Strumfi de iulie-august 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

nu am avut vreme sa citesc din urma. am vazut ca jadi ne-a facut blog; ideea mi se pare excelenta. multumim!
daca va mai vin idei si intrebari pe diverse teme medicale legate de bebelusi, scrieti pe aici si le rezolv luni si le punem pe blog. diseara plecam la munte si vreau sa fac bagajele, asa ca acum scriu la repezeala.

va mai spun una si ma duc. in ultima saptamana, arina se trezeste o data pe noapte, spre dimineata si suge un singur san. celalalt ramanea tare si f dureros, asa ca m-am hotarat sa-l mulg. pe zi ce trece scoteam mai mult lapte; uneori il mulgeam pe cel plin, dar si pe celalalt, ca nu se "fleoscaia" de tot dupa supt. asa ca strang cam 120 ml de lapte. acum 2 zile am realizat ca am uitat sa cumpar lapte pentru anya si dimineata e nebunie, cere "lapticul". asa ca i-am dat laptele meu si l-a baut imediat. asa ca m-am hotarat sa nu mai arunc bunatate de lapte muls, ci sa-l folosesc cu succes.

apropo, arina a facut ieri 3 luni si are diomensiunile pe care le avea sora-sa la 2 luni (5375g si 60cm).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

anyaSa va traiasca ambele Pete si sa creasca marrrriiiiii mariiiiiii si sanatoase ca fericite sunt sigur ca au o mamica ca tine!
Weekend placut

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Anya sa-ti cresca mari amandoua !!!!!!!!! madrete de pete ce ai!!

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Deni pe cine ai avut in vedere cand ai facut avatarul de pe blog-ul comun???

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nikole, casa de piatra iubita , sa fiti fericiti si sa aveti o viata frumoasa alaturi de Kevinutz!
Te imbratisez cu mult drag!

Nana, 40+ Andrei

Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Jadi biberonul ala era acolo in maternitate. Primele 2 zile (adica exact cat am stat la maternitate) a papat si formula data de asistente acolo, pentru ca mami avea 2-3 stropi doar. Probabil si unde mami a facut cezariana!? Oricum e bine ca i-am avut si pe aia 2-3 stropi. Din a 3a zi, cand am ajuns acasa, am aruncat biberoanele. Sau parca 1 zi i-am dat si acasa formula, ca nu stiam ca am deja lapte destul.... Dupa aceea am luat un cantar electronic si am vazut ca Alexutzu papa cate 40-60ml de la mami la o masa, si m-am prins ca am destul laptic. De atunci nu a stiut ce e aia formula, doar tzitzica lu' mami pe care o si iubim mult.

Nikole, casa de piatra!

Anya, daca cele care dau exclusiv san lu' bebe au o bila alba, tu care alaptezi 2 copilashi cate bile albe meriti!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Am si eu o propunere de subiect al zilei (imi cer scuze daca deja exista unul pe azi, si il propun in acest caz pentru maine). Nu am apucat sa citesc inca tot din urma...

Voi cum ati aranjat cu pediatrul pentru bebeii vostri? Eu parca as prefera sa merg la medlife sau medicover cu el in caz de probleme (Doamne Fereste) sau la controale. Dar multa lume zice ca mai bine iti iei un pediatru care vine acasa. In plus nu stiu daca la o clinica privata iti da vaccinele obligatorii, etc. Cica oricum e obligatoriu sa fie inscris la un medic de familie. Noi l-am inscris la un medic de familie, dar unde nu cred sa apelam prea des. Chiar, ce face medicul de familie in afara de faptul ca iti da vaccinele gratuit? (care oricum am auzit ca nu sunt prea bune, si nici nu prea li se acorda nici lor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Si eu ii dau exclusiv san...si deja e mare la nici 3 luni are 65 cm si 6 kg...Cam greu ...pentru mainile mele
Dra de familie imi spune ca as putea sa incep sa-i dau si ceai, e bine sau nu? Si ce ceai imi recomandati?
In legatura cu blogul, recunosc ca nu stiu ce trebuie sa facem, trebuie sa ne adaugam ca friends???

