Strumfi de iulie-august 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 13
sunflower1979 spune:
multumesc din suflet pentru raspunsurile rapide, prietenele mele dragi! copilul meu nu vrea sa stea deloc pe burta, nu stiu de ce...
as zice ca e debutul bolii si am sa mai incerc cu oscillo dar si cu ser. zici, Jadi, ca-i mai bine decat cu apa de mare... la pompita nu scot mai nimic, cel mult cred ca e apa pe care i-o pun in nasuc. oricum am sa fiu atenta si va mai scriu.
inca o data va multumesc si va pup!
Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/sets/72157601897217312/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)
jadi spune:
Daca nu scoti decat apa cu pompita, eu te sfatuiesc sa nu mai insisti! Nu e asa de bine sa fortam, nici eu nu mai umblu cu nimic de cand mi-am dat seama ca nu mai are asa multi muci de scos! Pus ser si lasat in pace!
Deni & Vlad & Tudor
Diana2007 spune:
Ne inscriem si noi in grupul bebeilor raciti. La Victor evolutia a fost foarte rapida, pesemne si virusul mai puternic: luni dimineata ma vaitam ca plange intr-una si nu vrea in patut (deci avea el ceva), luni seara au aparut mucii, noaptea s-a trezit de n ori ca nu putea sa respire, marti ne-am chinuit toata ziua cu ser, pompita si pazit stranuturi ca sa mai tragem din muci afara dar spre dupa amiaza nu mai avea nimic in nas in schimb tusea ca un om mare. Si ca sa fiu totusi impacata ca nu e decat o raceala am mers sa-l vada pediatrul de garda de la clinica unde mergem de obicei. Dl doctor se tinea de glume, cica nu ne-au sunat de la Liga de hochei sa-l inscriem pe baiat ca bine mai e dezvoltat. Ne-a spus ca e doar o raceala, tratament: salinex in nasuc (asta e apa de mare dar eu prefer serul), ridicat salteaua de la pat ca sa stea cu capul un pic mai sus, dat drumul la dezumidificator (aici avem asa ceva cam in toate casele, din cauza climei) si cam atat ... A, si a zis ca trece in 7-10 zile ... eu tot insist cu cat tine pentru ca duminica are botezul si nu as vrea sa se agraveze si mai tare. L-am intrebat si pe dr care a zis ca e ok baia de la botez doar sa nu-l ia toata lumea in brate si sa-i sufle in nas ca sa-i improspateze colectia de virusi. In schimb cand l-am intrebat daca pot sa-i mai fac baita zilnica mi-a zis sa il spal doar asa cu un burete, in sensul sa nu-l bag in apa (si mama care-mi zisese sa-i fac o baie mai fierbinte sa-i treaca baiatului raceala ).
Medicamente nu mi-a dat nimic sa-i dau (ma asteptam la asta si oricum n-as prea fi vrut), decat in caz de febra peste 38 un antitermic, la noi este sub forma de picaturi Tylenol sau Tempra.
Acum asteptam sa se faca bine, deja noaptea (aproape) trecuta a dormit mai bine si nu a mai tusit atat de mult.
Sanatate le doresc la toti bebelusii !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by Luna1
Referitor la fenobarbital am mai auzit ca poate fi prescris in caz de icter puternic, personal nu i-as da, mi se pare un medicament prea puternic insa cel mai bine asteapta si parerea Anyei (adica a mamicii ei).
Multumesc frumos pt raspuns, Luna si felicitari pt reusita cu botezul!
Mami de Dani (1 august 2007)
first_carmen spune:
Buna fetele!
Sunt pe cale sa racesc ... am fost ieri afara si se pare ca numai un tricou nu mi-a fost de ajuns . acum muncesc si stranut , nu f des dar se pare ca m-a prins flama. bebeii mei stranuta si fonfaie in limitele normale , ca pina acum. Dar ce ziceti sa le dau ceva preventiv? Stefan e mai agitat in perioada asta ... Vorbeau sunflower1979 si Anya20 despre oscoli... sa mai astept ...?
