Incalzirea globala - editie pasnica

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by conchita

mi se par glumite fara umor modelele alea pe calculator bazate pe niste fenomene aleatoare (=clima) din ultima suta de ani, cand varsta pamantului e ceva mai respectabila, iar omul-stie-tot nu are repere de comparatie sigure-sigure, ci doar ipoteze.

da poti sa exemplifici de ce sint glumite? ai vazut tu modelul...ai tu vreo competenta sa-ti dai cu parerea? ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:

mi se par glumite fara umor modelele alea pe calculator bazate pe niste fenomene aleatoare (=clima) din ultima suta de ani, cand varsta pamantului e ceva mai respectabila, iar omul-stie-tot nu are repere de comparatie sigure-sigure, ci doar ipoteze.

da poti sa exemplifici de ce sint glumite? ai vazut tu modelul...ai tu vreo competenta sa-ti dai cu parerea? ...

Guestus, tu tocmai ti-ai declinat competenta de a intelege raspunsurile, chiar si cand ti se deseneaza. explicatia e continuta de citatul pe care tu cu manuta ta l-ai dat. dar pot sa-ti dau un exemplu pe intelesul tau: un model pe calculator bazat pe evolutia ta la paralele pe dc de cand te stiu ar fi mai valid decat un model pe calculator bazat pe date culese doar in ultima suta de ani, considerand de cand e Guestus pe pamant si de cand e pamantul in univers. mai clar? nu. ok, sorry, te-am meditat deja de doo ori gratis.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Yo te intreb serios...tu scrii iar stupizenii si timpenii.
Spune de ce sint glumite modelele matematice folosite. Poti sa faci asta?

Mergi la inceput

quote:
un model pe calculator bazat pe evolutia ta la paralele pe dc de cand te stiu ar fi mai valid decat un model pe calculator bazat pe date culese doar in ultima suta de ani, considerand de cand e Guestus pe pamant si de cand e pamantul in univers. mai clar? nu. ok, sorry, te-am meditat deja de doo ori gratis.

[

stupizenii mai mari nici ca am citit pina acum.
poate la dabuleni la tine ai nevoie de date exacte incepind cu Isus...pt altii le ajung datele culese in ultima 100 pentru a simula urmatorii 30....mergi nene la culcare si nu te mai baga in discutii de matematica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
mi se par glumite fara umor modelele alea pe calculator bazate pe niste fenomene aleatoare (=clima) din ultima suta de ani,

Diferenta dintre clima si vreme se invata la Geografie Fizica in clasa a cincea. Adica pina la 12 ani.
Clima nu este aleatoare - daca vrei o demonstratie poti sa stai in tenesi la Polul Sud. Din 100 de incercari de'alungul a 100 de ani o sa mori de 100 de ori.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Incep sa inteleg de unde vine agresivitatea greenpeace
La mine la Dabuleni cand se valideaza un model teoretic vs date experimentale se compara mere cu mere, nu cai cu vaci a la domnu' Vucea.
Deci corect ar fi sa stai la Buc in tenesi pe 1 dec timp de 100 de ani si sa numeri daca in urmatoarea suta de ani mori de mai multe ori decat in ultima suta de ani.

Edit: o bere de la mine pt cine stie cine-i dl Vucea.

Mergi la inceput

Llaura, lasa-i, fie-ti mai degraba mila. manierele se invata pana la 7 ani, iar pentru logica au avut 12 clase la dispozitie. acum e prea tarziu pentru amandoua, e pierdere de vreme sa incerci.

p.s. salutari de la Domnul Vucea pentru toti blablademicienii.

Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Incep sa inteleg de unde vine agresivitatea greenpeace
La mine la Dabuleni cand se valideaza un model teoretic vs date experimentale se compara mere cu mere, nu cai cu vaci a la domnu' Vucea.

Laura dar cand apar p'afaristi care cred ca sistemele dinamice sint ceva intre EPS si ABS si'ti spun ca pentru a propaga un sistem de la t0 la t0+dt ai nevoie de starea sistemului la t0 - infinit nu te iriti?
Sau ca modelele de evolutie climatica sint "glumite fara umor" in conditiile in care habar n'ai ce sint coeficientii Lyapunov si care sint limitele predictibilitatii?
Ori cand spui ca nu ai date despre clima terestra mai vechi de 100 de ani in conditiile in care exista o disciplina numita paleo-climatologie.

Toata densitatea asta de aberatii inghesuite in mai putin de o fraza nu'ti produc nici macar o reactie de indignare? Nici macar traditionalul 'dar pe ce te bazezi?'

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
mi se par glumite fara umor modelele alea pe calculator bazate pe niste fenomene aleatoare (=clima) din ultima suta de ani,

Diferenta dintre clima si vreme se invata la Geografie Fizica in clasa a cincea. Adica pina la 12 ani.
Clima nu este aleatoare - daca vrei o demonstratie poti sa stai in tenesi la Polul Sud. Din 100 de incercari de'alungul a 100 de ani o sa mori de 100 de ori.

pana si fiica mamei omida respecta cu veneratie probabilitatea lui "daca x, atunci poate ca y". explica-i si sosiei tale, Guestus, ca clima nu evolueaza conform modelelor matematice, ci modelele matematice incearca sa prezica evolutia climei. prin urmare, un model matematic al climei pe urmatorii 30 de ani, ignorand milioane de ani lipsa in datele climatologiei, ramane ceea ce este, adica un joc de lopatele in nisip si-atat. respectabila incercare, desigur, dar nimic mai mult. altfel, tu acum ar trebui sa-ti faci testamentul, daca stii asa sigur ca crapam toti in 2012. paleo-climatologia nu stabileste, iarasi, nimic cu precizie in ce priveste evolutia climei in ultimele milioane de ani, ci doar isi da cu presupusul, ca de-aia se cheama disciplina stiintifica - pentru ca studiaza presupunand ca nu stie, ca daca ar fi stiut, n-ar mai fi studiat inca. iar tu trebuie sa stii asta cel mai bine, pentru ca cercetarea paleo se bazeaza pe structura scoartei terestre, care scoarta numai ca in prima zi de la formarea pamantului nu e.

un model matematic pe computer nu dicteaza nimic si nu garanteaza nimic, e doar o ipoteza de lucru - chiar autorii o spun, cu laudabila luciditate si cu autentic spirit stiintific.
daca tu halucinezi ca e mai mult de-atat, te desfid sa afirmi cu precizie matematica ciclul uraganelor pe urmatorii 10 ani. hai, ca nu-i greu, ai 16 academii gugalistice in ajutor si, presupun, un laptop la indemana. puah, stiinta lui fas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

conchita, daca n-ai fi scos enormitatea aia cu clima aleatoare as fi ramas cu impresia ca ai pus inadins chaos in versul citat, ceea ce ti-ar fi dat dreptul la o bila alba. Dar asa se vede de la o posta ca n-ai aflat ca random e una si chaotic e cu totul altceva. Cum de altfel salubrizarea este pentru tine tot aia cu ecologizarea.

Mergi la inceput