Comori de nov-dec 04 (156)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Doamne ce iubarete sunt surioarele fetitele ochioase si frumoase

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata!
Otilia,bine ai venit!Oare reusim sa ne vedem?cat stati pe aici?
Onitza,felicitari ptr.gradinita!Sa va mearga bine si cat mai putine episoade de boala.
Paxela,felicitari!La mai multe astfel de reusite.
Noi in we am fost la Pitesti,Mariuca s-a jucat cu verisorul ei,a primit iar tone de jucarii...off,e bolnava fata asta dupa jucarii.Am lasat-o acolo pana vineri.Nu mai pot de dorul ei...dar trebuia.Vineri o aduc ca in we avem 2 petrecri de pitici.
Pupici

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Cici draga, a fost o placere sa-ti vad pozele de la petrecere... suneti grozavi!
Tu esti incredibil de frumoasa dupa 2 nasteri... cum Doamne reusesti sa slabesti asa la 1 and de la nastere?
Super toate toaletele si de balerine si cea a Adei...le-am admirat in detaliu.
Am vazut si fam. Marinescu, la fel de frumosi, Adrian incepe sa semene binisor cu Alex.
Alex... ce mare e mey, Andra, mey...zici ca indata e scolar! Si frumoooosss...
Felicitari lui Adrian pentru mersul de-a busilea!

Ti-am citit si postarile despre Florin... ce sa-i faci...asta e... nu-ti pot zice decat ca nu esti singura care te infrunti cu de-astea, desi evident nu te incalzeste cu absolut nimic.
Sigur ca sunt fete care au noroc de soti responsabili, intelegatori, de treaba, implicati... sunt fete care reusesc sa-i determine intr-un fel sau altul sa se responsabilizeze... sunt fete ca tine, si ca mine..... sunt fete care ajung sa divorteze intr-un final, ca nu mai suporta.
Nici eu nu-s genul care sa divortez.
Dar nu-mi mai vine sa fac copii. Din imaginea mea idilica despre one big happy family a ramas ceva ciuntat. Viata nu-i asa frumoasa pe cum ti-o imaginezi.
Am reusit sa ma imunizez oarecum la "absentza" lui...dar stiu sigur ca nu fac fata psihic la tot ce ar insemna un al 2-lea copil. Fiindca la fel de sigur stiu ca nu s-ar schimba nimic in atitudinea lui, pur si simplu sunt barbati care... asa cum zici, nu ar trebui si nu ar merita sa aiba copii.
Si la fel ca la tine, sunt chestiuni pe care nu le-am banuit inainte de-a avea copilul. Au fost ... surpriza! defapt cred ca are el intentii bune dar raman la faza de idee... cand sa puna in practica ceva, lenea, lipsa de chef sau hobby-urile lui isi spun cuvantul si sunt mult mai tentante decat chestiunile casei si ale copilului.
Am o lista intreaga cu lucruri pe care-ar trebui sa le faca in casa, dar din pacate nu pot bifa nici una ca facuta... din contra, tot mai adaug... si pana la urma ajung sa fac o criza de nervi.. il "amenintz" ca-l chem pe tata sa m-i le faca si atunci cu mare ciuda se apuca sa rezolve cate o chestiune de genul: schimb un bec ars. Nu ca i-ar fi rusine de tata, dar nu suporta sa-i minimalizez imaginea de "stalp al casei" .
Cand o aud pe soacra-mea... care tot la a doar intalnire ma "freaca" la cap cu asa-zisul "fratior pentru Iris" (de remarcat!... trebuie sa fie fratior fara doar si poate), imi vine sa-i spun frumusel in fatza ca ar fi trebuit sa-si educe copilul ce insemana FAMILIE, si apoi sa-mi programeze mie viatza.

So, din pacate cei mai multi soti sunt genul asta, comozi, relaxati... care n-ar lasa spre ex. TV-ul ca sa faca baitza de seara copilului. Doar sunt mame pentru asta.. si atat timp cat tu, Andra demonstrezi ca le poti duce pe toate, nu cred ca o sa se schimbe ceva vreodata.
Stii ce am incercat ultima data... nu am facut curat in casa 4 saptamani... puteti sa va imaginati ce era in casa???... se aduna praful pe la sipcile de la parchet deja... dupa ce-au trecut vreo 3 sapt. a remarcat si el ca e mizera casa..
Si-mi zice: Da' ... nu vezi ce e in casa?
I-am raspuns ca vad, dar nu pot sa fac curat, nu mai am timp fizic... dar daca ar plimba el fetitza si s-ar ocupa de ea dupa- amiaza... poate as putea face curat.
Asa ca a luat-o la plimbare pe Iris... ei doi...
Si n-a fost rau... s-au distrat. Pe turboIris o cunoaste tot parcul (bine, e si mic orasul..) asa ca sotzu' nu s-a plictisit.
A fost un mic succes... sper sa mai reusesc din cand in cand.

