Strumfi de iulie-august 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 6
claucia spune:
Buna ziua la toata lumea,
Dragelor, gauri in urechi la Medlife recomand cu toata inima. Bebelutza mea a tras un strigat si a tacut dupa fiecare urechiusa gaurita. Foarte buna manevra cu pistolul si cu cercelusii medicinali.
Luna, si eu ma gandeam ca o sa o doara dupa aceea, cateva zile macar, ei bine, nu a durut-o deloc, nici cand ii dadeam sa pape si statea cu urechea indoita pe mana mea .
Cat despre a o lasa sa decida ea...si eu m-am gandit, insa mie nu mi-a facut mama cand eram mica pentru ca se gandea ca o sa ma doara (mama nu are nici acum gauri in urechi) si am facut la 12 ani. M-a durut tare, si i-am intrebat de ce nu mi-au facut si mie atunci cand eram mica, sa am si eu ca toti copiii si sa nu mai stiu de durere.
Plus ca acum am parul lung lung si cret iar cand eram mica, bunicul meu tot timpul vroia sa ma tunda scurt, baieteste, ca sa fie parul sanatos. Si fara cercei, nu va spun ce amarata eram cand imi spuneau "vaaai, ce baietel frumos si cret!' si eu eram suparata ca vroiam sa fiu cu cercelusi ca toate fetitele. Si clipsuri la scoala nu prea Iar daca nu o vrea cercei, sanu poarte.
Si eu ii voi da suc de mere peste 2 saptamani, in loc de 6 saptamani cum mi s-a recomandat, am ales sa ii dau la 3 luni. Insa sora mea (medic chirurg ORL ce-i drept) ii da bebelushului ei de la 6 saptamani si bebe nu are nici colici, e bine, curba de crestere e perfecta, bebe e vesel si nu il doare burtica. In fine, Olguta imi place cum ai scris.
Insa eu nu i-as da atata mancare bebelushei, eu ii dau 120 ml la minimum 3 ore, iar acum mananca la 4 ore si jumatate. Noaptea doarme cam 5 ore si jumatate sau 6. Daca e mai fomista ea, incearca sa ii mai dai ceai dupa o jumatate de ora de la masa, mai plimb-o, mai joaca-te cu ea, ce sa zic, daca cere din ce in ce mai mult? E o scumpa, am vazut pozele!
Va pup tare tare.
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
Poze cu printesa mea www.flickr.com/photos/13994486@N00/show/" target="_blank">Alessia
olguttza spune:
si io am probleme cu spatele inca de cand eram gravida; atunci, puneam durerile pe seama greutatii (20 kile in plus), acuma insa nu stiu...or fi muschii, care nu-si mai revin, habar n-am, da mi-e din ce in ce mai greu s-o tin in brate sau sa ma aplec sa-i fac baitza. am incercat masaj cu ulei de bebelusi, a mers de cateva ori, ma simteam ca noua a doua zi, da acu nu mai merge. de la jumate in jos, pana la noada, parca ma taie cu fierastrau'...noaptea ma lasa doar daca ma infasor bine de tot de la mijloc in jos.
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
mamii spune:
mychyduta ..chestie deaia de atarnat la patul bblului se gaseshte in chicco si toaet magazinele de copii.Aici se gaseshte si in carrefour la departamentul de jucarii nushu daca se gaseshte si la noi!
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
lorinaoo1 spune:
Ioana ne fu dor de voi. Tin pumnii ca Smarandita sa se faca bine cu inimioara, nu prea stiu multe despre asta, deci nu pot decat sa va incurajez. Eu stiu sigur ca va fi bine
Oanabbb chiar ma gandeam sapt trecuta la tine. Ne rugam la DD sa decurga operatia f bine si bebe sa se recupereze repede. Mult curaj si
Oana (Ghinetz) unde ai disparut? Ti-ai mutat domiciliul in Copou?
Lia cum te mai descurci cu sanul indaratnic? Ai fost la medic? Si pe mine m-a ajutat o asistenta de la copii in spital sa imi desfund canalele, altfel era jale. Apoi m-am mai confruntat si acasa cu un episod dar s-a rezolvat cu comprese/dusuri cu apa calda si masaj dinspre baza sanului spre areola. A fost cam dureros, dar am scapat de mastita. Aveam niste noduri tari la fiecare san care se incapatanau sa dispara. Un pont bun - daca faci dus cald, incearca sa stai putin aplecata a.i. sanul sa "atarne", astfel iese lapticul mai usor. Sanatate si
Noi azi am fost la vaccinat si vad ca bebita mea nu pare afectata. E cuminte (Karli, vezi, m-am conformat, nu-mi mai "torn" cupilu' pe forum , ce e drept, chiar s-a mai linistit si plange mai putin ) si acu face nani. Noi am cumparat Infanrix hexa, ca tot intreba cineva.
Si noi vrem sa facem sapt asta gauri pt cercelusi, ca i-a luat nasa niste cercelusi de-mi vine sa-i port eu . Dar nu prea stiu daca trebuie sa-i punem mai intai de cei medicinali sau i-i putem pune direct pe cei de aur?
Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)
Nonna76 spune:
quote:
si io am probleme cu spatele inca de cand eram gravida; atunci, puneam durerile pe seama greutatii (20 kile in plus), acuma insa nu stiu.
Inseamna ca si eu tot pe baza greutatii pot sa le pun caci majoritatea din cele 20 kg puse in sarcina sunt bine merci.
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
claucia spune:
Lorina, daca ii faci cu ac nu stiu ce i se pune intai...ata?
Daca faci gaurele cu pistol si cercelusi medicinali "impuscati" direct, sta cu ei o luna, dupa care ii schimbi tu cu ai tai.
