Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (88)
Raspunsuri - Pagina 7
desiree spune:
quote:
Originally posted by dianav
[font=Arial]Draga Mirona,
Glicerina cu stamicin gasesti doar in farmaciile cu laborator propriu. In rest, se gaseste doar glicerina boraxata, gata preparata si ambalata.
Experienta mea: toate farmaciile din care am luat glicerina cu stamicin mi-au dat o pomada AMARA. In consecinta Oana mea a vomat ingrozitor de fiecare data cand o dadeam pe limba.
Glicerina boraxata e dulce. Daca pediatrii o recomanda, banuiesc ca nu sunt tampiti.
Poate gasesti una cu stamicin in concentratie mai slaba, sa fie dulce.Sau poate bebita ta o accepta oricum.
Sanatate multa!
Diana[/font=Arial]
e amara de a antibiotic (stamicin)
stamicinul este substanta activa care rezolva bubitele, asa mi s-a spus mie, cel putin
eu ii dadeam pe suzeta cu aceasta substanta, fara sa o mai chinui cu degetul
Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;
SUNTEM PENTRU INTOARCEREA AELITEI
ziggy spune:
Miki
Va multumesc pentru raspunsurile cu scrasnitul din dinti, m-am mai linistit. EL exerseaza in continuare pe nervii mei.
Eu doar ce am venit si o sa plec iar cateva zile pe la tatal meu la Alexandria, caci este singur, mama fiind la sora mea la Brasov. Sper sa fie vremea frumosasa sa il tin pe Calin prin curte la aer.
Vazut si eu pe Mark Andrei in revista Mami. Felicitari!
Mai revin azi, dar am bagaje de facut, de calcat, mancare....
danita spune:
pupici si LA MULTI ANI sarbatoritlor mici si mari din ziua de azi.
miro: eu stiu o poveste a unui copil care marisor fiind a tre taiat sub limbuta ptr ca avea un defect de vorbire . dupa aceasta interventie copilul a mancat mai bine cica .....
sanatate ptr kara mika !
chinico: pupici cu lipici , am trimis PM - fac si eu ca diana :)
diana : bueiiiiii pupi mari de la noi ptr voi toti :)
marani: mai dau citate :)
yagmur : ce faini sunt baietziiiii :)
teutz : pupici
danutz: spor la treburi si pupici
chris: unde te mai joci ?
pupici ca tre sa strang prin casa
D
ps ptr cine intereseaza : a inceput loteria vizelor 2009 !!
bamboletta spune:
Marani-cand pui poze cu noua freza
Karra80-ai o printesa scumpa,nu stiu ce sfat sa-ti dau despre dormit,antonia a dormit doar in patut,cand era f mica si papa des o mai luam in pat cu noi in rest la ea in patut
Dianarus-pai atunci nu mai scriu nici ce mananca,pt ca sunt si care nu mananca...
Mirona-imi pare tare rau ca au chinuit-o pe kara
Ramsan a facut taietura dub limba lui Rares
multi Karei sa treaca repede supararea
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
Mirona spune:
done
asa ca am revenit. Inca nu am terminat analizele - maine e testul de bariu. O sa se zbata? Nu o adoarme? offff
deci: nemancata si adormita mi-a stat fata cam pana am ajuns acasa.
Pe la 4 mi-a cerut papa - io - apa, pe la 6 mi-a cerut din nou - io -> apa. Plus ca de pe la 4.30 si pana aproape de 6 nu a mai dormit ca lumea.
La 6.30 ne-am trezit noi - ea dormea adanc. Pe ea am trezit-o cand toate au fost pregatite de plecare. Am pus-o pe olita (sterilizata in prealabil) a facut pipi -pus in recipientul steril si pe cai. Pe la 7.30 am ajuns la spital. Nu ne-au lasat sa intram in salon - am dat doar trimiterea si am asteptat pe hol. Cam curent prin spitalul ala - dar ma asteptam.
Cand a terminat asistenta cu cei internati - ne-au luat pe noi in sala de recoltari - Kara deja a inceput sa planga - isi tot cuibarea capul in pieptul meu - voia sa se ascunda de ele - erau doua. Traumatizant a fost luatul de sange - era culcata pe o targa - eu trebuia sa-i tin picioarele si una ii tinea mainile - alta recolta - Kara plangea. Incercam sa-i distrag atentia de la ele - ce vorbesti dom'le urla asta mica ... i-au luat doua epribete mici - la un moment dat s-a orpit din urlat - dar cred ca a facut doar o mica pauza de respiro - ca s-a apucat iar in secunda 2.
De la recoltari am trecut la internare - acolo a trebuit sa astepta pana se termina vizita ca sa vina medicul de garda. Am incecat sa-i dau ceva papa - a papat 5 jumatati de lingurita si rest - ceai. La 8.30 a venit medicul de garda - pana a completat fisa de internare am crezut ca-mi creste barba - atata birocratie, atatea intrebari... Apoi a luat-o la stetoscop - cand a vazut Kara ca iar o dezbrac - s-a pus iar pe urlat - apoi pe cantar, masurat ... etc.
