Piticodromul Festiv de Sept-Oct 2005 (189)
Raspunsuri - Pagina 17
kristinutza spune:
numai sarbatoriti de seama
!
frumoase poze, le-am vizionat pe toate.
mifloricica, eu n-am ce sfaturi sa-ti dau... dar sper din tot sufletul sa-i dati cat mai rpd de cap febrei.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
kristinutza spune:
hai sa mai povestesc de radu, cam ce achizitii marete are la bilantul de 2 ani, ce face si ce nu face (va astept si pe voi cu bilanturile, sa putem compara copiii si sa ajungem la aceeasi vesnica concluzie - ca avem copii deosebiti
~ asta se vroia a fi un joc de cuvinte, dar nici eu nu-l mai inteleg acum
):
- cu olita era s-o rezolvam (am avut zile bune in care a stat numai in chilotei, inclusiv la somnul de pranz), dar pt ca la gradinita folosesc pampersii si din cauza de comoditate a mea am pierdut un pic trenul asta; il asteptam pe urmatorul;
- suzeteaza in continuare, tot numai la somn; sunt comoda si cu suzeta, nu ma deranjeaza
; eu fumez, el suzeteaza... fiecare are o dependenta;
- adoarme si doarme singurel, pe noapte 11-13 ore (daca are gradinita il trezim cu greu cam dupa 11 ore de somn), iar la pranz 3 ore (uneori chiar 4); sta invelit cu pilota, se mai dezveleste daca ii e cald si se inveleste la loc daca ii este racoare;
- mananca chiar fff bine, mancare cat se poate de sanatoasa, dar cred ca doar o masa-doua pe zi le mananca singur, la restul n-am rabdare sa se murdareasca el o ora, ii dau eu cu lingurita;
- biberon n-a mai vrut el de vreo cateva luni, bea frumos singur din pahar, cana, cu pai, cu cioc, sau fara nimic;
- nu stiu inaltime si greutate, nu l-am mai cantarit de pe la 1 an, iar de masurat inaltimea... niciodata ca nu ma pricep; suntem codasi, oricum;
- intelege tot ce spunem si vorbeste binisor (propozitii scurte), spunand un "R" de francez get-beget (la cuvintele pe care le-a invatat inainte de "r"-ul asta foloseste in continuare "L" - ex: maro e malo); ma shocheaza cu unele cuvinte pe care stiu sigur ca le-am folosit extrem de rar si nu de curand, iar el nu stiu cum isi aminteste, face niste legaturi si le pronunta; e haios cand nu reuseste niste pluraluri ("papushi - papushe" sau cand se chinuieste la conjugari "vrei-vrea-vreau");
- este vesel si se acomodeaza in general f usor la situatii noi, nu e mamos chiar deloc (doar acum, cat a avut febra si-i era f rau a stat si el sa-l alint);
- isi imprumuta jucariile altor copii, iar cel mai tare e ca, atunci cand vrea o jucarie de la alt copil, ii da o jucarie de-a lui, iar cand incepe copilul respectiv sa se joace, imi cere din ochi aprobarea si ii ia si el jucaria dorita; stie sa-si adune din parc jucariile lui, ce e strain nu-l mai intereseaza f mult;
- placerea lui e sa alerge pe afara, iar ca activitati indoor e fan puzzle;
- e frumos si e destept, deh, copilu' mamii...
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
kristinutza spune:
miflore, ramasesem datoare: radu se ascunsese dupa pat, dar n-a avut rabdare sa ma astepte sa vin si a vrut sa se ascunda rpd dupa o usa din alta camera. asa ca l-am prins la fix in marea tranzitie. (ca nu stiu daca-l gaseam usor dupa pat
).
jadi spune:
Frumos bilant Kristinutza si bune si rele deci e un copil perfect
.
Asta cu dependenta nu o realizezi decat atunci cand o vezi la altii! Si zau ma gandesc cum ar fi daca m-ar chinui cineva asa cum am facut si eu cu el si ma refer la suzeta!
Deni &
Vlad & Tudor
doruletz spune:
Multumim mult de urari : mary ilie, nanadana, catush, ioana, irina,diana, miflore sper ca n-am omis pe careva, ma bucur ca nu ne-ati uitat chiar daca trecem rar pe la piticodrom. De fapt scriem foarte rar ca de trecut trecem destul de des ca sa vedem ce mai fac piticutii si sa admiram poze noi...
Noi nu avem nimic spectaculos de raportat in ciuda celor doi ani impliniti sambata. Nici macar nu pot sa spun ca evenimentul a marcat-o desi si noi ne-am straduit sa aducem invitati, decoratii, baloane, prajituri si cadouri. Poate anul viitor o sa-si dea seama mai bine ce inseamna si pe ce lume se afla! (mai ales ca a primit cadou papusa Dora care ii spune pe nume, o trezeste dimineata si numara zilele pana la urmatoarea aniversare...asta ne mai lipsea!)