Mie imi place cum ii stau mandrei mele si cercelusii medicinali, poti alege, au cu pietricica divers colorata sau cu floricica. Eu am cu pietricica alba. Dar abia astept sa ii pun pe ai mei, adica ai ei, , avem 3 perechi micute si frumoase de bebe.
Pup
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
Poze cu printesa mea www.flickr.com/photos/13994486@N00/show/" target="_blank">Alessia
olguttza spune:
caruselu merge, de regula, la patuturile de lemn, care au gratii, pt. ca are un sistem de prindere p-un batz, ca sa zic asa. noi i l-am cumparat inainte sa luam patutu, care e tzarc, si-am luat o mare tzeapa, ca n-am cum sa-l prind de niciun fel. se gasesc in carrefour, cora, sellgros, si-n magazinele de copii. ti-l dau p-al meu, daca vrei.
io vreau sa-i iau paturica d-aia cu jucarele, ca sa aiba o preocupare in timpu zilei, ca tare repede se plictiseste. inclusiv de mine.
Clau, ca nu ma asteptam la vreo vorba buna p-aci! am incercat s-o ametesc altfel, sa-i iau mintea de la mancare, da n-am cu cine. Si Alessia ta e o dulce, sunt poze in care seamana cu fii'mea.
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
liadorian spune:
Salutare, fetelor! Sa nu va suparati pe mine daca nu raspund acum tuturor. Va tot citesc din umbra, fiindca sunt in continuare cam pleostita.
Andicu, Lavinia, Anto, Nikole, Luna, ! Aplic toate sfaturile voastre si astept sa vad ce se mai intampla. Se pare ca nu e mastita - slava Domnului! Trebuie insa desfundate urgent canalele alea si nici eu, nici Miruna n-am reusit sa facem mare lucur deocamdata, cu tot masajul, compresele calde etc. Caut acuma o pompa electrica, poate cine stie, in felul asta iesim din impas. Oricum, sunt cu moralul varza, fiecare zi care trece fara sa scap de galma aceea tare ma termina. Ma tem ca naiba sa nu patesc cine stie ce tampenie si sa trebuiasca sa renunt la alaptat. Asa ca de frica ii dau inainte cu masaj ,si alte comprese calde si tot asa. Am descoperit ca si Miruna accepta mai usor sanul acela daca alternez pozitia din care o alaptez - ba intinsa langa mine, ba din brate, ba eu aplecata deasupra ei etc. asa am facut-o sa suga aproape 20 de minute fara sa protesteze prea tare. Din pacate si fara sa rezolvam problema... Dar asta e, muncim amandoua sa fie bine!
Va pup pe toate! Sper sa nu imprastii pe aici samanta de depresie, ca tare rauy mi-ar parea!
Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)
Simo78 spune:
Lia nu te supara, dar printre metodele incercate de tine, nu am regasit si "mers la un medic"...ar trebui sa te vada cineva daca persista treaba aia, pana nu e prea tarziu.
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
Anya20 spune:
olgutta, imi place ca esti hotarata si ca ai argumente si iti spun ca respect lucrul asta. exact cum spunea luna, fiecare ia ce decizii considera pentru copilul lui, dupa ce a citit si s-a informat si odata ce le-a luat, nu mai priveste inapoi.
sunt de acord cu tine in ceea ce priveste medicamentele si as putea adauga aici si multitudinea de vaccinuri care se fac acum, unele chiar fara rost (parerea mea!). insa acestea nu au legatura cu diversificarea de care vorbeam. as mentiona doar, ca raspuns la intrebarea ta: da, eu citesc prospectele medicamentelor, stiu foarte bine ce contin , de aceea nici nu le recomand din prima. am scris de multe ori ca un copil care are colici poate bea litri de ceai sau lua zeci de picaturi, ca sunt apa de ploaie.
spuneam mai demult, pe cand eram gravidute, ca recomand ceaiul la sugari intr-un singur caz: atunci cand bb este alimentat artificial si este foarte mancacios, cerand mese dese, mai devreme de 2 ore si atunci cand creste foarte mult in greutate. este exact cazul fetitei tale, dupa cum descrii.
referitor la diversificarea precoce, nu sunt de acord, dar asta nu conteaza, pentru ca nu mi-ai cerut parerea. faci cum crezi. insa am vazut ca iti place sa te informezi, de aceea as adauga cateva lucruri.
- faptul ca un bebelus este diversificat la 4 saptamani, iar la varsta de 4 ani pare ok, nu inseamna ca este si va fi automat sanatos. o eventuala alergie poate aparea si mai tarziu si atunci nu stii cum sa-i dai de cap.
- sistemul digestiv al sugarilor nu este capabil sa digere decat lapte, pana dupa varsta de 4 luni. e de preferat un ceai care defapt e apa chioara, decat sucuri.(nu mai mentionez nimic despre tratamentele chimice pe care le sufera in zilele noastre fructele si legumele si cat de "sanatoase" sunt, pentru ca asta stim cu totii).
- gasesti informatii utile si clare in recomandarile FDA sau ale Academiei Americane de Pediatrie, sau chiar pe siturile din Marea Britanie. nicaieri n-ai sa vezi ca accepta diversificarea sub 4 luni, chiar si la copii alimentati artificial, din mult mai multe considerente decat cele expuse de mine pe aici. beneficiul unei amarate de vitamina C, utile pentru intarirea imunitatii este cu mult mai mic decat riscul diversificarii precoce.
sigur ca decizia ta e luata si faci cum crezi. eu combat aici diversificarea precoce nu pentru tine neaaparat, ci si pentru restul fetelor care aud pareri contradictorii. nu ma credeti pe mine...luati si cititi ce spun altii mult mai destepti si mai informati.