Strumfi de iulie-august 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 5
olguttza spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Tizo, eram sigura ca erai sigura ca ti-o iei.
quote:si cate vor!
Eu nu le-am gaurit urechile la fete; astept sa creasca mai mari, poate chiar atit de mari incit sa decida ele daca vor gauri in urechi au ba.
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by olguttza
1. fetita mea, daca nu doarme ziua atat cat trebuie, cere mancare la 2 ore! iar o portie de-a ei inseamna min. 220 ml si max. 300 ml. o las urland o ora, ca macar 3 ore sa treaca intre mese. vi sa pare normal s-o imbuib cu atata lapte, care nici n-apuca sa se digere? daca doarme insa, mananca la 4-5-6 ore, iar noaptea intervalul e si mai mare, de regula.
2. pe de alta parte: voi ati citit vreodata, pe prospecte, compozitia medicamentelor pt. copii? pt. ca io o citesc si ma-ngrozesc! sa luam picaturile anticolici, mai intai: in afara, chipurile, de bonisan, care cica-i 100% din plante, celelalte toate au coloranti, adica E-uri, si diversi indulcitori! de ce, atunci, sa nu-i dau copilului meu ceai anticolici, care macar stiu ca-i numa din ierburi?? in al doilea rand, calpolul: pe langa un nu stiu care E, mai contine si celebra guma xantan, cea care a iscat atata valva la danone - de ce numai la iaurt, nu stiu! ca sa nu mai spun ca zilele trecute am auzit despre un studiu din care reiesea ca atat acest calpol, cat si alte medicamente pt. copii, contin nu'sh ce substanta (chiar nu-mi vine acu) care, in timp, provoaca hiperactivitate! poate nu va spune nimic termenul asta, dar nepotelul meu de 9 ani are ADHD (copil foarte bolnavicios, de altfel) si credeti-ma ca nu e deloc usor! Edit, c-am gasit ce vreau sa spun: www.jurnalul.ro/articole/102197/pastilele-colorate-pot-fi-nocive" target="_blank">aici.
Inca o data, va spun toate astea nu ca sa iasa iar scantei pe aici, ci doar sa (ma) explic (desi nu stiu daca era imperios necesar) de ce vreau sa-mi cresc fetita cat mai sanatos posibil. prefer sa-si ia vitaminele care trebuie din fructe si sa-si imbunatateasca sistemul imunitar, dat fiind ca n-am putut-o alapta decat 6 sapt. mi-e de ajuns sa stiu ca si eu, si taica'su avem gene care ne ridica paru-n cap (un fel de "ereditate apasatoare", ca sa zic asa), asa ca macar sa incerc sa n-o mai expun si la altceva.
Nu stiu cat de inteleasa m-am facut, dar fiecare e liber sa faca ce vrea atata timp cat nu-i deranjeaza pe ceilalti.
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Eu nu sunt de partea nimanui, nu vreau sa te pun la colt pt ca sunt de conceptul ca fiecare trebuie sa faca ce e mai bine pentru copilul lui. Eu in primele sase saptamani de viata a lui Victor am fost ajutata de mama si am adoptat programul la trei ore chiar daca i se facea foame copilului mai devreme. Ii dadeam ceai ca cica il calma, colicii la fel ii combateam cu Sab Simplex si alte minuni dar nu vedeam mari imbunatatiri, cred ca il dadeam mai mult pentru confortul nostru psihic "ca i-am facut ceva baiatului sa nu mai planga". Chiar inainte sa plece mama am avut o discutie cu Valen la telefon si ea mi-a zis ca-i da sa manance lui Ines la cerere si chiar daca mananca mai des de trei ore nu-i nici o problema.
Si am zis sa incerc, mai rau nu putea fi ! Primele doua zile a fost mai greu (sugea aproape non-stop) dar apoi singur s-a reglat. Chiar daca suge in continuare foarte des, intre 2 si 3 ore, isi regleaza singur cantitatea pe care o ia. Si inca un lucru, nu stiu daca a fost coincidenta sau nu, cand am schimbat metoda de la program fix la cerere, simultan si cu oprirea ceaiului si a medicamentelor de colici, au incetat durerile de burtica (iar eu am incetat sa cred ca erau colici).
Nu stiu daca dandu-i suc de mere ii imbunatatesti sistemul imunitar dar cred ca ii face mai multe gaze la burtica decat laptele. Nu vreau sa-ti dau sfaturi dar poate e mai bine sa-ti "citesti" copilul decat diferite surse media (de cele mai multe ori sunt contrariante).
Succes !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Nonna76 spune:
Eu nu ma bag un discutia cu diversificarea,atita timp cit ne putem informa ,fiecare face cum crede(din pacate riscurile sunt asupra lui bebe nu a noastra-deci nu ni le asumam).
Eu vreau sa va rog ceva: invatati-ma si pe mine o metoda sa tin copilul in landou ca ma cocoseaza de spate in marsupiu.
Ma doare spatele ceva de speriat,in landou plinge ca e singur si nu ma simte aproape (in patut totusi sta chiar si atunci cind e treaz dar nu f mult).Ma gindeam sa-i cumpar un carut f. mic in care sa stea mai inghesuit asa cum e in marsupiu.
Chiar nu stiu ce sa fac si nu mai pot,acum astept sotul la 4 sa iesim afara,dar eu sunt plimbareata de fel si as vrea si in timpul zilei.