In rest, din 1 oct. sper sa incepem si noi gradinitza. E tot in renovari, dar macar o sa arate super-STAS. Desi, virusii o sa mishune oricat de noua si frumoasa ar fi, desigur... de asta mi-e tare groaza... de raceli si enterocolite...
Dar, nah.. trecem si peste astea.

Am uitat sa-i trimit un pupic special lui Vladutz si mamicii lui, n-am reusit, desi am vazut toate pozele de la mare, sa-i spun lui Aime, cat de maricel, frumusel si sugubatz s-a facut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by onitza

Buna dimineata!
Va dam si noi o veste: de maine, mergem la GRADINITA!!! am reusit in sfarsit, printr-o prietena f buna sa iau legatura cu o educatoare de la gradinita de care apartinem si care este situata la 5 min de blocul nostru. nici acum nu-mi vine sa cred!! am luptat si uite ca am reusit, nu m-am lasat! tanti care statea cu Paul dadea semne ca a obosit cu 2 copilasi , fapt pentru care am insistat mult cu gradinita. Am promisiunea de la mama, ca in cazul in care raceste rau si va fi pe antibiotic, vine ea, saraca, sa stea cu Paul 4-5 zile pana ii mai trece. Doamne ajuta sa se integreze bine, sa se acomodeze si sa fie ascultator! Sunt fff ocupata, e apropie venirea inspectiei la scoala si muncesc la planificari si la scheme de proiecte, imi ocupa tot timpul, plus ca trebuie sa mai citesc si din metodici.

PAXELA, felicitari lui Silviu!!!!!!!!!

MIRIA cum ai rezolvat cu gradi? o mai duci sau incerci la stat?

OTILIA cum e acasa?

TRY am resuit sa citesc f putin din ce ai scris, dar am cuprins un fragment in care esti nemultumita de neimplicarea tatalui in cresterea copiilor....uite inca un motiv pt care stau muuuuuuult pe ganduri cu bebe 2...sincer, nu cred ca o sa il mai fac, ma doare sufletul pt ca mi-l doresc, dar singura si cu sv, copii..stii prea bine, e greu....mi-e mie greu acum, cu unul, cand tb sa am organizez SINGURA , a fost si o perioada f aglomerata cu musafiri multi si pe banda, nu s-a implicat si s-a resimtit si la nervii mei....dar am de gand sa iau masuri, o sa facem un program pt sapt viitoare, fiecare cu responsabilitatile lui, vedem ce iese, nu se mai poate...ieri am vrut sa lucrez, nu m-am asezat bine la birou ca imi spune: "ia mai stais i tu cu paul", in ideea in care el statuse cu copilul ca eu sa fac mancare.... m-am intins, ideea era ca te inteleg cat de greu iti este, incearca sa ii dai cate o responsabilitate la inceput si pe parcurs poate vine de la sine, desi....n-am nici eu sperante sa imi zica intr-o buna zi: "Oana, vad ca te-ai apucat de planificari, dau eu cu aspiratorul???" eheeeeeee, ce bine ar fi!!!!!

