Incalzirea globala - editie pasnica
Raspunsuri - Pagina 3
capcaunul spune:
Ca sa fiu foarte clar:
- A strange cutiile de bere de pe munte sau a filtra reziduurile toxice ce se scurg intr-un rau este salubrizare.
- A interzice vanatul pe munte si pescuitul in rau, a scoate din peisaj amenajarile umane (sosele, parcari, garduri, conducte, baraje, diguri), a opri exploatarea economica de orice fel (cariere, sonde, mine, defrisari, irigatii, hidrocentrale), a limita accesul omului intr-un areal, pe scurt a lasa ecosistemul sa faca legea este ecologizare.
iileana spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Mai,uite ca nu mai gasesc sursa,sincer,nici n-am fost atenta....
Articolul a aparut pe mai multe bloguri, care indica urmatoarea sursa: http://www.canadplus.ro/moartea%20petrolului.htm
Am incredere in Capcaun, ca ne va spune tot ce trebuie sa stim despre aceasta sursa. El se pricepe la lucruri din astea.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Guestus spune:
Cred ca problema e ca si rezolvata. Se termina petrolul in citiva ani.. se termina si poluarea..si incepe racirea globala.
hai sa vedem cine deschide " racirea globala "
conchita spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Originally posted by conchita
de acord cu politicul. dar nu-s de acord ca nu se cunoaste la scara globala daca unii protejeaza mediul, iar altii nu. o fi US al doilea mare poluator, dar cred ca e pe primul loc la actiunile de protejare a mediului si la fata locului chiar se cunoaste. compara zecile de milioane de dolari din donatii publice care s-au bagat in reconstruirea ecologica a raului Truckee(in US) si deversarile de reziduuri toxice in Somes (Ro), dar si a gunoaielor menajere - ca sa dau numai un exemplu.
da ce legatura are cutia de bere aruncata pe munte sau in lac cu incalzirea globala? apare cuvintul "mediu"..."ecologie"..si gata..iese de o postare
sa desenez? deversarea gunoaielor menajere si a deseurilor chimice egal poluare. ambele distrug calitatea apei -> mor pestii -> se distruge microsistemul in zona respectiva, ca dispar si alte specii pe langa pesti. exemplul era dat si sa ilustreze atitudinea de doi lei fata de mediu a cetateanului de rand, pentru ca despre asta era vorba, cat de importanta este actiunea individuala, nu numai cea la scara politica. Guestus, hai ca e simplu, de la tine am pretentii sa nu-ti prinzi degetelele in dex cu confuzii hilare despre salubrizare vs. poluare. alta dovada despre rolul cetateanului roman (cam inexistent, vorba mea) e ca inca nu raspunde nimeni la intrebarea simpla: ce faceti voi pentru protectia mediului? vezi, tot la mine va e baza sa vin cu info. dar nu mai vin, ca am mai venit si a fost degeaba, lumea e mai interesata de discutii sterile despre foaie verde loboda, statul sa faca si sa dreaga, politicienii ar trebui sa, kyoto rulz, conspiratia mondiala a bubulilor, etc.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Guestus spune:
quote:
sa desenez? deversarea gunoaielor menajere si a deseurilor chimice egal poluare. ambele distrug calitatea apei -> mor pestii -> se distruge microsistemul in zona respectiva, ca dispar si alte specii pe langa pesti. exemplul era dat si sa ilustreze atitudinea de doi lei fata de mediu a cetateanului de rand, pentru ca despre asta era vorba, cat de importanta este actiunea individuala, nu numai cea la scara politica.
lasa nene prostiile cu pestii si dinozaurii care au disparut....spune aici cum se incalzeste planeta de la cutiile de bere aruncate in lac. asta e subiectul.
Da consumul de gas pe cap de om iti spune tie ceva despre actiunea individuala sau nu ...sau bush nu zice nimic de asa ceva?
Llaura spune:
quote:
de acord cu politicul. dar nu-s de acord ca nu se cunoaste la scara globala daca unii protejeaza mediul, iar altii nu. o fi US al doilea mare poluator, dar cred ca e pe primul loc la actiunile de protejare a mediului si la fata locului chiar se cunoaste
Pai orice traitor in Europa zilele astea trebuie sa fie 100% anti-american...e mai interesanta conspiratia, si-au daramat turnurile singuri, otravesc planeta, il fugaresc degeaba pe baiatul ala Ahmadinejad (simpatic foc de altfel) decat ce aberam noi pe aici, stai sa vezi ca gazeifica petrolul, pun de CO2 entrapment, tot orasul recicleaza, masini electrice, etc etc.
Problema incalzirii globale si-ar pierde mult din appeal fara dimenziunea anti-americana.
Parerea mea
capcaunul spune:
conchita, spune-mi te rog ce gasesti hilar in diferenta dintre salubrizare si ecologizare? [Vreau o discutie pasnica].
capcaunul spune:
Daca pe-aici, pe DC, nu s-a transat deocamdata daca ne vom praji sau, din contra, vom ingheta in secolul asta, conspiratia antiamericana a climatologilor americani a decretat deja ca www.cnn.com/2007/TECH/science/09/24/rising.seas.ap/index.html#cnnSTCText" target="_blank">US intra la apa (dolarul a intrat deja ). Exista doar ceva nepotriviri in privinta stabilirii exact-exact a zilei cand Wall Street se va redenumi Water Street. Unii zic ca peste 50 de ani, altii peste 100, cativa peste 150.
Antiamericani inraiti climatologii astia, cred c-au pierdut la bursa de-i tot canta prohodul celebrei strazi.
Even John Christy at the University of Alabama in Huntsville, a scientist often quoted by global warming skeptics, said he figures the seas will rise at least 16 inches by the end of the century (). But he tells people to prepare for a rise of about three feet just in case. (se pare ca lista Ilenei se scurteaza pe zi ce trece)
xenocid spune:
Intre timp inca un european anti-american - Al Gore isi cere scuze pentru ca a fost putin cam optimist.
Un episod memorabil s'a intamplat insa saptamanile trecute in US. Industria auto americana s'a impiedicat in Vermont dupa ce un judecator a decis ca Vermontonezii (alaturi de locuitorii altor 12 state) isi pot fixa (dupa modelul californian) ambitioasa tinta de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera provenind de la automobile cu 30% pina in 2016.
Asta este extrem de important, dar nu memorabil. Acuzarea - GM+DC+Ford+Toyota l'a citat ca martor pe cineva la care probabil Ileana s'ar referi ca la un eminent profesor american, expert international de larga recunoastere nationala - Patrick J. Michaels.. Dupa ce si'a declarat sursele de finantare intr'un document ce'l spera secret, informat fiind de avocati ca cel mai probabil informatia va fi facuta publica...s'a retras. Mai bine iremediabil compromis decat sarac!
Alin
Llaura spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Intre timp inca un european anti-american - Al Gore isi cere
Pai daca cineva are de castigat politic din toata treaba asta pe termen scurt si foarte scurt, ala e Al Gore.
In rest, vezi ce-am zis mai sus.