La Multi ani tuturor piticutilor care au trecut pragul celor doi anisori, sa creasca mari, destepti, frumosi si sa fie fericiti! 
kristinutza spune:
vai, doruletz, bine ai revenit! mi-a placut mult de tot blogul. sa-ti traiasca "Aca", e o frumoasa!
Tonnia spune:
doruletz, ce fetita frumoasa ai! sa fie sanatoasa, sa va aduca bucurii multe!
Kristinutza, tu gasesti puzzle cu putine piese? eu ma tot uit si n-am gasit multe. Dinu face cam cu 10 pise singur, cu mai multe are nevoie de ajutor. Nu prea se gasesc cu piese putine, nici n-am cum sa umblu prea mult. Zi-mi si mie pe unde cauti.
miflore spune:
Da, da, si eu vreau sa stiu de unde puzzle cu putine bucati!

Mihaela si
Ana Maria
Poze AICI
kristinutza spune:
pai am luat unul f simplu de la carrefour: sunt 4 intr-o cutie (7 lei a costat, sau 8, pe-acolo), sunt 4 imagini: una cu un caine si un pui de caine, una cu cal si vaca, ambii cu puii respectivi, una cu oaie, capra, porc si puii lor, iar alta cu 4 animale (iepure, gaina, rata, pisica, toate cu pui). majoritatea sunt din doua bucati, altele din cate 4, iar aia cu cainele e din 6 bucati. astea sunt cele mai simple pe care le-am vazut.
tot de la carrefour am luat din 12 piese (e de-ala simplu, fara cutie, fara nimic, a fost 5 lei), tot cu animale.
am mai vazut simple la carrefour, de la 6-12 piese, tot fara cutie, pur si simplu in celofan puzzle, cu povesti (alba ca zapada, pinocchio etc) la 2-3 lei, dar nu mi-au placut, ca imaginile erau ca pictate, nu se vedeau clar.
cautati in carrefour (eu merg la orhideea ca e langa mine)! dar nu va lasati impresionate de alea 3d si mai stiu eu ce! luati pe rand, sunt 2 rafturi intregi, alea care au si puzzle imense, din mii de piese. sapati temeinic acolo, ca descoperiti cateva si pt copilasii nostri!
daca mai sunt cereri, pozez puzzle (cati "z"), sa stiti cum arata.
a, vedeti ca astea care nu-s in cutii, sunt subtirele, ca un carton, deci sunt strecurate pe cate un raft...
kid2003 spune:
Doruletz, ce frumoasa e Alexutza, ce mare si ce ochi superbi are! Sa va traiasca si sa fie fericita 100 de ani de acum incolo! La multi ani! Am fost impresionata si de cate stie sa faca si pariez ca e adorabila cand va boteaza pe toti cu nume alese de ea (si care oarecum suna ca originalul, trebuie sa recunosti).
kristinutza, stie multe Raducu! Baiat mare domle! Bravo! Eu sar peste achizitii la 2 ani, sunt sigura ca si Alexutza mea e inteligenta, ea a dobandit foarte multe achizitii la domeniul educatiei fizice, e o adevarata acrobata, face tumbe, podul de sus, sare peste obstacole...mai putin cu vorbitul. De cantat ne canta "Pup Pup Pup, Pup Pup Pup" si versul al doilea care ar trebui sa fie "Vreau sa stau si eu aici" il mormaie in limba ei alexandreasca dar totusi urmareste ritmul. Educatoarea mi-a confirmat ca are ureche muzicala si ca urmeaza linia si la Iepuras Coconas, deci pana aici numai de bine. In rest nu ma pot lauda. Sunt mirata de cat doarme Raducu, e intr-adevar super! Alex se culca cel mai devreme la 9.30 si doarme pana la 7 sau 7.30, deci cam 10 ore, iar peste zi, cam 5 zile pe saptamana doarme cate o ora dupa ce vine de la gradi (dar o ora pe ceas, cred ca are un ceas in fund). In restul de 2 zile ale saptamanii (mai ales in weekend) nu doarme deloc peste zi si se multumeste doar cu somnul de peste noapte. As da o petrecere daca ar dormi 3 ore la pranz!
De mancat aici stam bine, papa singura chiar totul, nu ma mai ating de farfuria ei, isi pune paine in supa (asta de la gradi o stie ca acasa nu face nimeni asa ceva), mananca bucatile de carnita cu mana, cerealele cu lingurita de om mare (adica de inox). De baut, doar laptele de seara si dimineata cu biberonul, in rest peste zi nu bea decat apa din pahar de plastic, nu stie cu paiul si nici din canita cu cioc nu mai bea de cateva luni.
Una peste alta e mare sportiva, mare dansatoare si mare cantareata. Cu oala si cu vorbitul mai greu! Dar ajungem si noi acolo!
SI construieste cu cuburi, puzzle nu are rabdare sa faca, din pacate.