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Onitza, la mine nu e atat problema ca ma simt neajutorata, de felul meu sunt de-aia cainoasa de trag la drum lung fara sa ma vait. Pe mine ma doare ca lipsa lui de implicare si de responsabilitate are efect asupra copiilor, nu asupra mea neaparat. El va fi exemplul masculin la noi in casa, fie ca-i place, fie ca nu. El e tatal copiilor si ca urmare va fi un model pentru ei. Nu vreau sa ajunga sa-l copieze ca adulti. Si acest dezechilibru de implicare si responsabilitati in casa nu poate avea nici un efect positiv asupra opticii pe care o vor dezvolta copii in viitor. Daca eu accept situatia asa cum e, mi-e teama ca ei sa nu inteleaga ca e normal ca o femeie sa faca toate astea si ei ca adulti sa pretinda la randul lor acelasi comportament din partea partenerelor lor. mama sotului meu a fost genul de femeie care le-a facut pe toate fara implicarea nici unui barbat din familie in treburile casnice si dovada: jumatatea mea mult timp a crezut ca e normal ca o femeie sa le faca pe toate, spunea ca o buan gospodina trebuie sa-si doreasca sa le faca pe toate si sa le faca cu placere, noroc ca dupa ceva ani de convietuire cu mine si dupa altii de experienta de viata si-a dat si el seama ca e nefiresc ce gandea (dar de aici pana la a se implica e cale lunga). Si uite-asa se poate repeta istoria. Si NU VREAU SA SE INTAMPLE lucrul asta. Tin foarte mult la asta. Cred de asta mi-e cel mai frica atunci cand ma tot iau de sot cu una sau alta.
Plus ca ma intriga genul asta de comportament cand te lasi pe-o ureche si nu te doare nici unde pt ca stii ca cineva acolo le face pe toate.

Bravo pt gradinita lui paul. Ma bucur ca i-ai gasit loc la gradi.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Dana, n-am sanse cu astfel de metode. Mama e la noi si acum ea mi-a luat locul cu toate, saraca: copiii, mancare, aspirator, calcat. Si reuseste sa le faca pe toate saraca si sa-i scoata si pe pitici de 2 ori/zi afara. Trebuie sa fiu doar eu cu el, adica sa nu mai fie nici un ajutor potential in casa astfel incat sa nu putem arunca sarcinile in spatele altcuiva. ori la noi prezenta maica-mii pe-aici o sa fie cam permanenta (cu ceva intreruperi) cel putin pana cand vor ajunge ambii baieti la scoala.
Plus ca acum cu basementul asta e un pic situatia diferita, nici eu nu ma prea pot implica mult cu copiii si mersul zilnic al casei, asta ca sa pot sa fac ceva cu taica-miu. Si de-acum urmeaza niste etape cand nu mai poti face nimic de unul singur, deci taica-miu o sa cam someze in cursul zilei pana venim noi de la servici, adica e absolut necesara implicarea noastra.

Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

buna fetelor,
va pup pe toate si pe copilashi siv a urez o saptamana minunata

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Andra, discutia asta despre 'sotz' cred ca-i interminabila... la mine cel putin.
Si al meu ar lasa totul pe seama mea si alor mei, ca tot suntem aici unii langa ceilalti... dar faza e ca mama nu a incurajat deloc ideea de a se ocupa de Iris si dupa-amiaza si in w-e... asa ca in general cam pe mine pica totul.
Ei nu pot nici atat cat mine sa inteleaga atitudinea lui "paralela" cu familia in proportie de 80%... ca sa nu generalizez, totusi.

Intr-un fel e bine ca ii ai pe ai tai sa te ajute cu casa si copii... dar inteleg si ceea ce te deranjeaza ref. la ce pot intelege copii din atitudinea tatalui.
Din pacate e binestiut ca-i tenteaza sa imite exact ceea ce nu trebuie. Tare ciudat, ca mintea lor inregistreaza cuvinte, atitudini... inca de pe acum... poate fi tardiv sa incerci tu sa le explici pe la 16 ani ca nu e bine cum face tata. Dar nici acum nu ai cum sa rezolvi nimic in sensul asta, si nici sa simta tensiune intre voi nu-i OK.

Si apropos de asta, de ceva vreme ma stradui f. tare sa nu-mi mai manifest nervii in prezentza lui Iris. Am vazut ca o afecteaza si m-am simtit extrem de vinovata. Asa ca repetoriul de acute il exersez doar cand suntem in masina si fara ea.

