*Bucurii de sept-oct 2006 (84) - La multi ani! *

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Buna dimineatza!

Mirabela, saru'mana de cafea si praji! eu le vreau pe amandoua! cafea daca mai este in portie dubla ca mi-s zombi azi! ieri l-a pranz m-au anuntat ca azi trebuie sa dau un test la ora 14! tineti-mi pumnii! asa ca azi-nopate si in continuare o sa bag ca ninja!

am citit asa printre randuri ultimele pagini din lipsa de timp! asa ca o sa raspund pe scur la ce mi-a ramas in cap!

- referitor la ou, eu nu i-am dat niciodata pana acum in amestec cu carne! dar de la varsta asta nu cred ca ar fi asa mare o problema mai ales daca cantitatea este rezonabila!

- cu sarea daca ii fac doar pt el nu-i pun! in a noastra pun putin si daca nu am timp s afac si pt el ii dau de a nostra, deci cu sare!

- din pacate fructele si legumele sunt intradevar pline de hormoni! o s aintru poate in detalii cand o s ama timp, dar va spun din suflet feritiva de acei struguri de masa mari care nu au samburi! colega mea de birou isi face doctoratul studiind acesti struguri! sunt plini de hormoni! in locul unde ar trebui s afie samburi sunt niste casutze sua nu stiu cum sa explic si ea ia probe de acolo si analizeaza! nu mai zic de asa zisele produse bio (alta colega) care a ramas socata cand a descoperit ac de fapt la acestea se folosesc substantze care inca nu sunt incluse pe lista chimicalelor folosite la legumele normale! deci s-ar putea sa aflam peste 5 ani s azic ca de fapt si aceste legume, fructe numai bio nu sunt! oricum feritiva de legumele si fructele arata "anormal" ca sa zic asa!

- am intrat si noi in randul bucuriilor bolnave , cu muci, tuseste de se trezeste din somn, febra doar 38 deocamdata si asteptam s avedem cu evoluam!

revenim mai detaliat deseara probabil!

o zi buna!

Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Neata si trezireaaaaa,

Mira, ce buna cafea ai facut in dimineata asta !!!, iar de praji nu mai zic nimic

alexutza, multumim de intrebare , inca nu pot sa zic ca e mai bine pt ca eruptia e si mai urata mai ales pe fata, dar asta de la antibiotic (contine penicilina si e alergica si la asta).

Sephora, te inteleg perfect si eu sunt tare necajita cand nu papa. Are deja cateva zile bune de cand manaca 8-10 lingurite din mancare si apoi gata, dar probabil la ea e de la gat, alergie si dintisori, caci toate ne chinuie. Rbadare de fier si puterea sa treci peste mai usor. Pe mine, la inceput cand nu prea manca, ma apuca o stare de plans si nervi de nedescris. Pupacim frumuselul sa-i revina repede pofta de mancare.

tanima, bine ca ati scapat de fizioterapie! sa dea Domnul sa nu mai aveti nevoie.

alinamorostes, multumim de urarile de sanatate . In legatura cu accepatrea biberonului (poate mai tii minete) ca si Patri facea la fel pana in momentul in care am intarcat-o. NU l-a acceptat in prima zi, dar a doua zi l-a luat cu placere si spre surprinderea mea nu numai pe cel cu lapate, ci si pe cel cu ceiuc.

lili, tare de tot faza cu contaceptivele. Poate ar trebui sa incerc si eu, caci am cateva care ar avea nevoie.

mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna dimineata,

Noi suntem tot in convalescenta: Dudu mananca putin, eu incerc sa imi revin dupa starea de rau de acum 2 zile. tati si bona au diaree! In plus, Dudu se lupta si cu eruptie dentara, sau cel putin asa cred. Macar nu a mai facut febra in ultimele 24 de ore!

MamiLili, poti face perisoare din portia de carnita pt o zi si un galbenus. Iar din supica respectiva sa ii dai 2 zile. Noua asa ne-a spus pedoatra.

Alexutza, ca sa muti din punguta in urocultor, poti folosi o seringa sterila.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Daca femeile au la dispozitie numeroase metode pentru evitarea unei sarcini nedorite, nu acelasi lucru se poate spune si despre barbati. Cercetatorii americani au insa o veste buna pentru reprezentantii sexului tare. In curand, acestia vor avea noi metode de contraceptie, ce vor fi disponibile in urmatorii 5 - 10 ani. Deocamdata, nu intra inca in discutie administrarea unei pastile. Pentru inceput va fi vorba despre o injectie, care va fi administrata , cel mai probabil, lunar. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca absenta unei proteine din sperma soarecilor masculi reduce cu mult fertilitatea. Cercetatorii sustin ca aceasta descoperire poate conduce la fabricarea pastilelor contraceptive nehormonale pentru barbati, similare celor folosite in prezent de femei. Astfel, barbatii vor fi incantati sa afle ca viitoarea pilula are numeroase avantaje si nu afecteaza in niciun fel viata sexuala. Utilitatea sa este cu atat mai ridicata cu cat metodele de contraceptie pentru barbati sunt extrem de limitate in prezent. Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza ca pilula contraceptiva menita barbatilor nu ofera nicio protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Mi-l inchipui pe al meu consort cum isi face injectia lunara.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna dimineata.
MirabelaC, saru-mana pentru cafea si prajitura. Eu am gustat din ambele, nu te superi nu?

