si cind se intimpla ceva la scoala (o cazatura, etc), si in zile cind chiar noi avem vreo boala (eu m-am operat la nas, sinusuri si ale minuni intr-o luni si vineri am fost la servici cu tuburile in nas inca, tocmai ca sa nu abuzez de prea multe zile). Toate zilele astea se aduna al naibii de repede.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carina/carina.jpg)
carina spune:
Ma bucur pentru cele care puteti lua zile libere cat cuprinde. Eu nu pot, nu pentru ca ma da sefu' afara ci pentru ca am responsabilitatea proiectelor pe care le coordonez si pe care nu le pot lasa balta.
In plus, nu am bunici, frati, surori sau alte rude care ar putea sta cu copilul. Dar, ori am avut noi noroc de un copil extrem de rezistent ori modul in care am crescut-o pana la 2 ani a fost potrivit, incat in 3 ani de gradi am lipsit doar 1 data cu oreon. In rest nimic. De la 1 an si 10 luni nu a mai luat nici macar antibiotic. Eu am fost si o sa fiu extrem de relaxata din punctul asta de vedere si parerea mea e ca ajuta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
quote:
Originally posted by Eleni
Nu vreau sa dau exemple decat daca e musai, doar vreau sa va spun ca sunt oameni care chiar muncesc si care chiar au de lucru si nu-si permit sa isi ia mai mereu libere, si vorbesc aici atat de angajati cat si de angajatori. Trebuie sa gasim intotdeauna un compromis undeva.
Elena & Maria Bucuria
Sunt de acord ca foarte multe muncim pe rupte si ca nu ne putem permite zile libere asa... hodoronc tronc. Eu sunt unul dintre cele mai bune exemple, m-am intors la job cand avea bb 3 luni pentru ca nu ne puteam baza decat pe salariul meu, pentru ca aveam rate, ipoteca si tot tacamul. Si n-am fost mama dedicata, au fost zile la rand cand ajungeam acasa numai sa-l vad ca doarme si am avut si scandaluri si cu sefii si cu sotul.
Dar tin la familia mea ca la un intreg si daca il vad ca e rau bolnav, pun mana pe telefon, sun femeia, scot 60RON din buzunar pe zi si il tin acasa. Sau ma caciulesc la diverse cunostinte sa vina sa stea cu el. Nu stiu cum o fi in State si cat costa acolo o femeie. Eu de Romania vorbesc.
Asa ca eu inteleg foarte bine cum e cu mama care nu poate sa-si ia liber, ca mi-am luat-o si eu la randul meu la job pentru absente. Doar ca la mine compromisul a fost platesc femeie ca sa am si copil sanatos si job. Dar asa cum eu inteleg situatia lor si mamele cu responsabilitati multe si joburi complicate trebuie sa le inteleaga pe celelalte. Ca pana la urma toate avem copii, indiferent ca stam acasa sau muncim de ne spetim. Si copiii sunt diferiti, unii mai rezistenti, altii mai bolnaviciosi, suntem oameni, nu calculatoare, unii mai infofoliti, altii mai caliti.
Si sincer nu-mi arde sa ma lupt cu mamele copiilor de la gradi. Eu am o intelegere cu gradinita si cu directoarea ei si atat timp cat respecta regulile e ok pentru mine. Evident nu pot obliga toate mamele sa adopte aceeasi solutie si nici nu are sens sa ma mai stresez ca X si-a adus copilul doar cu muci sau cu muci si febra sau cu varsat de vant.
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by Sabina
eu una lucrand acasa, am dat fata la gradi la 3 ani, si am fost uitmita sas vad copii cu antoibioticul dupa ei si super revoltata.
Ii inteleg tare mult pe acei parinti care efectiv nu au ce sa faca, problema e insa ca intre jobul tau si copilul meu, n-am sa aleg Jobul Tau!! ;-)
Bineinteles, este dreptul tau, ai vointa. Doar ca nu ma poti obliga pe mine sa renunt la job pt. ca tu lucrezi de acasa sau stai acasa si eu nu. In schimb eu pot duce copilul la gradinita cand consider eu ca e OK si tu nu mi-l poti da afara pe motivele neintemeiate invocate la acest subiect.
Da ruxi, sunt de acord ca tu poti duce copilul la gradi cand consideri tu ca e ok si NICI un parinte nu te poate opri.
Dar conducerea gradinitei te poate opri daca e cazul.
Si daca eu ca parinte sesizez ca respectiva conducere nu respecta procedurile (procedurile de autorizare de exemplu, regulile sanitare elementare) eu care am un contract cu ei pot sa reclam conducerea si le trimit un control pe cap de le trece instantaneu ingaduinta. Nu stau eu sa fac politie ca Popeasca si-a adus copilul bolnav de 3 ori in 2 luni.
Andries
dodo spune:
quote:
Originally posted by Andries
Dar conducerea gradinitei te poate opri daca e cazul.
Si daca eu ca parinte sesizez ca respectiva conducere nu respecta procedurile (procedurile de autorizare de exemplu, regulile sanitare elementare) eu care am un contract cu ei pot sa reclam conducerea si le trimit un control pe cap de le trece instantaneu ingaduinta. Nu stau eu sa fac politie ca Popeasca si-a adus copilul bolnav de 3 ori in 2 luni.
Si ce prevad procedurile gradinitei in caz de imbolnavire a copilului, ca la urma-urmei aici ar trebui sa se faca referire in primul rind si in mod obiectiv, nu la nesimtirea parintilor, care este evaluata subiectiv?
Ca prin alte tari se spune exact, prin brosurici, la inscrierea copilului, drepturile, obligatiile, pina si procedurile in caz de incendiu, si asta in conformitate cu standardele de sanatate guvernamentale, nu cu ce ii trece prin cap fiecarui director de gradinita. Ce prevede concret politica gradinitei in caz de boala a copiilor??