Mioara mamica lui Doru Andrei (1.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Fetelor multumesc de urari pentru sotul meu iubit. I le-am transmis. I-am zis ca l-am facut vedeta pe forum DC.

Nikole casa de piatra si nu pot sa nu rad sis a nu o aprob pe Jadi cu butoiul. Dar sunt sigura ca tu stiai. Bine ca ai prins mastita repede si sanatate multa lui Kevinutu.

Fetelor de va propuneti sa tineti copii departe de tehnologie, va vad eu peste cativa ani cand vine copilul acasasi zice “gogu are playstation si eu n-am. Noi suntem saraci?!” cum alergati la primul magazine de jocuri si luati joc baiatului/fetei. Nu uitati ca fiecare generatie are frumusetile ei si noi nu-I putem sigila pe copiii nostri in timp doar pt ca ne-a fost noua bine. Ideal e sa le oferim o buna balanta intre tehnologie si o calitate buna a vietii. Uite fiu-miu are cam tot tehnologic insa ziua prefera sa iasa afara ori cu noi in parc sau paduri (Anglia e o tara care a stiut sa-si pastreze natura si e verde tot anul, suntem inconjurati de paduri) ori cu copiii in fata casei, iar seara decat sa vada un film intreg la el in camera prefera sa joace un joc cu noi si sa vada doar 20 min.

Anya multumim pt explcatii. Eu zic ca am putea trimite link pe mail cu subiectul respectiv si cine are nevoie se duce acolo.

Referitor la manusi sunt de accord cu Jadi? De ce le puneti manusi? Eu am vrut sa-I pun in maternitate si primul lucru ce mi l-au spus e ca ei abia s-au nascut si simtul tactil e unul dintre simturile ce-I ajuta sa descopere lumea si noi il ingradim. Asa ca nu i-am pus manusi nicio zi.

Aaaaa am uitat, Simo nu m-am recompensat.

Andicu eu stiu ca la o inclinare de cca 30 grade poti sa-l tii de pe acum. In carutul sport cand sta in fund.

Lia si sa te faci bine cu sanul stang.

Andutzy felicitari pentru zambetul lui bb Horia. Referitor la scaun, aici ai voie sa-l pui in fata daca dezactivezi airbagul insa eu prefer sa planga in spate decat sa fac accident Doamne fereste ca ma uit la ea sis a zboare scaunul pe geam. E mai periculos in fata.

[b]Lavinia
referitor la caciulita citire de la tata Capraru sau Dr Spock (ca citesc in paralel si nu stiu ce imi ramane in cap) caciula nu se pune in casa niciodata caci se presupune ca nu scade temperature sub 17 grade. In timpul somnului copilul trebuie sa aiba o temperatura in camera constanta intere 17-22 grade si in stare de veghe intre 22-24. (asta e de la nenea Capraru sigur).

Faptul ca bebeii au mainile reci nu inseamna ca le este frig, aveti grija sa nu-I supraincalziti (nu va spun ce se poate intampla ca va bag in sperieti) pt a verifica daca le e cald sau frig bagati mana sub bluzita la spate exact sub ceafa si o sa vedeti ca uneori sunt transpirati acolo si au mainile reci. Explicatia este ca nu reusesc inca sa-si regleze temperatura corporala astfel extremitatile pot fi reci fara sa le fie frig.

Intrebare ce parere aveti despre sacii de dormit? Aici nu se recomanda caci pot provoca accidente, copilul poate aluneca in el si sufoca, supraincalzire etc, insa eu mi-as lua ca nu pot sa o pun in patut de frica faptului ca se poate dezveli noaptea si eu dorm ca....

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Eu mi-am inscris copilul la dr de familie de cand am venit din spital. E o pediatra care vine acasa gratis!, in prima luna in fiecare saptamana si apoi in fiecare luna o data. A fost acasa cand i-a dat si vaccinurile; am optat pentru cele platite.
Tipa imi place, este pentru alaptat, si mi-a dat multe sfaturi...

Mioara mamica lui Doru Andrei (1.07.2007)

Mergi la inceput