Mergi la inceput

Si eu am lasat-o mai moale cu certurile pt ca, asa cum am mentionat mai zilele trecute sunt in faza de acceptare a situatiei (la mine e grav cand ajung sa accept ceva pt ca inseaman sa nu mai lupt impotriva). Dar nu am renuntat de la a-i spune ce ma deranjeaza sau nu-mi palce. Numai ca acum numai el e cel care se infurie pt ca nu-i cade niciodata bine cand ii spun cum ar trebui sa procedeze sau ce sa faca. Am intrat asa un pci intr-o faza de mi-se-rupism si asta automat ma face sa nu ma mai enervez.
Ca tot v-am zis de faza cu dusul la culcare inainte de a se asigura ca si copiii lui sunt in patucurile lor, i-am spus a doua zi ca m-a deranjat si ca nu ma asteptam sa se duca sa se culce inaintea lor, ca macar din spirit de solidaritate ar fi trebuit sa ramana cu ei pana veneam eu din basement. Am stat tare mult pe ganduri daca sa-i mai spun/reprosez, insa intr-un final am decis sa-i spun cu riscul de-a isca o noua discutie, dar prefer sa fiu impacata ca-i spun si nu mai strang tot eu in mine sau sa trec cu vederea.
A doua zi a trebuit iar sa stau pana mai tarziu (9:30) si cand am venit am gasit copiii amandoi in patucurile lor, dusi de el. E un progres, oricum. Un mic comentariu tot am: pe alex l-a bagat in pat in hainele din casa (nu i-a dat pijamalele), fara sa-l spele pe dinti si nu l-a pus sa faca pisu' inainte de culcare si ca urmare a facut pisu pe jos in camera imediat ce s-a trezit (nu mai zic de dush inainte de culcare ca ar fi fost oricum prea mult). Iar adrian cand a vazut ca e pus la culcare fara baitza si sa primeasca tzitzi a plans pana am reusit sa fac si eu rapid un dush si sa ma duc la el. A adormit apoi ca un ingeras.
Dar macar ma bucur ca a facut efortul de a-i duce el la culcare, asa cum i-a dus.
Si parca si peste weekend si-a mai miscat fundu' un pic, dar oricum a fost multa treaba mai de barbati (de carat materiale de constructii).

Mey, v-am zis ca adrian zice papa? Cand l-am auzit pe sot laudandu-se la maica-sa ca zice tata si papa am zis ca iar fabuleaza (mea culpa), dar apoi l-am auzit ca zice intr-adevar papa. Dar zice cand e pus in highchair si asteapta sa vina maica-mea cu mancarea sa-i dea sa pape. E atat de dulce! Intital am zis ca e doar o intamplare, o coincidenta de sunete, dar a repetat de mai multe ori si la mai mult emese. Nu mai poate fi intamplare.

Mergi la inceput

wow...felicitari vorbaretzului adrian
chestia asta cu dusul la culcarica in hainutele de casa si fara baitza imi aminteste de o faza haioasa dintre alex si tati cand eu eram insarcinata cu ruxi si am avut probleme si tati a trebuit sa se ocupe de absolut tot in casa(spalat rufe, vase, curatenie, mancare, plimbat bb alex care avea aprox 3 ani)...asta pana a reusit sa ajunga mama la noi cam intr-o luna sa aibe ea grija de alex...asa...si...face alex kk(cu foarte putin timp inainte de baitza) si tati da sa-l stearga si sa-i traga pantalonashii(ce s-o fii gandit lasa ca oricum o sa-l spal in juma' de ora) ...eu eram in pat si numa' ce-l aud pe alex hei nefitzitule(nesimtitule) nu ma speli la ??? ca mami asa face

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata!
Monica,sa mori de ras...tare haios e Alex.
Cici,ce iubarte sunt fetele tale.
Mariuca e la bunici,totul e bine pana vorbeste cu mine.Aseara primul lucru mi-a spus'mami,vino sa ma iei'..mi s-a rupt sufletul.Desi acolo e iubita,inconjurata de copii..tot la mami vrea.Abia astept sa o iau vineri.Soacra-mea imi spune ca atunci cand nu ma aude,totul e OK.
Dana,Try,daca deschid discutia despre soti..scriu un capitol despre al meu.Cu mariuca a iesit afara cred ca de maxim 10 ori in 3 ani...si singur de curand.De spalat copil..nu se pune problema,numai cand am fost eu foarte bolnava m-a ajutat.In rest face treaba numai daca-l bat la cap(treaba insemnand nu curat sau cumparaturi,ci treburi care numai el le poate face,ca montatul unui dulap de ex.)...ma rog....asta e,desi imi vine sa mor..socrul meu e exasperant chiar in incercarea de a ajuta in casa!cu cine naiba seamana asta lenes?oricum si eu incerc sa nu mai ma cert cu el in prezenta Mariucai,ca am observat ca incepe si ea sa tipe,de obicei la el,sa-mi ia mie apararea.
Pupici

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput