Strumfi de iulie-august 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

neata si de la noi. pitica doarme de ieri de pe la 7, cu o pauza de papa pe la 2 si una pe la 7. sa nu ne fie de deochi. ca nu degeaba nu doarme ea ziua deloc.

fianna, eu o iau aproape in fiecare zi pe londra cu carutul....ca de ajuns ajungem fie doar pe stradute, fie in kiseleff, fie cine stie pe unde, la farmacie la dorobanti. chiar suntem vecine. putem sa ne vedem oricand.

monicabo, nici pe tine nu te-am uitat. poate mergem toate 3 in parc. fianna, ce zici?

fetele, am si eu 2 intebari:

1. cam cand ar trebui sa imi vina menstruatia?
2. cum fac sa congelez laptic? in ce pun? eu in general am produse avent. se tine lapticul in biberoane? daca da, exista vreun capac care se pune, sau cu tetina cu tot? sau trebuie sa iau recipiente din alea de stocare speciale? voi in ce congelati laptele?

noi nu am facut botezul, nu gasim nici restaurant prin zona cu preturi normale, si nu vrem sa ne incurcam cu un super botez cu meniu de nunta, ca nu mai vine lumea. asa ca, asteptam sa gasim restaurant. mai greu cu timpul necesar pentru cautare.

va pup dulce

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

www.flickr.com/photos/13757856@N04/sets/72157602056713130/detail/" target="_blank">broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

alina.a, hai, asteptam propuneri de subiecte pentru azi.

Oana, Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

off fetele va pupam si noii
Am gasit restaurant pentru botez...si ca si luna facem pe 4 noiembrie!

aylin am gasit eu un restaurant pe la voi pe acolo... nu stiu ce preturi au dar e micut si foarte dragut!Daca vrei informatii da.mi pm

Care a fost ce.a mai marfa vacanta??Anul trecut cu prietenii la sinaia m.am distrat de minune.Unde ash vrea sa ajung..pai in multe locuri dar e timp:londra,paris,barcelona,grecia, dubai si in toata romania!

noi suntem bine relativ...dar cu aceleasi probleme ne omoara cachitzu asta...

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

buna dimineata!
am si eu o intrebare pt Jadi, anya sau mamicile care stiu. cum se da osciloccinum? cat de des, caci metoda de dizolvare a jumatate de doza in 2 ml apa intr-o seringa am inteles-o. se da mai des de o data pe saptamana? baietelul meu e mai fornait decat de obicei, se aude cum fac mucisorii, desi in nas nu se vede nimic si stranuta mai des decat de obicei. n-as vrea sa se agraveze si m-am gandit sa-i dau oscilo. dar cum si ce altceva as putea sa mai fac? trece de la sine? denis are 2 luni.
va multumesc pt raspunsuri si va doresc sanatate la copilasi- strumfi.

Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/sets/72157601897217312/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by Luna1

L-am sunat pe al meu si i-am zis ca atat ii trebuie sa faca vreo gluma proasta luni, ca eu ma chinui sa fac copilul catolic.

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Cristina, eu i-am dat lui dodo jumatate de doza de cate 2 ori pe zi timp de 3 zile cand am crezut ca se declanseaza raceala. Pentru formarea imunitatii, poti sa ii dai o doza pe saptamana, eu asa am zis ca fac dar uite ca nu m-am tinut de cuvant! Daca deja este racit, ii curg mucii sau cine stie ce alte simptome, e tardiv sa mai administrezi asa ceva, totul trebuie facut la debut!