A slabit fata mea - iar are 7.800.
Apoi a urmat ORL-ul ... unde nu venea nimeni pana la ora 10 - erau operatii cica.
A aparut o tanti pe la ora 9 care a aerisit cabinetul si am intrebat-o cine, cand vine ... si cica dr. e de azi in concediu si s-ar putea sa vina alta dr. din clinica, dar nu stie la ce ora.
A dormit Kara vre-o juma de ora - ca era galagie pe acolo ... apoi iar ture prin spital si curent.
Pe la 10 fara ceva au inceput sa apara mamici internate cu pici bolnaviori ... s-a facut o coada. Noi am intrat primii - pe la 10.20 si a controlato urgent - dar va spun ca nu prea am retinut nika - doar ca are ceva rosu in gat, are limbuta incarcata si ceva rosie la urechi. Tre taiata sub limba - asta a fost concluzia ei. Sa merg sa-mi rezolv celelalte probleme si apoi sa vin la ea - e doar o piscatura si gata.
Am plecat cam dezamagiti de acolo - m-a tot certat Dani pe drum ca m-am panicat degeaba si ca nu are fata nika si ca o chinuim degeaba.
Am revenit la salon - ne-au programat pt maine la testul cu bariu si apoi am plecat home.
A papat fata bine (pt ea) si apoi am culcat-o.
cam asta a fost azi - a fost speriata, e ragusita - dar in rest vesela ... s-a hilizit la toti copiii, a vb cu pacientii si le-a povestit cum face pisica, lupu, masina ...
Am vazut multi copii bolnavi (unul care inghitise o sticla intreaga de nurofen, una cu otita de mai bine de o luna - internata si trimisa acsa ca nu are copilu nika si apoi revenita de urgenta cu puroi cat casa ... etc.) nu vreti sa stiti ororile spitalelor noastre.
bucurati-va cele care aveti copiii sanatosi si spuneti o mica rugaciune si pentru noi - asta cu copii mai putin sanatosi.
fug sa mai citesc din urma
Miro
Ralumat spune:
Hello tuturor! Mai fac o pauza de la proiect, ca altfel o iau razna si gresesc intre atatea angajari, promovari, demisii, salarii.....
sarbatoritilor!
Miro,hai sa-ti impartasesc si eu din cunostintele mele de farmacie : citire de la una din zecile de farmaciste cu care am intrat in contact de cand am bebe (de-asta de farmacie cu laborator, nu de la lant national unde au numai medicamente sigilate). Intr-o zi cand David avea vreo 2 luni si candida, am cerut glicerina neboraxata cu stamicin (citisem eu pe forum ca nu e buna boraxata).E, iar tanti aia a zis ca boraxul asta foloseste de fapt la conservare, si ca daca nu mi-ar face-o boraxata, ar trebui sa o arunc in 48 de ore. Si inca un sfat de la ea: sa o tin la frigider, iar un sfert de ora dupa ce il ung, sa nu bea /manance nimic. Atunci a functionat, i-a trecut candida intr-o saptamana.Am folosit si eu un preparat de-asta cand am avut amigdalita purulenta - mie mi-a pus si un fel de anestezic, si era foarte bun pentru durerea mea de gat, nu ma mai ustura nimic. Si nu era amar rau preparatul....
Despre fraul limbii...tin si eu minte ca la unii fulguleti a fost problema...parca si Sara de Kikineata a trecut prin asa ceva, nu?
Despre miere: si eu stiu ca e interzis pana la 12 luni. Cat priveste sursele sigure.....hmmm, permiteti-mi sa ma indoiesc. Asta e ca aia cu "sigur e laptele bun, ca e de la vaca bunicii". Dar cand a fost ultima data vaca vazuta de un veterinar? Dar vaccinata? Dar analizata compozitia laptelui? De unde stiu cat de bine s-a dezinfectat bunica atunci cand a muls vaca? La miere e si mai greu....parca citisem undeva ca toxina botulinica poate fi distrusa numai prin preparare industriala. Si ca sa nu fiu avocatul diavolului, pot aduce in vorba citate din mame/soacre/bunici: "da voi cum credeti ca ati crescut?" Mie sigur imi indulcea ceaiul cu miere de la o varsta frageda....noroc ca nu m-am numarat prin cei 1% cu botulism
dayanara spune:
quote:
Originally posted by bamboletta
Meniu zilei:
-6-220ml laptic
-11-banana+iaurt+biscuiti
-15-peste cod+mamaliguta+putin iaurt
-18-branza calcica+mar+piersica
-22-270ml laptic+2 masuri cereale
mai scrieti meniul zilei sa ne inspiram una de la alta
Chinico-la cat se trezeste bea?
BambolettadeAntonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 11
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
6 - 180 ml lapte cu cereale
10 - un iaurt + un borcanel de fructe
14 - 300 gr piure de legume cu carne de vita sau pui + 120 lapte
17 - un borcanel de fructe (100 gr)
21 - 150 gr piure la borcan + 150 lapte
peste noapte cateodata se trezeste si bea lapte
la 9 luni avea 10,600 kg si 75 cm
http://community.webshots.com/user/dayannara
Ralumat spune:
Miro, iarta-ma, dar trebuie sa te cert: NU e bine cum ai recoltat urina! Asa ca in caz ca (doamne fereste) iese ceva ciudat la urocultura, nu te speria si recolteaz-o "ca la carte". De ce zic asta? Doar stii cat am tras noi cu infectiile urinare, si crede-ma ca m-au intors de multe ori de la laborator. De fiecare data am folosit punguta pediatrica. O data, am legat punguta pediatrica cu o funda si am pus punguta intr-un pahar. NU era bine, ca se contamina (desi teoretic urina nu intre in contact cu nimic din exterior). Alta data, am varsat continutul pungutei in recipientul steril (nici asta nu a fost bine, pericol de contaminare).
In concluzie, procedura corecta de recoltare:
1. Se spala zona intima cu apa si sapun. Se tamponeaza zona pentru a se usca cu comprese sterile, apoi se sterge zona cu rivanol.
2. se lipeste punguta pentru colectare pediatrica. La feite cred ca e mai simplu sa ii pui si pampersul deasupra. Eu de obicei in clipa imediat urmatoare ii dau apa si ii fac usor masaj in zona vezicii. Face destul de repede pipi.
3. se ia punguta, se lipeste partea se sus peste partea de jos (ca un fel de plic, ca are marginile alea adezive)
4. se pune punguta indoita in recipient steril
5. se ajunge in 30 minute cu proba la laborator, cat de cat la o temperatura normala (NU in gheata, nu la caldura foarte mare).
Sper ca am fost de folos....ca pe mine m-au innebunit tantile astea cu "modalitatea corecta de recoltare". A, si ca sa vezi cat de frica imi era de aceste "rezultate false" date de contaminari, eu imi puneam manusi sterile in momentul in care incepeam sa-l tamponez cu fasa sterila.
ruxandra_sb spune:
Miki!
Donia, si azi noapte a plans usor la un moment dat. Apoi a adormit pana dimineata, papat, iar nani. Altceva nu vaz deocamdata la dansul. Asa ca pp ca-i de la dinti. Cum mai sta Cristinel cu maraiala?
Mirona, hai mai zi-ne de Kara. Habar n-am de ata sub limba..
Marani, fata curajoasa.
Desiree, lasa ca va invata si Octavian sa pape la linguritza. Eu am fost unul din copiii care-am papat supa din biberon si la 2 ani trecute.. si uite la mine ce mare si voinica is. Si nu miere.
Yagmur cum a fost raportarea?
Asiza,
Dianocica, cum a dormit d?
Ia te uita nora (Adinel grasunel) mi-e data exemplu la cresa. Asa da! Ca bine o mai creste mama-sa. Nu pot decat sa ma bucur pt viitoare fericire a conului.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
flore26 spune:
In sfarsit merge forumul , pfui...
MIKI sa cresti mare si voinica, si multa sanatate sarbatoritilor de ieri si azi MIRO imi pare tare rau de Kara. Am sunat ieri, parca, la tine dar nu ai raspuns...Multa , multa sanatate la KAra DIANARUS am citit ce ai scris despre mancare, si ma regasesc absolut in toate vorbele tale: ii dau oriunde numai sa o vad ca mananca; oricum toata lumea zice ca/s nebuna, inclusiv doctorii...ca fata nu are nimic, doar ca e miniona, nu/i slaba, e bine proportionata, doar ca altceva spune cantarul...Acum m/am mai calmat...n/am ce face, asa am fost si eu...si ea chiar mancarurile care/i plac le mananca cu placere, deschide asa frumos gura, si daca nu/i dau destul de repede, tipa si ma trage de mana CHINICO asa, ca sa te oftic de dimineata, care e pranz, Alessia doarme de vreo 2 saptamani de la 22 pana la 6/7, mananca, si apoi somn pana la 10. Deci la 10, 10 si, ma ridic din pat.DAYANARA fratele meu da cat papa iar ma apuca nervii, pai si 300 gr mancare si 120 de lapte. Ti/o trimit si eu pe Alessia, poate ii vine pofta... Cum sa/i dau fierul ca sa nu/l vomite: cu o lingurita de lapte, ceai, mancare??? Va rog!FLORE ALESSIA LIANE (16-12-2006)
LUNA 10
IMPOTRIVA BANNARII AELITEI