In paranteza fie spus mi-a venit problema lunara ... (eu nu mai alaptez)
Intrebare: Stefan are 62 de cm la 2 luni. Este prea inalt la virsta asta? Adica se lungeste prea repede? ... si eu la vremea mea zicea ceva de o crestere prea rapida.Am 1,85 cm. Sa-i trebuiasca ceva vitamine in plus ... calciu chestii de-astea?
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
http://www.dropshots.com/first_carmen#albums/Luna%20a%20treia
mamii spune:
firstcarmen poti sa ii dai oscilo..si poti lua si tu!Iar ca inaltime si bblul meu avea la 2 luni 63 de cm :)
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
olguttza spune:
neatza! (ca scrisei mesaju atunci)
am fost si noi ieri la controlu de 3 luni fara 3 zile. gāza mea are 7,1 kg si 62 cm! ca de obicei, creste mai mult in lat decat in lung... ni s-a dat trimitere la Grigore Alexandrescu pt. o eco la shold, ca sa ne linistim in privinta picioarelor. imi poate recomanda cineva un ortoped bun acolo? sau e cazul sa incerc sa ajung la dr. Pesamosca, la Budimex? pediatra mi-a spus ca la Gr. Alexandrescu sunt 2 medici, amandoi la fel de buni, am uitat cum ii cheama...am discutat si despre diversificare, o continuam cu morcov. si fii'mea a tusit cateva zile sapt. trecuta, tot ca un om mare, fara febra sau alte semne de raceala; si asa cum a inceput, asa s-a si sfarsit, brusc, fara vreun tratament, dar ne-a descoperit o umbra de rosu-n gat si avem de luat nurofen.
Luna, felicitari pt. aranjatul botezului! pe mine m-a batut gandu, la un moment dat, sa trec la catolici, dupa ce asistasem la o slujba de Paste la ei si mi-a placut teribil; da mi-a trecut, pt. ca imi displace ideea de biserica-institutie, si consider ca cine crede in Dumnezeu crede oricum si oriunde, neconditionat, nu neaparat in fata vreunui altar.
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
fianna spune:
Carmen, si baiatul meu la 2 luni are 63 cm. Nu cred ca e cazul sa ne facem probleme. Eu deja il vad voleibalist!
fianna Matthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
www.flickr.com/photos/14295400@N03/1456592435/
ghinetz spune:
Azi dau eu cafeaua. Sunt matinala. Mi-au plecat baietii la scoli/gradinite - cei mari. Am ramas numai cu unul. Si cu muuuulta treaba de facut. Si cu 0 chef de munca. Cred ca ma paste o raceala. Nu stiu ce am, ca abia ce terminasem cu una. Acum alta?! O sa va las voua cafeau si eu fug sa fac un ceai fierbinte. Si sa iau un paracetamol. Desi iau in continuare Elevit - ei, mai uit eu uneori - ma simt fff slabita. Nici pofta de mancare n-am. Adica....as manca, mi-e foame, dar nimic nu-mi place.
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
ghinetz spune:
Aseara, gandindu-ma la problema mea - Stefan nu vrea sub nici o forma sa manance la gradi, moment in care am constientizat, pentru a multa oara, ca l-am obisnuit doar cu anumite mancaruri, f putine de altfel - mi-a trecut asa, prin cap, cum sa fac ca la Victor sa nu mai repet greseala. E drept, cat era mic si Stefan manca de toate, f bine. Dupa o amigdalita severa insa a devenit un mofturos. Deci, la Victor nu vreau sa se mai repete. Si unde credeti ca am gasit salvarea? La voi!!!! Am rasuflat usurata gandindu-ma ca o sa am cu cine sa ma sfatuiesc ce si cum sa-i dau sa manance, ca o sa-mi spuneti voi retete si ce anume are voie si nu.
Ca ma gandesc ca atunci cand am inceput diversificarea la Stefan, desi stiam ca NU gluten si cautam cereale doar de orez, ii dadeam fara probleme mar cu biscuiti . Daca "asa ati crescut si voi, si toti copiii, cu mar cu biscuiti" - asta mi se spunea. Acum nu mai vreau sa gresesc. Dar nici sa fiu prea tematoare sa-i dau ceva nou. Asa ca...of, ce bine ca sunteti aici!!!
- si tot cred ca niciodata n-am sa pot face un buchet suficient de mare
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"