Eu i-am facut aerosoli celui mic cu ser fiziologic si am insistat si cu pusul de ser in nas (m-am desteptat si eu tarziu, apa de mare fiind pulverizata nu ajuta atat de mult cat serul in sine, cate 1 ml in fiecare nara). Are o perioada de tuse mai acuta imediat dupa aerosoli si ser in nasuc dar dupa ce o perioada se linisteste. Si l-am pus si pe burta si vad ca au inceput sa apara mucii la suprafata. aveam o problema cu pusul pe burta, isi gasea degetul si se termina stimularea dar m-a invatat Alina sa ii bag mainile sub piept si pana si le trage de acolo, sta cu capul ridicat un pic!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by sunflower1979

buna dimineata!
am si eu o intrebare pt Jadi, anya sau mamicile care stiu. cum se da osciloccinum? cat de des, caci metoda de dizolvare a jumatate de doza in 2 ml apa intr-o seringa am inteles-o. se da mai des de o data pe saptamana? baietelul meu e mai fornait decat de obicei, se aude cum fac mucisorii, desi in nas nu se vede nimic si stranuta mai des decat de obicei. n-as vrea sa se agraveze si m-am gandit sa-i dau oscilo. dar cum si ce altceva as putea sa mai fac? trece de la sine? denis are 2 luni.
va multumesc pt raspunsuri si va doresc sanatate la copilasi- strumfi.

Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/sets/72157601897217312/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)

daca vezi ca "incepe sa raceasca', sa ma exprim asa, adica la debutul bolii, poti incepe cu oscilo, chiar de 2-3 ori pe zi. dizolva un flacon intr-o seringa de 10 ml si ii dai din ea de 4 ori, adica 2,5ml odata. poti s-o imparti si la 6, daca bb este asa de mic si ii dai fix 2 zile din cei 10 ml. se administeaza cateva zile, 3-4, in functie de simptome.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

E mai bine oscillo decat supozitare cu paracetamol? Eu sunt pro remedii naturiste si homeopate, dar doctorii mei mi-au recomandat supozitoarele cu paracetamol, vit C natural si chiar panadol. Nu i-am dat nimic inca. Nici macar apa in nas nu-i pun decat in situatii extreme.

Stiu ca s-a mai discutat dar nu mai stiu unde si nu apare in blog despre Calciu. Cica sa-i dau 10 zile calciu preventiv, ca sa nu faca rahitism. La cat lapte beau eu ar trebui sa aiba calciu cat cuprinde din lapticul de la mine. Are rost sa-i mai dau si suplimentar in conditiile in care e sanatos si nu are nici un semn de rahitism? Stiu ca mai bine previi decat sa vindeci dar si calciul asta in cantitate prea mare nu are alte efecte neasteptate?

fianna Matthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER

www.flickr.com/photos/14295400@N03/1456592435/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu stiu ca pentru rahistism se da obligatoriu vitamina D3 sau vigantol cum se gaseste la noi in farmacii. De calciu o sa ne zica Alina!

Editez: obligatoriu in RO, fiecare tara e cu specificul sau!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

aylin, si eu mai ies si prin parcul kiseleff
Noi am facut botezul pe 23 sept (avea fetita aproape 2 luni si jumatate). Ca "petrecere" de dupa, de fapt nu a fost petrecere, a fost o masa in grupa restrans (vreo 18-20 de persoane - parinti, nasi, prieteni apropiati). Am facut o rezervare cu o saptamana inainte la "La mama" din Romana, in spatele magazinului Eva. SI a fost ok. Meniul nu a fost gen nunta, am comandat noi niste platouri cu gustari, ca venea luma infometata, si pe urma mancare, bautura, desert am lasat la alegere.

Cu menstruatia, eu de ex am avut o mica menstra (inca mai aveam mici scurgeri de dupa sarcina - lohii, dar in cantitate mult mai mica decat imediat dupa nastere) dar am avut si o sangerare, deci cred ca a fost menstra. Asta a fost cam la 7 saptamani de la nastere. Pe urma nu am mai avut. Oricum am inteles ca o perioada ciclul va fi mai haotic pana se stabilizeaza. Am auzit si de fete carora primul ciclu se le vine dupa 6 luni, sau ca al doilea ciclu vine la distanta mare dupa primul...

Mergi la inceput