Oana(ghinetz) nu te-am mai auzit de mult.
http://community.webshots.com/user/Nonna0223
Monica ,mami fericita de Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
olguttza spune:
Diana, intotdeauna i-am dat sa manance cand si cat cerea, chiar daca in prima sapt de viata lua 170 ml/masa! programul si-l facuse singura, inclusiv cand o alaptam, si niciodata nu se satura cu ce lua de la mine - mentionez asta, pt. ca, dandu-i biberon acum, stiu foarte bine cat mananca la o masa. am specificat in mesajul anterior care-i sunt cantitatile. nu pot sa-i dau cate 300 ml la doua ore, nu-ti dai seama?? ce sa mai reglez, cand si atunci cand o pun la ragait (din 40 in 40 de ml) urla ca din gura de sarpe dupa biberon???
sunt constienta ca e foarte lacoma si din cauza asta inghite foarte mult aer, pe care nu-l elimina in intregime prin partzuri si ragait. asa cum bea laptele, asa bea si sucul, deci tot aia-mi e.
cat despre sursele media, stiu ca nu sunt intotdeauna cele mai bune, insa cand am si un exemplu real mi-e greu sa ma mai indoiesc de ele.
5.07.07
olguttza spune:
quote:
Originally posted by Nonna76
Eu nu ma bag un discutia cu diversificarea,atita timp cit ne putem informa ,fiecare face cum crede(din pacate riscurile sunt asupra lui bebe nu a noastra-deci nu ni le asumam).
bine-nteles ca-mi asum riscurile, ca doar n-o sa traga altcineva cu copilul in afara de mine, daca, Doamne fereste, pateste ceva!
quote:
Eu vreau sa va rog ceva: invatati-ma si pe mine o metoda sa tin copilul in landou ca ma cocoseaza de spate in marsupiu.
Ma doare spatele ceva de speriat,in landou plinge ca e singur si nu ma simte aproape (in patut totusi sta chiar si atunci cind e treaz dar nu f mult).Ma gindeam sa-i cumpar un carut f. mic in care sa stea mai inghesuit asa cum e in marsupiu.
Chiar nu stiu ce sa fac si nu mai pot,acum astept sotul la 4 sa iesim afara,dar eu sunt plimbareata de fel si as vrea si in timpul zilei.
eu o tin in landou in pozitia intermediara, adica semi-ridicat, astfel incat sa poata vedea in jur. este extrem de curioasa si urla din toti rarunchii daca e la orizontala.
5.07.07
madabout2003 spune:
Si eu vreau sa ii fac pasaport individual lui Emily, pentru ca o sa ii fac pasaport frantuzesc si eu inca nu am nationalitatea si apoi aici pasaporul e gratis pana la 15 ani, asa ca..
Anto, Luna m_am uitat aseara pentru bilete, pentru weekendul 19 ianuarie si eu pot sa vin! Si cred ca o sa stau si o noapte, si o sa vin cu consortul! Am si gasit un hotel cu 50 de euro pe noapte cat de cat in centru! Asa ca daca puteti si voi ar trebui sa rezervam de acum biletele pentru ca e mai ieftin!
Gaurelele si eu o sa le fac in Romania dar nu stiu inca unde, cum, vad eu acolo!
MADA mamica de Emily 07/08/07
www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea
Nonna76 spune:
quote:
eu o tin in landou in pozitia intermediara, adica semi-ridicat, astfel incat sa poata vedea in jur. este extrem de curioasa si urla din toti rarunchii daca e la orizontala.
Am incercat si nu merge,tot plinge.Mai sus nu-l pot ridica ,e mic.
Mai pateste cineva ca mine?
mychydutza spune:
fetelor care "experimentati" dureri de spate , cu ce va dati?????? "Fastum gel" o fi bun? ca ma omoara coloana si trebuie sa fac ceva ca altfel n-o sa mai pot ridik copilu in brate.
Ioana imi place atitudinea ta ref la gauri in urechi. lasa fetele sa decida singure! superr!
ce vreme frumoasa! si eu astept sotzu sa iesim afara! uf!
mihaela
"unei femei ii trebuie 9 luni sa devina mama, si unei mame ii trebuie 9 luni sa redevina femeie"
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
www.flickr.com/photos/mychydutza/sets/72157601777053940/" target="_blank">poze bebe
Nonna76 spune:
Si eu il las sa decida singur.
Deocamdata a decis ca nu vrea in carut.Eu insa as vrea sa-l pcalesc cumva.
mychydutza spune:
quote:
Originally posted by Nonna76quote:
Am incercat si nu merge,tot plinge.Mai sus nu-l pot ridica ,e mic.
Mai pateste cineva ca mine?
incearca si agata o jucarie colorata care sa se tot miste deasupra ai. poate ii capteaza atentia si tace.
apropos, oare unde as putea gasi un carusel(park asa ii zice)sa-l agat deasupra patului?????????ca sa aiba copilu la ce se uita. cred ca exista de cumparat separat de patut si sa se monteze cumva, nu??????????
mihaela
"unei femei ii trebuie 9 luni sa devina mama, si unei mame ii trebuie 9 luni sa redevina femeie"
www.flickr.com/photos/mychydutza/1380165427/in/set-72157602003316854/" target="_blank">BEBE PRODIGY
www.flickr.com/photos/mychydutza/sets/72157601777053940/" target="_blank">poze bebe