Fetelor, pe mine ma bate gandul din ce in ce mai mult sa ma mai apuc de o facultate...Nu stiu daca imi va folosi la ceva, dar simt efectiv nevoia sa mai fac ceva pe langa. Nu ca as avea timp de asa ceva, totusi...Fetele cu copii mici si studente in acelasi timp, cum v-ati descurcat? Ceva sfaturi?

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Starile de confuzie, durerile de cap sau pierderea inexplicabila in greutate pot fi semne de boala care nu trebuie trecute cu vederea. „Ignora durerea si poate va disparea". Aceasta este cea mai des intalnita reactie pe care fiecare dintre noi o are in fata unor simptome inexplicabile: dureri, ameteli sau indigestii, arata Daily Mail. Amanarea tratamentului sau chiar a vizitei la medic sunt solutii frecvent intalnite, deoarece oamenii considera ca o durere care nu persista nu indica o problema serioasa de sanatate. In timp ce unele simptome dispar cu timpul, altele reprezinta semnale de alarma ale organismului care ne avertizeaza ca trebuie sa ne prezentam de urgenta la medic.

1.Pierderi inexplicabile in greutate. Desi pierderea catorva kilograme poate parea o binecuvantare pentru persoanele supraponderale, aceasta este, in cele mai multe cazuri, semnul unor afectiuni cronice precum cancerul, infectiile sau depresia. O pierdere inexplicabila a 5% din greutatea corporala in decurs de o luna, sau a 10% din greutate intr-o perioada de 6-12 luni trebuie sa va atentioneze ca ceva nu este in regula cu sanatatea dumneavoastra.

2.Febra persistenta. O temperatura usor crescuta, 37,5 grade Celsius, fara un motiv anume, este normala si nu trebuie sa va alerteze. Insa in cazul in care temperatura ridicata persista mai mult de o saptamana, ea poate indica o infectie cronica, afectiuni mai usoare sau chiar existenta cancerului.

3.Schimbarea activi­tatii intestinale. Acesta este unul dintre semnele prezentei unei afectiuni precum inflamarea intestinelor sau cancer. Simptomele de la nivelul abdomenului, manifestate in mod repetat, precum ametelile, pierderea poftei de mancare, durerile abdominale, starile de voma fara motiv, sugereaza aparitia unor boli gastrointestinale precum ulcerul, cancerul sau infectiile.

4.Durerile la nivelul pieptului. Daca este o durere apasatoare resimtita in acelasi timp si la nivelul bratului sau al maxilarului, poate fi semnul unei afectiuni a inimii. Simptomele pot fi insotite si de dificultate in a respira.

5.Pierderea brusca a functiilor. Starile neasteptate de slabiciune la nivelul fetei, bratelor sau picioarelor, precum si problemele de vorbire si de vedere pot indica un atac cerebral sau un atac ischemic. In aceste situatii, tratamentul medical imediat este absolut necesar.

6.Stari de confuzie. Schimbarea felului in care o persoana se comporta in mod normal, pierderea orientarii, halucinatiile sunt semne ale unui nivel scazut al glicemiei, ale efectelor secundare cauzate de medicamente sau ale unor posibile leziuni la nivelul capului.

7.Pierderea respiratiei. Respiratia grea sau lipsa aerului po­a­te indica afectiu­ni pulmonare sau cardiace.

8.Dureri inexplicabile de cap. Apar mai ales la persoanele de peste 50 de ani. Daca sunt insotite de febra, intepenirea gatului, probleme de vedere sau vorbire, pot semnala probleme cerebrale.

9.Probleme ale vederii. „Punctele luminoase" care ne apar in fata ochilor in situatia in care in mod normal nu avem probleme cu vederea pot semnala o detasare a retinei. Aceasta necesita o interventie chirurgicala.

10.Articulatii umflate si rosii. Poate fi vorba despre artrita sau infectii ale articulatiei, situatii in care este nevoie de tratament imediat.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Buna dimineata!
Mirabela, multumesc de tratatie, arata excelent prajitura!
Beatrix, sanatate multa si bafta la test!
Lexi, eu cred ca ai sa te descurci si cu facultatea pe lista ta de prioritati, succes! Important este sa fii hotarata!
Pupici lui Matti, sa-i revina apetitul si sa se faca bine!
Bisous, interesanta poveste ai, chiar frumoasa as putea spune!
Adriana, sanatate multa va doresc!
Sanatate bucuriilor bolnavioare Maria, Maya, Patri, Gabriel, David!
Alina, Tanima, Ramomar
Lili, dau un borcanel de zacusca pe ceva contraceptive, intentionez sa-mi deschid sera

Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput

beatrix, bafta multa azi la examen! Multa sanatate puiului mic!

Mira, intersante articole ne tot trimiti tu

Adriana, tare nasol ca v-ati imbolnavit toti. Refacere rapida si multa sanatate.

lexi, nu stiu ce sa zic, daca vrei sa mai faci o faculta siguri o sa poti, importanta e vointa si o sa iti faci timp de toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Fetelor, in week-end va las, a murit bunica mea si merg la inmormantare.

Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput

off, xandrutza, Sincere Condoleante si D-zeu sa o odihneasca in pace!

Mergi la inceput